ki23 04.11.05, 10:09 powiedzcie co przepisywali lekarze waszym facetom na poprawę ruchliwości plemników oraz na wybitnie wysoką lepkość nasienia.(liczba plemników w 1 ml - 47.000.000 rozpoznanie :asthenozoospermia z góry dziekuje ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kara114 Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 04.11.05, 10:22 Mój też ma słabą ruchliwość, lekarz przepisał witaminę C, androvit, tran z rekina i L-karnitynę. Ma to łykać 2 razy dziennie, według lekarza jest poprawa, ale ciąży dalej nie ma, może dlatego że to nie jeden nasz problem. A co twojemu mężowi zapisał lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
ki23 Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 04.11.05, 11:04 mojemu przepisał kwas foliowy i powiedział ze ma nie nosić obcisłych majtek spodni itp.i poprawa jesli bedzie to dopiero za 3 m-ce.tyle potrzebują plemniki zeby sie odrodzić.sama nie wiem .wydaje mi sie to jego leczenie jakoś za mało poważne ale może rzeczywiście tak jest . a ty jak uważasz? po ilu m-cach przyjmowania leków mąż sprawdzał ponownie plemniki?? Odpowiedz Link Zgłoś
schuflada Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 04.11.05, 13:15 co do 3 m-cy to racja, ale same majty i kwas foliowy nic tu nie pomogą! poza tym jeszcze nie udało się udowodnić żeby cokolwiek skutecznie poprawiało parametry nasienia.. przykro mi.. Ale!! ja mam ten problem z moim M od 4 lat wiec sporo się naczytałam i naeksperymentowałam nad nim, choć i tak jutro mam transfer w moim pierwszym ICSI, to chłopaki się poprawiały po kuracji Promenem (www.promen.pl) tam jest wiekszosc potrzebnych facetowi mikroelementów i przede wszystkim L-karnityną, poprawiła nam znacząco ruch! Jednym słowem było co wybierać podczas zaplemniania wczesniej próbowałam innych specyfików łącznie z Macą, która była dla nas kompletnym niewypałem i stratą pieniędzy.. nikt ci nie obieca znaczącej poprawy, ale zmiana trybu życia i te podstawowe preparaty mogą pomóc.. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka254525 promen 04.11.05, 14:26 ile kosztuje i gdzie mozna kupic PROMEN ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
schuflada Re: promen 04.11.05, 14:43 najtaniej kupowałam tutaj: www.herbapis.nazwa.pl/catalog/product_info.php/products_id/269 pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka254525 Re: promen.. 04.11.05, 14:58 dziękuje wlasnie robie zamowienie. mam nadzieje ze nam pomoze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anntenka Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 04.11.05, 14:37 a mojemu m gin przepisała TAMOXIFEN opowiedziała mi przy tym historię jak to miała kiedyś pacjenta co miał 600 plemników w całym ejakulacie. TAK 600! no i po 3 miesiącach z tamoxifenem jego żona zaszła a teraz się spodziewają drugiego dzieciaczka. podobno jest bardzo skuteczny. czy poskutkuje u nas? zobaczymy w połowie grudnia po badaniach powtórkowych. aha, jak przeczytałam ulotkę inf tego leku to dzwoniłam się zapytać czy dobry lek mi w aptece dali. nie ma tam ani słowa o leczeniu ruchliwości żołnierzyków, wszystko jest o leczeniu nowotworów u kobiet. ale gin powiedziała że na nowotwory to się dostaje ogromną dawkę tego leku, a w małych dawkach pomaga na wiele innych schorzeń. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kasiksa Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 07.11.05, 09:53 moj m. tez mial tamoxifen, prawie rok bral i nic, parametry skakaly jak wesz na grzebieniue, raz wyzej, raz nizej. Wlasnie sie wybiera do lekarza zeby mu zmienili lek. Odpowiedz Link Zgłoś
adamoo1003 Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 09.11.17, 22:19 Hey czy pomógł wam ten lek i jak się go stosuje pozdrawiam Adam napisz mi sms +48603257536 Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re:L-karnityna 04.11.05, 18:49 Jedyny lek który ma udowodniune naukowo dziąłanie na ruchliwość plemników. Tak powiedział mój lekarz i się z nim zgodzę. Dawka 1000 mg dziennie. Można kupic tanio na allegro. Jak kupowałam firmy activita ale są też inne. Ruchliwość poprawiła się bardzo!!!!!!!!Tylko kup bez żadnych dodatków tytpu chrom. czysta L-karnityna! Odpowiedz Link Zgłoś
nikt111 Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 04.11.05, 20:07 ja już tu to pisałam... mojej koleżanki mąż miał słabe nasienie... wszelkimi sposobami przez 4 lata probowali zajsc w ciążę i wciąż nic... w koncu trafili do lekarza w klinice leczenia niepłodności w W-wie (ale nie powiem jakiej bo nie pamiętam teraz) i kazał pić jej mężowi sok z selera, jesc surówki z selera i się okazało ze po ok 3 tyg pojenia się selerem z 700.000 plemników w 1 ml miał dwa razy tyle. Pił az w koncu okazało się ze ona jest w ciąży. Teraz juz zaczyna się jej 7 miesiąc ciąży bliźniaczej.... mój mąż ma równiez mała ilość plemników i własnie mija tydzien jak pije sok z selera... próbuję bo mam nadzieje ze cos to pomoze, bo ruchliwość ma >50% i dobrą budowę >60% tylko ilość za mała...... Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 05.11.05, 11:16 czytam ten wątek i tak se mysle...czy naprawde to moze az tak pomoc??? u nas juz postanowione invitro, ale urolog do kotrego maz poszedl, zaproponowal witaminy. ale on zaproponowal cynk, wit.e i c. nic o l-karytyninie nie mowil po jakim czasie mzoe byc poprawa - zawsze po 3 mcach? no i czy poprawa to oznacza tylko poprawienie ruchliwosci czy tez poprawienie jakosci plemnikow typu A, B? Odpowiedz Link Zgłoś
krecik45 Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 05.11.05, 12:06 fajnie z tym sokiem ale ile go trzeba dziennie przyjmować Odpowiedz Link Zgłoś
kara114 Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 05.11.05, 11:34 Ja też słyszałam o 3 miesiącach. I faktycznie najlepsza jest L-karnityna. Mój mąż miał kolejne badanie po ponad miesiącu zażywania leków i ruchliwość poprawiła się. Odpowiedz Link Zgłoś
nikt111 Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 05.11.05, 17:40 szklanka soku dziennie. W grudniu idziemy na badania i się okaże co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
patagina4 Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 07.11.05, 09:18 Witam. A czy sa gotowe soki z tego selera czy trzeba samomu robic?? Zastanawiam sie jak to smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
daria05 Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 06.11.05, 09:33 Mój mąż zażywa Salfazin zawierający cynk- podobno bardzo ważny dla plenmików- i inne witaminy. Oprócz tego Selen i Maca. Na pewno pomaga na ilość i prawidłową budowę. I jeszcze luzna bielizna i zdrowy tryb życia. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia240 Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 07.11.05, 12:18 a ja mam pytanie, czy słyszałyście o zastrzykach na poprawienie jakości plemników. Lekarz mówił, że jeden kosztuje ok 70 zł, ale nie powiedział jak się to nazywa, czy może coś wiecie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda1234 Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 07.11.05, 17:53 mojemu M. nie pomogła L-karnityna, od jakiegoś czasu bierze tribulus terrestris, ale nie badaliśmy jeszcze nasienia i nie wiem czy pomaga Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 07.11.05, 18:26 Jesli lacznie w ruchu a i b jest mniej niz 35% , ale wiecej niz 20% (a+b) plemnikow - powtorzcie badanie po miesiacu, w innej klinice. Jesli wynik sie potwierdzi mozecie probowac witaminy, tauryne etc. Jesli u Ciebie po monitoringu owulacja jest ok - probujcie naturalnie, jesli cokolwiek szwankuje - nie traccie czasu i przystapcie do iui. Odpowiedz Link Zgłoś
kama.garbi L-karnityna 10.11.05, 19:34 no i pańcia w aptece wcisnęla mężowi L-karnityne z chromem ale tak myśle na dwa dni chyba chrom nie szkodzi chłopaczkom kurcze tam jest jeszcze HCA typowy dopalacz na odchudzanie a mój misiak raczej nie ztych co by musieli sie odchudzać powiedzcie jaki to może miec wpływ? czy nalezy brać tylko i wyłącznie czysta L-Karnityne to właściwie taki mój wymysł wyczytany z forum bo ja chodze na monitorin i mamy szlabanik do sob żeby oszczedzic chłopaczków więc ja jeszcze żeby ich wzmocnić podtykam misiaczkowi witaminki no i tak wyczytąłam ta nieszczesna L-karnityne Odpowiedz Link Zgłoś
lekshey.gyatso Re: co biorą faceci na słaba ruchliwość nasienia? 13.11.05, 21:13 WITAM, uważam,że operacja powrózków to ostateczność(gdyż zabieg jest dokonywany na bardzo skomplikowanej materii i jeden błąd lekarza,może spowodowac całkowitą i REALNĄ bezpłodność, a nie tylko ew. przegrzewanie nasienia i wynikającą być może właśnie m.in. stąd mała ruchliwość plemników- na co Pan zapewne cierpi. Co można zrobćc przed operacją,którą standardowo wykonują często urolodzu m.in. ze szpitala na Szaserów. PPolecam z własnego doświadczenia cierpliwośc i spróbowanie NAJPIERW pare sprawdzonych sposobów o czym kiedyś już pisałem na forum. po pierwsze -byc może przyczyna słabej ruchliwości jest przegrzewanie jąder (skuteczne przy żylakach powrózka)- zalecam: noszenie wyłacznie bokserek nie slipków, w domu luzna piżama bawełniana, spodenki lużne cały czas do pracy i w domu,(zakończenie gorących kompieli siedzących-leżacych, wyłącznie ciepły prysznice i hartowanie ciepła zimna woda-polewanie dolnej połowy ciała i ud od pachwin do stóp. Zmiana sposobu życia- lekka dieta sródziemnomorska-warzywa owoce,mięso gotowane, czerwone wino!!, ryby!! migdały,gorzka czekolada. Odtrucie organizmu-przyjmowanie dobrych witamin i minerałów.(b kompleks, pyłek kwiatowy,,wiesiołek, Androvit, ). witaminę C, androvit, tran z rekina i L-karnitynę. Sałatka z zielonego selera. sok z selera, jesc surówki z selera białego. Dużo ruchu-spacery(raz w tygodniu co najmniej spocic sie porządnie),jogging,wyeliminowanie tylko jazdy samochodem,bez chodzenia, rower!! ćwiczenia gimnastyczne-przysiady,brzuszki,ruch bioder,rowerek stóp i nóg na ziemi-bardzo ważne poprawia bardzo krązenie w obszarze genitaliów!!, polecam lekturę niezwykłej ksiązki(teoria,zestawy ćwiczeń): Podbrzusze mężczyzny Kenneth Purvis tłumaczenie: Halina Thylwe wydanie 2 1998 ISBN: 83-86821-57-4 Książka znanego androloga i seksuologa brytyjskiego, praktykującego w Norwegii. Jest to żartobliwie napisana ale bardzo poważna pozycja o wszystkim, co dotyczy seksualności mężczyzn: hormonach, mięśniach, nerwach; o tym jak zadbać o swoje zdrowie i czego potrzebujemy do szczęścia w miłości polecam też lekarzy tybetańskich i mongolskich (bardzo skuteczni w bezpłodności i nieruchliwych plemnikach twierdzą np. że za słabe nasienie odpowiadają chore nerki i zapalrnia dróg płciowo moczowych) 1. Dr Ven. Tenzin Jangchub jest uczniem Dr Ven.Yeshi Dhondena osobistego lekarza Jego Świątobliwości Dalaj Lamy . Prowadzi praktykę w Indiach, Ameryce Poł. (Argentyna) oraz w Europie (Szwajcaria, Polska, Gruzja). Posiada sukcesy w leczeniu chorób wewnętrznych o różnej etiologii, chorób o charakterze przewlekłym, zaburzeń o podłożu nerwowym, a także regeneracji i rewitalizacji osłabionego organizmu. Posiada wieloletnie doświadczenie w zakresie: leczenia naturalnymi preparatami ziołowymi, stosowaniu tradycyjnych ćwiczeń tybetańskich, specjalnych technik oczyszczania organizmu oraz masażu . Warszawa, ul Mysłowicka 2a, +48 22 832 14 96 tel. kom. 0693 616 890 rejestracja : pon. - czw. w godz. 16.00 - 21.00 tel. dla pacjentów posługujących się językiem pol. z Warszawy tel. kom. 0601 283 875 rejestracja : pon. - czw. w godz. 16.00 - 21.00 2. dr Ocze Nomin(dyplom medycyny zachodniej i wschodniej , nostryfikowany na Akademii Medycznej w Warszawie) Gabinet pomocy zdrowotnej Warszawa, ul. Bednarska 26/1 tel: (0-22) 826-97-76 polecam też na krążenie i poprawę ruchliwości: Masaż Tybetański Kum-Nee wywodzi się ze starożytnych nauk buddyjskich i ich związku z medycyną tybetańską, która dała podwaliny całej tzw. „medycynie wschodu”. Tybetańskie nauki na temat pracy z ciałem pochodzą z „ Tantry Ustnych wskazówek” a praktykować je może tylko osoba o głęboko rozwiniętej sferze duchowej, znawca wajrajany. Thupten Wangshok - Tybetańczyk, buddysta, przez dwa lata pobierał nauki od swojego mistrza Lamy Tashi Dhondup. Swoje umiejętności rozwijał w klasztorach północno-wschodniego Tybetu, Nepalu i płn. Indiach przez ponad 7 lat. Od października 2004 przyjmuje w Polsce. Masaż w jego wykonaniu kładzie nacisk na równowagę pomiędzy cielesną a duchową sfera ludzkiego bytu. Cel masażu zależny jest od indywidualnych potrzeb pacjenta i ustalany jest po wstępnym zdiagnozowaniu jego stanu. Ta metoda masażu nie jest inwazyjna, jest manipulacją tylko na tkance mięśniowej. Nie powoduje żadnych skutków ubocznych. Masaż jest doskonałym uzupełnieniem terapii medycznej, stosowanej w leczeniu głównie takich zaburzeń jak: schorzenia kręgosłupa, sztywność karku, choroby stawów, choroby krążenia, nadciśnienie, regeneracja mięsni, zapalenie zatok, bezsenność, nerwice, bóle głowy. Człowiekowi „zupełnie zdrowemu” masaż tybetański ułatwia przezwyciężać zmęczenie, rozluźnia, poprawia ogólną kondycje i samopoczucie. Harmonizuje energie wewnętrzne i balansuje czakry. Pobudza umysł i ciało do pozytywnych przemian. Posługując się tą techniką można kłaść nacisk na relaksacyjny lub przeciwbólowy aspekt masażu. Każdy masaż, niezależnie czy dotyczy całego ciała czy tylko jego części poprzedzony jest rytualnym oczyszczeniem otoczenia pacjenta oraz wprowadzeniem go w stan wyciszenia, sprzyjający terapii. Stan ten osiąga się z pomocą odpowiednich mantr oraz krótkiej medytacji. Oczyszcza to i wzmacnia pole terapeutyczne pacjenta i masażysty. Najlepsze terapeutyczne rezultaty daje masaż całego ciała trwający ok. 80 min, wykonywany z użyciem ziołowych olejków produkowanych przez mnichów tybetańskich w himalajskim Instytucie Men Tse Kang i przy akompaniamencie odpowiednio dobranej muzyki. Masaż wykonywany po to, aby złagodzić ból, otwiera, przez ucisk niedrożne kanały, ułatwia krążenie energii w organizmie. Wywiera się tu szczególny nacisk na specyficzne punkty akupreseryjne i meridiany. Thupten Wangshok łączy ten rodzaj masażu z terapią kryształem i mokszaterapią, czyli zabiegiem termicznym wykorzystującym właściwości powolnego spalania piołunu tybetańskiego. Rozżarzony koniec piołunowego stożka przesuwa się wzdłuż określonych linii energetycznych i punktów bólowych nad ciałem pacjenta. Zarówno w masażu relaksacyjnym jak i przeciwbólowym Thupwang wykorzystuje terapeutyczne działanie dźwięku, stosując wibracje tybetańskich, grających mis, wajr i dzwonki. Przychodnia Medycyny Naturalnej Deesis Pańska 75 Warszawa Mazowieckie Polska 00-834 TEL.22 / 620-03-04 pozdrawiam i zyczę wszystkiego najlepszego OM MANI PEME HUNG lekshey Odpowiedz Link Zgłoś