Dodaj do ulubionych

owu idzie, to mam grzyba:(

22.09.05, 20:56
juz czuję, że wakacji od ginów dalej nie pociagne, w pon do lekarza, akurat
przed owu-bedzie leczenie i dupa bladasad
żeby mi tylko juajowody się obroniły!
sezon grzybowy w pełni
Obserwuj wątek
    • magdamajewski Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 20:58
      a gdzies ty go zalapala?
      • invicta1 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 21:00
        nie wiem qrwa chyba w lesiesad
        • magdamajewski Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 21:10
          postaraj podsuszyc go bedzie dobry na swieta do bigosu i pierozkow smile
          • invicta1 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 21:30
            obawiam sie, ze to jakis muchomorsad
            a serio-jakas biała wydzielina sie pojawila-malo bo malo, ale zawsze-musi byc
            infekcja
            • magdamajewski Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 21:35
              serio to nie wiem co Ci powiedziec, bo infekcjie to chyba jedyna rzecz jaka mi
              odpuszczono.
              Wal do gina bedziesz wiedziala co i jak
              magda
              • ksara4 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 22:09
                juz przedtem cos mialas, ta woda Ci leciala, a teraz sie to ciagnie. A w lesie
                grzybow nie ma bo za sucho, wiec nas tu nie czaruj, ze z lasu he he! dedukujmy
                dalej skad sie wzial....
                a ja tez mam takie biale, wczoraj jeszcze byl plodny sluz a dzis juz biale..
                • inga30 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 22:17
                  dziewczyny mamy wszystkie tą samą chorobę: ja też widzę jakieś białe w
                  majtkachsmilesmile Niepłodność rzuciła nam się na oczysmile albo majtkismile
                  • magdamajewski Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 22:24
                    ja takie biale taz mialam pare razy ale lekarza nigdy nie stwierdz zadnej
                    infekcji. A moze to tak nasza uroda, albo w te majty zaczesto zagladamy smile
            • ksara4 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 22:24
              invicta1 napisała:

> obawiam sie, ze to jakis muchomorsad
              > a serio-jakas biała wydzielina sie pojawila-malo bo malo, ale zawsze-musi byc
              > infekcja
              Moze przeanalizuj kiedy byl seks...czy ta wydzielina pojawila sie zaraz po nim?
              bo mam pewna koncepcje smile
              • asiek100 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 22:31
                byle nie anty-koncepcjęsmile)) ciekawe jak można logicznie wytłumaczyć męczącą
                mnie już od dwóch i pół tygodni niestrawność? myślicie, że to po seksiesmile)))
                • ksara4 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 22:34
                  Asiek, zalezy co wy wyprawiacie w tym lozku, dodam, ze w ten sposob w ciaze nie
                  zajdziesz smile
                  kupil ci maz te kozaczki do plaszczyka?
                  • asiek100 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 22:37
                    no nie... ale go przez tydzień nie było, to jest usprawiedliwiony.on pewnie
                    mysli, ze zapomniałam, ale: nie! ja pamiętam i zamierzam wrócić do tego
                    tematu!!! na razie nic mi się nie chce, nawet kozaczkow szukać, bo mi
                    niedobrze, blee...
    • kamelia111 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 22:44
      Ja też mam... candida albicanas na +++ cholera!
      ale i tak jestem bardzo szczesliwa, bo oprócz tego muchomorka nie ma
      bakterii!!!!!!!!!!!! big_grin jupi!
      lecze sie cytryna (oplukiwanie cipki), smaruje jogurtem nat i clotrimazolem,
      zobaczymy co ginka wypisze
      • ksara4 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 22:47
        tantum rosa bardzo pomaga, zwlaszcza jak troche swedzi, ja sobie czasem robie
        taka kuracje, no i oczywiscie propolis, szczypie w pierwszej chwili ale
        naprawde pomaga, na grzybki i bakterie.
        • maja744 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 22:58
          na grzybka najlepszy jest Diflucan 150mg - jednorazowa tabletka, najlepiej kupic i facetowi,
          Ostatnio poczarowalam skutecznie moja lekarke pierwszego kontaktu, bo w sumie ten
          grzybek po antybiotyku mi sie przyplatal, i dala recepte.
          Pytalam na wszelki wypadek ginki i ten lek na pewno nie przeszkadza w zachodzeniu, wiec
          szybko lyknij Diflucan i do roboty, bo szkoda jajeczka!!!!
          Drogi niestety, 1 tabl ok 60zl sad(((

Do tego mozna i Lactovaginal dowcipnie.
          • ksara4 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 22.09.05, 23:00
            ja tez to bralam, super dziala , oczywiscie facet tez musi luknac!
            Invicta, moze faktycznie sie odkazcie ww ten sposob? bo ta twoja niedawna
            wodnista ciecz to mi na jakiegos grzybka wskazywala.Wiem po sobie.
    • ksara4 diclofenac 22.09.05, 23:25
      jednak odnosnie tego leku to musze wam cos powiedziec, rok temu go lyknelam,
      dawka konska, zaszlam w ciaze, na krotko....moze to przez to? skoro zabija
      grzyby i bakterie to moze i taki maly zarodeczek tez zabil? wiem,ze to tylko
      moja teoria, ale...
      ...
      • kkkkk4 Re: diclofenac 23.09.05, 07:22
        Jednorazowa globulka (17zł) to również Gynoxin. Chyba można ją używać w ciąży
        wiec może nie będzie bardzo szkodziła. Podobnie gyno-pevaryl (30zł) a jest
        jeszcze pimafucin w globulkach - można używać w ciazy i w czasie kuracji
        możma "spółkować" wink)
    • dawida25 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 23.09.05, 07:52
      może te wodniste upławy o których niedawno pisałaś to był objaw??
      Aha o mężu nie zapomnij też musi coś łykać. Będzie dobrze, też przez to
      przechodziłam
    • aggutek jak domowym sposobem zaatakowac grzyba ;-) 23.09.05, 08:14
      Hej! Od dłuzszego czasu (tfu!tfu!) to diabelstwo mnie nie męczy
      ale przeszłość to ja niestety mam wink w tej materii.
      Moje wypracowane metody pozbycia się swińswa nie przeszkadzające
      w staraniach w dalszej części cyklu:
      1. odstawienie wszystkich słodyczy i słodkości na kilka-kilkanaście
      dni. Zamiast tego jogurciki, kefirki - doustnie.
      2.kąpiel w "wodzie morskiej" (oj grzybki tego nie lubią!) do powtarzania
      przez natępne kilka dni (np w formie mini: moczenie pupy w misce z soloną
      wodą) Jak zrobić wode morską: do połówki wanny ciepłej
      ale nie gorącej wody 0,5 kg worek soli. Pomieszać dobrze żeby się rozpuściło.
      3. na noc: Lactovaginal, przez 2-3 dni (noce).
      4. na kilka dni (jeśli jeszcze przed owu) odstawić seksik i w zamian za
      to namówić M. żeby po umyciu się, wytarciu ręcznikiem i wysuszeniu "hmmm..."
      osuszył go jeszcze chusteczką a potem posmarował cienką warstwą Clotrimazolu.
      Nawet jak M. nie ma żadnych krostek zaczerwienienia itd (to akurat zalecił
      na gin, jak kobietka się męczy z grzybkiem, facet też to już często ma ale
      może być niewidoczne wtedy można się tym w kółko częstować)

Wielokrotnie udało się nam opanować świństwo a najczęściej całkiem się
      go pozbyć zanim doczekałam się na wizytę u dr. Sposób nie skreślał też cyklu
      pod kątem starań smile o ile owu nie wypadało bezpośrednio w atak grzyba wink
      Spróbujcie, nie zaszkodzi smile
      Pozrawiam.

aggutek

• invicta1 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 23.09.05, 08:21
      no już się zarejestrowałam-w pon ide do gina póki co pakuje sobie reszte
      globulek betadine
      z tym wyciekiem, to chyba faktycznie coś mi się już zaczynało, a po @ nawrót,
      ale na szczęście nie jest to jakiś silny objaw-widze jednak, ze coś nie gra
      a te leki, o których mowicie są bez recepty?
      • kkkkk4 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 23.09.05, 09:34
        Nic nie ma bez recepy, ale jak będziesz miał dla pani w aptece to może Ci cos
        sprzeda. Ja mam takiego magistra, który bez problemu sprzedałby nawet
        psychotropy wink)
        Czasem mi sie przydaje jego pomoc bo jak mnie świństwo dopada to szleję, a na
        wizytę u mojej ginki czeka sie miesiac! Bez recepty kupisz tylko maśc-
        clotrimazol..
        • invicta1 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 23.09.05, 09:37
          ok dziękuję za pomoc
    • cetka Re: owu idzie, to mam grzyba:( 23.09.05, 10:09
      mi gin pozwalil siez grzybem starac, choc bolalo, pieklo i bylo malo przyjemne,
      no i nic z tego poswiecenia nie wyszlo. a stosujesz sie do zalecen imid, ktore
      tu przytaczalam z ich ulotki? ja odkad to stosuje, grzybow braksmile to m. in.
      pranie majtek w platkach mydlanych, podmywanie sie tylko i wylacznie mydlem
      glicerynowym, bezzapachowym, jedzenie codzienie 2 malych jogurtow naturalnych.
    • olivia8 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 23.09.05, 10:28
      Hej Invicto 1, ja tez w tamtym cyklu miałam jakąs infekcje grzybicza połączona
      z weeeeeeelkim swedzeniem pieczeniem i takimi "serowatymi " upławami i lekarz
      mi przepisał 1 opkaowanie a wnim sa 3 globulki pimafucin sie nazywa i podobno
      moga go stosować tez kobiety w ciąży jakby cośsmile)) ( tylko że on jest na
      receptę)
      No to życze szybkiego zakończenia sezonu grzybowego
      Pozdrawiam olivia8
      • invicta1 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 23.09.05, 10:30
        chyba sobie dziś uduszę kurki w śmietaniesmile
        jak grzybobranie to na całego! niedziele planuję w Borach Tucholskichsmile))
        żeby mi tylko to dziadostwo nie powedrowało na przydatki!sad
    • wiktoria33 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 23.09.05, 12:58
      szczypie cie i swedzi ?
      bo jesli nie to probuj zwalczyc go naturalnie
      • ksara4 dzieki, wlasnie mnie swedzi :-( 23.09.05, 13:13
        Invicta, wyslalas chyba fluidki grzybowe.... sad
        wieczorem sobie cos zapodam, tyle tu porad....
        • invicta1 Re: dzieki, wlasnie mnie swedzi :-( 23.09.05, 13:17
          cholera no nie chciałamsmile
          ja dziś pożarłam już 0,5 litra jogurtu naturalnego, a na noc betadu=ine i
          wypiłam sok z 2 cytryn-akurat uwielbiam kwaśne!
          • ksara4 Re: dzieki, wlasnie mnie swedzi :-( 23.09.05, 13:19
            zeby te ciazowe fluidki tak dzialaly....
            za godzine ide na usg dowcipne, nosi mnie juz!!!!!!!!!!!
            peklo czy nie???
            ...
            • invicta1 Re: dzieki, wlasnie mnie swedzi :-( 23.09.05, 13:30
              który masz dc?
              • invicta1 Re: dzieki, wlasnie mnie swedzi :-( 23.09.05, 13:33
                ja 11
              • ksara4 Re: dzieki, wlasnie mnie swedzi :-( 23.09.05, 13:34
                14 dzien ale juz sluz byl i bol owu byl , chyba wczoraj mialam owu, nie wiem
                czemu tak szybko, ale zaraz przy koncu @ zaczal mi sie robic plodny sluz.
                • jasko_mama Re: dzieki, wlasnie mnie swedzi :-( 23.09.05, 14:27
                  A co dziewczyny z grzybem/bakteriami w drugiej fazie cyklu? Ja tak mam, mam
                  nadzieję, że starania były owocne no i teraz mam dylemat czym sie leczyć? Na
                  każdym jest napisane, że używanie w ciąży wyłacznie w wyjatkowych sytuacjach,
                  gdy ryzyko... itd. Ginka na urlopie i jak tu przetrwać do @ lub mam nadzieję
                  nie do @? Jagurt nie za bardzo pomaga, M stosuje clotrimazol, ale ja się
                  boję..., a może przesadzam jeszcze przed terminem @ z tymi obawami?

pozdrowionka Basia
                  • invicta1 Re: dzieki, wlasnie mnie swedzi :-( 23.09.05, 14:31
                    w ciąży grzyba też trzeba leczyć
                    a co do leków-przed terminem @ leki na zapłodniona komórkę nie maja wpływu,
                    płynie ona sobie jajowodem i dopiero zaczyna zapuszczać korzonki w endometriumsmile
                    ja dostawałam globulki zakazane w ciąży w 2 fazie cyklu i brałam, ale w ciązy
                    jednak dotąd nie byłamsad
                  • justynek13 Re: dzieki, wlasnie mnie swedzi :-( 23.09.05, 15:03
                    jasko_mama napisała:

> A co dziewczyny z grzybem/bakteriami w drugiej fazie cyklu? Ja tak mam, mam
                    > nadzieję, że starania były owocne no i teraz mam dylemat czym sie leczyć? Na
                    > każdym jest napisane, że używanie w ciąży wyłacznie w wyjatkowych sytuacjach,
                    > gdy ryzyko...

pimafucin można
                    jak bylam w koncowce cyklu i powiedzialam gince ze moge byc w ciazy przepisala
                    mi pimafucin globule i masc
                  • pyza55 Re: dzieki, wlasnie mnie swedzi :-( 24.09.05, 11:44
                    Ja też tak mam, poleciałam nawet zrobić wymaz no i nic nie wyszło ale nie dałam
                    za wygraną i byłam dzisiaj u gina, powiedział że jednak widzi jakiegoś grzyba
                    (to dlaczego nic nie wyszło)i dał mi własnie crotlimazor i jakieś globulki (ale
                    one już na receptę)i powiedział że to można śmiało nawet w ciąży.No więc ja
                    używam i też mam nadzieję!pozdrawiam
                    • ksara4 Re: dzieki, wlasnie mnie swedzi :-( 24.09.05, 13:33
                      ja wzielam na noc sterovag, to bardzo pomaga i nie szkodzi w ciazy smile
    • inga30 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 23.09.05, 14:33
      w sprawie mojego grzyba ktory jest innfekcja doktor wypowiedzial się że jest
      już prawie ok i że jeszcze ze 2 dni sie kurowac jak dotad a dotąd brałam
      lactovaginal na noc i smarowałam clotrimazolem)
    • justynek13 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 23.09.05, 15:00
      ej no co ty!!
      jak mozesz to idz dzis albo jutro wezmiesz jakies globule i bedzie dobrze
      a owu moze sie spozni....smile
      • meruczka Re: owu idzie, to mam grzyba:( 23.09.05, 15:43
        Ostatnio się okazało, że mam grzyba, jestem po (mam nadzieję) owulacji i lekarz
        przypisał mi Macmiror... wie, że się staramy o dziecko i że może coś
        zmajstrowalismy. Choć w to to ja za bardzo nie wierzę, bo zbytnich starań to w
        tym cyklu nie było sad .... no i rzeczywiście, lepiej zwalczać grzyba, bo nie
        leczony może bardziej zaszkodzić dzidzi niż leki.
        • kamelia111 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 25.09.05, 13:58
          Macmiroru nie wolno!!! surprised
          Przecież są leki takie jak Pimafucin, które nie szkodzą, czemu Ci bezpiecznych
          nie przepisała? sad
          • meruczka Re: owu idzie, to mam grzyba:( 25.09.05, 18:15
            Wystraszyłam się gdy dowiedziałam sie o grzybie, jeszcze bardziej gdy dostałam
            tabletki, ale zanim zaczęłam kurację polatałam po internecie i znalazłam kilka
            informacji na temat Macmiroru.
            to jest fragment forum z Naszego Bociana :

" Panie doktorze,
            Znów przyplątał się stan zapalny pochwy po raz kolejny. Dostałam leki macmiror
            w globulkach i tabletkach....Czy ten lek - macmiror może zaszkodzić we wczesnej
            ciąży, jestem tuż przed miesiączką a w tym cyklu z mężęm staraliśmy się o
            dziecko (leczenie macmirorem dopiero zaczeliśmy)?
            Narazie czekam na miesiączke i nie robiłam jeszcze testu. "

I odpowiedź
            "Szanowna Pani
            Na tym etapie ciąży macmiror nie zaszkodzi
            Jacek Szamatowicz "

A to z forum ginekologicznego:
            " Czy w pierwszym trymestrze ciąży taki lek jak MACMIROR 500 może spowodowac
            uszkodzenia w rozwoju dziecka? Lek ten przypisal mi lekarz ginekolog. Przyjęłam
            wszystkie 12 globulek, tak jak polecił"

" Macmiror jest lekiem dopochwowym o szerokim spektrum dzialania stosowanym w
            leczeniu infekcji drog rodnych. Leczenie tego typu infekcji jest niezmiernie
            wazne w ciazy, nieleczone moga bowiem doprowadzic do powaznych powiklan np.
            przedwczesnego odejscia plynu owodniowego lub infekcji ktore przelozyc sie moga
            na plod. Jesli wiec lekarz przepisal Ci macmiror to znaczy ze rozumie to ryzyko
            i dba o prawidlowy rozwoj ciazy. Preparaty stosowane miejscowo ( w pochwie)
            zawierajace skladniki leku Macmiror można podawać w ciąży i w okresie karmienia
            piersią. Troche wiecej zaufania do lekarza !!

No więc jestem spokojna.

• kamelia111 Re: owu idzie, to mam grzyba:( 25.09.05, 21:05
              Jakiś czas temu sama miałam dylemat co do Macmiroru. Ginka przepisała mi go,
              ale kazała poczekać do @, żebym się upewniła czy nie jestem w ciąży... Na
              zdrowy rozsądek to chyba nie zaszkodzi tak wcześniej, bo jajeczko jeszcze się
              nie zagnieździło na dobre... Ale w I trymestrze (po potwierdzeniu ciąży) bym
              chyba nie ryzykowała. Naczytałam się, że to chemioterapeutyk i może zaszkodzić
              płodowi....
              Przepraszam jeśli Cię przestraszyłam...
              • meruczka Re: owu idzie, to mam grzyba:( 26.09.05, 12:16
                Ależ nie przestraszyłaś mnie. Dziś 28 dzień cyklu, wczoraj wzięłam ostatni
                Macmiror... a w swoją ciążę raczej nie wierzę.. choć malutka nadzieja się tli.
    • magdaszek A ten grzyb to teraz na mnie przeskoczył... 29.09.05, 15:34
      ... chyba jakieś wirtualne to stworzenie. Akurat teraz sie mnie czepił kiedy
      mam po ziółkach śluzik ja marzenie. A żeby było smieszniej (choc to wcale
      śmieszne nie jest)przyplatało mi sie zapalenie pecherza, nie wiadomo skad. A
      moze to tak od sąsiedniej dziurki? czy to mozliwe? No i biore antybiotyk i
      jescze pare innych rzeczy. I jak tu zajść?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka