majorka79 Jest nas więcej:)))) 05.05.06, 10:51 Dziewczyny, jest nas coraz więcej, więc zrobię nową listę, abyśmy na bieżąco wedziały co i jak u której z nas Wierzę, że wkrótce założymy nowe forum dla zaciążonych w maju Trzymam kciuki za nas wszystkie - piszcie co u was, będzie nam raźniej 1. majorka79 - pierwsza IUI odbyla się 2.05 2. moni27 - pierwsza IUI miała być 2.05, ale niestety nie doszla do skutku, moni trzymamy kciuki za następne starania 3. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - odliczamy dni do wyniku! będziesz wiedziała jako pierwsza z naszej listy! 4. kasiaaa85 - IUI już pod koniec maja 5. gosiasz0 - IUI w połowie maja 6. justy11 - również majówka 7. mbw78 - trzecia IUI 4.05 - mbw78 odezwij się do nas, czy aby wszystko w porządku?! 8. anik771 - IUI pod koniec maja 9. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05 - odliczamy dni do finału! (na marginesie - miałyśmy IUI tego samego dnia 10.lwiczka_s - IUI pod koniec maja ( a może jednak nie? czekamy na @) 11.otylkaa - pierwsza IUI na cyklu naturalnym już 13 - 14.05 12.kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym około 20.05 13.bozusia1 - IUI prawdopodobnie już za 3 dni - 8.05 Jeśli kogoś pominęłam - wybaczcie! Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: Justy11 05.05.06, 11:18 I jak tam podglądanko - dziś- chyba dobrze pamietam? ) Odpowiedz Link Zgłoś
frestre frestre - do wspólnego kociołka 05.05.06, 12:54 15.05 podchodzę do IUI drugiego. jestem po wizycie u gin i on drugi raz chce robić w 12 dniu cyklu?! CLO 2-4 dnień cyklu i 12 d.c. zastrzyk coś Chorga... Lekarz mówi, że jak LH jest powyżej 40 to jest OK. Przeważnie mam po dwa jajeczka (już kilka cykli miałam monitorowanych). Pożyjemy - zobaczymy ) Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: frestre - do wspólnego kociołka 05.05.06, 19:28 witamy w naszym gronie! jeśli będziesz miała jakies pytania czy chciała się z nami czymś podzielić - czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
julita.j Do Agniszka.krak 06.05.06, 07:51 Cześć Agnieszka. Jak się czujesz? Bierzesz jakiś progesteron? Kiedy planujewsz testować? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.krak Re: Do Agniszka.krak 08.05.06, 10:27 hmmm czuje sie chyba normalnie, mam bolese piersi od owu i takie napeczniałe, dotad zawsze bolałay mnie ok 2-3 dni przed okresem, pza tym chyba noermalnie, miałam bardzo bolesny brzuch ale mi przeszło czasem cos zakłuje i tyle. Biore duphaston, a tescik w przyszłym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 julita.j 06.05.06, 15:04 czesc weteranko jak się czujesz? w ogóle cokolwiek czujesz? bo ja niestety nie choć wiem, że to jeszcze wczesnie... jedyne co jest inaczej niż zwykle, to dużo więcej śluzu, ale to pewnie z powodu estrofenu, który łykam na poprawę śluzówki...Kiedy zaczęły Cię boleć piersi po ostatniej IUI? Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
julita.j Majorka 07.05.06, 07:37 Poprzednim razem piersi bolały mnie od tego dnia kiedy zaczęłam brać duphaston. Teraz właściwie wcale mie nie bolą. Wczoraj na wieczór bolał mnie brzuch. Co do innych objawów, to poprzenim razem jak i teraz pod wieczór robi mi się taki duży brzuch, jak bym bya co najmniej w czwartym, piątym miesiącu ciąży. Po około godzinie wszystko wraca jednak do normy. A czy mierzysz temperaturę, bo ja nie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
julita.j Majorka 07.05.06, 08:09 Zapomiałm jeszcze napisać, że po pierwszej inseminacji ciągle chciało mi się spać. Przez cały czas właściwie ziewałam. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Julita 07.05.06, 09:40 ja tez nie mierzę temperatury. i nie mam kompletnie żadnych objawów. nawet piersi nie bolą cóż, co ma być to będzie. trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Majowe inseminacje 07.05.06, 09:18 Cześć dziewczyny, kibicuję wam od kiedy pojawił się ten wątek. Miałam nadzieję ( jak co miesiąc ) że nie będę nic do niego dopisywać. Niestety od wczoraj @ czyli za jakieś 12 dni druga IUI Odpowiedz Link Zgłoś
morusia Re: Majowe inseminacje 07.05.06, 09:24 też się dołączę - planuję na 23-25 maja, druga IUI na naturalnym cyklu, Provita. Powód - słabe chłopaki Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: morusia, szyszka 07.05.06, 09:38 witamy w gronie majowych IUIówek. jest nas tu już kilkanaście, na pierwszy ogień idzie julita.j, która miała IUI 1-go maja. mam nadzieję, że będziecie często wpadać i dzielić się z nami Waszymi troskami i radościami szyszka, a u Ciebie pierwsza IUI była na naturalnym czy stymulowanym cyklu? i co było wskazaniem? pozdrawiam Was cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Nowa lista majowych IUI-ówek 07.05.06, 09:48 grono się powiększa, więc robię update 1. majorka79 - pierwsza IUI odbyla się 2.05 2. moni27 - pierwsza IUI miała być 2.05, ale niestety nie doszla do skutku, moni trzymamy kciuki za następne starania 3. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - odliczamy dni do wyniku! będziesz wiedziała jako pierwsza z naszej listy! 4. kasiaaa85 - IUI już pod koniec maja 5. gosiasz0 - IUI w połowie maja 6. justy11 - IUI odbyła się 6.05 7. mbw78 - trzecia IUI odbyła się 4.05 8. anik771 - IUI pod koniec maja 9. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05 - odliczamy dni do finału! 10. lwiczka_s - IUI pod koniec maja ( a może jednak nie? czekamy na @) 11. otylkaa - pierwsza IUI na cyklu naturalnym już 13 - 14.05 12. kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym około 20.05 13. bozusia1 - druga IUI ok. 8.05 14. frestre - druga IUI ok. 15.05 15. szyszka39 - druga IUI - maj 16. morusia - druga IUI na cyklu naturalnym ok. 23-25.05 DZIEWCZYNY, TRZYMAM KCIUKI ZA NAS WSZYSTKIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Nowa lista majowych IUI-ówek 07.05.06, 22:08 1 IUI miałam na naturalnym cyklu. To był mój 10 cykl starań,a 1-wszy u nowego gin,miałam tylko podany pregnyl na pęknięcie ładnego pęcherzyka. Gin zadecydował,że można spróbować IUI zanim zaczniemy badać dalej. Nie miałam ani hsg ani badanych poziomu hormonów. Twierdzi że wszystko jest u mnie i u m. ok. Nie wiem czy dobrze robie decydując się na 2 IUI bez badań, przez 3 miesiące monitoringu wszystko mu sie podobało, jajeczka, przyrost endo, długość cykli. Czytałam że inne dziewczyny też miały IUI bez hsg i dopiero po 2 nieudanej próbie miały robić dalsze badania. Co do ceny to ja płace za IUI 400 zł, a jeśli bym się zdecydowała na hsg pod narkozą to kosztowałoby mnie to aż 800 zł, wiec może warto spróbować?Z drugiej strony boję się ze gin chce nas naciągnąć na kasę! Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Nowa lista majowych IUI-ówek 11.05.06, 08:21 szyszka! ja też mam plan zrobić max. dwie IUI przed hsg. Ale co do badania hormonów, to bym zrobiła przed IUI, to nic skomplikowanego, a dużo można wyczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
katinek Re: Nowa lista majowych IUI-ówek 11.05.06, 10:30 Szyszko Hsg warto zrobić aby wiedzieć że jajowody są drożne, czasami sie zdaza że takie ich "przeczyszczenie" pomaga w zajściu. Ale nie widzę powodu aby robić ten zabieg poda narkozą, miałam robione HSG z zastrzykiem rozluźniająco- znieczulającym i wszystko poszło gładko, bólu sie nie odczuwa, choć samo badanie do najprzyjemniejszych nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Nowa lista majowych IUI-ówek 11.05.06, 22:42 Dziekuje za porade, ale jakos nie moge sie do tego przekonac! Sama mam do siebie pretensje ze strach jest silniejszy niz chec zobaczenia 2 kreseczek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bozusia1 Re: Majowe inseminacje 09.05.06, 10:02 Witajcie dziewczyny! Wczoraj przed południem miałam inseminację, czyli jestem juz po. Gin pochwalił nasionka, że super, więc jakas nadzieja jest. Poza tym doktorek baaaaardzo delikatny i świetna atmosfera w klinice. Czułam się o niebo lepiej niż w novum, gdzie miałam pierwszą iui. Dziewczyny, może maj to nasz miesiąc? Pozdrawiam cały wąteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
julita.j Majorka 10.05.06, 11:34 Cześć, co u Ciebie słychać? Zauważyłaś jakieś objawy, bo u mnie chyba nie ma właściwie żadnych objawów. Poprzednio, to i piersi mnie bolały i podbrzusze i jajniki co jakiś czas, a teraz właściwie nic i to mnie niepokoi. W sobotę idę oznaczyć betę, to się wszystko wyjaśni. Pozdrawiam, pa pa. Odpowiedz Link Zgłoś
julita.j Duphaston 11.05.06, 06:40 Wczoraj na wieczór zapomniaam łyknąc duphaston. Myślicie, że to bardzo żle? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Duphaston 11.05.06, 08:19 Czesc Julita! co do duphastonu to nie wiem, ale chyba to nic wielkiego, nie przejmuj się tym zbytnio. U mnie ZERO objawów, nic a nic, piersi nie bolą wcale (zawsze mnie bolały!!!!) i to wprawia mnie w zły nastrój, bo tracę nadzieję... Myślałam,że chociaż będę mieć jakieś przeczucia, wewnętrzne przekonanie, że się udało, a tu cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Majowe inseminacje 12.05.06, 18:10 cześć dziewczyny! co tu tak cicho? julita.j!! rozumiem, że jutro rano informujesz nas o wynikach bety? trzymam kciuki zaciśnięte cały czas!!!! agnieszk.krak - kiedy testujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 otylkaa! 12.05.06, 19:28 jak dzisiejsze podglądanko? IUI zgodnie z planem w ten weekend? daj znać co u Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 13.05.06, 17:45 Dziewczyny jutro 14dc i inseminacja. Trzymajcie kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 kasiaaa85 trzymamy!!! 13.05.06, 17:53 daj znać koniecznie jak poszło!!! ile wychodowałaś pęcherzyków? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 13.05.06, 18:04 2 sztuki.To troche skromnie chyba??Ale mam nadzieje ze sie uda )) Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Majowe inseminacje 13.05.06, 18:12 2 sztuki to w sam raz może bliźniaki? powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 13.05.06, 18:14 Chyba bym padla ze szczescia jakby byly blizniaki )) Odpowiedz Link Zgłoś
julita.j Re: Majowe inseminacje 14.05.06, 06:46 Mam już wyniki. Niestety nie udało się, ale Wam wszystkim życzę wysokiej bety. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Majowe inseminacje 14.05.06, 10:37 julitko, strasznie mi przykro czy będziesz w następnym cyklu przystępować do kolejnej IUI? Twoja sytuacja jest o tyle pocieszająca, że już wiesz, że Ci się IUI udała raz, więc jest to dla Ciebie ratunek, tylko kwestia szczęścia i zwyklego pradopodobieństwa. Trzymam kciuki, bo jestem pewna, że Ci się powiedzie. zostań z nami w tym wątku. pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Majowe inseminacje 14.05.06, 10:41 Bardzo mi przykro, wiem co czujesz. Ale pamietaj ze kiedys zobaczysz 2 kreseczki.Ja zawsze sobie poplacze i jak @ minie to odzyskuje sily i ochote do walki. Oby juz niedlugo nasze oczekiwania sie skonczyly. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 14.05.06, 11:57 Julitko bardzo mi przykro (( trzymaj sie!!! Ja juz jestem po zabiegu,musze wam powiedziec ze bylo bardzo przyjemnie))hihi Dawno sie tak nie usmialam jak dzisiaj,zolnierzyki mezusia przy niedzieli byly rewelacyjne!!!Teraz oczekiwanie... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasz0 jutro podglądanko 15.05.06, 11:38 Jutro podglądanko. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Liczę na to . Wtedy inseminacja pod koniec tygodnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bozusia1 Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 20:58 Witajcie dziewczyny! Właśnie przeczytałam listę uaktualnioną przez Majorkę. Rzeczywiście powinnam jutro testowac, ale u mnie sprawa wygląda tak, że od 25 dc lekko plamię (dziś 27 dc) i nawet zrobiłam sobie przerwę z luteiną. Pewno jutro dostanę @. Chyba nie ma sensu nawet robic testu, ani bety. Ech... Druga iui poszła się .... Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: bozusia 21.05.06, 22:19 zaraz na ciebie nakrzycze!!! plamienia o niczym nie świadczą ani niczego nie przesądzają. rób test, bo jutro mija 14 dni. i dawaj znać co i jak. trzymam kciuki paaa Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Już po!!!! 14.05.06, 11:01 Witam !! Piszę dopiero teraz, bo cały weekend był zwariowany! Tak jestem już po IUI, z małymi oczywiście perturbacjami! Pećherzyk w czwartek wieczorem 24 mm - myślałm, że nie zdążymy - bo M. był jeszcze w na delegacji. W piątek ok. 16 pękł - czułm wyrażnie i po raz pierwszy miałam lekkie plamienie - wieczorem decyzja o IUI. W sobotę do dzieła - było troszkę problemów z założeniem cewnika (tyłozgięcie), ale wszystko jest ok! Czekam.... mam testować 25-26 maja... Trochę dziwnie - tłmaczę sobie, że są niewielkie szanse i lepiej nastawić się na NIE, ale to nie jest takie proste... Trzymam za Nas wszystkie kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Już uaktualniam listę... 14.05.06, 12:30 otylkaa i kasiaaa85 wspaniale wieści!!! u mnie nie bylo tak przyjemnie)), powiem nawet, że było nieprzyjemnie, bo trochę bolało Ale najważniejsze, że już po wszystkim, choć dziewczyny niestety przed Wami okropny okres, najdłuższe dwa tygodnie na świecie Moje już dobiegają konca i szczerze to przez te dni nie mogłam myśleć o niczym innym. Jeszcze trzy dni męki przede mną. Szanse rzeczywiście są małe, ale dziewczyny, jest nas tu na tym IUI-owym wątku tyle, że którejś, kurcze, musi się udać! to wynika chociażby ze statystyki A teraz zamieszczam uaktualnioną listę, no bo się dzieje: 1. majorka79 - pierwsza IUI odbyla się 2.05 2. moni27 - pierwsza IUI miała być 2.05, ale niestety nie doszla do skutku, moni trzymamy kciuki za następne starania - zaglądasz tu czasem? 3. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - niestety, nie powiodło się, ale nie puszczamy kciuków - za kolejny raz. jesteśmy z Tobą julitko.j 4. kasiaaa85 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym odbyła się 14.05. Zaczynamy odliczanie! 5. otylkaa - pierwsza IUI na cyklu naturalnym odbyła się 13.05.Zaczynamy odliczanie! test 25-26.05 6. bozusia1 - druga IUI odbyła się 8.05 7. justy11 - IUI odbyła się 6.05 8. mbw78 - trzecia IUI odbyła się 4.05 - mbw78 odezwij się do nas! 9. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05 - finał lada dzień, czekamy na wieści agnieszko 10. gosiasz0 - IUI w połowie maja 11. anik771 - IUI pod koniec maja 12. lwiczka_s - IUI pod koniec maja ( a może jednak nie? czekamy na @) Masz dla nas jakieś wieści lwiczko_s? 13. kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym około 20.05 14. frestre - druga IUI ok. 15.05 15. szyszka39 - druga IUI - maj 16. morusia - druga IUI na cyklu naturalnym ok. 23-25.05 DZIEWCZYNY, TRZYMAM KCIUKI ZA NAS WSZYSTKIE!! i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marganda Re: Już uaktualniam listę... 14.05.06, 18:11 Pierwsze IUI mam miec w tym tygodniu 18-20 maja. Dokladniejsza date bede wiedziala w srode. Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa już po - może 13 bdzie szczęśliwy?! 14.05.06, 11:16 Witam! Dziewczyny, jwatem już po (13 maja!!)! Obyło się oczywiście nie bez małych problemów, ale wszystko zakończyło się ok! Testuję 25-26 maja. próbuję nastawiać się sceptycznie, ale kurde nie jest to takie proste! Trzmam za Nas wszystkie Kciuki!!!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
klusqa moja II IUI 14.05.06, 18:50 Była 4 maja. 18 maja mam testować. Nie mogę się doczekać! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 14.05.06, 18:57 Dziewczyny powiem wam ze ja sie nie nakrecam))Staram sie nie myslec zeby pozniej nie bylo rozczarowan.Ale od czasu do czasu przemyka mi w glowie mysl...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Majowe inseminacje 14.05.06, 19:19 witamy nowe koleżanki - marganda i klusqa! moni27 dzięki za pamięć. czekamy tu na Ciebie!!! a mnie właśnie zaczął pobolewać brzuch jak przed @ ((( mój M. się zmartwił. chciałabym już wiedzieć jaki jest wynik. to czekanie jest straszne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Do Majorka79 14.05.06, 19:27 Majorka nie zadreczaj sie!!!Poczekaj spokojnie,najwazniejsze jest pozytywne myslenie!!! PS.a tak nawiasem to jakie sa te pozytywne objawy )) glupie pytanie ale napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: 14.05.06, 19:43 masz rację, nie należy się zadręczać. Ale.... jak to zrobić?????)) Co do objawów, to - dla naszego wspólnego dobra, abyśmy się nie zadręczały - lepiej temat przemilczmy! Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Majowe inseminacje. 14.05.06, 22:20 Czesc dziewczyny. Zagladnelam do Was bo ja tez mialam iui. To bylo teraz w piatek i czekam na efekty. Testowanie ok. 28 maja. Jednak po chwili radosci i duzych nadzieji dopadly mnie watpliwosci. nie wiem czy moje pecherzyki i endo nie byly za male. Z tego wrazenia zapomnialam zapytac, ale moj maz mnie pociesza, ze lekarz napewno wie co robi. Iui mialam w 11dc a zazwyczaj owulke mam w 18dc, ale clo (2x dziennie) tak mi przyspieszylo owulke. Kiedy 10dc bylam na monitoringu lekarz powiedzial, ze endo ma jakies 6mm a pecherzyki sa trzy z czego najwiekszy 16/18mm a mniejszy 14/16mm. Powiedzial, ze owulka powinna byc w nocy z piatku na sobote i powiedzial, ze moze mi zrobic iui w piatek rano. Teraz jak czytam na forum to zastanawiam sie czy nie bylo to za szybko. Acha jeszcze chce dodac, ze pregnyl mialam podany 10dc w czwartek ok. 17.00. Jezeli mozecie mi cos podpowiedziec bede wdzieczna a narazie i tak nie pozostaje mi nic innego jak czekac. Trzymam kciuki za Was i mam nadzieje, ze nam sie uda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klusqa Re: Majowe inseminacje 15.05.06, 22:44 Witaj, Majorko! Brzuch może boleć nie tylko przed @ ) Trzymam kciuki, żeby to właśnie nie z powodu @ cię pobolewał! Odpowiedz Link Zgłoś
moni27 Trzymam kciuki za Was 14.05.06, 19:07 Choć ja wypadłam z majowej iui to zaglądam tu czasem i trzymam kciuki. I już nie mogę się doczekać kiedy będę składać pierwsze gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
annajas Re: Majowe inseminacje 15.05.06, 08:24 Witam serdecznie, w piątek miała moją pierwszą inseminację na niepęknięty pęcherzyk (14dc), wczoraj byłam u mojego gin i niewiem co mam mysleć, gdyż okazało się, że chyba ten pęcherzyk pękł ale niestety pojawiły się inne i mogą się zrobić torbiele. Czy któraś z Was tak miała, jestem załamana bo wiązałam głęboką nadzieję,że w końcu będzie efekt moich rocznych starań, ale teraz to już sama niewiem co myśleć, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa778 Majowki 15.05.06, 10:01 trzymam wam mmocno kciuki. co byscie na dzien mamy mogly swietowac)))) Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Majowki 15.05.06, 18:06 Czesc. Wracam wlasnie od gina. Jutro IUI!!!! Mam pecherzyk 2,20. Gin zadowolony, podal mi pregnyl. To moja 2 IUI na cyklu naturalnym , poprzednio z lewego jajnika teraz z prawego.( nie mialam robionego hsg wiec licze ze teraz sie uda) Co do wiekszej ilosci pecherzykow to w poprzednim cyklu tez tak mialam. Dominujace jajeczko bylo w lewy a w prawym kilnanacie szt, tez sie balam ze zrobia sie torbiele ale wszystko ok! Trzymajcie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re:Do Szyszka39 15.05.06, 19:04 Trzymam kciuki bardzo mocno!!!Daj znac jak bedziesz juz po. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia78 Re: Majowe inseminacje 15.05.06, 21:57 Dziewczyny!!! Moze to zabrzmi głupio ale nie wiem gdzie moge zrobic ta inseminacje. Czy w normalnym gabinecie ginekologicznym czy raczej w specjalisycznej klinice!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Do Majorka79 16.05.06, 08:50 Majorka jesli sie nie mysle to ty dzis testujesz?!? Daj znac szybciutko!!! Trzymam kciukasy. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 do dziunia78 17.05.06, 15:56 Dziunia78! IUI można wykonać albo w specjalistycznej klinice albo w gabinecie ginekologa, który się zajmuje niepłodnością. muszą mieć tam wirówkę do nasienia, a chyba nie każdy gabinet ma. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Majowe inseminacje 17.05.06, 15:49 witamy annajas! wiesz, ja do konca nie wiem, ale wydaje mi się, że najważniejszy jest ten jeden, dominujący pęcherzyk, musisz tylko pilnować tych pozostałych i robić usg. Jeśli IUI sę powiedzie, to lekarz coś zaradzi na ewentualne torbiele (często dziewczyny mają na początku ciąży),a jeśli by się nie powiodło to po @ torbielki same powinny zniknąć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 do annajas 17.05.06, 15:52 witamy annajas! wiesz, ja do konca nie wiem, ale wydaje mi się, że najważniejszy jest ten jeden, dominujący pęcherzyk, musisz tylko pilnować tych pozostałych i robić usg. Jeśli IUI sę powiedzie, to lekarz coś zaradzi na ewentualne torbiele (często dziewczyny mają na początku ciąży),a jeśli by się nie powiodło to po @ torbielki same powinny zniknąć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: Majowe inseminacje 16.05.06, 09:48 Niestety zrobiłam dzisiaj test wynik negatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re:Do Justy 16.05.06, 09:53 Justy tak mi przykro (( Ale nie poddawaj sie ,glowa do gory nastepnym razem sie uda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re:Do Justy 16.05.06, 10:15 A ktory to dziń po IUI nie za szybko testowałaś? sikaniec czy beta? Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: Majowe inseminacje 16.05.06, 10:59 Robiłam sikańca. Z lekarzem byłam umówiona ze w sobote 21 robie test. nie wytrzymałam zrobiłam wczesniej. Na teście pisze ze juz mozna 6 dni po zapłodnieniu odczytać wynik. Ja niestety wierze w ten test. Sprawdze jeszcze 21 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: Majowe inseminacje 16.05.06, 11:11 wiem co czujesz, ale podziwiam cię za odwagę - ja to chyba ze strachu nie zrobię testu wcześniej niż po 2 tyg. Niby sobie tłumaczę, że mała szansa, ale iskierka nadziei gdzieś sie tli... Trochę mnie zmartwilaś, bo nie ukrywam, ze liczyłam na inny wynik..., ale byle do 21. Trzymaj sie cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
karkarkar Re: Majowe inseminacje 16.05.06, 11:50 Mimo tego,że sama sobie nałożyłam embargo na forum to wytrzymać nie mogłam. Proszę dopisać mnie do listy. 2 iui 9 maja (2 nie pęknięte pęcherzyki + zastrzyk na pęknięcie). I pełna nadziei czekam ..... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiksa w ten weekend 16.05.06, 14:20 hej, ja w piatek mam podgladanie a iui w weekend, na razie biore clo i kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: Majowe inseminacje 16.05.06, 15:17 danik1 napisała: > Czesc dziewczyny. > Zagladnelam do Was bo ja tez mialam iui. To bylo teraz w piatek i czekam na > efekty. Testowanie ok. 28 maja. Jednak po chwili radosci i duzych nadzieji > dopadly mnie watpliwosci. nie wiem czy moje pecherzyki i endo nie byly za male. > > Z tego wrazenia zapomnialam zapytac, ale moj maz mnie pociesza, ze lekarz > napewno wie co robi. Iui mialam w 11dc a zazwyczaj owulke mam w 18dc, ale clo > (2x dziennie) tak mi przyspieszylo owulke. Kiedy 10dc bylam na monitoringu > lekarz powiedzial, ze endo ma jakies 6mm a pecherzyki sa trzy z czego > najwiekszy 16/18mm a mniejszy 14/16mm. Powiedzial, ze owulka powinna byc w nocy > > z piatku na sobote i powiedzial, ze moze mi zrobic iui w piatek rano. Teraz jak > > czytam na forum to zastanawiam sie czy nie bylo to za szybko. Acha jeszcze chce > > dodac, ze pregnyl mialam podany 10dc w czwartek ok. 17.00. Jezeli mozecie mi > cos podpowiedziec bede wdzieczna a narazie i tak nie pozostaje mi nic innego > jak czekac. Trzymam kciuki za Was i mam nadzieje, ze nam sie uda!!! > Czy ktoras z Was moze mi pomoc, cos doradzic, skomentowac??? Co bedzie to bedzie, ale tak z czystej ciekawosci chcialabym uslyszec Wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Majowe inseminacje 17.05.06, 08:55 Cześć! Nie mialam wczoraj IUI!!!!!! Nasiebnie m. nie nadawalo sie-bylo tak slabe!!!! Jestem zalamana, bo 4 miesiace temu mial robione badanie i wyszlo dobrze!!! Co sie dzieje? Czy zabieg usuniecie przegrody nosowej , kt. byl 4 tyg temu mogl az tak odbic sie na jakosci nasienia? Mam dola i tylko ryczec mi sie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 17.05.06, 09:07 Tak mi przykro(( Nic sie nie martw w nastepnym cyklu napewno IUI dojdzie do skutku))Na zolnierzyki wiele czynnikow dziala niekorzystnie np.stres,przemeczenie,choroba,antybiotyki,gorace kapiele,ciasna bielizna i jeszcze pare innych.Takze przypilnuj mezusia,pokrm go selerem i witaminkami i bedzie ok. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: Majowe inseminacje 17.05.06, 09:10 Nie martw sie , edzie ok - mój M. trzy miesiace temu mój M. też mioał kiepskie wyniki (morfologia), a teraz było ok. A za parę dni założyły watek "czerwcowe inseminacje", bo ja tez czuję, ze tak szybko Was nie opuszczę... Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Majowe inseminacje 17.05.06, 15:54 szyszka39! bardzo mi przykro może jakoś źle wykonali to badanie? bo to dziwne, że po tak krótkim czasie wynik aż tak się pogorszył! nie znam sie na tym, czy ten zabieg mógł mieć jakieś znaczenie. może powtórzcie to badanie w innym laboratorium? Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Majowe inseminacje 17.05.06, 17:14 Dzieki za pocieszenie, boje sie najgorszego! jakiejs choroby i ze juz nigdy nie bedziemy mieli dzidziusia! Ale moze cos rzeczywiscie bylo nie tak zbadane, lub przez leki i srodki przeciwbolowe sa takie kiepskie wyniki!Ogromnie jestem rozczarowana wczorajszym wieczorem, tyle nadziei z tym wiazala. To chyba jest jeszcze gorsze niz @ po 2 tygodniach czekania! A bylo takie piekne jajko(((( Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: Majowe inseminacje 17.05.06, 14:50 Chyba jestem niewidoczna! No coz poradze sobie w inny sposob. Pozdrawiam i zycze powodzenia !! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 do danik1 17.05.06, 15:37 Danik nie denerwuj się, za momencik Ci odpiszę, tylko zapoznam się z twoją historią. zaczekaj i zostan z nami Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: do danik1 17.05.06, 15:43 No więc piszę według mnie to po pierwsze nie powinnaś się teraz zamartwiać, czy IUI była we właściwym terminie czy nie, bo co to zmieni? nastaw się pozytywnie i czekaj A szczerze mówiąc, to podobno IUI się nie robi, jeśli endometrium ma mniej niż 10 mm. Ty miałaś 6, więc słabe. Mi lekarka w 8 dc kiedy moje endo miało 6,5 przepisała estrofen na jego poprawę. Może lekarz nie chciał czekać z IUI do poniedziałku, bo bał się, że będzie za późno,a w weekend miał zamknięte? Jeśli tak, to jest nie fair, bo IUI się powinno robić "pod pacjentkę", nawet w weekend. Co do twoich pęcherzyków, to wg. mnie też mogłyby byc większe, ale jeśli nasienie jest spoko, to żołnierze powinni się doczekać. Wiesz, w sumie to ciężko opiniować lekarzy, wkońcu oni wiedzą co robią. Bądź dobrej mysli i czekaj cierpliwie do testu. A jeśli (odpukać) nie wyjdzie, to zapytaj lekarza o endometrium następnym razem. I zostań tu z nami! pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 :((( 17.05.06, 15:36 Czesc towarzyszki niedoli Moja pierwsza IUI się niestety nie udala Wczoraj zrobiłam test (14 dni po IUI, 15 po pregnylu) i jedna wstrętna krecha. Wczoraj odstawiłam duphaston i czekam na @. Już wczoraj miałam plamienia, więc mam nadzieję, że zaraz przylezie. Najważniejszy jest plan, więc mam nowy plan, który zakłada kolejną IUI jak najszybciej, może jeszcze w maju? muszę zadzwonić do lekarza. A tak w ogóle to nie rozumiem, dlaczego się nie udało. Były 4 pęcherzyki, rewelacyjne nasienie... Strasznie mi przykro, ale mój M. spisuje się na medal i mnie pociesza, że następnym razem się uda. Ja już nie mam chyba łez, żeby płakać. trzeba żyć dalej, no bo co zrobię? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasz0 przykro mi ale... 17.05.06, 15:54 może jeszcze nie wszystko stracone. Czasami wychodzi jedna krecha, plamienie a potem okazuje się ,że się udało. ja wczoraj byłam na podglądanku. Trzy ładne pęcherzyki ale endo 5.0. Biorę estrofen od 3 dni. Tylko dziwna rzecz, wtedy gdy nie brałam estrofemu to endo było 13.0. wszystko do góry nogami. W weekend gin powiedział,że będzie inseminacja. Mam nadzieję ,że wszystko będzie Ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: przykro mi ale... 17.05.06, 16:01 dzięki za pocieszenie gosiasz0, ale wydaje mi się, że po takim czasie test jest już wiarygodny. Nie mam złudzeń. co do malego endo i estrofenu, to podobno CLO powoduje, że endo słabo przyrasta i stąd to się bierze. ja też łykałam estrofen, do wczoraj... płakać mi się chce. jaka droga jeszcze przede mną? Mam nadzieję dziewczyny, że Wam sie przynajmniej uda! zaciskam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Majorka79 17.05.06, 16:28 Majorko bardzo mi przykro, ze iui sie nie powiodla. Wiesz ja 26 maja bede 14 dpo iui i tez sie obawiam, ze tym razem jeszcze nie wyszlo. Ale staram sie myslec pozytywnie i mam takie same plany jak Ty, czyli kolejna iui. Dziekuje Ci za odpowiedz i potwierdzilas moje obawy. Nastepnym razem jezeli taki bedzie dopytam sie lepiej. To byl pierwszy raz i duzo emocji, ale mysle ze drugim razem bedzie spokojniej. A to byla Twoja pierwsza iui?? Trzymam kciuki za nastepna!!! Udana!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re:Do Majorka79 17.05.06, 17:28 Tak mi przykro(( Przytulam Cie mocno wirtualnie!!!Nastepnym razem napewno sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re:Do danik1 17.05.06, 17:31 Kochana nie denerwuj sie na zapas,czekaj spokojnie do testu.Kurcze to twoje endo troche za male.Ale roznie to bywa))Nastroj sie pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
julita.j Re: Majorka79 17.05.06, 17:29 Majorko, bardzo mi przykro. Tym razem nam się nie udało, ale trzeba wierzyć, że następnym razem będzie lepiej. Mój mąż wczoraj robił szczegółowe badanie nasienia. Dzisiaj ma przywieżć wyniki. Ja bym chciała jak najprędzej robić następną IUI, ale on chce próbować metodą naturalną. Zadecydujemy co robić dalej po obejrzeniu wyników nasienia. Tobie życzę powodzenia przy następnej próbie i serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Majorka79 17.05.06, 17:43 Bądź dobrej myśli, choć takie informacje jak moja na forum sprawiają, że człowiek się bardziej nakręca wiem coś o tym. Tak, to była moja pierwsza IUI, pierwsza stymulacja CLO, pierwszy pregnyl. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 NOWA LISTA 17.05.06, 18:25 Uaktualniam znowu naszą listę, bo mamy nowe koleżanki i dużo się działo ostatnimi czasy. Na początek pechowe majowe IUIówki: 1. majorka79 - pierwsza IUI odbyla się 2.05, niestety nieudana, czekam na @ i drugą IUI 2. moni27 - pierwsza IUI miała być 2.05, ale niestety nie doszla do skutku 3. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - niestety, nie powiodło się, czekamy na wyniki męża i decyzję co dalej 4. szyszka39 - druga IUI niestety nie odbyla się ze względu na złe parametry nasienia, czekamy na poprawę! A teraz reszta Majówek: 5. kasiaaa85 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym odbyła się 14.05. czekamy na wynik 6. otylkaa - pierwsza IUI na cyklu naturalnym odbyła się 13.05.test 25-26.05 7. bozusia1 - druga IUI odbyła się 8.05 8. justy11 - IUI odbyła się 6.05, testowanie 21.05 (ten wczesny test się nie liczy!!!) 9. mbw78 - trzecia IUI odbyła się 4.05 - co u Ciebie mbw78? 10. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05 - czekamy na wieści agnieszko 11. karkarkar - druga IUI odbyła się 9.05 12. klusqa - IUI odbyła się 4.05, czekamy na wynik 18.05 13. danik1 - IUI odbyła się 12.05, testuje 28.05 14. annajas - pierwsza IUI odbyła się 12.05 15. gosiasz0 - IUI ok. weekendu 20-21.05 16. marganda - IUI ok. 18-20.05 17. kasiksa - IUI ok. weekendu 20-21.05 18. kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym około 20.05 19. anik771 - IUI pod koniec maja 20. lwiczka_s - IUI pod koniec maja (a może jednak nie? czekamy na @) Masz dla nas jakieś wieści lwiczko_s? 21. frestre - druga IUI ok. 15.05 - frestre co u Ciebie? IUI się odbyła? 22. morusia - druga IUI na cyklu naturalnym ok. 23-25.05 Ze statystyk wynika, że IUI udaje się w 10-20% przypadków. Min. 2-4 z nas w maju zobaczy dwie kreski. Trzymam kciuki drogie koleżanki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: NOWA LISTA 17.05.06, 20:10 Witam dziewczynki!! Majorka79 tak mi przykro - to wszystko jest takie niesprawiedliwe ;-(( Niezbyt optymistycznie wygląda ta lista (zwłaszcza począttek)!! Siedzę w domu sama i łapię porządnego doła i normalnie oróżniałabym jakieś winko, a tu nawet tego mi nie wolno (przynajmniej przez tydzień jeszcze). Czuję, że nic z tego - jak Wam po clo z 3-4 pęcherzykami sie nie udało, to moje szanse są chyba -100000000000%, buuuuu... Już opadam z sił, chciłabym już być po wszystkim, bo to wyczekiwanie strasznie dobija... Odpowiedz Link Zgłoś
marganda Re: NOWA LISTA 18.05.06, 05:35 Data przesunela sie na 20-21 maja. Mialam USG i sa 4 pecherzyki. Jeden z nich jest duzy. Mam nadzieje, ze przynajmniej jeden wykluje sie. Czy prawdopodobienstwo jest wyzsze z clo? Odpowiedz Link Zgłoś
frestre Re: NOWA LISTA 18.05.06, 15:39 Hej! nie zawsze mam szansę wejść na FORUM, ale jestem po drugim IUI - 1 jajko, LH 78, Choragon. Sprawdzono na drugi dzień, ze pękło ). Teraz LUTEINA pod język i test 30.05 )) jestem dobrej myśli, bo czemuż nie miałabym być jedną z 2 na 4 (udane IUI). Odpowiedz Link Zgłoś
moni27 Majorka79 17.05.06, 20:53 Przykro mi. Coś nasz wątek mało szczęśliwy dla nas jest. Ale zawsze po burzy wychodzi słonko także dla nas też kiedyś zaświeci. Może już niedługo... Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Majorka79 18.05.06, 08:32 Juz mi troche leipiej, trzymam za was kciuki( za te co jeszcze nie wiedza) i wysylam duzego przytulanca (tym co juz zatestowaly! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Może dziś jakieś pozytywne wiadomości? 18.05.06, 08:01 MOże dzisiaj jakieś pozytywne wieści? Agnieszka.Krak a co tam u ciebie?? Czekamy tylko na dobre info )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Może dziś jakieś pozytywne wiadomości? 18.05.06, 12:09 czesc, no chyba nie ma pozytywnych. dwie kolejne majówki odpadły: mbw i agnieszka.krak: ( lista się skraca... U mnie dziś 1 dc i chcę się umowić na drugą IUI jeszcze w tym cyklu. jutro idę na wizytę. niestety lekarz, który robił IUI idzie na wakacje, mam wizytę u jakiegoś innego. myślicie, że ma to znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: Może dziś jakieś pozytywne wiadomości? 18.05.06, 12:18 Myślę, że nia ma to większego znaczenia - grunt, żeby mieć do niego zaufani ;- )) A tak swoja drogą dziwnie się to układa - ten maj jednak chyba nie dla nas ;- (( ja tez czuje , że nic z tego i powoli planuję IUI w czerwcu - ja mam trochę utrudnione, bo mój lekarz i maż będą w stolicy w terminie prawdopodobnej następnej iui, ale co tam - pojadę i tam za nimi jak będzie trzeba )))) Może w czerwcu będzie lepiej.... Ciekawe co tam u klusqa - chyba dziś testuje, moze chociaz ona ... trzymam kciukasy )) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Może dziś jakieś pozytywne wiadomości? 18.05.06, 12:35 Majorka ja mysle ze nie ma znczenia kto robi IUI,wazne aby mial szczesliwa reke))Moj doktorek K z Prowity jest na urlopie,przygotowywal(stymulowal) mnie dr.G a IUI robil dr.T.Ktorego zreszta widzialam pierwszy raz na oczy.A okazal sie szalenie mily i sympatyczny.Pogadalismy sobie,posmialismy sie.Bylo fajnie.We wtorek bylam na usg u dr.T (cele sprawdzenia czy pecherzyki pekly)) i rowniez byl bardzo mily. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Może dziś jakieś pozytywne wiadomości? 18.05.06, 13:33 no to mnie pocieszyłyście. myślałam,że tylko ja tak trafiam na różnych lekarzy. zobaczymy jutro nową panią dr. mi znacznie utrudnia fakt, że leczę się za granicą. tak na marginesie, to dziś sobie porządnie poplakałam. ale już mi lepiej. ciekawe co u klusqa - halo, odezwij się. trzymam za was kciuki dzieczyny, kasiaaa85 i otylkaaa, mam jakieś przeczucie, że Wam się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Do Majorka79 18.05.06, 13:49 Kochana nic sie nie martw,bedzie dobrze.A gdzie sie leczysz??Oby twoje przeczucia sie sprawdzily!!! Trzymam kciuki za nas wszystkie bardzo mocno!Ja nie w maju to w czerwcu napewno sie nam uda! Odpowiedz Link Zgłoś
klusqa jedna kreska na teście 18.05.06, 14:21 Nie wiem, czy podchodzić do trzeciej IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: jedna kreska na teście 18.05.06, 14:36 ;-((( Przytulam Cie mocno! POpłacz dziś sobie trochę, a jutro do boju - przecież nie mamy innego wyjścia!!! Może czerwiec będzie łaskawszy! Swoją droga zaklął któs ten wątek, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 klusqa 18.05.06, 14:42 co za pytanie??? nie załamuj się prosze. ja dziś pół dnia ryczalam, i nie jest lekko, ale jutro już idę do lekarza umówić kolejną IUI. jak nie wyjdzie, to bedzie kolejna, ale poprzedzona badaniem drożności. a Ty miałaś badaną drożność? co właściwie u Ciebie jest przyczyną, napisz coś więcej, będziemy radzić Odpowiedz Link Zgłoś
klusqa majorka 18.05.06, 16:15 Miałam laparoskopię i drożne mam wszystko, nie mam endometriozy ani PCOS, nie mam mięśniaków. Anatomicznie wszystko jest ok. Przyczyną niepłodności jest wysokie FSH (na razie najwięcej miałam 22.2), a więc zachodzi podejrzenie wyczerpującej się rezerwy jajnikowej. Stymuluję się dobrze (są ładne pęcherzyki, dobre endometrium, śluz), mam regularne cykle z owulacją. Ale małego klusqa jak nie było tak nie ma. Dzięki za miłe słowa! Kochane jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: majorka 18.05.06, 21:50 Czy słyszałyście o MACIE MAGNETYCZNEJ na poprawę nasionek? Bo nam dzisiaj lekarz cos takiego zaproponował, ale nigdzie o tym nie czytałam i nie wiem o co chodzi. Niby ma wytwarzać pole magnetyczne, kt. ma stumulować i pomagać w odbudowie nasienia. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: szyszka 19.05.06, 09:50 nie słyszałam o czymś takim Ale poszukaj może w necie albo dopytaj lekarza. na poprawę dziala też podobno l-karnityna i maca. aaa, i pijcie dużo czerwonego winka. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: szyszka 19.05.06, 15:42 Dzieki, bede szukac. Wiecie co czuje sie jak na urlopie ) Nie mierze tempki, nie licze, nie marze ) Zobaczymy jaki bedzie efekt, ale chyba dobrze ze tak sie stalo bo bylo juz ze mna kiepsko) to wyczekiwanie jest okropne! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś