Dodaj do ulubionych

czy jest to możliwe?

19.04.06, 09:08
...że pękł pęcherzyk a po 4 dniach od pęknięcia nie ma już płynu w zatoce
douglasa?14 d.c. miał 18 mm, 15 dostałam pregnyl, 18 d.c. na usg ten
pęcherzyk dalej był i lekarz zmierzył go na 13,5 mm to go zapytałam czy się
skurczył bo 4 dni temu miał 18 mm to zaczął mierzyć jeszcze raz i stwierdził
że w innym położeniu to może ma te 18 mm.Może to był jakiś inny pęcherzyk
którego gin nie widział w 14 d.c.(mam PCO) a urósł a tamten pękł tylko jak to
jest z tym płynem w zatoce douglasa?
Obserwuj wątek
    • aga280 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 10:09
      błagam Was wytłumaczcie mi sprawę!
    • jola733 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 10:24
      też chciałabym wiedzieć o czym świadczy płyn z zatoce douglasa.czy powinien byc
      po owulacji i jak długo, może ktoś nam odpowie,tu dziewczyny maja dużą wiedzę.
      a wielkością pęcherzyka to się za bardzo nie martw bo gin. też może się
      pomylić,albo mu coś zasłoni jajniki,różnie bywa.smile
      • tymonka30 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 11:31
        Płyn w jamie Douglasa może być obecny w wielu stanach. Przykładem może być stan
        zapalny narządów rodnych lub czas jajeczkowania. Warto powtórzyć badanie USG w
        pierwszej fazie cyklu miesiączkowego, a także skonsultować wynik badania z
        ginekologiem.
      • asiunia555 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 12:07
        Jola: jaki ten śnieg się Tobie śni??? padający, zaspy, bałwany...? daj znać to
        poszukam Ci odpowiedniej interpretacji. a o tej co Ty znalazłaś to szybciutko
        zapomnij.
        • jola733 asiunia555 19.04.06, 12:27
          Asiu kochanie, ja o tym chcę zapomnieć! nawet nie wiesz jak ! ten sen uczepił
          się mnie" jak rzep psiego ogona"!cholera jasna!śni mi się w różnych
          postaciach.wiem że to może śmieszne ale ja już nie mam siły sad mi w ogóle to mi
          się prawie co noc coś śni a z tym śniegiem to już przegięcie sad sad sad
    • tymonka30 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 11:24
      To mógł być ten sam pęcherzyk, po prostu nie pękł po pregnylu co czasem się
      zdarza, u mnie ostatnio 2 razy. Nowy raczej nie, bo w ciągu 4 dni by nie urósł
      aż tyle. Jeśli nie pękł to raczej marne szanse na ciąże, pewnie się niedługo
      wchłonie. Sam gin coś niepewny tych rozmiarów...
      Płyn w zatoce Douglasa oznaczać może m.in. jajeczkowanie a tak poza tym nie
      powinno go być.
    • asiunia555 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 11:50
      ja wczoraj zadawałam podobne pytanie na forum : tzn. jak to jest z tym płynem w
      zatoce D. i resztą wskazującą na owu.
      dostałam na maila od jednej z forumowiczek taką odpowiedź:
      "Asiunia,
      płyn w zatoce utrzymuje się do 2 dni po owulacji, ślad po owu
      (miejsce pęknięcia) widoczne jest parę godzin, więc wszystko
      wskazuje że mogłaś mieć owu we wtorek, a w środe był już tylko ślad
      płynu. Nie sądzę aby się wchłonął tylko była po prostu owulacja."
      • tymonka30 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 12:11
        W sumie może tak. Jak pęcherzyk pęka to robi się taki dziwny trochę,
        niekształtny. No ale pewności nie ma. A idziesz jeszcze w tym cyklu na wizytę?
        • asiunia555 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 12:22
          mi gin mówi że 100%-wym potwierdzeniem że była owu jest tylko ciąża. a usg to
          prawie sto% ale nie do końca.
          ja już przed @ nie idę. była czy nie była ta moja owu to i tak efektu nie
          będzie bo mój M. dziś dopiero po poludniu wraca do domu.
          zamierzam sie wybrać do gina po @ (ciekawe kiedy dostanę....??? - gin
          powiedział że kiedy jest owu to @ powinna wystąpić od 10-14 dni po owu, a ja
          nie miałam owu tak dawno i cykle miałam bardzo dłuuuuugie)żeby zbadać gdzie
          pęcherzyki rosną i z taką informacją wybiorę się do homeopaty.
          Tymonka a sądzisz że powinnam iść jeszcze przed @?
          • jola733 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 12:30
            ASiu życzę cI z całego serca abyś tej przeklętej @ nie dostała!żebyś była w
            ciąży smileniech już ta @ idzie od nas w las !i da nam spkój na 9 miesięcy smile bo
            ja ma jej mam serdecznie dośc!
            • asiunia555 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 12:40
              u mnie raczej mało prawdopodobne. bo M już przed owu wyjechał....no chyba że ma
              takie chłopaki które sobie we mnie zaczekały zdrowe i silne cały tydzień - ale
              to czytałam ze skrajny wypadek aby od stosunku do zaplodnienia mógł być
              tydzień....
              także ja czekam na @. ale w następnym miesiacu juz jej nie chcę. a Ty po tym
              hsg to może może....kto wie...niech się opóźni na ponad 9 miesięcy.
              ps. ja znalazłam interpretację śniegu: musisz pokonać wiele trudności aby
              osiągnąć cel - i tego sie trzymaj!!!
              • jola733 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 13:05
                a jednak trudności ....sama widzisz coś w tych moich snach jest...chciałabym
                aby mi się jednak nic nie śniło...bo ja i tak zawsze sie czegoś uczepię. sad
                • asiunia555 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 13:16
                  tych trudności już wiele przezwyciężyłaś...myślę że już krótka droga przez Tobą
                  do finału i do celu! trzymam kciuki.bardzo bardzo mocno.
                  ..i nie tylko Ty...widzisz ja tez mam wpisane na wyniku że owu byla. ale zawsze
                  sobie wynajde kłopot...że nie ma ani wzmianki o ciąłku żółtym....
                  nakręcamy sie ciągle bo mamy wiecznie jakieś problemy niewyjaśnione sytuacje...
                  ale wiosna juz chyba za oknem a to zawsze poprawia nastrójsmile
                  • jola733 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 13:21
                    masz racjęsmile cieszę się że moge z kimś "pogadać".tak się składa że wszystkie
                    moje koleżanki maja dzieci tylko ja niesad i czasami chce mi się płakać i jestem
                    bezsilna a staram sie tego nie okazywać.gubię się w tym wszystkim ale staram
                    się nie tracic nadziei smile
          • tymonka30 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 14:46
            Mi się wydaje, że nie ma potrzeby, była stwierdzona owulacja, nie ma sensu.
            Teraz tylko możesz czekać na @ i kolejne starania za kilkanaście dni.
            • asiunia555 Re: czy jest to możliwe? 19.04.06, 14:55
              no właśnie tak zamierzam. wybiorę się kilka dni po @.
              wychodzę z założenia że skoro jego zdaniem była owu to torbiela w tym cyklu nie
              będzie czyli @ powinnam dostać o czasie (chociaż to i tak będzie późno)i nie ma
              potrzeby teraz zawracać sobie tym głowy.
              • tymonka30 Re: czy jest to możliwe? 20.04.06, 08:41
                I to się nazywa zdrowe podejście!smile
                • asiunia555 Re: czy jest to możliwe? 20.04.06, 09:53
                  smile)
                  Tymonka czasem wychodzi czasem nie to zdrowe podejście....sama wiesz najlepiej.
                  nie mogę się doczekać @ i nowego cyklu. kiedy ją powinnam dostać? dzisiaj 29
                  d.c., ale owu byla (oby była)20/21 (wt/śr) d.c. czyli tak od jutro mogę się
                  spodziewać? czy za wcześnie?
                  • tymonka30 Re: czy jest to możliwe? 20.04.06, 11:40
                    Możnasmile Tylko nie lataj co 5 min. do kibla, żeby sprawdzić, jak jasmile
                    • asiunia555 Re: czy jest to możliwe? 20.04.06, 11:56
                      ależ oczywiście że latam...tym bardziej że mam wrażenie że brzuch mi trochę
                      napęczniałsmile
                      jak wiem że ją dostanę i mam dostać to ona się spóźnia i czekam i czekam, a jak
                      liczy się że może się udało to wtedy akurat przychodzi nieproszona.
                      no nic oby była jak najszybciej bo to oznacza że szanse na staranie będą
                      szybciej!
                      Ty też czekasz teraz na @??? czy może być tak że jej nie dostaniesz i będzie
                      radość?
                      • tymonka30 Re: czy jest to możliwe? 20.04.06, 12:46
                        Nie ja jutro idę na monitoring po clo - wypada mi 12 dc. Jakoś bez emocji, bo
                        już 4 poprzednie cykle miałam niby szanse ale nic z tego nie wyszło.
                        • asiunia555 Re: czy jest to możliwe? 20.04.06, 12:55
                          ej Tymonka...troche więcej wiary w samą siebie.innym laseczkom na forum tak
                          bardzo pomagasz wspierasz i podtrzymujesz na duchu.
                          będzie dobrze. koniecznie daj znać co ten 12 d.c. przyniesie i działaj z M.
                          cały czas bo może w tym cyklu na przykład już dziś wieczorem pięknie pęknie
                          pęcherzyk...
                          • tymonka30 Re: czy jest to możliwe? 20.04.06, 14:31
                            smile Dzięki, ale ja w tym sensie bez emocji, że się nie nastawiam na 100% i nie
                            wariuję jak zawsze. Będzie co będzie a jak nie teraz to następnym razem.
                            Oczywiście dam znać.
                            • asiunia555 Re: czy jest to możliwe? 20.04.06, 14:58
                              no to już brzmi lepiej! smile czekam na relację. i trzymam kciuki bardzo mocno.
                              • tymonka30 Re: czy jest to możliwe? 20.04.06, 15:28
                                Dziękismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka