Dodaj do ulubionych

Dzisiaj to dopiero szok !!

23.09.05, 11:09
27, d.c. jestem po kolejnym USG pęcherzyk w lewym podrósł do prawie 19 mm !!!
w prawym zatrzymał się na 17 mm a endo 8,2 mm CZYLI JEDNAK MAM SZANSĘ SWOJĄ
OWULACJĘ !! Pewnie zawsze ją miałam ale do tej pory nikt nie był cierpliwy na
tyle żeby tak dlugo robić monitoring zawsze po pierwszym etapie przestoju
dawano sobie spokój. Pamiętacie pisałam że rosną do 14 - 15 i stają ?? Stają
ale potem ruszają i to na zmianę i też z małą przerwą przy 17 mm...
Czyli wynika z tego że mam dwie przerwy w "poroście" - przy 14 mm pierwsza na
parę dni i przy 17 mm druga na parę dni sta taki długi cykl !!

Dzisiaj dodatkowo zrobiłam LH i Estradiol zobaczymy co sie pokaże na wynikach
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:10
      odpisałam Ci w wątku o Invimedziesmile
      • neja Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:13
        No ale w 27 d.c ?!?!?!?!
        P.S. Ja też smile
      • pea_74 Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:13
        A jak dlugie masz cykle? nie wiem czy dobrze pamietam ze ok 28 dni? czy
        wczesniej bralas duphaston na sztywno od 16 dc?
        pozdrawiam
        • neja Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:15
          Swoje to ja miałam różnie ale zawsze koło 34 - 39 a czasem czterdzieścikilka,
          potem brałam niestey sztywno luteinę od 15 d.c. i tez siłą rzeczy się skróciły
          tak jak później po CLO do 27-29
          • invicta1 Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:17
            dlatego ja rzuciłam leki na kilka cykli-może to czasami nam wiecej namieszać niż
            to potrzebne-ja chce sprawdzić się naturalnie, bo wcześniej nie miałam na to
            okazjisad
            • neja Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:19
              Invicta a ziółka ? J apieję ten cykl i Owocowa na ten przyklad twierdzi że
              pewnie to kwestia ziółek tylko że później zadziałały bo to dopiero pierwszy
              cykl i pewnie ma skubana rację big_grin
              • invicta1 Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:20
                ja pije dalej Klimuszke po chwilowym kryzysie (wymioty)
            • madzia762 Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:20
              Hej.
              Moja siostra miała monitoring do 20dc (cykle 30-32 dniowe) gin napisała cykle
              bezowulacyjne a ona w tym cyklu zaciążyła.
              Tak że owulacjie po 20dc bardzo często się zdarzają a lekarze zregóły
              monitorują do 20dc
              Pozdrawiam
              • neja Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:25
                Invicta - ja piję od bonifratrów i łykam wiesiołek w ziarenkach ! ziółka bardzo
                ok i Owocowa ma po tych nasionkach śluz pierwsza klasa kurza Kat I (ja miałam
                zawsze dużo śluzu, ona miała problemy) chociaż po klasycznym wiesiołku z apteki
                śluz był bylejaki Polecam

Madzia ja miała własnie chyba do 19 czy 20 d.c. i jak lekarz widział że nic się
                dalej nie dziej to przestawał tylko że się okazuje że one po paru dniach
                ruszają znowu !!
                • invicta1 Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:32
                  wiesz co sluzu to ja mam tyle, że mogłabym rozdawaćsmile, ale wiesiołka kiedys
                  kupiłam to teraz dojadam do końca-bo mi włosy wypadają-ale kurna teraz tuż przed
                  owu czuje, że mam grzybasadw pon gin
                  • neja Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:45
                    Ty wygimanstykowana jesteś bestia big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                    • invicta1 Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:49
                      smile))
                      "czuję"bo nie wiem na pewno, ze to grzybsmile))
    • pszczolka2 Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:44
      I tu napiszesmile
      Bardzo się ciesze z Twojej owulacji i z pęcherzyków równieżsmile))
      Nawet nie wiesz ile radości sprawiło Mi przeczytanie właśnie tego.
      A NIE MÓWIŁAM............???
      Dalszego powodzenia życzę, wiary w to, że się UDA. Tego właśnie Tobie życzę Ja.

Pozdrawiam,Ola i
      "MOJE CUDO"

ps: specjalna poracja wirusków i fluidków ciążowych
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ smacznego życzęsmile
      • neja Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:53
        Invicta noooo wiem, pożartować nie można tongue_out
        Pszczółka buziaki przeogrome, trzymaj za mnie (chciałam napisać za nas upssss )
        kciuki mocno smile
        • invicta1 Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:54
          można a nawet TRZEBA nie bedzie grzybica pluła mi w twarz!smile
          • neja Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 12:09
            A kysz a kysz wstręciula jedna pooooszłaaaaaa !!!!
    • kattrin1 Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 11:52
      kurczaki super extra wiesci smile)
      a tak sie bałas invimedu a prosze jakie wyniki, mam nadzieje ze Bzyczka wiruski
      i fluidki przejdą na Ciebie smile)))
      • neja Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 12:08
        Kattrin ja to usg to wbrew ustaleniom troszkę ciągnę bo Dr już w ubiegły piątek
        zalecił duphaston na wywołanie @@ a ja się uparałm żeby w Krakowie troszkę
        pomonitorowac i chyba dobrze zrobiłam big_grinbig_grinbig_grin
        • annba Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 23.09.05, 12:10
          i to jest kolejne potwierdzenie, że czasem wiemy lepiej od lekarzysmile)
          super Neja - upór jednak popłaca
          • neja Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 24.09.05, 16:21
            Tutaj też napiszę - Jest jedno ale - zrobiłam wczoraj po tym usg gdzie wyszedł
            19 i 17 mm badania i sa do bani sad
            LH - 6,41 a w okresie owulacji powinno sięgać 100 !!!!!!!!!!!
            Estradiol - 52,8 - powinien być koło 200 na jeden pęcherzyk !!!!!!!!!!!

sadsadsadsad
    • inga30 Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 24.09.05, 17:58
      neja owu jest podobno ok14 dni przed końcem cyklu, czy miałaś zwykle tak długie
      cykle że mogłaś mieć owu ok 27 -30 dnia cyklu?
      • neja Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 26.09.05, 11:18
        Miałam nawet po 40 kilka dni więc niby wszystko ok ale odpisałam ci na wątkiu
        Invimedowym co dzisiejsze usg pokazało Jestem w kropce ...
        • paula29 Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 26.09.05, 20:56
          czesc Neja
          ja zrobiłam sobie przerwe i tez sie okazało ze własna owu się pojawiła. Jakos
          uspokoilo mnie to wewnetrznie i przestałam sie tak szarpać, nawet jezeli za
          kilka cykli bede musiala wrocic do clo. NMimo wszystko uradowalo mnie to. Bo
          cos powoli sie rusza. Pije ziolka od bonifratow i do tego wiesz co Ci powiem?
          robilam usg w tym cuklu i okazalo sie ze pecherzyk u mnie rozsnie mniej wieceij
          1 mm na dzien, wcale nie 2 mm. Mam cykle 35 dniowe. W 16 dc. mialam 14mm, w 20
          dc mialam 18mm, a w 23dc cialko zółte. Nie wiem do ilu dorosl ten pecherzyk,
          ale rosl i skubany nawet nie dal znac o sobie. wiem tylko dzieki usg.
          Wierze ze uda mi sie naturalnie i Tobie tez !
          • neja Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 27.09.05, 08:28
            Paula no u mnie tak dobrze nie było. Pęcherzyk na usg piątkowym miał 19 na
            jednym i 17 mm na drugim, wczoraj natomiast ten z 17 mm nie ruszył a z prawie
            19 zrobiło się niecałe17 mm więc albo sflaczał albo bład usg albo właśnie pękał
            nie wiem. Dostałam pregnyl na wszelki wypadek i czekam, ale różowo to nie było.
            Lepiej gdyby nie było żadnego, albo żeby były ale tych samych lub większych
            rozmiarów a tak ??!! Zapadają się czy kurczą ??
            • paula29 Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 27.09.05, 09:20
              dobrze że dostałaś pregnyl, może teraz peknie, a najlepeij oba smile
              nie cieszysz sie że w ogóle coś urosło ?
              • neja Re: Dzisiaj to dopiero szok !! 27.09.05, 10:55
                Baaaardzo się cieszę bez dwóch zdań - mało tego uważam że to parwie tak dobra
                wiadomość jak II kreski na teście big_grin Dla mnie to taki mały wielki sukces,
                wprawdzie nie jest książkowo ale w ogóle coś jest !!
              • kicorek Neja! 27.09.05, 11:45
                Przeczytałam Twoje wyniki - prawie jakbym czytała swoje z tego cyklu. Estradiol
                identyczny, tylko LH miałam wyższe. Dziewczyny z forum powiedziały, że mogłam
                mieć owu (a miałam - stwierdzone na usg), ale pęcherzyk był
                niepełnowartościowy. Załamało mnie to, dlatego z niecierpliwością czekam na
                dalszy rozwój wydarzeń u Ciebie, bo może tak nieciekawe wyniki nie oznaczają
                straconego cyklu? Bardzo w to wierzę!
                • neja Re: Neja! 27.09.05, 13:43
                  Kiciorek ja cały czas uważam że nawet najbardziej dołujące wyniki czasami wcale
                  nie stoją na przeszkodzie ! Ja po prostu czekam. Na razie parę razy zakłuły
                  mnie oydwa jajniki tak jakby pregnyl zadziałał 24 h po podaniu. Bardzo jestem
                  ciekawa jutrzejszego usg !
                  • kicorek Re: Trzymam kciuki! 27.09.05, 14:04
                    J/w. U mnie też przytulanko było zaraz po tym jak niespodziewanie szybko lekarz
                    ogłosił pęknięcie pęcherzyka. Potem robiłam hormony i trochę spuściłam
                    powietrze z balonika smile, ale teraz znowu mam nadzieję. Termin @ - coś koło
                    weekendu. Przyznam, że dziś zrobiłam test - oczywiście jedna krecha, ale to
                    dużo przed terminem @. Ciągle mam nadzieję.
    • neja DLACZEGO ŻYCIE JEST TAKIE OKRUTNE !?!?!?!?!?!?!?! 28.09.05, 17:09
      Oba pęcherzyki pękły płyn w zatoce jest więc rzecz pewnie działa sie nad ranem
      dzisiaj. Przytulaliśmy się wczoraj rano, a dzisiaj jak zadzwoniłam do mojego M
      żeby pędził do mnie to dowiedziałm się że nie ma go w Krakowie !!!!!!!!! bo
      musiał gdzieś pojechać. Życie jest okrutne, straciliśmy taką szansę .....
      • inga30 Re: dziś dzień cudów 28.09.05, 20:38
        ja co prawda już się stymuluję do ivf, odebraliśmy dziś wyniki badania nasienia
        m. dobre wyniki, zupełnie w normie i nawet znacznie lepiej, tego jeszcze w 3
        letniej historii leczenia nie było! A że życie jest okrutne- to jak nasienie
        dobre to u mnie od miesięcy nie ma owu sad. Neja i tak myślę że nim liście
        opadną coś się wreszcie zmieni smile. Wczoraj rano to nie tak źle, one też chwilę
        żyją.
        • neja Re: dziś dzień cudów 29.09.05, 09:13
          Zadziałaliśmy jeszcze przed 18 więc kto wie kto wie big_grinbig_grinbig_grin Pękły oba pęcherzyki
          i mam nadzieje że mój śluz nie będzie taki kiler i utrzemy nosa całym sztabom
          lekarzy smilesmilesmilesmilesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka