Dodaj do ulubionych

sport po IUI ?

15.03.06, 18:14
Obserwuj wątek
    • drac1 Re: sport po IUI ? 15.03.06, 18:15
      mam pytanko czy można ćwiczyć po IUI np aerobik, basen?????
      • laura771 Re: sport po IUI ? 15.03.06, 20:13
        Ja bym się wstrzymała. Kto, wie, może to utrudni implantację, albo nawet jak
        dojdzie do niej, to na pewno aktywny sport nie jest wskazany w ciąży. Nawet
        statystyki mówią, że 50% poronień jest przed terminem planowanej miesiączki,
        tak, że kobieta nawet nie wie, że była w ciąży!!! Na pewno po części natura
        sama się eliminuje, ale spora część to właśnie nieuwaga kobiety - picie
        alkoholu, noszenie ciężkich zakupów w drugiej połowie cyklu, uprawianie
        wysiłkowych sportów. Takie jest moje zdanie i ja w drugiej połowie cyklu
        oszczędzam się tak na wszelki wypadek.
        • asiat99 Re: sport po IUI ? 15.03.06, 21:16
          Ja bym tez się wstrzymała od sportów.
    • agata73 Re: sport po IUI ? 16.03.06, 07:32
      Mój dr mówił, żadnych sportow ekstremalnych, sauny i solarium. Nie pytałam
      jakie sporty miała na myśli smile, moim zdaniem lepiej sie powstrzymać od jakiegoś
      dużego wysiłku, lepiej isć na spacerek.
      • rafulka Re: sport po IUI ? 16.03.06, 08:20
        No i absolutnie żadnego basenu - toż to skupisko bakterii gotowych na
        atak "pochwiany"
        • magasi9 Re: sport po IUI ? 16.03.06, 09:04
          wiecie co, ja czasami sie zastanawiam jak te kobiety co nie maja problemu z
          zajsciem w ciaze, jednak zachodza, i wcale o tym nie wiedza..
          maja jedna kolezanka, miala juz jedno dziecko i starala sie o 2, ponad 2 lata,
          poszla do kliniki nieplodnosci juz byla zapisana na wszystkie badania itp
          czekala na @ i poszlysmy sobie zaszalec, pila duzo, chodzi tez do sauny (bo
          maja w domu)
          i wlasnie w tym cyklu zaszla w ciaze, juz nie poszla do kliniki, rodzi chyba w
          czerwcu
          ja chyba staram sie zyc normalnie, jak bede tak dmuchac na zimne, to sie
          rozczaruje jeszcze bardziej, mysle ze ja nie jestem nieplodna przez to ze
          chodze do sauny czy na areobik, niestety

Ale to jest moje zdanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka