Dodaj do ulubionych

wysiadam psychicznie

14.03.06, 10:41
Dziewczyny dzisiaj jest mój 29 dc, a ja wariuję. Owulację miałam 17 dc.
Zawsze mam regularne @, co 28 dc. Ochociaż mam takie dziwne przeczucie że
jestem w ciąży. Brzuch boli jakby w każdej chwili miała przyjść @, a jej nie
ma. Każda wizyta w toalecie to horror (co 15 minut). Tym bardziej że mam w
pochwie bardzo wilgotno i wydaje mi się że to już @. Testu nie robię bo
trochę za wcześnie jeśli owulacja była 17dc. Na bete boję się iść bo nie
zniosę rozczarowania. Jedyne co zostaje to czekanie. Czekam 4 lata i już
przestałam wierzyć że kiedykolwiek zobaczę 2 kreseczki. Dziewczyny proszę Was
o jakieś słowa otuchy !!!
Obserwuj wątek
    • jaroosi Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 11:15
      Ja na swojego synka czekałam prawie 3 lata. Wiem co czujesz, bo sama jak
      widziałam kobiety w ciąży czy dzieci w wóżkach to łzy same cisnęły się do oczu.
      Śmiem twierdzić, że wszystko będzie dobrze smile) Najważniejsza jest twoja wiara
      i podswiadomośc. Czujesz, że jesteś w ciązy i bardzo dobrze!!! Twoje wnętrze
      wie lepiej i wiara czyni różne cuda i "psikusy". Pracuję z kobietą, która w
      wieku 38 lat zaszła w ciąże, lekarze chcieli ciąże usunąć bo w/g ich diagnozy
      nie rosła. Koleżanka kłuciła się, z nimi, że wie kiedy zaszła, czuła to i wręćz
      bezczelnie upierała , że na zabieg sie nie zgadza. Czuła intuicyjnie i miała
      rację. Dzisiaj ma kilkunastoletnia pannicę.
      Kochana wszystko będzie dobrze, usmiechaj sie w myslach do fasolki, powiedz
      jej, że już ją kochasz, że na nia czekasz i wiesz, że jest pod twoim serduchem.
      Powodzenia, ściskam palcę za Ciebie i Fasolkę.
      • madziula261 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 11:22
        ja zrobilam test w 33dc. widoczna jest druga kreseczka smile ale bardzo bardzo
        blada. jutro ide do lekarza to sie dowiem.
        ale tez bardzo mnie boli podbrzusze tak jak na @. czytalam ze takie bolace
        podbrzusze moze wskazywac na wczesna ciąże. wiec...powodzenia!
        pozdrawiam
        Magda
        • kate2513 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 11:54
          Madziula trzymam ogromne kciuki za powodzenie. Napewno będzie dobrze !!! Daj
          znać po wizycie u lekarza. Pozdrowienia !!!
    • tola122 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 11:27
      Kochana!!
      Ja jestem dokladnie w tej samej sytuacji-dzis jest 30dc, moje cykle to takie
      skoki 29-31 dni.I tez czekam, jak Ty.Brzuch mnie boli, piersi - giganty bolace,
      spac mi sie chce ciagle i tez po mnie lazi przeczucie mocno duszone rozsadkiem -
      zeby sie nie rozczarowac za bardzo jak mnie zaleje. Ale trzymam za Ciebie
      kciuki!!!Pozdrawiam.
      • kate2513 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 11:53
        Dziewczyny kochane ja za Was też trzymam kciuki. Największą radość sprawiają mi
        pozytywne informacje - jak ktoś w końcu zobaczy dwie kreseczki. Wtedy mam błahą
        nadzieję że ja jednak też mam szansę. Mnie ten brzuch na @ boli momentami,
        bardziej mam takie uczucie jakby mnie "ciągnęły" jajniki. Po tylu latach starań
        pierwszy raz czuję coś takiego, dlatego moja nadzieja jest taka duża.
        • madziula261 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 13:51
          no wlasnie, mnie tez w jajnikach jakby rwalo, takie dziwne uczucie, nigdy tak
          tego nie odczuwalam, zobaczymy jutro co z tego bedzie.
          pa
          • anetta771 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 22:55
            Witam serdecznie i dołączam do Was.
            Dzisiaj był mój 27 d.c i na razie bez miesiączki. Ostatnie 2 cykle 26 - dniowe.
            Mam malutką nadzieję, że tym razem się uda.
            Ja też od 2 dni jestem co 15 min. w toalecie. Optymizm zabija czasami
            pobolewanie jajników.
            Jeśli jutro nie dostanę to testuję i wszystko stanie się jasne ...
            Dobranoc i życzę szczęścia Wam i sobie.
    • monika.k81 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 14:28
      Dziewczyny trzymam za Was mocno kciukasy a Wy trzymajcie za mnie. Za godzinkę
      jadę po wyniki bety smile Oby były pozytywne. Dziś 33 dc test nie wyszedł ale @
      brak pomimo, że cykle są 28-29 dni.

-------------------------------------
      Uda się, uda się, uda się ...
      • kate2513 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 14:42
        Trzymam z całych sił. Daj zaraz znać jak wrócisz. Potrzebuję bardzo dobrych
        informacji. Trzymaj się smile
    • alinka761 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 14:48
      Witam w klubie...dziś 33dc,2 negatywne testy a @ wciąż brak.Ja mam PCO mąż
      kiepskie nasionka więc nie wiem czego ja się właściwie spodziewamsad(( chyba cudu
      ale ten niestety nie zdarza się wszystkim...
      • kate2513 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 14:53
        Szczerze mówiąc ja też liczę na cud. Tylko jakoś nie moge uwierzyć że to będzie
        dotyczyło mnie. Alinka idź na bete, bo jeżeli to juz 33 dc. Ja bym na Twoim
        miejscu juz poszła. Chciałabym już żeby był mój 33 dc bez @. Zyczę cudu.
        Powodzenia !!!
        • maialina1 co to jest PCO? btxt 14.03.06, 15:07
          • anulek_sk1 Re: co to jest PCO? btxt 14.03.06, 15:29
            Według Goldzeihera i Greena4 zespół policystycznych jajników to schorzenie
            nienowotworowe, w którym pod wpływem hormonu luteinizującego dochodzi do
            zwiększonego wytwarzania androgenów przez hiperplastyczne komórki osłonki i
            podścieliska jajnika. Obraz histologiczny, obserwowany w poszczególnych
            przypadkach PCO, zależy od liczby torbieli pęcherzykowych i atretycznych,
            stopnia przerostu podścieliska oraz liczby pęcherzyków pierwotnych. Krańcowe
            obrazy budowy histopatologicznej w zespole PCO charakteryzują się - jako
            pierwsza skrajność - przewagą torbieli pęcherzykowych, z których niewiele
            znajduje się w stadium zaniku, minimalnym przerostem podścieliska i dużą liczbą
            pęcherzyków pierwotnych. Drugi krańcowy typ budowy charakteryzuje przewaga
            pęcherzyków atretycznych, niewielka liczba torbieli pęcherzykowych i znaczny
            przerost podścieliska z wysepkami komórek, które uległy luteinizacji. Jak
            widać, obraz histologiczny może być zupełnie inny u poszczególnych chorych z
            PCO. Co więcej, objawy kliniczne oraz reakcja pacjentki na różne metody
            leczenia mogą zależeć od charakteru zmian histologicznych5. Ilustruje to fakt,
            że chore z dużymi jajnikami i prawdopodobnie dlatego większą zdolnością
            pęcherzyków do osiągania stadium antralnego lepiej reagują na próby indukcji
            owulacji przy stymulacji gonadotropiną menopauzalną (HMG)6.
    • tola122 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 15:23
      Niezla ekipa nas sie tu zebrala

Ach, jak ja bym chciala, zeby kazdej z nas sie udalo!!!

Trzymam(y)wink))) kciuki!!!!!
      • animowa-animka Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 15:29
        Tak, ja sie dolaczam. Od ponad roku kocham sie z mezem prawie dzien w dzien (z
        wyjatkiem tych paru dni poprzedzajacych miesiaczke bo wtedy nie mam ochoty),
        bez zadnych zabezpieczen, kazdorazowo z "wtryskiem", hehehe, i do tej pory nie
        zaszlam w ciaze.
        W kazdym razie, jak sobie pomysle o tych dziewczynach co mialy "wpadke" i o
        tych wszystkich co zaszly a nie chcialy, i co zaszly i usunely, to az mna
        trzesie ze zlosci! Jaki swiat jest niesprawiedliwy!
        • kate2513 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 15:49
          A kobiety które wyrzucają noworodki do śmietnika lub zostawiaja na ulicy ?
          Gdzie sprawiedliwość na tym świecie ?
        • tola122 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 15:50
          animowa-animka

wiesz, juz kilku ginow mi powiedzialo, ze sex codziennie jest doskonala metoda
          antykoncepcyjna...plemniki nie maja czasu dojrzec, wiec nie sa zdolne do
          zaplodnienia. tzn. nie mowie, ze DEFINITYWNIE tak jest, ale moze zrobice sobie
          tak z 3 dni przerwy, moze zaskoczysz...Oby sie udalo!!
          • animowa-animka Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 16:40
            tola122 napisała:

> animowa-animka
            >
            > wiesz, juz kilku ginow mi powiedzialo, ze sex codziennie jest doskonala
            metoda
            > antykoncepcyjna...plemniki nie maja czasu dojrzec, wiec nie sa zdolne do
            > zaplodnienia. tzn. nie mowie, ze DEFINITYWNIE tak jest, ale moze zrobice
            sobie
            > tak z 3 dni przerwy, moze zaskoczysz...Oby sie udalo!!

Hej, dzieki za odpowiedz.
            Troche przesadzilam z tym "codziennie". Dzien w dzien i tak od ponad roku,
            troche bym juz tym byla zmeczona. smile
            Ale moge smialo powiedziec ze jeszcze nie bylo tygodnia (z wyjatkiem gryp, itd)
            od kiedy sie pobralismy zeby nie bylo seksu. Kochamy sie naprawde czesto,
            zazwyczaj 4, 5 razy w tygodniu. Czy to tez za czesto?
            Jaki jest wiec "zloty srodek"?
    • alinka761 anulek_sk1 14.03.06, 16:14

• alinka761 dzięki anulek_sk1 14.03.06, 16:20
      Za wyjaśnienia o PCOsmile Ja mam policystyczne jajniki,cykle
      bezowulacyjne,wysoką Prolaktynę (na szczęście biorę leki i trzyma się w normie)
      bardzo ładnie zareagowałam na lek wywołujący jajeczkowanie ale niestety mój maż
      ma bardzo złe parametry nasienia więc sprawa sie nam komplikuje.Mam regularne
      cykle dlatego każdy dzień spoznienia daje nadzieję a potem nadchodzi
      rozczarowaniesad(
      • zula.a alinka 761 14.03.06, 18:39
        może warto męża napoić herbatakmi ziołowymi, dziewczyny często piszą, że bardzo
        pomogły a faceci chętnie piją np. zioła O. Sroki.
        wwww.nasz-bocian.pl forum "jak się leczyć"- o ziołach. Powodzenia

• zula.a Re: alinka 761 14.03.06, 18:59
          i jeszcze coś takiego... maca
          vilcacora.biorelax.pl/maca2.php
      • zula.a alinka i jeszcze to 14.03.06, 19:02
        maca - podobno też cuda działa , można pytać w zielarskich, aptekach...
        vilcacora.biorelax.pl/maca2.php
    • andzia148 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 19:05
      Witajcie dziewczyny.Dołączam do was bo ja też czekam na cud.Czasami juz
      wysiadam i trace siły.Zgadzam się z tym że niesprawiedliwość na świecie jest
      straszna.Mam niedrożny jajowód a drugi niby jest drożny ale nie jest zbyt
      piekny.Do tego chyba mam pierwszy stopień endo. Wybieram się na laparoskopie
      ale boje się i cały czas mam nadzieje że uda nam się z M zrobic fasolke jakimś
      cudem.Mój M ma słabiutkie nasionka.Waszeruje go cynkiem i wit. kupiłam mu też
      salfazin. Dzis wydzedł mi test owulacyjny pozytywny. A więc będe go molestować
      dzis w nocy ha ha . Ale czy coś z tego wyjdzie ? Trzymajcie za mnie kciukasy.
      Ja za Was też trzymam.
    • andzia148 Re: wysiadam psychicznie 14.03.06, 19:11
      A tak a propo jak wasi męzowie mają słabiuśkie nasionka to spróbujcie podawać
      im mleczko pszczele z pyłkiem kwiatowym. Można kupić w sklepach zielarskich, ze
      zdrową żywnościa lub tam gdzie są artykuły pszczele i miodziki. Ja swojemu
      podawałam to jak mu ilość plemników podskoczyła to aż sie zdziwiłam.Tylko że
      mój M ma głównie problem z ruchliwościa a ilość i pozostała parametry są w
      normie. Te jego nasionka są strasznie ospałe i leniwe sad
      • alinka761 zula.a 14.03.06, 20:10
        Dzięki za rady.Czekam cierpliwie na wizyte u gina i wtedy będziemy
        działać.Pozdrawiam!
      • aster74 Re: wysiadam psychicznie 15.03.06, 07:49
        Na ruchliwość podobno extra efekty przynosi L-karnityna. Sprobujcie...
    • aster74 Re: wysiadam psychicznie 15.03.06, 07:24
      Ech... Miała to samo, wszystkie objawy, opóźniająca się @ i w 17 (zawsze14-15)
      dniu po owulacji, a w 31dc (na moich regularnych 27-dniowych) przyszedł okres :
      ( 2 testy były negatywnie więc nie wiem czego się spodziewałam... Zaczynam
      podejrzewać, że to nie była owulacja tylko zrobił mi się torbielek i dlatego
      jajnik bolał jak na owulację. Inaczej nie da się wytłumaczyć przedłużonej 2
      fazy...

Życzę Tobie więcej szczęścia...
    • tola122 Re: wysiadam psychicznie 15.03.06, 13:45
      Witajcie

Umnie tez nieciekawe wiesci- dzis temp. spadla do 36,5 - juz wiem, ze nie ma na
      co czekac. Ale Tobie zycze szczescia!!
      • lidia.ms Re: wysiadam psychicznie 15.03.06, 14:05
        też byłam w podobnej sytuacji, ale tylko do dziś. Już dostałam @. Przygnębiona
        jestem maksymalnie.
        • mojachwila Re: wysiadam psychicznie 15.03.06, 16:35
          Doskonale cie rozumie.To oczekiwanie na dzidzie tyle czasu....ja juz wysiadam
          psychicznie
          • madziula261 Re: wysiadam psychicznie 16.03.06, 10:38
            hej,
            u mnie @ nadal nie ma, tylko te bole podbrzusza. Ta druga kreseczka na tescie
            jest slabo widoczna
            dzisiaj bylam u lekarza, ale on nic nie stwierdzil, mam przyjsc za tydzien,
            moze cos bedzie widac. ja chyba zwarjuje.
            • kurtyna_opadla Re: wysiadam psychicznie 16.03.06, 12:38
              A ja tydzien po okresie i podbrzusze boli. Strasznie boli.
              Ale okres byl najzwyklejszy w swiecie, nie ten "ciazowy" sad
            • kate2513 Re: wysiadam psychicznie 16.03.06, 15:05
              Madziula fajnie że się odezwałaś. Dlaczego nie zrobisz bety? U mnie tez jeszcze
              nie ma @ ale jest cholerny ból jajników. Nie wiem co o tym mysleć, tym bardziej
              że u mnie to dopiero 31dc. Daj znać jak podejmiesz jakieś działania (beta,
              drugi test ciążowy). Jestem pewna że u Ciebie to Fasolka. Powodzenia !!!
            • kate2513 Re: wysiadam psychicznie 16.03.06, 15:21
              u mnie się niestety nie udało. @ przyszła
              • madziula261 Re: wysiadam psychicznie 17.03.06, 14:02
                zrobilam drugi test i tez sa dwie krechy , ta druga nawet bardziej widoczna niz
                na pierwszym tescie.ale na usg dopiero za tydzien ide. lekarz kazal pozytywnie
                sie nastawic, ale mowi ze to moze byc chemiczna ciaza. zobaczymy co z tego
                bedzie.
                pozdrawiam
                Magda
    • an.annastucke Re: wysiadam psychicznie 17.03.06, 18:45
      trzymaj sie ja teraz tez to przezywam chociaz wszyscy mowia mi ze jak bede sie
      denerwowac to nic z tego nie bedzie...i moze maja racje ,usiac sobie
      wygodnie ,zrob sobie ziolka i mysl o czym samym przyjemnym
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka