Dodaj do ulubionych

Przygotowania do ICSI rozpoczęte!

• pandziksa Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 20.02.06, 17:02
      dziś miałam transfer. Przetransferowano mi dwa zarodeczki. Dwa wogóle sie nie
      zapłodniły a trzy nie nadawały się do niczego, pewno zaraz sie rozpadną. Także
      mam 6 mrozaczków!!! Teraz dwa tygodnie czekania sad buuu buuu to najgorsze
      • goldi13 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 09.03.06, 17:35
        Dzisiaj 12 dpt - beta 12 !
        Ni się śmiać ni płakać, gin kazał zaczekać do poniedziałku , jak nie przyjdzie
        @ to w poniedziałek powtórka bety.
    • goldi13 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 20.02.06, 17:30
      Pandziksa trzymam kciuki za Ciebie, oby sie udało, ja też dzisiaj byłam w
      Invimedzie dwa razy więc być może spotkałyśmy się przypadkowo?!
      Paula ja mam ok 10 pęcherzyków i właśnie dzisiaj zapadła ostateczna decyzja, a
      więc dzisiaj jeszcze biorę menopur i gonal, jutro rano ostatni decapeptyl a
      wieczorem ovitrelle, w środę antybiotyk, a w czwartek punkcja i prawdopodobnie
      w sobotę transfer, ale to się jeszcze okaże smile
      Pozdrawiam
      • paula005 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 20.02.06, 17:48
        Jutro 11 dpt. W środę mam zrobić test i iść na betę.
        Jak myślicie, czy jak bym zrobiła jutro rano sikańca to mogłoby już coś wyjść?
        Sama nie wiem....
        Tak strasznie się boję rozczarowania.
        • roza271 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 20.02.06, 19:11
          Paula, ja byłam juz raz w ciąży, ale tak normalnie bez stymulacji itp.(tyle ze
          moja kropeczka umarła) i test dopiero wyszedł mi w 3 dni po terminie w jakim
          mialam dostac @, więc myślę że jak nie wyjdzie teraz to może być za wcześnie,
          ale ja Cię rozumiem juz nie raz to powtarzałam, korci żeby zrobić. Pamiętaj
          jednak ze jak nie wyjdzie to na pewno zawczesnie go zrobilas, a jesli nawet
          okaze sie ze nie tym razem, to nastepnym na pewno sie uda, ja w to wierze, Ty
          tez musisz, ale na pewno bedzie dobrze-musi być. Trzymam kciuki i mysle o
          Tobie.
          • paula005 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 20.02.06, 19:27
            Dzięki Różyczko,
            Jutro dam znać jaki wynik.
      • pandziksa Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 20.02.06, 23:06
        Ja jestem ze Szczecina
        • ela333 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 20.02.06, 23:25
          ja już wszystko wiem. Mam wstepnie po dzisiejszym USG około 23 pęcherzyków,
          punkcja w środę, transfer, jak wszystko dobrze pójdzie w sobotę. Trzymajcie ZA
          MNIE KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • paula005 Negatywny! 21.02.06, 08:31
            Nawet nie chce mi się oddychać.......
            • 17lipiec1976 Re: Negatywny! 21.02.06, 09:01
              paula przytulam mocno. wiem co czujeszsad(((((((
              • mj78 Re: Negatywny! 21.02.06, 09:19
                paula005, ściskam mocno, ale może za wcześnie zrobiłaś test? Wybierz się na
                betę ...

I głowa do góry, na pewno nam się uda, zobaczysz smile
                • paula005 Re: Negatywny! 21.02.06, 10:38
                  Jutro pojadę na betę, bo tak kazał dr.
                  Ale nie mam już złudzeń. W 11 dpt powinien być choćby cień drugiej kreski a na
                  moim teście pojawiła się tylko jedna krecha.
                  Trudno, trzeba żyć dalej. Są jeszcze mrozaki, ale ja już mam co raz mniej siły.
                  Ile razy będę jeszcze widziała jedną krechę? Na ile starczy mi sił?
                  Podobno mrozaki mają jeszcze mniejsze szanse niż świeżaczkisad
                  A może po prostu pomyśleć o adopcji????????
                  Boże, jakie to wszystko jest trudne. Pojąć to, zrozumieć i zaakceptować.
                  Dlaczego ja? Dlaczego inne zachodzą kiedy tylko im się zapragnie albo nawet
                  kiedy tego nie chcą i zachodzą. Co ze mną nie tak?
                  Najgorsze, że życie toczy się dalej. Ludzie w koło mnie śmieją się z jakiś
                  głupot, cieszą bo wszystko im się układa. Nie życzę im źle, ale po prostu, tak
                  po prostu zazdroszczę. Takiego zwykłego życia rodzinnego, takiego życia w
                  którym ma się dla kogo zmagać z tym wszystkim. Takiego życia w którym na
                  dobranoc dziecko całuje i przytula się małymi rączkami. Takiego życia w którym
                  się słyszy "mamo" i "tato". Takie banalne, zwykłe i proste, że aż się chce wyć!
                  • mj78 Re: Negatywny! 21.02.06, 11:14
                    paula005, wiem niestety doskonale o czym piszesz sad(( Wierzę jednak, że i dla
                    Ciebie, i dla mnie, i dla dziewczyn, które tu z nami są na tym forum przyjdzie
                    szczęśliwy dzień, kiedy zobaczymy nasz upragnione dwie kreski smile A potem
                    usłyszymy "kocham Cię mamusi" i przytuli sie do nas mały szkrab - zobaczysz smile

A siły ... zobaczysz, że masz ich więcej niz Ci sie wydawało ...

PS. Ja jednak trzymam jeszcze cichutko kciuki za betę.
                  • tekla12 Re: Negatywny! 21.02.06, 22:15
                    paula005 napisała:

W 11 dpt powinien być choćby cień drugiej kreski a na
                    > moim teście pojawiła się tylko jedna krecha.

Test domowy jest wiarygodny dopiero w 14 dpt. Mnie wyszedł negat właśnie w 14
                    dpt. Bo test był felerny. A fasolka rosła pięknie. Sciskam mocno i życzę
                    podobnych wrażeń.
        • flisa3 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 21.02.06, 21:37
          Ja też jestem ze Szczecina. Gdzie podchodzisz do in vitro?
          • pandziksa Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 22.02.06, 13:10
            Flisa ja podeszłam na Unii. Jestem całkiem zadowolona. Cena nie wysoka a z tego
            co wiem mają dobrą skuteczność. Jak coś to pisz na piv.
            • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 22.02.06, 13:48
              paula005, jak beta? Ja cały czas trzymam kciuki smile
              • paula005 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 22.02.06, 14:30
                Dzięki ale już wszystko jasnesad(((
                • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 22.02.06, 14:34
                  Przykro mi sad((

Ale trzymaj się dzielnie - są mrożaczki i z nimi na pewno sie uda smile Ściskam
                  Cię mocno smile
                  • mj78 ela333 - co u Ciebie? 22.02.06, 14:36
                    Jesteś już po punkcji? Ile komórek pobrali? Jaki dalszy plan?

Trzymam kciuki smile
                    • mj78 paula005, lepiej już dzisiaj? 23.02.06, 11:27
                      Jak się czujesz? Mam nadzieję, że troszkę lepiej, że jakaś nowa nadzieja się
                      narodziła i wychodzisz z dołka?
                      • paula005 Re: paula005, lepiej już dzisiaj? 23.02.06, 11:43
                        Dzięki Mj78,
                        Staram się funkcjonować normalnie.Staram się być miła dla ludzi.Staram się nie
                        myśleć, że może nigdy...
                        Teraz boję się czy @ znów nie będzie kazała czekać na siebie zbyt długo.
                        Mam mieć 1 cykl przerwy i zgłosić się po drugiej @.
                        A Ty? Czy Ty będziesz próbować już w tym cyklu?
                        • mj78 Re: paula005, lepiej już dzisiaj? 23.02.06, 14:14
                          Mam nadzieję, że @ przyjdzie normalnie smile

Ja jutro idę do lekarza, więc się okaże czy następny transfer teraz czy w
                          kolejnym cyklu.

goldi13, a co u Ciebie? Jesteś po punkcji?
                      • inga30 Re: paula005, lepiej już dzisiaj? 23.02.06, 11:44
                        paula, ogromnie mi przykro. Są mrożaki jest nadzieja. Odpocznij, odpłacz ,
                        pozbieraj się i zabieraj mrozaki- z nich tez sie udaje.
                        • roza271 Re: paula005, lepiej już dzisiaj? 23.02.06, 17:26
                          Przykro mi, a taką miałam nadzieję że się uda, ale widać musisz poczekać na
                          mnie i na mj wtedy razem sie upijemy wlasnym szczesciem. Głowa do góry. Ja też
                          mam pod górkę bo nie mam zadnych objawow po tym decapeptylu a po 23 dniach @
                          dostalam a powinnam miec uderzenia goraca itp a ja nic tylko zwyklą @ mam.
                          Lekarka powiedziala ze to raczej zle i jade jutro do Invimedu na wizyte.Jeszcze
                          mi sie jakas torbiel zrobila po decapeptylu. Trzymaj sie , w koncu sie uda.
                          Trzeba myslec pozytywnie bo to sciaga dobra energie.
                          Przytulam Cię mocno
    • goldi13 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 24.02.06, 11:11
      U mnie wszystko ok, trochę bolą mnie jajniki po punkcji, ale przeżyję. Właśnie
      czekam na telefon od gina ile się zapłodniło komórek
      Pozdrawiam
      • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 24.02.06, 11:36
        no to trzymam kciuki, żeby było ich jak najwięcej smile

Jutro transfer?
        • 17lipiec1976 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 24.02.06, 15:58
          ja nie robie przerwy i okolo 10 marca jak wszystko bedzie ok to zabieram swoje
          dzieciaczki. od dzis lykam estrofem.
          • mj78 koszt podania zarodków? 25.02.06, 11:31
            Może wiecie jaki jest koszt podania mrożonych zarodków w Invimedzie? Tak jak
            transfer świeżych?
            • 17lipiec1976 Re: koszt podania zarodków? 25.02.06, 12:00
              chyba 2 tys
              • mj78 Re: koszt podania zarodków? 25.02.06, 12:11
                Dzięki smile Zadzowniłam jeszcze do Invimedu i podali mi, że 1700.
    • goldi13 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 26.02.06, 14:20
      Cześć dziewczyny, w sobotę miałam transfer, wszystko poszło ok, podano mi dwie
      komórki - bo tylko tyle było (w czwartek pobrali mi trzy komórki, a z tego
      tylko dwie się zapłodniły) ale mimo wszystko jestem bardzo szczęśliwa. Teraz
      odpoczywam , biorę leki i z niecierpliwością czekam,aż miną te dłuuuuuuuugie
      dwa tygodnie...wtedy sie okaże!
      • mj78 goldi13 :-) 26.02.06, 16:38
        Trzymam mocno kciuki smile
        • mj78 co u Was? 02.03.06, 09:05
          Wyciągam nasz wątek na górę, bo spadł na drugą stronę wink

paula005, 17lipiec1976 i inne dziewczyny - co u Was słychać? Odezwijcie się smile
          • paula005 Re: co u Was? 02.03.06, 12:18
            Witam,
            U mnie cisza. Ten cykl ma być odpoczynkowy. Za miesiąc spróbujemy podejść do
            mrozaczków.Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to może w połowie kwietnia byłby
            transfer.Także muszę się uzbroić w cierpliwość.
            A co u Ciebie Mj78? Kiedy zabierasz mrozaczki?
            • mj78 Re: co u Was? 02.03.06, 19:27
              U mnie ok - ja zabieram mrożaczki jutro po południu smile

Byłam na kilku wizytach ostatnio, porobiłam badania i wszystko ok, więc
              próbujemy smile Jestem pełna optymizmu i wierzę, że się uda smile Musi, nie ma
              innego wyjścia, nie? wink
              • roza271 Re: co u Was? 02.03.06, 20:13
                Jasne, na pewno się uda. Ja trzymam kciuki, a może się spotkamy ja jutro mam
                wizytę u dr K. W kazdym razie na 100 % bedzie dobrze.
          • pandziksa Re: co u Was? 02.03.06, 20:15
            Ja jestem dzis 10 dzień po transferze i moja beta to 34,7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • mj78 Re: co u Was? 02.03.06, 20:31
              Jak dobrze rozumiem, to trzeba gratulować!!!! smile)))))))))))) Super smile
              • asiat99 Re: co u Was? 02.03.06, 20:37
                Ile wiary i nadziei wlewaja w moje zmeczone serduch takie wiadomosci jak ta od
                pandzisi.Ja prawdopodobnie w przyszly piatek -okaze sie dokladnie po usg
                poniedzialkowym-pojade po moje ukochane mrozaczki do Białegostoku.Po raz 3.Czy
                tym razem wroca ze mna i zostana juz na zawsze.Bardzo bym chciala.Bardzo.Też
                jestem ze Szczecina.Gratuluje z calego serducha.
                • asiat99 Pandziksa pytanko 02.03.06, 20:41
                  Jakie sa koszty na Uni.Bo rozumiem ze masz na mysli Unię Lubelską.Dlaczego tam
                  się zdecydowałaś i jeszcze mam pytanko jaki lekarz cie tam pokierowal.Będe
                  bardzo wdzieczna za odpowiedz.Pomimo tego ze jeszcze kilkanasie chyba 14 - bo
                  juz sie pogubilam-mrozakow czeka na mnie w Białymstoku.Pozdrawiam.
              • katarina011 do Pandziksy 02.03.06, 20:44
                Pamietam Cie z poczatkow staran, gdy bylas na etapie szukania przyczyn
                nieplodnosci u siebie (dlugie cykle)
                Chcialam Ci goraco pogratulowac. Dbaj o siebie

pozdrawiam
                • pandziksa Re: do Pandziksy 03.03.06, 19:08
                  Koszty na Unii ze wszystkim to 6 tysięcy. Wszystko razemz z lekami, ale
                  tańszymi merionalami po 50 zł a nie gonalami za 120. Także cena przyzwoita smile
                  Długie cykle miałam na poczatku przez tarczycę. Po uregulowaniu dalej nie
                  zachodziłam no i iCSI.
                  • iwa2000 Re: do Pandziksy o Merional 06.03.06, 14:46
                    Mm pytanie,czy merional jest sprawdzony?Trochę o nim czytałam,ale nie ma to jak
                    ze sprzwdzonego żródła.Czy od Izy z Bociana można go zamówić?
    • goldi13 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 03.03.06, 12:48
      Pandziksa ogromne gratulacje!!!!!
      Mj78 trzymam mocno kciuki żeby się udało
      U mnie na razie cisza i spokój, zaczynam powoli doszukiwać się u siebie objawów
      ale chyba bezskutecznie, już nie moge się doczekać następnego czwartku....te
      dni tak wolno płyną, do tego boli mnie jeszcze gardło sad
      Buziaki
      • 17lipiec1976 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 03.03.06, 15:49
        ja wizyte mam w poniedzialek, wtedy sie dowiem, kiedy transfer, ale chyba
        czwartek lub piatek.
        • asiat99 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 03.03.06, 18:08
          Ja mam usg też w piątek.Transfer prawdopodobnie w piątek lub sobotę.Czuję ścisk
          w dołu jak pomyślę ze za tydzień o tej porze być może moje śnieżynki będą już
          we mnie baraszkowały.
          • paula005 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 03.03.06, 18:15
            Trzymam kciukasy za Was wszystkie!
            Ja ten miesiąc pauzujęsad

Pozdrawiam.
            P.
          • asiat99 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 03.03.06, 18:34
            W tamtym cyklu brałam sam estrofem i endometrium cienko urosło-niecałe
            8mm.Transfer sie nie powiódł.Teraz poza estrofemem biorę plaster Climara50.I w
            poniedziałek miałam już 8mm.A kolejne usg w nastepny poniedziałek więc mam
            nadzieje ze tym razem urośnie ładne.
        • asiat99 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 03.03.06, 18:36
          17lipiec gdzie będziesz miała transfer?Cieszę się że będe miała kompankę,mam
          nadzieję ze łatwiej będzie nam znieść czas do testowania.Pozdrawiam.Asia
          • 17lipiec1976 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 06.03.06, 15:10
            asaia ja lecze sie w invimedzie. a Ty?
            ja transfer bede miala w czwartek
            • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 06.03.06, 16:23
              Dziewczyny, trzymam kciuki za Was smile

Ja jestem już 3 dzień po 2 transferze i staram się nie myśleć, a jak już to
              pozytywnie smile
    • goldi13 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 07.03.06, 11:23
      Witam, dzisiaj 10 dpt i już nie mogę doczekać się czwartku, trochę mnie
      niepokoi to , że od kilku dni boli mnie brzuch tak jak na @....już sama nie
      wiem.
      MJ78 jak się czujesz po transferku? Trzymam za Ciebie mocno kciuki.
      • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 07.03.06, 11:51
        goldi13, trzymam kciuki za pozytywny test smile

Ja sie czuję ok. Wczoraj jakieś lekkie kłócia miałam w dole brzucha, a dzisiaj
        niby nic się nie dzieje (oczywiście już się martwię, ale staram się nie
        panikować sad), ale w końcu dzisiaj dopiero 4dpt.
        • asiat99 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 07.03.06, 19:55
          Dzięki wielkie.W przerwach w pakowaniu bede jeszcze zagladac.Buziaczki
    • niunia90 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 07.03.06, 12:35
      Pandziksa, ogromne gratulacje!!! Dopiero dzisiaj przeczytałam radosną wiadomość!
      Spokojnej ciąży!!!
      • asiat99 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 07.03.06, 18:05
        Przepraszam ze wczesniej nie pisalam ale latam jak z pieprzem.Wczoraj
        dowiedzielismy sie ze jedziemy jutro do Białegostoku po nasze śnieżynki.A
        jestesmy ze szczecina.Wiec kawal drogi przed nami zalatwiamy z praca i pakujemy
        sie obiad w miedzyczasie.W czwartek transfer.Moj 3 transfer i wierze ze
        ostatni.Trzymajcie kciuki dziweczyny.Wracamy w piatek wieczorem,wtedy sie
        odezwe.pa
        • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 07.03.06, 18:53
          asiat99, trzymam mocno kciuki smile
          • ela333 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 07.03.06, 21:10
            Mnie się nie udało. dziś 10 dpt, beta poniżej 2, musiałam ją zrobic, ponieważ
            wczoraj zaczęłam plamić na brązowo, jakies małe skrzepy widziałam, nie wiem,
            czy to punkcji? Miałam jeszcze nadzieję, że to niski progesteron, ale ten
            dzisiejszy wynik jest raczej oczywisty. I teraz poradzcie, pochodzić do
            mrozaczków w najbliższym cyklu, cy dać sobie z miesiąc przerwy? Jak Wam radzili
            lekarze?
            • asiat99 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 08.03.06, 10:03
              Ja musioałam msc poczekac bo bylam po hiperstymulacji ale teraz podchodze cykl
              po cyklu.Nie trace czasu.Głowa do góry.
    • goldi13 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 08.03.06, 12:46
      ela333 tak mi przykro sad
      U mnie 11 dpt i chyba zaraz zwariuję, do jutra jeszcze tyle godzin, a nie mam
      odwagi zrobić testu....
      • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 08.03.06, 16:33
        ela333, przykro mi sad Trzymaj się.

Ja podeszłam zaraz w kolejnym cyklu, bo wszystko było ok. Myślę, że dużo zalezy
        od tego co Ci lekarz powie.

goldi13, nie denerwuj się - trzymam kciuki smile

A ja też trochę wariować zaczynam, choć tłumaczę sobie, że nerwy mi nie pomogą,
        bo dzisiaj 5dpt i niby nic się nie dzieje, ale może to dobry objaw? Poprzednio
        już coś czułam, a ok 11 dpt przeszły mi wszystkie objawy i beta<1. Muszę myśleć
        pozytywnie smile
        • beba_a do mj78 08.03.06, 21:59
          mj, możesz napisac, jakie robiłaś badania przed podejściem do kolejnego
          transferu? Co Ci dr kazał zrobić?
    • niunia90 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 10.03.06, 09:32
      Goldi, spokojnego czekania do poniedziałku. Życzę aby beta duuuuużoooooooo urosła!!!
      Trzymam kciuki!
      • 17lipiec1976 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 10.03.06, 12:48
        a ja wczoraj wzielam 3 mrozaki. testuje 21 marca.
        • asiat99 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 11.03.06, 11:08
          Wróciłam pusta.Stawilismy się jak zwykle na transfer rano.Przyszedł profesor i
          powiaedział ze to co odmrozono nie nadaje się do transferu.Powiedził ze bysmy
          przyszli o 11.00 to odmroza kolejne.Przyszlismy.Potem odmrozili kolejne i
          przyszlismy o 14.00.Odmrozili w koncu wszystkie 14 i o 20.00 zapadł wyrok.Żaden
          z odmrozonych zarodków nie nadaje się do przetransferowania.Czuje się jakbym
          była we mgle nic do mnie nie dociera.Wiem tylko że jestem pusta...
          • 17lipiec1976 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 11.03.06, 11:30
            asiat nie wiem co powiedziecsad tak mi przykro....
            przytulam cie mocno....
            • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 11.03.06, 11:48
              asiat, bardzo mi przykro sad

beba_a, ja byłam tylko na normalnym badaniu, po usg dr stwierdził, że jestem
              przed owulacją i wszystko ok. Potem badałam estradiol i progesteron.

U mnie 8dpt. Wczorja miałam brązowawe plamienie, a dzisiaj ok. Piersi normalne.
              Wszystko jest inaczej niż poprzednio.
              • mj78 17lipiec1976 11.03.06, 11:48
                Trzymam kciuki smile
                • 17lipiec1976 Re: 17lipiec1976 11.03.06, 11:50
                  mj78 dziekuje, ja za ciebie tez trzymam kciuki.
                  powodzeniasmile)
                  • mj78 martwię się :( 13.03.06, 15:24
                    Od piątku mam plamienia - brązowe. Najczęściej jest po lekkim pobolewaniu
                    brzucha. Myślałam od rana, że na weekendowym plamieniu się skonczy, a tu znowu :
                    (

Nie wiem co o tym mysleć? Dzisiaj 10dpt. Czy to znaczy, że się nie udało?
                    • ela333 Re: martwię się :( 13.03.06, 19:12
                      mj78, pakujesz oczywiscie w siebie duphaston, luteinę, utrageston i wszzystko,
                      co jest progesteronem, prawda????????????? Bądź twarda!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie
                      daj im uciec!!! Trzymam BARDZO MOCNO ZA CIEBIE KCIUKI!
                      • mj78 Re: martwię się :( 14.03.06, 09:26
                        ela333, tak biorę duphaston, luteinę i acard.

Staram się, ale jakoś objawów ciązowych praktycznie nie mam, co nie napawa mnie
                        optymizmem sad

Dziękuję za kciuki i postaram się nie poddawać.
                        • paula005 Do: Mj78 14.03.06, 10:33
                          Kochana,
                          trzymam mocno kciuki.
                          Po poprzednim transferze chyba nie miałaś plamień? Może to właśnie objaw...

Pozdrawiam i wspieram telepatycznie
                          P.
                          • mj78 Re: Do: Mj78 14.03.06, 11:41
                            Hej paula005 smile

Tym razem zupełnie inaczej sie czuję. Tamtym razem nie miałam plamień.

Dzięki za wsparcie. Postanowilam spokojnie poczekać smile
                            • asiat99 Re: Do: Mj78 14.03.06, 12:22
                              Myśle o was cały czas. Każdy z waszych sukcesów napawa nadzieją ze i mi i wam
                              wszystkim w koncu się uda.Jestem właśnie po zastrzyku-
                              dipherelina.Prawdopodobnie swięta spędzimy w Białymstoku.Od początku wszystko
                              zaczynam;stymulacja,punkcja i mam nadzieję transfer pięknych i świeżych
                              zarodków.Skąd czerpać siłę?!!!!
                              • 17lipiec1976 asiat99 14.03.06, 12:27
                                powodzenia!!
                                • asiat99 Re: asiat99 14.03.06, 12:29
                                  Nie powiem że mam nadzieję bo jej nie mam.Ja po prostu chcę,pragnę nosić swoje
                                  malenstwo pod sercem.Cieszyć się ciążą itp.Kciukasy to teraz wam są
                                  potrzebne.Myśle ciepło o was.Dzięki za dobre słowa.
                                  • mj78 niestety :( 15.03.06, 15:05
                                    Niestety plamienia nie były dobrym objawem - przeszły w krwawienie, a beta
                                    dzisiaj <1 sad
                                    • reniek27 Re: niestety :( 15.03.06, 18:11
                                      Tak mi przykro sad((((
                                      • paula005 Re: niestety :( 16.03.06, 08:51
                                        Mj78,
                                        Strasznie mi przykro...
                                        Ja tracę zupełnie zapał przed moim transferem, mam co raz mniej siły, wiary i
                                        chęci. Czy to wogóle może się udać??????

Trzymaj się dziewczyno.
                                        P.
    • goldi13 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 15.03.06, 21:49
      Mj78 przykro mi!!
      Niestety nam też sie nie udało, w poniedziałek powtórzyłam bete i niestety.....
      no cóż takie jest życie!!!!!!
      • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 16.03.06, 16:17
        goldi13, przykro mi sad

Ale trzeba walczyć dalej - uda się na pewno! smile
        • ela333 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 16.03.06, 20:23
          Kurcze!!! Dziewczyny, przecież KAZDEJ z nas MUSI się kiedyś udać!!!!!!!!
          Goldi1 i mj78, liczyłam, że będziecie statystycznie lepsze, czekałam, jak
          napiszecie, że beta wspaniała, a tusad(((((((((((

No cóż, do kolejnego razu, bo przecież w końcu zostaniemy matkami!!!smile)
    • goldi13 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 17.03.06, 19:50
      Dziewczyny jak myślicie czy lekkie przeziębienie po transferze mogło mieć wpływ
      na zagnieżdzenie się zarodków? czy to nie ma większego znaczenia?
      • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 21.03.06, 11:02
        goldi13, szczerze mówiąc to nie wiem, ale na mój zdrowy rozum to nie. Mam
        koleżenkę, która w trakcie silniejszego przeziębienia zaszła w ciążę. Wprawdzie
        naturalnie, ale nie wiem czy to ma znaczenie ...

Byłam kilka dni na urlopie, odetchnęłam i stwierdziłam, że po prostu nie
        przyszła jeszcze na mnie pora, ale na pewno przyjdzie. Chciałabym, żeby stan
        błogości i spokoju pozostał we mnie na długo. Oczywiście nadal będziemy
        działać, ale wiem, że musi przyjść "ta" chwila i nic na siłę smile
        • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 27.03.06, 12:44
          Dziewczyny, co u Was? paula005, zabierasz w tym cyklu mrożaczki?

Ja ten cykl odpoczywam, ale mam zrobić badania.
          • goldi13 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 27.03.06, 18:03
            Ja ten cykl też odpoczywam , ale tak w ogóle to chyba na razie odpuszczę, bo
            juz nie mam sily na to ciągłe chodzenie na wizyty i faszerowanie się hormonami.
            • asiat99 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 27.03.06, 19:10
              U mnie taż lipa.Miałam być od jutra stymulowana do ivf.I co???I wielkie
              NIC.Okazało się na piątkowym usg ze po dipherelinie zamiast ciszy mam 3
              pęcherzyki po 20 mm i endometium a nie powinno być nic.I musze teraz przez 3
              tygodnie brac antyki a czs ucieka...
              • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 28.03.06, 10:18
                asiat99, czytałam Twój wątek - bardzo mi przykro, że tak się porobiło sad

goldi13, ja postanowilam, że będę robić to co serce mi podpowiada. Po pierwszym
                nieudanym transferze stwierdziłam, że od razu chcę spróbować i podeszłam, a po
                drugim nieudanym poczułam, że chcę odpocząć, nie chodzić co kilka dni na
                badanie krwi i USG. Udało mi się wyluzować pierwszy raz od długiego czasu. Po
                prostu życie mi pokazało, że nic na siłę i wierzę, że po prostu jak mam być w
                ciązy to będę. Na pewno spróbujemy znów, bo mrożaczki na nas czekają smile
                • paula005 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 28.03.06, 13:36
                  Cześć,
                  Ja mam cykl odpoczynkowy, nadal czekam na @. Pewnie powinna pojawić się lada
                  dzień. Później miałam podejść do mrozaczków, ale chyba odczekam jeszcze ze dwa
                  cykle. Muszę odpocząć fizycznie i psychicznie. Ta klęska mocno mnie podłamała.
                  Nic na siłę i za wszelką cenę. Nie chcę wylądować u psychiatrywink))
                  Wiosna to będzie czas przyjemności dla mnie, a za niedługi czas znów do bojusmile
                  Trzymam za Was kciuki dziewczyny.
                  Pozdrawiam wiosennie.
                  P.
                  • cytrusowa Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 28.03.06, 15:08
                    dziewczyny,
                    powiedzcie mi prosze jak to jest - stymulują was hormonami, a jesli sie pozniej
                    nie udale, czego zadnej nie zycze ale bywa niestety, to jak szybko sie wraca do
                    rownowagi hormonalenj? czy wszystko jest rozregulowane...

my w koncu zaczynamy pierwsze podejscie do ICSI - od kolejnej @ zaczynam brać
                    antyki....boje sie jak cholera przestymulowania, a jesli nie wyjdzie, to pozniej
                    rozregulowanych hormonow....
                    • ela333 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 28.03.06, 22:12
                      hejka, wczoraj zabrałam czwórkę mrozaków. Więcej już nie mam, bo po
                      rozmrożeniu 9 tylko tyle przezyło.....
                      Trzymajcie za mnie kciuki, dziewczyny, błagam, bo bardzo ciężkie chwile przede
                      mną..... Testuję 10 kwietnia.........
                      • iwa2000 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! ela333 28.03.06, 22:33
                        Ela ,trzymam kciuki za ciebie,od 5 marca zaczynam decapeptyl,póżniej
                        stymulację.Martwię się,dlatego wiem co ty możesz przeżywać.Gdzie podchodziłaś
                        do zabiegu?
                        • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! ela333 29.03.06, 09:15
                          ela333, trzymam kciuki najmocniej jak potrafię smile

cytrusowa, też się tego bałam. Stymulację przeszłam dość dobrze, nie byłam
                          przestymulowana, miałam 19 jajeczek z czego 14 zapłodniło się prawidłowo.
                          Niestety dwa transfery mi się nie udały. Teraz mam cykl, w którym odpoczywam.
                          Hormonów nie badałam, ale czuję się dobrze, okres mam regularnie, więc chyba
                          nic się nie sfiksowalo. Myśl pozytywnie smile
                          • paula242 Do iwy2000 30.03.06, 16:07
                            Widze że zaczynamy prawie w tym samym czasie.Ja od 3 kwietnia biore diphereline
                            przez dwa tygodnie a później stymulacja.Jeśli moge wiedziec to gdzie sie
                            leczysz?
                            • iwa2000 Re: Do iwy2000 30.03.06, 19:46
                              Leczymy się w Poznaniu.Leki już zamówiłam,5 kwiet.jadę na usg i chce mi zrobić
                              próbny transwer,czyli ocena głębokości podania zarodków.Zdziwiło mnie to
                              szczerze mówiąc bo nigdzie o tym nie czytałam.Ja będę brała decapeptyl nie
                              diferelinę,ale to są leki o takim samym składzie.Gdzie ty podchodzisz ?
                              • paula242 Re: Do iwy2000 31.03.06, 08:32
                                Ja podchodze do ICSI w NOVUM.wcześniej miałam nieudane ICSI i mrożaczki w
                                Provicie w Katowicach.rzeczywiście dziwne z tym próbnym transferem nigdy o
                                czymś takim nie słyszałam.
                                • cytrusowa mj78 31.03.06, 13:18
                                  dzieki za odpowiedz, nie powiem - uspokoilo mnie to troszeczkesmile
                                  • mj78 Re: mj78 03.04.06, 13:59
                                    cieszę się smile

Ja też się bałam przestymulowania, bo się na forum naczytalam, ale było
                                    wszystko ok.

Dziewczyny, co u Was?
                                    • paula242 Re: mj78 03.04.06, 18:07
                                      Ja dzisiaj zrobiłam sobie pierwszy zastrzyk,od razu ppzypomniałam sobie
                                      poprzednią stymulacje.Takze u mnie machina ruszyła oby ze szczęśliwym
                                      zakończeniemsmile
                                      • mj78 Re: mj78 03.04.06, 20:02
                                        No to trzymam kciuki smile
    • niunia90 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 04.04.06, 13:38
      Paulinko, trzymam kciuki!!! Musi się udać!!! Ja w to wierzę!!!
      Pozdrawiam i odezwij się czasemsmile))
      • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 07.04.06, 11:35
        paula242, jak idzie stymulacja? smile Jak się czujesz?
        • monia515 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 07.04.06, 12:55
          Dołączę się do tego wątku jako, że również jestem invitrówką. Jestem 5dpt-
          podali mi 3 zarodki; mrozaczków nie mam, bo wyhodowałam tylko 5 komórek z czego
          tylko 3 się zapłodniły prawidłowosad( Czekam na cud, ale niestety czuję
          nadchodzącą @...
          • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 10.04.06, 11:25
            monia515 trzymam kciuki smile

Kiedy testujesz?
            • monia515 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 10.04.06, 12:02
              Wczoraj sikałam- negatywny. dzisiaj byłam na becie. Wynik popołudniu, ale
              straciłam nadziejęsad(
              To już koniec. Rezygnuję z dalszych prób.
              • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 10.04.06, 12:16
                monia515, nie załamuj się. A dzisiaj to nie jest przypadkiem 8dpt??? To chyba
                za wcześnie na sikany test???

Nie poddawaj się, na pewno się uda ...
                • monia515 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 10.04.06, 12:28
                  Zrobiłam pretest. Napisali, że mozna testowac 6 dnia po zapłodnieniu. Wiem, że
                  wcześnie zrobiłam ten test, ale mam wszystkie objawy nadchodzącej @- migrena,
                  ból krzyża, brzucha- te objawy nie pozostawiaja złudzeń.
                  • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 10.04.06, 12:38
                    Powiem tak - nie chcę Cię nakręcać, ale zwykle po transferze każe się testować
                    ok. 12 dpt. Wiele razy też naczytałam się, że testy sikane nie wyszły nawet po
                    terminie miesiączki (przy normalnych cyklach i staraniach), a ciąża była i
                    dopiero badanie bety ją wykazało.

Objawy takie jak na @ mogą równie dobrze wskazywać na ciążę wink

Sugeruję spokojnie poczekać do wyniku bety, ale wg mnie dzisiejszy wynik też o
                    niczym nie świadczy ...

Zaczekaj jeszcze kilka dni i dopiero zrób test smile

Ściskam mocno smile
                    • monia515 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 10.04.06, 12:48
                      Dziękuję. Nie nakręcam się, spoko. Będzie co ma być.
                      Pozdrawim,
                      Monika
                      • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 12.04.06, 13:24
                        Mi się wczoraj okres zaczął, więc kolejny cykl i w nim chyba podejdę do
                        mrożaczkowego transferu smile

Ciekawe co u pauli005?
                        • paula242 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 12.04.06, 18:53
                          Troche sie nie odzywałam ale miałam jelitówke i strasznie sie męczyłam.Dzisiaj
                          mija 12 dzien brania diphereliny.Niestety strasznie to znosze najgorsze są
                          mdłosci.19 tego jadę na pierwsze podglądanko i wtedy dowiem sie co
                          dalej.Pozdrawiam
                          • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 13.04.06, 09:47
                            paula242, rozumiem, że idziesz długim protokołem, tak?

Trzymam kciuki, żeby wszystko szło ok smile
                            • paula242 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 13.04.06, 19:30
                              Tak długim.I mam go już serdecznie dosyć
                              • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 14.04.06, 19:54
                                monia515, co u Ciebie? Powtórzyłaś test?

paula242, ściskam Cię mocno smile
                              • iwa2000 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 14.04.06, 21:28
                                Cześć!
                                Ja jastem na etapie 11 dnia decapeptylu,po świętach na monitoring i
                                zobaczymy,jak będzie wyciszenie to stymulacja.Oby tak było,bo jak nie to dalej
                                analogi?
                                • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 24.04.06, 10:04
                                  Wyciągam - co u Was?
                                  • paula242 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 24.04.06, 11:28
                                    Witam!!!
                                    Ja od srody zaczynam kłucie gonalem.2 maja jade na wizyte wiec wszystkiego sie
                                    dowiem.Póki co nadal biore diphereline która coraz gorzej znosze
                                    • mj78 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 24.04.06, 15:03
                                      No to trzymam kciuki, żeby działał jak należy i żebyś się dobrze czuła smile
                                      • monia515 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 24.04.06, 15:15
                                        Niestety nie udało sie. Beta w 9dpt 0,8; w 11 dpt 0,1; a potem przyszła @. Na
                                        razie mam pustke w głowie- nie wiem co robić.
                                        Pozdrawiam.
                                        • asiat99 Re: Przygotowania do ICSI rozpoczęte! 24.04.06, 15:33
                                          Jestem po dipherelinie.W piątek jadę do gina i zapadnie decyzja czy możemy
                                          rozpocząć stymulację.Odliczam.Poniedziałek prawie minął...
                                          • paula242 Do moni 24.04.06, 16:47
                                            Bardzo mi przykro.Trzymaj sie jakoś bo musisz.Niestety wiem jak to jest ,ale
                                            tez wiem ze za jakis czas będzie lepiej i znowu zaczniesz walczyc.Ściskam cie
                                            mocno
                                            • mj78 Re: Do moni 25.04.06, 16:18
                                              monia, przykro mi, wiem co czujesz sad Najlepiej słuchaj co Ci serce podpowiada -
                                              jak czujesz, że chcesz odpocząć to odczekaj trochę.

• mj78 Re: Do moni 16.05.06, 11:23
                                                Wyciągam nasz wątek smile

Co dziewczyny u Was słychać?
                                                • mj78 Re: Do moni 05.07.06, 16:34
                                                  Powróciłam do tego wątku, bo na tym forum w nim zaczynałam się udzielać.

Przyszłam się pochwalić i podnieść Was na duchu smile Udało nam się po trzecim
                                                  transferze (2 transfer mrożaczków), który miałam 25.04. Zaczynam 13 tydzień
                                                  ciąży i mam dodatkowe dwa serca, bo będą bliźniaki smile

Cały czas trzymam za Was kciuki smile
                                                  • asiat99 Re: Do mj78 05.07.06, 18:40
                                                    Wielgachne gratulacje.Dajesz nadzieję bo ja mam jej zdecydowanie poniżej
                                                    wszelkich norm.Łapię fluidki.Spokojnej ciąży i pięknych mięciutkich i
                                                    pachnących niemowlaczków.
                                                  • finni Re: mj78 Gratulacje! 05.07.06, 19:14
                                                    Wspaniala wiadomosc!
                                                    Jak czytam takie nowiny, to rodzi sie we mnie nadzieja, ze moze mi tez w koncu
                                                    sie uda.
                                                  • ka_katka Re: Do moni 05.07.06, 20:54
                                                    śledziłam Twoją historię z zapartym tchem. Prawie się poryczałam, że się nie
                                                    udało za pierwszym podejściem. Dzięki, że do nas wróciłaś i podzieliłaś się
                                                    swoją radością - wraca nadzieja. POZDRAWIAM CAłą RODZINKę
                                                  • mj78 Re: Do moni 05.07.06, 21:23
                                                    Bardzo dziękuję za gratulacje i posylam ciążowe fluidki smile

W zasadzie to za pierwszym ICSI, ale dopiero trzeci transfer smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka