Dodaj do ulubionych

Majowe inseminacje

• majorka79 Jest nas więcej:)))) 05.05.06, 10:51
      Dziewczyny, jest nas coraz więcej, więc zrobię nową listę, abyśmy na bieżąco
      wedziały co i jak u której z nassmile
      Wierzę, że wkrótce założymy nowe forum dla zaciążonych w majusmile Trzymam kciuki
      za nas wszystkie - piszcie co u was, będzie nam raźniej

1. majorka79 - pierwsza IUI odbyla się 2.05
      2. moni27 - pierwsza IUI miała być 2.05, ale niestety nie doszla do skutku,
      moni trzymamy kciuki za następne starania
      3. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - odliczamy dni do wyniku! będziesz
      wiedziała jako pierwsza z naszej listysmile!
      4. kasiaaa85 - IUI już pod koniec maja
      5. gosiasz0 - IUI w połowie maja
      6. justy11 - również majówkasmile
      7. mbw78 - trzecia IUI 4.05 - mbw78 odezwij się do nas, czy aby wszystko w
      porządku?!
      8. anik771 - IUI pod koniec maja
      9. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05 - odliczamy dni do finału!
      (na marginesie - miałyśmy IUI tego samego dniasmile
      10.lwiczka_s - IUI pod koniec maja ( a może jednak nie?smile czekamy na @)
      11.otylkaa - pierwsza IUI na cyklu naturalnym już 13 - 14.05
      12.kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym około 20.05
      13.bozusia1 - IUI prawdopodobnie już za 3 dni - 8.05

Jeśli kogoś pominęłam - wybaczcie!
    • otylkaa Re: Justy11 05.05.06, 11:18
      I jak tam podglądanko - dziś- chyba dobrze pamietam? wink)
    • frestre frestre - do wspólnego kociołka 05.05.06, 12:54
      15.05 podchodzę do IUI drugiego. jestem po wizycie u gin i on drugi raz chce
      robić w 12 dniu cyklu?!
      CLO 2-4 dnień cyklu i 12 d.c. zastrzyk coś Chorga...
      Lekarz mówi, że jak LH jest powyżej 40 to jest OK. Przeważnie mam po dwa
      jajeczka (już kilka cykli miałam monitorowanych).
      Pożyjemy - zobaczymy smile)

• majorka79 Re: frestre - do wspólnego kociołka 05.05.06, 19:28
        witamy w naszym gronie!
        jeśli będziesz miała jakies pytania czy chciała się z nami czymś podzielić -
        czekamysmile
        • julita.j Do Agniszka.krak 06.05.06, 07:51
          Cześć Agnieszka. Jak się czujesz? Bierzesz jakiś progesteron? Kiedy planujewsz
          testować?
          • agnieszka.krak Re: Do Agniszka.krak 08.05.06, 10:27
            hmmm czuje sie chyba normalnie, mam bolese piersi od owu i takie napeczniałe,
            dotad zawsze bolałay mnie ok 2-3 dni przed okresem, pza tym chyba noermalnie,
            miałam bardzo bolesny brzuch ale mi przeszło czasem cos zakłuje i tyle. Biore
            duphaston, a tescik w przyszłym tygodniu
    • majorka79 julita.j 06.05.06, 15:04
      czesc weterankosmile jak się czujesz? w ogóle cokolwiek czujesz? bo ja niestety
      niesad choć wiem, że to jeszcze wczesnie... jedyne co jest inaczej niż zwykle,
      to dużo więcej śluzu, ale to pewnie z powodu estrofenu, który łykam na poprawę
      śluzówki...Kiedy zaczęły Cię boleć piersi po ostatniej IUI?
      Trzymaj się!
      • julita.j Majorka 07.05.06, 07:37
        Poprzednim razem piersi bolały mnie od tego dnia kiedy zaczęłam brać duphaston.
        Teraz właściwie wcale mie nie bolą. Wczoraj na wieczór bolał mnie brzuch. Co do
        innych objawów, to poprzenim razem jak i teraz pod wieczór robi mi się taki
        duży brzuch, jak bym bya co najmniej w czwartym, piątym miesiącu ciąży. Po
        około godzinie wszystko wraca jednak do normy. A czy mierzysz temperaturę, bo
        ja nie. Pozdrawiam.
        • julita.j Majorka 07.05.06, 08:09
          Zapomiałm jeszcze napisać, że po pierwszej inseminacji ciągle chciało mi się
          spać. Przez cały czas właściwie ziewałam.
          • majorka79 Re: Julita 07.05.06, 09:40
            ja tez nie mierzę temperatury.
            i nie mam kompletnie żadnych objawów. nawet piersi nie boląsad cóż, co ma być to
            będzie. trzymaj się!
    • szyszka39 Re: Majowe inseminacje 07.05.06, 09:18
      Cześć dziewczyny, kibicuję wam od kiedy pojawił się ten wątek. Miałam nadzieję (
      jak co miesiąc ) że nie będę nic do niego dopisywać. Niestety od wczoraj @ czyli
      za jakieś 12 dni druga IUI
      • morusia Re: Majowe inseminacje 07.05.06, 09:24
        też się dołączę - planuję na 23-25 maja, druga IUI na naturalnym cyklu,
        Provita. Powód - słabe chłopaki
        • majorka79 Re: morusia, szyszka 07.05.06, 09:38
          witamy w gronie majowych IUIówek. jest nas tu już kilkanaście, na pierwszy
          ogień idzie julita.j, która miała IUI 1-go maja. mam nadzieję, że będziecie
          często wpadać i dzielić się z nami Waszymi troskami i radościamismile
          szyszka, a u Ciebie pierwsza IUI była na naturalnym czy stymulowanym cyklu? i
          co było wskazaniem?
          pozdrawiam Was cieplutko
    • majorka79 Nowa lista majowych IUI-ówek 07.05.06, 09:48
      grono się powiększa, więc robię updatesmile
      moni trzymamy kciuki za następne starania
      3. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - odliczamy dni do wyniku! będziesz
      wiedziała jako pierwsza z naszej listysmile!
      4. kasiaaa85 - IUI już pod koniec maja
      5. gosiasz0 - IUI w połowie maja
      6. justy11 - IUI odbyła się 6.05
      7. mbw78 - trzecia IUI odbyła się 4.05
      8. anik771 - IUI pod koniec maja
      9. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05 - odliczamy dni do finału!
      10. lwiczka_s - IUI pod koniec maja ( a może jednak nie?smile czekamy na @)
      11. otylkaa - pierwsza IUI na cyklu naturalnym już 13 - 14.05
      12. kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym około 20.05
      13. bozusia1 - druga IUI ok. 8.05
      14. frestre - druga IUI ok. 15.05
      15. szyszka39 - druga IUI - maj
      16. morusia - druga IUI na cyklu naturalnym ok. 23-25.05

DZIEWCZYNY, TRZYMAM KCIUKI ZA NAS WSZYSTKIE!!
      • szyszka39 Re: Nowa lista majowych IUI-ówek 07.05.06, 22:08
        1 IUI miałam na naturalnym cyklu. To był mój 10 cykl starań,a 1-wszy u nowego
        gin,miałam tylko podany pregnyl na pęknięcie ładnego pęcherzyka. Gin
        zadecydował,że można spróbować IUI zanim zaczniemy badać dalej. Nie miałam ani
        hsg ani badanych poziomu hormonów. Twierdzi że wszystko jest u mnie i u m. ok.
        Nie wiem czy dobrze robie decydując się na 2 IUI bez badań, przez 3 miesiące
        monitoringu wszystko mu sie podobało, jajeczka, przyrost endo, długość cykli.
        Czytałam że inne dziewczyny też miały IUI bez hsg i dopiero po 2 nieudanej
        próbie miały robić dalsze badania. Co do ceny to ja płace za IUI 400 zł, a jeśli
        bym się zdecydowała na hsg pod narkozą to kosztowałoby mnie to aż 800 zł, wiec
        może warto spróbować?Z drugiej strony boję się ze gin chce nas naciągnąć na
        kasę! Co o tym myślicie?
        • majorka79 Re: Nowa lista majowych IUI-ówek 11.05.06, 08:21
          szyszka!
          ja też mam plan zrobić max. dwie IUI przed hsg. Ale co do badania hormonów, to
          bym zrobiła przed IUI, to nic skomplikowanego, a dużo można wyczytać.
        • katinek Re: Nowa lista majowych IUI-ówek 11.05.06, 10:30
          Szyszkosmile
          Hsg warto zrobić aby wiedzieć że jajowody są drożne, czasami sie zdaza że takie
          ich "przeczyszczenie" pomaga w zajściu. Ale nie widzę powodu aby robić ten
          zabieg poda narkozą, miałam robione HSG z zastrzykiem rozluźniająco-
          znieczulającym i wszystko poszło gładko, bólu sie nie odczuwa, choć samo
          badanie do najprzyjemniejszych nie należy.
          • szyszka39 Re: Nowa lista majowych IUI-ówek 11.05.06, 22:42
            Dziekuje za porade, ale jakos nie moge sie do tego przekonac! Sama mam do
            siebie pretensje ze strach jest silniejszy niz chec zobaczenia 2 kreseczek!!!
    • bozusia1 Re: Majowe inseminacje 09.05.06, 10:02
      Witajcie dziewczyny!
      Wczoraj przed południem miałam inseminację, czyli jestem juz po. Gin pochwalił
      nasionka, że super, więc jakas nadzieja jest. Poza tym doktorek baaaaardzo
      delikatny i świetna atmosfera w klinice. Czułam się o niebo lepiej niż w novum,
      gdzie miałam pierwszą iui. Dziewczyny, może maj to nasz miesiąc? Pozdrawiam
      cały wąteczek.
      • julita.j Majorka 10.05.06, 11:34
        Cześć, co u Ciebie słychać? Zauważyłaś jakieś objawy, bo u mnie chyba nie ma
        właściwie żadnych objawów. Poprzednio, to i piersi mnie bolały i podbrzusze i
        jajniki co jakiś czas, a teraz właściwie nic i to mnie niepokoi. W sobotę idę
        oznaczyć betę, to się wszystko wyjaśni. Pozdrawiam, pa pa.
        • julita.j Duphaston 11.05.06, 06:40
          Wczoraj na wieczór zapomniaam łyknąc duphaston. Myślicie, że to bardzo żle?
          • majorka79 Re: Duphaston 11.05.06, 08:19
            Czesc Julita!
            co do duphastonu to nie wiem, ale chyba to nic wielkiego, nie przejmuj się tym
            zbytnio.
            U mnie ZERO objawów, nic a nic, piersi nie bolą wcale (zawsze mnie bolały!!!!)
            i to wprawia mnie w zły nastrój, bo tracę nadzieję... Myślałam,że chociaż będę
            mieć jakieś przeczucia, wewnętrzne przekonanie, że się udało, a tu cisza...sad
    • majorka79 Re: Majowe inseminacje 12.05.06, 18:10
      cześć dziewczyny!
      co tu tak cicho?smile
      julita.j!! rozumiem, że jutro rano informujesz nas o wynikach bety? trzymam
      kciuki zaciśnięte cały czas!!!!
      agnieszk.krak - kiedy testujesz?
      • majorka79 otylkaa! 12.05.06, 19:28
        jak dzisiejsze podglądanko? IUI zgodnie z planem w ten weekend? daj znać co u
        Ciebie
        • kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 13.05.06, 17:45
          Dziewczyny jutro 14dc i inseminacja.
          Trzymajcie kciuki!!!
          • majorka79 kasiaaa85 trzymamy!!! 13.05.06, 17:53

daj znać koniecznie jak poszło!!! ile wychodowałaś pęcherzyków?smile
            • kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 13.05.06, 18:04
              2 sztuki.To troche skromnie chyba??Ale mam nadzieje ze sie uda smile))
              • majorka79 Re: Majowe inseminacje 13.05.06, 18:12
                2 sztuki to w sam razsmile
                może bliźniaki?smile
                powodzenia!!!!
                • kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 13.05.06, 18:14
                  Chyba bym padla ze szczescia jakby byly blizniaki smile))
                  • julita.j Re: Majowe inseminacje 14.05.06, 06:46
                    Mam już wyniki. Niestety nie udało się, ale Wam wszystkim życzę wysokiej bety.
                    • majorka79 Re: Majowe inseminacje 14.05.06, 10:37
                      julitko, strasznie mi przykrosad
                      czy będziesz w następnym cyklu przystępować do kolejnej IUI?
                      Twoja sytuacja jest o tyle pocieszająca, że już wiesz, że Ci się IUI udała raz,
                      więc jest to dla Ciebie ratunek, tylko kwestia szczęścia i zwyklego
                      pradopodobieństwa. Trzymam kciuki, bo jestem pewna, że Ci się powiedzie. zostań
                      z nami w tym wątku. pozdrawiam cieplutko
                    • szyszka39 Re: Majowe inseminacje 14.05.06, 10:41
                      Bardzo mi przykro, wiem co czujesz. Ale pamietaj ze kiedys zobaczysz 2
                      kreseczki.Ja zawsze sobie poplacze i jak @ minie to odzyskuje sily i ochote do
                      walki. Oby juz niedlugo nasze oczekiwania sie skonczyly.
                      • kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 14.05.06, 11:57
                        Julitko bardzo mi przykro sad(( trzymaj sie!!!
                        Ja juz jestem po zabiegu,musze wam powiedziec ze bylo bardzo przyjemniesmile))hihi
                        Dawno sie tak nie usmialam jak dzisiaj,zolnierzyki mezusia przy niedzieli byly
                        rewelacyjne!!!Teraz oczekiwanie...
                      • gosiasz0 jutro podglądanko 15.05.06, 11:38
                        Jutro podglądanko. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Liczę na to . Wtedy
                        inseminacja pod koniec tygodnia. Pozdrawiam
                      • bozusia1 Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 20:58
                        Witajcie dziewczyny!
                        Właśnie przeczytałam listę uaktualnioną przez Majorkę. Rzeczywiście powinnam
                        jutro testowac, ale u mnie sprawa wygląda tak, że od 25 dc lekko plamię (dziś
                        27 dc) i nawet zrobiłam sobie przerwę z luteiną. Pewno jutro dostanę @. Chyba
                        nie ma sensu nawet robic testu, ani bety. Ech... Druga iui poszła się ....
                        • majorka79 Re: bozusia 21.05.06, 22:19
                          zaraz na ciebie nakrzycze!!!
                          plamienia o niczym nie świadczą ani niczego nie przesądzają.
                          rób test, bo jutro mija 14 dni. i dawaj znać co i jak.
                          trzymam kciuki
                          paaa
        • otylkaa Już po!!!! 14.05.06, 11:01
          Witam !!
          Piszę dopiero teraz, bo cały weekend był zwariowany! Tak jestem już po IUI, z
          małymi oczywiście perturbacjami! Pećherzyk w czwartek wieczorem 24 mm -
          myślałm, że nie zdążymy - bo M. był jeszcze w na delegacji. W piątek ok. 16
          pękł - czułm wyrażnie i po raz pierwszy miałam lekkie plamienie - wieczorem
          decyzja o IUI. W sobotę do dzieła - było troszkę problemów z założeniem cewnika
          (tyłozgięcie), ale wszystko jest ok! Czekam.... mam testować 25-26 maja...
          Trochę dziwnie - tłmaczę sobie, że są niewielkie szanse i lepiej nastawić się
          na NIE, ale to nie jest takie proste...
          Trzymam za Nas wszystkie kciuki!!!
          • majorka79 Już uaktualniam listę... 14.05.06, 12:30
            otylkaa i kasiaaa85 wspaniale wieści!!! u mnie nie bylo tak przyjemniesmile)),
            powiem nawet, że było nieprzyjemnie, bo trochę bolałosad
            Ale najważniejsze, że już po wszystkim, choć dziewczyny niestety przed Wami
            okropny okres, najdłuższe dwa tygodnie na świeciesad Moje już dobiegają konca i
            szczerze to przez te dni nie mogłam myśleć o niczym innym. Jeszcze trzy dni
            męki przede mną. Szanse rzeczywiście są małe, ale dziewczyny, jest nas tu na
            tym IUI-owym wątku tyle, że którejś, kurcze, musi się udać! to wynika chociażby
            ze statystykismile

A teraz zamieszczam uaktualnioną listę, no bo się dzieje:
            moni trzymamy kciuki za następne starania - zaglądasz tu czasem?
            3. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - niestety, nie powiodło się, ale nie
            puszczamy kciuków - za kolejny raz. jesteśmy z Tobą julitko.j
            4. kasiaaa85 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym odbyła się 14.05. Zaczynamy
            odliczanie!
            5. otylkaa - pierwsza IUI na cyklu naturalnym odbyła się 13.05.Zaczynamy
            odliczanie! test 25-26.05
            6. bozusia1 - druga IUI odbyła się 8.05
            7. justy11 - IUI odbyła się 6.05
            8. mbw78 - trzecia IUI odbyła się 4.05 - mbw78 odezwij się do nas!
            9. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05 - finał lada dzień, czekamy
            na wieści agnieszkosmile
            10. gosiasz0 - IUI w połowie maja
            11. anik771 - IUI pod koniec maja
            12. lwiczka_s - IUI pod koniec maja ( a może jednak nie?smile czekamy na @) Masz
            dla nas jakieś wieści lwiczko_s?
            13. kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym około 20.05
            14. frestre - druga IUI ok. 15.05
            15. szyszka39 - druga IUI - maj
            16. morusia - druga IUI na cyklu naturalnym ok. 23-25.05

DZIEWCZYNY, TRZYMAM KCIUKI ZA NAS WSZYSTKIE!!
            i pozdrawiam
            • marganda Re: Już uaktualniam listę... 14.05.06, 18:11
              Pierwsze IUI mam miec w tym tygodniu 18-20 maja. Dokladniejsza date bede
              wiedziala w srode.
    • otylkaa już po - może 13 bdzie szczęśliwy?! 14.05.06, 11:16
      Witam!

Dziewczyny, jwatem już po (13 maja!!)! Obyło się oczywiście nie bez małych
      problemów, ale wszystko zakończyło się ok! Testuję 25-26 maja. próbuję
      nastawiać się sceptycznie, ale kurde nie jest to takie proste!

Trzmam za Nas wszystkie Kciuki!!!!! wink)
    • klusqa moja II IUI 14.05.06, 18:50
      Była 4 maja. 18 maja mam testować. Nie mogę się doczekać!
      • kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 14.05.06, 18:57
        Dziewczyny powiem wam ze ja sie nie nakrecamsmile))Staram sie nie myslec zeby
        pozniej nie bylo rozczarowan.Ale od czasu do czasu przemyka mi w glowie
        mysl...hehe
        • majorka79 Re: Majowe inseminacje 14.05.06, 19:19
          witamy nowe koleżanki - marganda i klusqa!
          moni27 dzięki za pamięć. czekamy tu na Ciebie!!!

a mnie właśnie zaczął pobolewać brzuch jak przed @ sad((( mój M. się zmartwił.
          chciałabym już wiedzieć jaki jest wynik. to czekanie jest straszne!!!
          • kasiaaa85 Re: Do Majorka79 14.05.06, 19:27
            Majorka nie zadreczaj sie!!!Poczekaj spokojnie,najwazniejsze jest pozytywne
            myslenie!!!
            PS.a tak nawiasem to jakie sa te pozytywne objawy smile)) glupie pytanie ale
            napiszcie.
            • majorka79 Re: 14.05.06, 19:43
              masz rację, nie należy się zadręczać. Ale.... jak to zrobić?????smile))
              Co do objawów, to - dla naszego wspólnego dobra, abyśmy się nie zadręczały -
              lepiej temat przemilczmy!smile
              • kasiaaa85 Re: Do Majorka79 14.05.06, 19:53
                I slusznie!!!
                • danik1 Majowe inseminacje. 14.05.06, 22:20
                  Czesc dziewczyny.
                  Zagladnelam do Was bo ja tez mialam iui. To bylo teraz w piatek i czekam na
                  efekty. Testowanie ok. 28 maja. Jednak po chwili radosci i duzych nadzieji
                  dopadly mnie watpliwosci. nie wiem czy moje pecherzyki i endo nie byly za male.
                  Z tego wrazenia zapomnialam zapytac, ale moj maz mnie pociesza, ze lekarz
                  napewno wie co robi. Iui mialam w 11dc a zazwyczaj owulke mam w 18dc, ale clo
                  (2x dziennie) tak mi przyspieszylo owulke. Kiedy 10dc bylam na monitoringu
                  lekarz powiedzial, ze endo ma jakies 6mm a pecherzyki sa trzy z czego
                  najwiekszy 16/18mm a mniejszy 14/16mm. Powiedzial, ze owulka powinna byc w nocy
                  z piatku na sobote i powiedzial, ze moze mi zrobic iui w piatek rano. Teraz jak
                  czytam na forum to zastanawiam sie czy nie bylo to za szybko. Acha jeszcze chce
                  dodac, ze pregnyl mialam podany 10dc w czwartek ok. 17.00. Jezeli mozecie mi
                  cos podpowiedziec bede wdzieczna a narazie i tak nie pozostaje mi nic innego
                  jak czekac. Trzymam kciuki za Was i mam nadzieje, ze nam sie uda!!!
          • klusqa Re: Majowe inseminacje 15.05.06, 22:44
            Witaj, Majorko!
            Brzuch może boleć nie tylko przed @ smile) Trzymam kciuki, żeby to właśnie nie z
            powodu @ cię pobolewał!
    • moni27 Trzymam kciuki za Was 14.05.06, 19:07
      Choć ja wypadłam z majowej iui to zaglądam tu czasem i trzymam kciuki. I już
      nie mogę się doczekać kiedy będę składać pierwsze gratulacje smile
    • annajas Re: Majowe inseminacje 15.05.06, 08:24
      Witam serdecznie, w piątek miała moją pierwszą inseminację na niepęknięty
      pęcherzyk (14dc), wczoraj byłam u mojego gin i niewiem co mam mysleć, gdyż
      okazało się, że chyba ten pęcherzyk pękł ale niestety pojawiły się inne i mogą
      się zrobić torbiele. Czy któraś z Was tak miała, jestem załamana bo wiązałam
      głęboką nadzieję,że w końcu będzie efekt moich rocznych starań, ale teraz to
      już sama niewiem co myśleć, pozdrawiam
      • ewa778 Majowki 15.05.06, 10:01
        trzymam wam mmocno kciuki. co byscie na dzien mamy mogly swietowacsmile))))
        Ewa
        • szyszka39 Re: Majowki 15.05.06, 18:06
          Czesc. Wracam wlasnie od gina. Jutro IUI!!!! Mam pecherzyk 2,20. Gin
          zadowolony, podal mi pregnyl. To moja 2 IUI na cyklu naturalnym , poprzednio z
          lewego jajnika teraz z prawego.( nie mialam robionego hsg wiec licze ze teraz
          sie uda) Co do wiekszej ilosci pecherzykow to w poprzednim cyklu tez tak
          mialam. Dominujace jajeczko bylo w lewy a w prawym kilnanacie szt, tez sie
          balam ze zrobia sie torbiele ale wszystko ok! Trzymajcie kciuki!
          • kasiaaa85 Re:Do Szyszka39 15.05.06, 19:04
            Trzymam kciuki bardzo mocno!!!Daj znac jak bedziesz juz po.
      • dziunia78 Re: Majowe inseminacje 15.05.06, 21:57
        Dziewczyny!!! Moze to zabrzmi głupio ale nie wiem gdzie moge zrobic ta
        inseminacje. Czy w normalnym gabinecie ginekologicznym czy raczej w
        specjalisycznej klinice!!!!
        • kasiaaa85 Re: Do Majorka79 16.05.06, 08:50
          Majorka jesli sie nie mysle to ty dzis testujesz?!?
          Daj znac szybciutko!!!
          Trzymam kciukasy.
        • majorka79 do dziunia78 17.05.06, 15:56
          Dziunia78!
          IUI można wykonać albo w specjalistycznej klinice albo w gabinecie ginekologa,
          który się zajmuje niepłodnością. muszą mieć tam wirówkę do nasienia, a chyba
          nie każdy gabinet ma.
      • majorka79 Re: Majowe inseminacje 17.05.06, 15:49
        witamy annajas!
        wiesz, ja do konca nie wiem, ale wydaje mi się, że najważniejszy jest ten
        jeden, dominujący pęcherzyk, musisz tylko pilnować tych pozostałych i robić
        usg. Jeśli IUI sę powiedzie, to lekarz coś zaradzi na ewentualne torbiele
        (często dziewczyny mają na początku ciąży),a jeśli by się nie powiodło to po @
        torbielki same powinny zniknąć.
        pozdrawiam
      • majorka79 do annajas 17.05.06, 15:52
        witamy annajas!
        wiesz, ja do konca nie wiem, ale wydaje mi się, że najważniejszy jest ten
        jeden, dominujący pęcherzyk, musisz tylko pilnować tych pozostałych i robić
        usg. Jeśli IUI sę powiedzie, to lekarz coś zaradzi na ewentualne torbiele
        (często dziewczyny mają na początku ciąży),a jeśli by się nie powiodło to po @
        torbielki same powinny zniknąć.
        pozdrawiam
    • justy11 Re: Majowe inseminacje 16.05.06, 09:48
      Niestety zrobiłam dzisiaj test wynik negatywny.
      • kasiaaa85 Re:Do Justy 16.05.06, 09:53
        Justy tak mi przykro sad(( Ale nie poddawaj sie ,glowa do gory nastepnym razem
        sie uda!!!
        • otylkaa Re:Do Justy 16.05.06, 10:15
          A ktory to dziń po IUI nie za szybko testowałaś? sikaniec czy beta?
    • justy11 Re: Majowe inseminacje 16.05.06, 10:59
      Robiłam sikańca. Z lekarzem byłam umówiona ze w sobote 21 robie test. nie
      wytrzymałam zrobiłam wczesniej. Na teście pisze ze juz mozna 6 dni po
      zapłodnieniu odczytać wynik. Ja niestety wierze w ten test. Sprawdze jeszcze 21
      maja.
    • otylkaa Re: Majowe inseminacje 16.05.06, 11:11
      wiem co czujesz, ale podziwiam cię za odwagę - ja to chyba ze strachu nie
      zrobię testu wcześniej niż po 2 tyg. Niby sobie tłumaczę, że mała szansa, ale
      iskierka nadziei gdzieś sie tli... Trochę mnie zmartwilaś, bo nie ukrywam, ze
      liczyłam na inny wynik..., ale byle do 21.
      Trzymaj sie cieplutko
    • karkarkar Re: Majowe inseminacje 16.05.06, 11:50
      Mimo tego,że sama sobie nałożyłam embargo na forum to wytrzymać nie mogłam.
      Proszę dopisać mnie do listy. 2 iui 9 maja (2 nie pęknięte pęcherzyki +
      zastrzyk na pęknięcie). I pełna nadziei czekam .....
    • kasiksa w ten weekend 16.05.06, 14:20
      hej,
      ja w piatek mam podgladanie a iui w weekend, na razie biore clo i kciukismile
    • danik1 Re: Majowe inseminacje 16.05.06, 15:17
      danik1 napisała:

> Czesc dziewczyny.
      > Zagladnelam do Was bo ja tez mialam iui. To bylo teraz w piatek i czekam na
      > efekty. Testowanie ok. 28 maja. Jednak po chwili radosci i duzych nadzieji
      > dopadly mnie watpliwosci. nie wiem czy moje pecherzyki i endo nie byly za
      male.
      >
      > Z tego wrazenia zapomnialam zapytac, ale moj maz mnie pociesza, ze lekarz
      > napewno wie co robi. Iui mialam w 11dc a zazwyczaj owulke mam w 18dc, ale clo
      > (2x dziennie) tak mi przyspieszylo owulke. Kiedy 10dc bylam na monitoringu
      > lekarz powiedzial, ze endo ma jakies 6mm a pecherzyki sa trzy z czego
      > najwiekszy 16/18mm a mniejszy 14/16mm. Powiedzial, ze owulka powinna byc w
      nocy
      >
      > z piatku na sobote i powiedzial, ze moze mi zrobic iui w piatek rano. Teraz
      jak
      >
      > czytam na forum to zastanawiam sie czy nie bylo to za szybko. Acha jeszcze
      chce
      >
      > dodac, ze pregnyl mialam podany 10dc w czwartek ok. 17.00. Jezeli mozecie mi
      > cos podpowiedziec bede wdzieczna a narazie i tak nie pozostaje mi nic innego
      > jak czekac. Trzymam kciuki za Was i mam nadzieje, ze nam sie uda!!!
      >

Czy ktoras z Was moze mi pomoc, cos doradzic, skomentowac??? Co bedzie to
      bedzie, ale tak z czystej ciekawosci chcialabym uslyszec Wasze opinie.
      • szyszka39 Re: Majowe inseminacje 17.05.06, 08:55
        Cześć! Nie mialam wczoraj IUI!!!!!! Nasiebnie m. nie nadawalo sie-bylo tak
        slabe!!!! Jestem zalamana, bo 4 miesiace temu mial robione badanie i wyszlo
        dobrze!!! Co sie dzieje? Czy zabieg usuniecie przegrody nosowej , kt. byl 4 tyg
        temu mogl az tak odbic sie na jakosci nasienia? Mam dola i tylko ryczec mi sie
        chce!
        • kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 17.05.06, 09:07
          Tak mi przykrosad((
          Nic sie nie martw w nastepnym cyklu napewno IUI dojdzie do skutkusmile))Na
          zolnierzyki wiele czynnikow dziala niekorzystnie
          np.stres,przemeczenie,choroba,antybiotyki,gorace kapiele,ciasna bielizna i
          jeszcze pare innych.Takze przypilnuj mezusia,pokrm go selerem i witaminkami i
          bedzie ok.
          Pozdrawiam Kasia
          • otylkaa Re: Majowe inseminacje 17.05.06, 09:10
            Nie martw sie , edzie ok - mój M. trzy miesiace temu mój M. też mioał kiepskie
            wyniki (morfologia), a teraz było ok. A za parę dni założyły watek "czerwcowe
            inseminacje", bo ja tez czuję, ze tak szybko Was nie opuszczę...
            • otylkaa Majorka 79 17.05.06, 11:40
              Gzie jesteś? co tam u ciebie?
        • majorka79 Re: Majowe inseminacje 17.05.06, 15:54
          szyszka39! bardzo mi przykrosad może jakoś źle wykonali to badanie? bo to
          dziwne, że po tak krótkim czasie wynik aż tak się pogorszył! nie znam sie na
          tym, czy ten zabieg mógł mieć jakieś znaczenie. może powtórzcie to badanie w
          innym laboratorium?
          • szyszka39 Re: Majowe inseminacje 17.05.06, 17:14
            Dzieki za pocieszenie, boje sie najgorszego! jakiejs choroby i ze juz nigdy nie
            bedziemy mieli dzidziusia! Ale moze cos rzeczywiscie bylo nie tak zbadane, lub
            przez leki i srodki przeciwbolowe sa takie kiepskie wyniki!Ogromnie jestem
            rozczarowana wczorajszym wieczorem, tyle nadziei z tym wiazala. To chyba jest
            jeszcze gorsze niz @ po 2 tygodniach czekania! A bylo takie piekne jajkosad((((
    • danik1 Re: Majowe inseminacje 17.05.06, 14:50
      Chyba jestem niewidoczna! No coz poradze sobie w inny sposob.
      Pozdrawiam i zycze powodzenia !!
      • majorka79 do danik1 17.05.06, 15:37
        Danik nie denerwuj się, za momencik Ci odpiszę, tylko zapoznam się z twoją
        historią. zaczekaj i zostan z namismile
        • majorka79 Re: do danik1 17.05.06, 15:43
          No więc piszęsmile
          według mnie to po pierwsze nie powinnaś się teraz zamartwiać, czy IUI była we
          właściwym terminie czy nie, bo co to zmieni? nastaw się pozytywnie i czekajsmile
          A szczerze mówiąc, to podobno IUI się nie robi, jeśli endometrium ma mniej niż
          10 mm. Ty miałaś 6, więc słabe. Mi lekarka w 8 dc kiedy moje endo miało 6,5
          przepisała estrofen na jego poprawę. Może lekarz nie chciał czekać z IUI do
          poniedziałku, bo bał się, że będzie za późno,a w weekend miał zamknięte? Jeśli
          tak, to jest nie fair, bo IUI się powinno robić "pod pacjentkę", nawet w
          weekend.
          Co do twoich pęcherzyków, to wg. mnie też mogłyby byc większe, ale jeśli
          nasienie jest spoko, to żołnierze powinni się doczekać. Wiesz, w sumie to
          ciężko opiniować lekarzy, wkońcu oni wiedzą co robią. Bądź dobrej mysli i
          czekaj cierpliwie do testu. A jeśli (odpukać) nie wyjdzie, to zapytaj lekarza o
          endometrium następnym razem.
          I zostań tu z nami!
          pozdrawiam i trzymam kciuki
    • majorka79 :((( 17.05.06, 15:36
      Czesc towarzyszki niedolismile
      Moja pierwsza IUI się niestety nie udalasad
      Wczoraj zrobiłam test (14 dni po IUI, 15 po pregnylu) i jedna wstrętna krecha.
      Wczoraj odstawiłam duphaston i czekam na @. Już wczoraj miałam plamienia, więc
      mam nadzieję, że zaraz przylezie.
      Najważniejszy jest plan, więc mam nowy plan, który zakłada kolejną IUI jak
      najszybciej, może jeszcze w maju? muszę zadzwonić do lekarza.
      A tak w ogóle to nie rozumiem, dlaczego się nie udało. Były 4 pęcherzyki,
      rewelacyjne nasienie... Strasznie mi przykro, ale mój M. spisuje się na medal i
      mnie pociesza, że następnym razem się uda. Ja już nie mam chyba łez, żeby
      płakać. trzeba żyć dalej, no bo co zrobię?
      • gosiasz0 przykro mi ale... 17.05.06, 15:54
        może jeszcze nie wszystko stracone. Czasami wychodzi jedna krecha, plamienie a
        potem okazuje się ,że się udało.
        ja wczoraj byłam na podglądanku. Trzy ładne pęcherzyki ale endo 5.0. Biorę
        estrofen od 3 dni. Tylko dziwna rzecz, wtedy gdy nie brałam estrofemu to endo
        było 13.0. wszystko do góry nogami. W weekend gin powiedział,że będzie
        inseminacja. Mam nadzieję ,że wszystko będzie Ok.
        Pozdrawiam
        • majorka79 Re: przykro mi ale... 17.05.06, 16:01
          dzięki za pocieszenie gosiasz0, ale wydaje mi się, że po takim czasie test jest
          już wiarygodny. Nie mam złudzeń.
          co do malego endo i estrofenu, to podobno CLO powoduje, że endo słabo przyrasta
          i stąd to się bierze. ja też łykałam estrofen, do wczoraj...
          płakać mi się chce. jaka droga jeszcze przede mną?
          Mam nadzieję dziewczyny, że Wam sie przynajmniej uda! zaciskam kciuki!!!
    • danik1 Majorka79 17.05.06, 16:28
      Majorko bardzo mi przykro, ze iui sie nie powiodla. Wiesz ja 26 maja bede 14
      dpo iui i tez sie obawiam, ze tym razem jeszcze nie wyszlo. Ale staram sie
      myslec pozytywnie i mam takie same plany jak Ty, czyli kolejna iui. Dziekuje Ci
      za odpowiedz i potwierdzilas moje obawy. Nastepnym razem jezeli taki bedzie
      dopytam sie lepiej. To byl pierwszy raz i duzo emocji, ale mysle ze drugim
      razem bedzie spokojniej. A to byla Twoja pierwsza iui?? Trzymam kciuki za
      nastepna!!! Udana!!!
      Pozdrawiam.
      • kasiaaa85 Re:Do Majorka79 17.05.06, 17:28
        Tak mi przykrosad((
        Przytulam Cie mocno wirtualnie!!!Nastepnym razem napewno sie uda.
        • kasiaaa85 Re:Do danik1 17.05.06, 17:31
          Kochana nie denerwuj sie na zapas,czekaj spokojnie do testu.Kurcze to twoje
          endo troche za male.Ale roznie to bywasmile))Nastroj sie pozytywnie.
      • julita.j Re: Majorka79 17.05.06, 17:29
        Majorko, bardzo mi przykro. Tym razem nam się nie udało, ale trzeba wierzyć, że
        następnym razem będzie lepiej. Mój mąż wczoraj robił szczegółowe badanie
        nasienia. Dzisiaj ma przywieżć wyniki. Ja bym chciała jak najprędzej robić
        następną IUI, ale on chce próbować metodą naturalną. Zadecydujemy co robić
        dalej po obejrzeniu wyników nasienia. Tobie życzę powodzenia przy następnej
        próbie i serdecznie pozdrawiam.
      • majorka79 Re: Majorka79 17.05.06, 17:43
        Bądź dobrej myśli, choć takie informacje jak moja na forum sprawiają, że
        człowiek się bardziej nakręcasad wiem coś o tym.
        Tak, to była moja pierwsza IUI, pierwsza stymulacja CLO, pierwszy pregnyl.
    • majorka79 NOWA LISTA 17.05.06, 18:25
      Uaktualniam znowu naszą listę, bo mamy nowe koleżanki i dużo się działo
      ostatnimi czasy.
      Na początek pechowe majowe IUIówki:
      1. majorka79 - pierwsza IUI odbyla się 2.05, niestety nieudana, czekam na @ i
      drugą IUI
      2. moni27 - pierwsza IUI miała być 2.05, ale niestety nie doszla do skutku
      3. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - niestety, nie powiodło się, czekamy
      na wyniki męża i decyzję co dalej
      4. szyszka39 - druga IUI niestety nie odbyla się ze względu na złe parametry
      nasienia, czekamy na poprawę!

A teraz reszta Majówek:
      5. kasiaaa85 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym odbyła się 14.05. czekamy na
      wynik
      6. otylkaa - pierwsza IUI na cyklu naturalnym odbyła się 13.05.test 25-26.05
      7. bozusia1 - druga IUI odbyła się 8.05
      8. justy11 - IUI odbyła się 6.05, testowanie 21.05 (ten wczesny test się nie
      liczy!!!)
      9. mbw78 - trzecia IUI odbyła się 4.05 - co u Ciebie mbw78?
      10. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05 - czekamy
      na wieści agnieszko
      11. karkarkar - druga IUI odbyła się 9.05
      12. klusqa - IUI odbyła się 4.05, czekamy na wynik 18.05
      13. danik1 - IUI odbyła się 12.05, testuje 28.05
      14. annajas - pierwsza IUI odbyła się 12.05
      15. gosiasz0 - IUI ok. weekendu 20-21.05
      16. marganda - IUI ok. 18-20.05
      17. kasiksa - IUI ok. weekendu 20-21.05
      18. kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym około 20.05
      19. anik771 - IUI pod koniec maja
      20. lwiczka_s - IUI pod koniec maja (a może jednak nie?smile czekamy na @) Masz
      dla nas jakieś wieści lwiczko_s?
      21. frestre - druga IUI ok. 15.05 - frestre co u Ciebie? IUI się odbyła?
      22. morusia - druga IUI na cyklu naturalnym ok. 23-25.05

Ze statystyk wynika, że IUI udaje się w 10-20% przypadków. Min. 2-4 z nas w
      maju zobaczy dwie kreski. Trzymam kciuki drogie koleżanki!!!
      • otylkaa Re: NOWA LISTA 17.05.06, 20:10
        Witam dziewczynki!!
        Majorka79 tak mi przykro - to wszystko jest takie niesprawiedliwe ;-((
        Niezbyt optymistycznie wygląda ta lista (zwłaszcza począttek)!!
        Siedzę w domu sama i łapię porządnego doła i normalnie oróżniałabym jakieś
        winko, a tu nawet tego mi nie wolno (przynajmniej przez tydzień jeszcze).
        Czuję, że nic z tego - jak Wam po clo z 3-4 pęcherzykami sie nie udało, to moje
        szanse są chyba -100000000000%, buuuuu... Już opadam z sił, chciłabym już być
        po wszystkim, bo to wyczekiwanie strasznie dobija...
      • marganda Re: NOWA LISTA 18.05.06, 05:35
        Data przesunela sie na 20-21 maja. Mialam USG i sa 4 pecherzyki. Jeden z nich
        jest duzy. Mam nadzieje, ze przynajmniej jeden wykluje sie.

Czy prawdopodobienstwo jest wyzsze z clo?
      • frestre Re: NOWA LISTA 18.05.06, 15:39
        Hej!
        nie zawsze mam szansę wejść na FORUM, ale jestem po drugim IUI - 1 jajko, LH
        78, Choragon. Sprawdzono na drugi dzień, ze pękło smile). Teraz LUTEINA pod język
        i test 30.05 smile)) jestem dobrej myśli, bo czemuż nie miałabym być jedną z 2 na
        4 (udane IUI).

• moni27 Majorka79 17.05.06, 20:53
      Przykro mi. Coś nasz wątek mało szczęśliwy dla nas jest. Ale zawsze po burzy
      wychodzi słonko także dla nas też kiedyś zaświeci. Może już niedługo...
      Trzymaj się
      • szyszka39 Re: Majorka79 18.05.06, 08:32
        Juz mi troche leipiej, trzymam za was kciuki( za te co jeszcze nie wiedza) i
        wysylam duzego przytulanca (tym co juz zatestowaly! Pozdrawiam
    • otylkaa Może dziś jakieś pozytywne wiadomości? 18.05.06, 08:01
      MOże dzisiaj jakieś pozytywne wieści? Agnieszka.Krak a co tam u ciebie??
      Czekamy tylko na dobre info wink))))))))
      • majorka79 Re: Może dziś jakieś pozytywne wiadomości? 18.05.06, 12:09
        czesc,
        no chyba nie ma pozytywnych. dwie kolejne majówki odpadły: mbw i agnieszka.krak:
        ( lista się skraca...
        U mnie dziś 1 dc i chcę się umowić na drugą IUI jeszcze w tym cyklu. jutro idę
        na wizytę. niestety lekarz, który robił IUI idzie na wakacje, mam wizytę u
        jakiegoś innego. myślicie, że ma to znaczenie?
        • otylkaa Re: Może dziś jakieś pozytywne wiadomości? 18.05.06, 12:18
          Myślę, że nia ma to większego znaczenia - grunt, żeby mieć do niego zaufani ;-
          )) A tak swoja drogą dziwnie się to układa - ten maj jednak chyba nie dla nas ;-
          ((
          ja tez czuje , że nic z tego i powoli planuję IUI w czerwcu - ja mam trochę
          utrudnione, bo mój lekarz i maż będą w stolicy w terminie prawdopodobnej
          następnej iui, ale co tam - pojadę i tam za nimi jak będzie trzeba wink)))) Może
          w czerwcu będzie lepiej.... Ciekawe co tam u klusqa - chyba dziś testuje, moze
          chociaz ona ... trzymam kciukasy wink))
          • kasiaaa85 Re: Może dziś jakieś pozytywne wiadomości? 18.05.06, 12:35
            Majorka ja mysle ze nie ma znczenia kto robi IUI,wazne aby mial szczesliwa
            rekesmile))Moj doktorek K z Prowity jest na urlopie,przygotowywal(stymulowal)
            mnie dr.G a IUI robil dr.T.Ktorego zreszta widzialam pierwszy raz na oczy.A
            okazal sie szalenie mily i sympatyczny.Pogadalismy sobie,posmialismy sie.Bylo
            fajnie.We wtorek bylam na usg u dr.T (cele sprawdzenia czy pecherzyki peklysmile))
            i rowniez byl bardzo mily.
            • majorka79 Re: Może dziś jakieś pozytywne wiadomości? 18.05.06, 13:33
              no to mnie pocieszyłyście. myślałam,że tylko ja tak trafiam na różnych lekarzy.
              zobaczymy jutro nową panią dr. mi znacznie utrudnia fakt, że leczę się za
              granicą.
              tak na marginesie, to dziś sobie porządnie poplakałam. ale już mi lepiej.
              ciekawe co u klusqa - halo, odezwij się.
              trzymam za was kciuki dzieczyny, kasiaaa85 i otylkaaa, mam jakieś przeczucie,
              że Wam się uda.
              • kasiaaa85 Re: Do Majorka79 18.05.06, 13:49
                Kochana nic sie nie martw,bedzie dobrze.A gdzie sie leczysz??Oby twoje
                przeczucia sie sprawdzily!!!
                Trzymam kciuki za nas wszystkie bardzo mocno!Ja nie w maju to w czerwcu napewno
                sie nam uda!
    • klusqa jedna kreska na teście 18.05.06, 14:21
      Nie wiem, czy podchodzić do trzeciej IUI.
      • otylkaa Re: jedna kreska na teście 18.05.06, 14:36
        ;-((( Przytulam Cie mocno! POpłacz dziś sobie trochę, a jutro do boju -
        przecież nie mamy innego wyjścia!!! Może czerwiec będzie łaskawszy!

Swoją droga zaklął któs ten wątek, czy co?
        • majorka79 klusqa 18.05.06, 14:42
          co za pytanie??? nie załamuj się prosze. ja dziś pół dnia ryczalam, i nie jest
          lekko, ale jutro już idę do lekarza umówić kolejną IUI. jak nie wyjdzie, to
          bedzie kolejna, ale poprzedzona badaniem drożności. a Ty miałaś badaną
          drożność? co właściwie u Ciebie jest przyczyną, napisz coś więcej, będziemy
          radzić
          • klusqa majorka 18.05.06, 16:15
            Miałam laparoskopię i drożne mam wszystko, nie mam endometriozy ani PCOS, nie
            mam mięśniaków. Anatomicznie wszystko jest ok. Przyczyną niepłodności jest
            wysokie FSH (na razie najwięcej miałam 22.2), a więc zachodzi podejrzenie
            wyczerpującej się rezerwy jajnikowej. Stymuluję się dobrze (są ładne
            pęcherzyki, dobre endometrium, śluz), mam regularne cykle z owulacją. Ale
            małego klusqa jak nie było tak nie ma.
            Dzięki za miłe słowa! Kochane jesteście.
            • szyszka39 Re: majorka 18.05.06, 21:50
              Czy słyszałyście o MACIE MAGNETYCZNEJ na poprawę nasionek? Bo nam dzisiaj lekarz
              cos takiego zaproponował, ale nigdzie o tym nie czytałam i nie wiem o co chodzi.
              Niby ma wytwarzać pole magnetyczne, kt. ma stumulować i pomagać w odbudowie
              nasienia.
              • klusqa Re: majorka 18.05.06, 21:53
                Nie, nigdy nie słyszałam o czymś takim.
              • majorka79 Re: szyszka 19.05.06, 09:50
                nie słyszałam o czymś takimsad Ale poszukaj może w necie albo dopytaj lekarza.
                na poprawę dziala też podobno l-karnityna i maca. aaa, i pijcie dużo czerwonego
                winka.
                • szyszka39 Re: szyszka 19.05.06, 15:42
                  Dzieki, bede szukac. Wiecie co czuje sie jak na urlopie smile) Nie mierze tempki,
                  nie licze, nie marze smile) Zobaczymy jaki bedzie efekt, ale chyba dobrze ze tak
                  sie stalo bo bylo juz ze mna kiepskosmile) to wyczekiwanie jest okropne!
                  Pozdrawiamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka