Dodaj do ulubionych

Chcę zrobić "eksperyment"

29.06.06, 13:00
Dziewczyny od którego dnia cyklu należy przyjmować luteinę (lub duphaston) i
czy można kupić bez recepty? Jaka jest cena?
Skoro mamy z m. próbować jeszcze przez dwa m-ce (wcześniej miałam poronienie)i
dopiero potem badania hormonalne i nasienia, to chcę jakoś zwiększyć nasze szanse
Proszę odpowiedzcie.smile)
Obserwuj wątek
    • anemon1 Re: Chcę zrobić "eksperyment" 29.06.06, 13:44
      Moge odpowiedziec tylko ze mi duphaston jest przepisany nazajutrz po
      inseminacji, 3x 1 tabletka dziennie; nie wiem czy mozna dostac bez recepty,
      placilam okolo 35 zlotych za jedno opakowanie 20 tabletek...

Wiem tez ze przy niedomodze lutealnej duphaston jest przepisywany od 21 dnia
      cyklu...w kazdym razie najwazniejsze jest to aby brac go juz po owulacji, gdy
      pecherzyk pekniety, jak wezmiesz wczesniej to zadziala jak tabletka anty i
      owulacje zahamuje...

• agnieszka.krak Re: Chcę zrobić "eksperyment" 29.06.06, 13:45
        no chyba ze masz zajomosci w aptece i to dobre. mnie nigdy nie udało sie kupic
        ani jednego ani drugiego bez recepty
    • anemon1 Re: Chcę zrobić "eksperyment" 29.06.06, 13:49
      roniu a moze zamiast wydawac pieniadze na leki ktorych niekoniecznie
      potrzebujesz, dalabys szanse naturze przez te 2 miesiace, a za to
      kupic cos milego dla siebie, smile Wiem ze chcesz dac wszystko z siebie; ale moze
      lepiej poprawic sobie samopoczucie i nabrac sily do dalszej walki zamiast
      dzialac w ciemno?
    • ronia.p Re: Chcę zrobić "eksperyment" 29.06.06, 15:26
      Dzięki wielkie za odpowiedź dziewczyny.
      Trochę przestraszyłam mnie odpowiedź, że tuz przed owulacją może działać jak
      tabl. anty. Jestem trochę "niedouczona" z hormonów, ale nigdy nie stosowałam
      antykonkcepcji hormonalnej i po prostu nie znam jej składu.
      Wiecie, mnie już dobijają te ciągłe huśtawki emocjonalne które przeżywam wraz z
      moim cyklem. Najgorszy jest pierwszy dzień @, pomijam już fakt, że okropnie boli
      mnie brzuch i krzyż, najgorsze jest jednak to, że mówię do m. że niby nic się
      nie stało i spodziewałam się że po raz kolejny nic nam nie wyszło. A w gruncie
      rzeczy dławi mnie jakiś żal, ból i takie uczucie... tylko wy to znacie, no po
      prostu dołek...
      A jakoś to będzie.
      Trzymajcie się kochane.
      • tymonka30 Re: Chcę zrobić "eksperyment" 29.06.06, 16:43
        Nie bierz nic na własną rękę, skąd ten pomysł! Bo będzie lanie!smile Jeśli
        progesteron u Ciebie w normie, jeśli masz regularne cykle to po co w ogóle?
        Hormony to poważna sprawa, zahwiana równowaga ma poważne skutki, tym bardziej,
        że się starasz. I nie wiadomo jak to jest dokłądnie z Tobą. Ty leć do kliniki
        leczenia niepłodności, pod fachową opiekę, tam się Tobą zajmą i powiedzą co i
        jak. No smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka