drac1 Re: sport po IUI ? 15.03.06, 18:15 mam pytanko czy można ćwiczyć po IUI np aerobik, basen????? Odpowiedz Link Zgłoś
laura771 Re: sport po IUI ? 15.03.06, 20:13 Ja bym się wstrzymała. Kto, wie, może to utrudni implantację, albo nawet jak dojdzie do niej, to na pewno aktywny sport nie jest wskazany w ciąży. Nawet statystyki mówią, że 50% poronień jest przed terminem planowanej miesiączki, tak, że kobieta nawet nie wie, że była w ciąży!!! Na pewno po części natura sama się eliminuje, ale spora część to właśnie nieuwaga kobiety - picie alkoholu, noszenie ciężkich zakupów w drugiej połowie cyklu, uprawianie wysiłkowych sportów. Takie jest moje zdanie i ja w drugiej połowie cyklu oszczędzam się tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
asiat99 Re: sport po IUI ? 15.03.06, 21:16 Ja bym tez się wstrzymała od sportów. Odpowiedz Link Zgłoś
agata73 Re: sport po IUI ? 16.03.06, 07:32 Mój dr mówił, żadnych sportow ekstremalnych, sauny i solarium. Nie pytałam jakie sporty miała na myśli , moim zdaniem lepiej sie powstrzymać od jakiegoś dużego wysiłku, lepiej isć na spacerek. Odpowiedz Link Zgłoś
rafulka Re: sport po IUI ? 16.03.06, 08:20 No i absolutnie żadnego basenu - toż to skupisko bakterii gotowych na atak "pochwiany" Odpowiedz Link Zgłoś
magasi9 Re: sport po IUI ? 16.03.06, 09:04 wiecie co, ja czasami sie zastanawiam jak te kobiety co nie maja problemu z zajsciem w ciaze, jednak zachodza, i wcale o tym nie wiedza.. maja jedna kolezanka, miala juz jedno dziecko i starala sie o 2, ponad 2 lata, poszla do kliniki nieplodnosci juz byla zapisana na wszystkie badania itp czekala na @ i poszlysmy sobie zaszalec, pila duzo, chodzi tez do sauny (bo maja w domu) i wlasnie w tym cyklu zaszla w ciaze, juz nie poszla do kliniki, rodzi chyba w czerwcu ja chyba staram sie zyc normalnie, jak bede tak dmuchac na zimne, to sie rozczaruje jeszcze bardziej, mysle ze ja nie jestem nieplodna przez to ze chodze do sauny czy na areobik, niestety Ale to jest moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś