bahamadia 26.05.06, 20:32 niby to proste- tryb życia aktywny ale bez przesady, zero papierosów, alkoholu itp uzywek, niemniej jednak moze sa jakies sposoby na zycie,ktore w jakims stopniu powiekszaja szanse na zajscie w ciaze.jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o.l.e Re: tryb życia 26.05.06, 21:41 Myślę, że trzeba spytać się rodzin patologicznych które płodzą się na potęge. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamadzia Re: tryb życia 26.05.06, 22:31 o.l.e napisała: > Myślę, że trzeba spytać się rodzin patologicznych które płodzą się na potęge Ech, też się niedawno zastanawiałam jak to jest, że w patologicznych rodzinach kobiety zachodzą w ciążę "szybko, łatwo i przyjemnie". Przecież to niemożliwe, żeby problemy z płodnością ich nie dotyczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
bahamadia Re: tryb życia 27.05.06, 11:37 mnie się osobiście wydaje, ze to tak jest. jak czlowiek bardzo bardzo czegos pragnie to to sie nie udaje..zbyt czesto sie mysli o tym, nastawia na to,ze bedzie dobrze. Lepiej sie mile zaskoczyc niz rozczarowac.ale jak tu nie myslec?? Odpowiedz Link Zgłoś
molonela Re: tryb życia 27.05.06, 13:13 dziewczyny, tu nie chodzi o tryb życia, ale o WIEK!!! młode dziewczyny koło 20-tki b. często "wpadają", a tak koło 30-tki robi się problem, bo płodność już nie ta może i zdrzają się wyjątki, jednak większość z nas podpada (niestety!) pod tę regułę Odpowiedz Link Zgłoś
o.l.e Re: tryb życia 27.05.06, 16:18 Może i wiek ma duże znaczenie ale znam wiele "młodych" matek ok 40- stki. Są to niejednokrotnie pierwsze ciąże. Jedna nawet po chemioterapii i po usunięciu piersi. Więc trudno wyrokować o wieku, zdrowiu itd. Tryb życia nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
magasi9 Re: tryb życia 27.05.06, 16:25 A ja mam nie patologiczne dwie ciocie po 4 dzieci kazda, i jedna znajoma cioci (tez nie patologiczni) 9 dzieci ( dwa razy blizniaki) Mnie sie tez to w glowie nie miesci! Akurat wszystkie te moje przyklady mieszkaja na wsi...pewnie maja zdrowsze jedzenie, ale nie wiem czy to ma jakis wplyw moze jedni maja dzieci inni nie, smutne ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
klusqa Re: tryb życia 28.05.06, 11:07 Alkohol w umiarkowanych ilościach nie jest przeszkodą (np. czerwone wino dobrze wpływa na endometrium). Papierosy powinno się rzucić natychmiast. Ruch, regularne wysypianie się, unikanie stresów, dobre odżywianie - to chyba wszystko, co można zrobić. Aha, podobno nie powinno się pić dużo kawy (tzn. nie więcej niż 3 filiżanki dziennie), bo kofeina niezbyt korzystnie wpływa na zarodek, jeśli już się pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiksa Re: tryb życia 28.05.06, 16:56 alkohol mozna pic! mi lekarz nawet "zaleca" zeby sie wyluzowac, i tyle nie myslec, no ale jasie nie upijam tylko luz, piwo, wino czasem jakis drink, normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
eve_23 Re: tryb życia 29.05.06, 11:50 No własnie skad te wpadki po alkoholowych libacjach, nie chodzi nawet juz o patologie(gdzie co rok to prorok), chociaz tez. Nie wspomne o gwiazdach, aktorach, gdzie w gre wchodzi stres ciagle próby koncerty, przemeczenie, czasem inne uzywki i rodza sie im zdrowe dzieci. Albo mają fachowcow ginekolgow albo szczescie. Albo po prostu wpadka to wpadka jak sieo tym nie MYSLI to pojawia sie niespodzianie i tyle. Tak naprawde duzo lezy w naszej psychice w głowie. Ach mozna by gdybac. E. Odpowiedz Link Zgłoś