justysia111 18.10.05, 14:34 dziewczyny, czy zastrzyki stymulujące jajeczka, robi się domięśniowo czy w brzuch?ile razy dziennie?dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donata72 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:12 karzda ma dawke indywidualna ja np bede brala gonal f w ramie 225jednostek to sa 4 zastrzyki raz dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:18 Najczęściej sa to 2 zastrzyki jeden stymulujacy, drugi wyciszający. Jeśli jest kilka ampułek to się je łączy razem w duża dawkę. Bierze się je obydwa rano, albo 1 rano 1 wieczorem. W trakcie stymulacji moze dojsc jeszcze jakieś cetrotide, albo clexane wtedy wychodza 3 dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia111 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:22 można je wziąść domięśniowo?// Odpowiedz Link Zgłoś
justysia111 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:23 strasznie boję się zastrzyków i sama sobie w brzuch nie zrobię, a męża nie ma w domu Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:26 ja clexsane bede miala w brzuch a gonal w ramie sama sobie napewno niezrobie wiec bede latala to kliniki cleksane pod skornie a gonal do miesniowo Odpowiedz Link Zgłoś
justysia111 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:30 dzięki donata.nie dość,że musimy się kłuć, to jeszcze w takie dziwne miejsca.kiedy zaczynasz stymulację? Odpowiedz Link Zgłoś
justysia111 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:32 dzięki za odpowiedzi.jaki to pech,że nie dość,że musimy się kłuć to jeszcze w tak dziwnych miejscach.a ty donata zaczynasz stymulację? Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:35 wlasnie dostala okres po nim robimy posiewy i jak wsio bedzie ok to od nastepnego cyklu zaczynam klucie tz od 3dc a juz o maly wlos bym zaczela od jutra ale niestety mezulek nie zwalczyl bakterji i teraz jest na antybiotyku a ty od kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:35 pewnie jest i w takiej formie, kiedyś miałam tez jakies dodatkowe zastrzyki w posladek. Tymi w brzuch nie ma się co przejmowac to brzmi strasznie, ale jest łatwe do zrobienia i właściwie bezbolesne, pielegniarka pokazuje w klinice jak zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:36 Tych które sa podskórne ( w opisie) nie można brać domięśniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia111 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:38 ja leczę się w Łodzi, w sobotę jadę na wizytę i zacznę stymulację.ponieważ nie mam okresu od lipca, zaczynam bez żadnych przygotowań Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:39 ja tez w lodzi w salvie!!!!!!!!!dojerzdzam z pod wawki Odpowiedz Link Zgłoś
justysia111 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:41 ja też w salve, u dr.s, dojeżdżam 45 km, w miarę blisko.nie było kliniki w w- wie? Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:43 ja tez o dr S mi go polecil moj gin sa kolegami dlatego dojezdzam no i taniej nas to wyniesie niz w wawie a kupilas juz leki bo ja tak i mam drogi towar w lodowie Odpowiedz Link Zgłoś
justysia111 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:44 no właśnie kupię w sobotę.powiedz ile kasiorki szykować? Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:47 łoj to juz chyba sprawa idywidualna i zalezna od wieku ja wydalam na sam gonal 2160 i te podskorne to jakies 20zl ja mam dosc duza dawke i mam nadzieje ze mi wystarczy to co juz kupilam a powiedz lykasz teraz cos bo ja acard encorton estrofem a i czy mialas robiona histeroskopie jakbym sie niewyprowadzala z potrkowa totez bym miala tak blisko jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
justysia111 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:52 wiesz ja nie wiem jak się z tego gazetowego korzysta, może masz normalny numer gg na słoneczko? Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 15:53 5242689jestem niedostepna ale jestem Odpowiedz Link Zgłoś
martaindianka Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 19:31 cześć, dziewczynki, widzę, ze muszę was trochę wspomóc, ja już po z dwoma dzidziami w brzuchu, też po tym samym doktorze co Wy, zastrzyki najlepiej robić w brzuch, Donata myślę, że mówisz o penach-to takie gotowe duże "strzykawki " z kilkoma ampułkami naraz. 225 jednostek to inaczej 3 ampułki (bo 1 ma 75 jed.)to weź sobie peny po 450 jed, to jeden starczy Ci na dwa dni.Z tego co zrozumiałam to wy idziecie krótkim cyklem, czyli jak pęcherzyki będą duże to dostaniecie jeden zastrzyk (to jest chyba ten cetrotid), żeby za wcześnie nie popękały, ja dostawałam od 21 dnia wcześniejszego cyklu dipherelinę 0,1 -co drugi dzień jedną ampułkę-też w brzuch. Jak pecherzyki będą już odpowiednio duże, to doktor daje ovitrel jeden zastrzyk też w brzuch, a po 36 godz. od podania jest punkcja. Wszystkie te leki bierze sie podskórnie, a nie domięśniowo, można też w rękę, ale w brzuch można robić sobie samemu, to tylko tak brzmi źle, ale nie ma z tym żadnego problemu, a w razie problemów w Salve jest P. Małgosia, ona zawsze wszystko logicznie wytłumaczy. pozdrawiam i powodzenia, a ja już zaczynam ściskać kciuki. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: in vitro- zastrzyki 18.10.05, 21:05 wszystko sie zgadza ja jzu zameczam pMalgosie pytanaiami zlota kobita a wam gratuluje dzieki za slowa otuchy Odpowiedz Link Zgłoś