asiunia555 12.06.06, 20:33 bo gin mi powiedział że przy takim by do zagnieżdżenia zarodka i tak nie doszło. 14 dc. pęcherzyk 16 mm. cykle długie ponad 30 dniowe. pęcherzyk rośnie od 1-2 mm na dobę, a endometrium???? ile rośnie na dobę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
56at Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 08:54 nie ma takiej odpowiedzi. Fazy cyklu,poziom estradiolu,owulacja steruja wzrostem endometrium Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 09:24 dzięki. a jakie powinno być endo w czasie owu? tak około. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa2000 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 09:30 Minimum 8 mm.Ogólnie 8-12 mm. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 09:41 A ile ma to Twoje endometrium? Naprawdę nie ma szans, żeby podrosło? Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 09:47 endo ma 7,33 mm pecherzyk 16 mm nie mam pojęcia jak z tym endo. gin powiedział że słabe że przy takim by do zagnieżdżenia nie doszło. Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 10:48 bez sensu.... może dojść do zagniezdzenia, a moze nie dojść. 8 mm to teoetycznie dolna granica, ale ja jej nigdy nie osiągnęłam, a w ciąże udało mi sie zajść. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 10:52 Korlewna. dzięki za pocieszenie masz rację to jest zawsze jakaś loteria... może tak powiedział że nie osiagnęło dolnego minimum. ale podłamać mu się mnie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 11:45 bo lekarze nie wiedza co mysli pacjentka i dlatego walą prosto z mostu, nie zastanawiajac ise nad efektem..... Hehe... mam nadzieję, ze jednak się uda i będziesz mogla panu doktoromi przypomnieć co powiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 11:53 no niestety niektórzy są gruboskórni ja nieraz jakoś tam przyjmuję te złe wiadomości. ale nieraz jestem jakoś bez piorunochronu i wtedy taki gin i jego słowa mnie potrafią mocno podłamać... dzięki. chciałabym móc mu to przypomnieć...ale szczerze jakoś nie wierzę że to ten cykl by miał być. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 10:49 Ej ale przecież 7,3 to nie jest takie słabe. Poza tym pęcherzyk jeszcze musi podrosnąć więc w tym czasie może i endo wzrośnie. Ja bym sobie do serca jeszcze nie brała tego straconego cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenalep Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 10:07 to trochę dziwne ja w 12 dc miałam endo 8 mm i lekarz powiedział, że jest ok do inseminacji dojdzie prawdopodobnie w piątek lub sobotę. Moje pęcherzyki sa mniejsze bo mają ok 11 mm i czekam że by podrosły, a czy nie było tu na forum, ze inseminację robi sie jak pęcherzyki mają ok 20 mm? Może jeszcze da się coś zrobić z twoim endo ja na poprawę ukrwienia brałam TRENTAL 400 i przez 4 dni endo zrobiło się 8 mm a wcześniej gin mówił że jeszcze nie zaczęła macica się przygotowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 10:14 no właśnie u mnie te pęcherzyki rosną ok 1.5 mm na dobe więc jeszcze na pewno 2 dni do ewentualnej owulacji. dlatego pytałam czy endo ma szansę tez trochę podrosnąć.chociażby do tych około 8 mm Odpowiedz Link Zgłoś
marzenalep Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 10:50 według mnie masz duże szanse, powodzenia czy to znaczy ,że IUI bedziesz miała w czwartek? Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 10:54 nie. staram się naturalnie. "poważne" kroki zgodnie z ustaleniami z ginem podejmę po wakacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 11:59 Asiu trzymam za Ciebie piękny pęcherzyk "wychodowałaś" Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 12:01 dzięki Jola. ale nie taki piękny jakbym chciała... taki trochę nieregularny i jakieś zmiany w lewym jajniku wokół pecherzyka i endo też nie do końca idealne. a jak u Ciebie? kiedy wizyta? Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 12:04 Asiu z tymi pęcherzykami to jest różnie trzeba myśleć pozytywnie i już ja jestem po pierwszej wizycie w provicie na kolejną wybieramy się końcem lipca pierwszy etap to: badanie nasienia Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 12:07 bedzie problem??? czy Mąż juz po provity jest bardziej nastawiony na konkretne działanie? Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 12:13 nie wiem jak to będzie ,ale po wizycie w provicie jest całkiem inny, zaczął rozumieć, że trzeba wiele zrobić aby dowiedzieć się jaka jest przyczyna tego że nie mogę zajśc w ciąze dotarło też chyba do Niego że problemem może być zła jakoś Jego nasienia przeraża Go jednak w dalszym ciągu ewentualne in vitro i koszty zobaczymy czas pokaze Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 12:17 życzę Wam jak najlepiej!!! żeby wam się szybko udało. to dobrze że zrozumiał jak poważna jest sytuacja. to był Joja bardzo dobry krok ta klinika. koszty ogromne bo pewnie i wizyta i dojazdy ale cel jest wart tego poświęcenia. a może wcale in vitro nie będzie konieczne. zobaczycie jak nasienie, a spawdzałaś wrogość śluzu? bo owu to pamiętam że masz. Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 12:24 lekarz kazał zacząc od badania nasienia po wywiadzie jaki przeprowadził powiedział, że to niekoniecznie przyczyna nieplodności leży po mojej stronie . pomimo tego iż mam endo ale moje hormony i owulacja są ok. jajowody też mam drożne,wrogości jeszce nie badał bo najpierw musi mieć wynik badania Męża Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 12:31 no to kiedy się wybieracie na to badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 12:35 Asu dopiero końcem lipca bo teraz czekam na @ póżniej lekarza nie ma ( w te dni które mi odpowiadają - owu.i monitoring )póżniej znowu czekanie na @ ...i tak dojdzie prawie do końca lipca Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 12:40 no to się wydaję długo.ale sama wiesz jak czas pędzi...lipiec będzie szybciutko. a potem ... a może juz potem nie będzie??? będę trzymać kciuki. ja mam w czerwcu rocznicę ślubu...i potem w lipcu 3 wesela...tak chciałam i marzyłam że na tych weselach odpowiem rodzince na te męczące pytania: jestem w ciąży!!! i zamknę im buzie...ale pewnie nic z tego nie będzie. od przyszłego cyklu będę pić zioła Ojca Sroki Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 12:45 Asiu a może się pochwalisz ? kto wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 12:56 szczerze powiedziawszy wątpię. ale bym bardzo chciała. a u Ciebie skąd taki dobry humor? co??? zaraź mnie nim...prosze... u mnie dziś cięzko poyctzj wątek Tymonka gdzie jestes i jak sie czujesz - koncówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 13:37 A co ja się Asiu będę martwić ? nie ma sensu co ma być to będzie mam takie jakieś dziwne nastawienie po wizycie w provicie Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 13:38 bardzo dobrze!!! trochę Ci tego nastawienia zazdroszczę. ja jeste ciągle smutna. nie żebym sie martwiła ale prawie nic mnie nie cieszy i nie mam w sobie żadnego zapału. Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 13:45 Asiu ja powiem tak : kiedyś wszystko bardzo przeżywałam.może dlatego ,ze to ja jeżdziłam po lekarzach , szpitalach cały czas poddawałam się badaniom... do tej pory pragnę mieć dziecko z całego serca, ale od czasu jak mój M. był ze mną w gabinecie lekarskim i słyszał jaki jest problem co trzeba zrobić to jakoś mi lepiej, czuję ,że już z tym wszystkim nie jestem samazrobił się jakis inny...nie wiem jak to jeszcze będzie bo tak prawdę mówiąc to dopiero zaczynamy leczenie ale ...trudno co ma być to będzie Ty jesteś jeszcze młoda ( a chodzisz do gin. z mężem ? wchodzi z Tobą do gab. ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 14:06 nie.zawsze sama wchodze. ale mój m. nie bagatelizuje problemu. choć czasem nie rozumie z jakiego powodu mi smutno. ale dobrze że u Ciebie pod tym względem lepiej. naprawdę się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 14:13 Asiu moj też raczej nigdy nie bagatelizował sprawy...ale teraz jest lepiej trzymaj się dzielnie i nie smuć się będzie dobrze zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 14:17 dzięki. chciałabym. Tobie też tego życzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 14:55 Na pewno się uda. Ale coś w tym chyba jest, że jak się człowiek wiele razy sparzy to przychodzi moment, że się trochę pasuje. Widzę, że nie tylko ja na forum mam lepsze dni Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 14:57 i tak trzymać co będziemy się całe życie zamartwiać Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: Jola naprawdę Ci zazdroszczę nastawienia :))) 13.06.06, 15:04 ***** Asiu damy radę ja też mam czasami ciężkie dni ale ostatnio jakoś mi lepiej , Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: jak narasta endometrium? 13.06.06, 15:32 Wiesz to jest 100% prawda ale musiałam sama dojść do takiego momentu, że tak myślę, bo kiedyś się tylko wkurzałam jak mi ktoś mówił, że nie ma sensu się zamartwiać. A tak teraz cieszę się bardzo z innych moich planów i jest gites Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Tymonka odebrałaś mojego maila? 13.06.06, 15:30 Już sprawdzam Asiu jeszcze 2 cykle nieudane i Ci się odechce Ależ co ja piszę! Przecież w tym cyklu się uda!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: Tymonka odebrałaś mojego maila? 13.06.06, 15:44 wiesz ostatnio miałam zabawną sytuację. pewna znajoma która mnie długo nie widziała zaczęła mi mówić że ładnie wyglądam itd...ja że może to ze raz byłam na solarium a ona że nie. że wyglądam inaczej i czy przypadkiem nie jestem w ciąży... pomyślałam sobie że super gdyby miała rację no ale to było w sobotę a wczoraj wiadomo co wczoraj. nie jestem w ciąży... Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 dzięki za odpowiedź.przeczytałam 13.06.06, 15:54 Tymonka: teraz jak już wiesz jak on wygląda to rozumiesz czemu skreśliłam ten cykl... Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: dzięki za odpowiedź.przeczytałam 13.06.06, 16:44 Mój gin też mówił wtedy, że mu się ten pęcherzyk nie podoba ale dodał, że w życiu różnie bywa. Może tylko na pocieszenie. Wiesz co Asia rzeczywiście wyluzuj w tym m-cu, jak się uda to super szczęście ale jak nie to pzecież nie było szans. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: dzięki za odpowiedź.przeczytałam 13.06.06, 17:31 no właśnie. dlatego już nie pójdę w tym cyklu na wizytę. 98 pewnie procent że nic z tego nie będzie. a te 2 zostawiam na ewentualny cud. to wtedy będę najwyżej mile zaskoczona. ps. plus jeszcze ewentualność torbiela... Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: dzięki za odpowiedź.przeczytałam 13.06.06, 18:33 Asia Ty jedź w te góry jak będziecie mogli, zobacz że jest jeszcze coś czym się można cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: dzięki za odpowiedź.przeczytałam 13.06.06, 18:44 tak bardzo mi potrzeba tego wyjazdu a tu zobacz znów musiało z inej strony uderzyć. czekam aż mąż wróci ze szpitala to będziemy musieli zdecydować. ciągle kurde musi być coś na przekór. jak miałam jedyną owu to mąż za granicą. jak góry to teść do szpitala. za dużo tego jak na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: dzięki za odpowiedź.przeczytałam 14.06.06, 08:15 Nie pluj se w twarz. Nawet wtedy jak była ta owu to nie wiadomo czy doszłoby do zapłodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: dzięki za odpowiedź.przeczytałam 14.06.06, 08:22 niby tak. ale wiesz jak ciężko tak nie myśleć. niby wiem że nawet ta owu to żadna gwarancja ale pozostaje taki niedosyt, że może akurat wtedy. skoro potem i przedtem nie ma szans. dzisiaj rano spakowlaismy w wielkim pośpiech ciuchy przed pracą. jeżeli okaże się po tej koronografii że nie ma koniecznosci operacji i bedzie ok to jedziemy, jeśli nie zostajemy. ale mi od wczoraj się odechciało nawet wyjechać, o co i na co mój M. strasznie wkurzony na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś