darunia78 13.10.05, 12:03 czy jest mozliwe aby niedobór progesteronu uzupełniać w jakiś inny sposób nie chemiczny, może jakieś tabletki ziołowe itp...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kicorek Re: progesteron bez recepty 13.10.05, 14:28 Też mnie interesuje odpowiedź dlatego podnoszę temat. Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
dudusiam Re: progesteron bez recepty 13.10.05, 15:02 www.parazyt.gower.pl/vitex.html niepokalanek pierszowy...między innymi Odpowiedz Link Zgłoś
dudusiam Re: progesteron bez recepty 13.10.05, 15:08 też znajdziecie informacje na stronie www.mamo-tato.pl/article_show.php? a_id=20&s_id=1&ss_id=3 Odpowiedz Link Zgłoś
to-ja-007 Re: progesteron bez recepty 13.10.05, 15:20 Niepokalanek (czyli castagnus, agufem) moze podzialac jesli ktos ma wysoka prolaktyne. Nie wplynie na progesteron jesli ten jest niski z innej przyczyny. Jest progesteron, ktory podobno jest otrzymywany z roslin ale nie sadze zeby mozna go bylo kupic w PL, ja widzialam tylko ogloszenia w necie. Nie wiem jak i czy w ogole to dziala. Moze sprobuj mieszanki ziolowej na druga faze cyklu? na www.nasz-bocian.pl w dziale "jak sie leczyc" sa watki o ziolach, rozne mieszanki w zaleznosci od problemu - tam mozesz znalezc konkretny sklad oraz po postach dzwiczyn przekonac sie czy te konkretne ziolka dzialaja ... Wiem ze mieszanka na pierwsza faze cyklu dziala. Tej na druga faze cyklu nie probowalam wiec nie wiem ....... Odpowiedz Link Zgłoś
beettinna Re: progesteron bez recepty 13.10.05, 18:14 ja w tym cyklu piję te na drugą fazę i idę w sobotę lub poniedziałek sprawdzić progesteron więc powiem wam czy działa biorę jeszcze duphaston ale przedtem miałam progesteron 8 więc jak będzie duża rocznica to będę wiedzieć że to od ziół a nie tylko od duphastonu... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nic-10 Re: progesteron bez recepty 14.10.05, 18:26 Mnie też bardzo interesuje ten tema, może ktoś napisze jeszcze cos, kiedy np nalezy pic niecierpek czy przez cały cykl, czy może tylko w II połowie cyklu??? Odpowiedz Link Zgłoś
nic-10 Re: progesteron bez recepty 14.10.05, 18:29 chodzi mi oczywiscie o niepokalanek Odpowiedz Link Zgłoś