Dodaj do ulubionych

Brak @ po duphastonie

20.09.05, 13:13
W tym miesiącu byłam stymulowana CLO (3 miesiąc) 2x1 tabletka. Owulacji nie
było, cały cykl monitorowany. Od 18 dc miałam podany duphaston 1x1 przez 10
dni. Dziś mija 10 dni od odstawienia duphastonu a miesiączki nie ma. W ciąży
nie jestem. Macie jakieś pomysły, bo nie wiem czy dzwonić do lekarza czy dać
sobie na wstrzymanie. Normalnie swoje cykle mam kosmicznie długie ale po
duphastonie zazwyczaj dostawałam @ do 4 dni.
Obserwuj wątek
    • edyta0 Re: Brak @ po duphastonie 20.09.05, 13:25
      Po Duphsatonie @ powinna przyjść do 10 dni od jego odstawienia, także moim
      skromnym zdaniem skontaktuj się z lekarzem.
    • beettinna Re: Brak @ po duphastonie 20.09.05, 13:26
      kochana!
      a nieba mi spadłaś!dziś mija 7dzień jak odstawiłam duphaston i tylko troszkę
      plamię i mam lekkie bóle podbrzusza-więcej plamiłam jak byłam w ciąży którą
      straciłam-nie wiem co robić-testy negatywne dziś 32dc
      jeśli @ nie przyjdzie to w piątek idę do lekarza...proszę jak coś będzie sz
      wiedzieć to daj mi znać!
      ja też napiszę co u mnie...
      Pozdrawiam serdecznie
      • beettinna brown_sugar 20.09.05, 13:27
        może skoro nie masz nawet plamień to zacisnę kciuki w razie czego!smile))
        • brown_sugar Re: brown_sugar 20.09.05, 13:35
          Bettinko, robiłam test, wyszedł negatywny - choć nie spodziewałam się niczego
          innego bo był bezowulacyjny.
          • justynek13 Re: brown_sugar 20.09.05, 14:18
            brown_sugar napisała:

> Bettinko, robiłam test, wyszedł negatywny
            a do ktorego dnia mialas monitoring???
            moze jakas super pozna owu
            i moze
            trzymam kciuki
            • brown_sugar Re: brown_sugar 20.09.05, 14:33
              Ale czy duphaston nie blokuje owulacji?
              • ksara4 Re: brown_sugar 20.09.05, 15:16
                no wlasnie, ale skoro blokuje, to czemu ginka kazala mi go brac od 14 dnia
                cyklu? przeciez to sie kompletnie mijalo z celem? ale z drugiej strony on jest
                chyba na pekanie pecherzyka, tak? zgłupialam juz, widze, ze i tak lekarze go
                przepisuja na wszystko, na wywołanie @, na podtrzymanie ciazy, na pekanie
                pecherzyka - rozumiecie cos z tego?????
                • edyta0 Re: brown_sugar 20.09.05, 15:20
                  też mam podobny dylemat, mam go brać od 16-25dc, ale skoro owulacja będzie
                  później (monitoring) to jak się zastosować? Nawet pytałam o to lekarza i
                  podtrzymał swoją opcję, że od 16 i koniec.
      • shalu Beettinna :-) 20.09.05, 16:53
        mi mija 6 dzień po dostawieniu Duphastonu i guzik. @ jak nie bylo tak nie
        ma,nawet plamienia.A juz cieszylam sie,ze jak te hormony zaczęły się normować
        to z górki.A tu pod górkę.W czwartek i tak mam wizytę u gin. Mam nadzieję,że
        nie zacznie sie kombinowanie.A na dodatek przyplatal mi sie grzybica.I do
        kompletu leków dołączył Clotrimazolum.
        • beettinna shalu:) 20.09.05, 17:07
          łął!!!!!!!!!!
          prawie łep w łep idziemy!smilejstem ciekawa co z tego wynikniesmile?jakieś cuda
          normalnie-ten wrzesień jest jakiś paranormalny
    • magdaszek Re: Brak @ po duphastonie 20.09.05, 13:27
      Ja tak kiedyś miałam. Poszłam do lekarza, dostałam znowu duphaston i dopiero po
      tej drugiej dawce dostałam @. Cykl miałam długasny, clo w ogóle nie podziałało,
      a wykres nie wykazał II fazy. Ale ja miałam podwyższoną PRL. Zarłam bromergon +
      clo (co za fatalny zestaw dla mnie, żyć sie w ogóle normalnie nie dało) I tak
      było przez chyba 4 cykle (z tego co sie dowiedziałam, to clo nie powinno sie
      brac dłużej niż 3-4 cykle)i nic. Leki sobie, temperatura sobie, wszytsko sie
      pokrecilo. Ponieważ PRL już była prawie w normie, więc brałam ziołowy castagnus
      i cykle wyglądały juz normalnie. Aha. A poniewaz nie zawsze pękały pęcherzyki,
      dostalam parę razy pregnyl, ale w ciąże nie zaszłam. Najlepsze jest to, ze
      przed stymulowaniem clo miałam tylko problem z pRL, a potem doszło jeszcze PCO,
      które nie chce mnie do tej pory opuścic.
      zadzwon do lekarza i poproś go, zeby wymyślił inna strategię.
      pozdrawiam
    • kawka74 Re: Brak @ po duphastonie 20.09.05, 15:24
      No to witam w klubie. Brałam clo, brałam dupaston, do dupy był i czułam się po
      nim fatalnie, @ i tak się spóźniła, w dodatku zaczęłam plamić, co mi się nigdy,
      jak te kilkanaście lat miesiączkuję, nie zdarzyło. Przydusiłam męża, żeby
      wypełnił małżeńskie obowiązki, i @ pojawiła się następnego dnia.
      Więcej tego łajna do ust nie wezmę, miało wyprostować, skrócić cykl, a tak
      tylko się wkurzyłam.
      Na Twoim miejscu zadzwoniłabym do lekarza.
      • brown_sugar Re: Brak @ po duphastonie 20.09.05, 15:28
        Zadzwoniłam do lekarza, kazała przyjść jutro.
        • ksara4 Re: Brak @ po duphastonie 20.09.05, 15:30
          ja tez tego , jak trafnie napisała Kawka " łajna" do ust nie wezme! mialo mi
          wywolac @, drugi gin kazał mi to wywalic i na drugi dzien byla @! a na
          duphastonie nie bylo!
          • beettinna Re: Brak @ po duphastonie 20.09.05, 16:51
            hej! ja też słyszałam że duphaston może zahamnować owulację w cyklu i bierze
            się go po niej-jak masz monitoring i gin powie ci że owulacja była to weź
            dopiero a nie od 16dc,mój ginekolog powiedział że jeśli wogóle mam-pco-owulację
            to może być późna-a że nie mam monitoringu to mam brać od 19dc do 25dc
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka