Dodaj do ulubionych

lipcowe invitrówki :)

19.07.06, 10:25
cd. wątku Po transferze - dwa tygodnie niepewności

No to zostało nas 3 na placu boju Zuza, Lomre, KaKatka. Transfery miałyśmy
kolejno: Zuza i KaKatka - 08 lipca, Lomre - 11 lipca niedługo testujemy smile
Prosimy o doping smile
Ciągle czekamy na wiadomośc od Pumy76. W poczekalni Kitek i Anaika - jak tam
dziewczyny? nie zrezygnowałyście?
Obserwuj wątek
    • 56at Re: lipcowe invitrówki :) 19.07.06, 10:26
      Trzymam za WAS kciuki mocno bardzo!!!
    • anaika Re: lipcowe invitrówki :) 19.07.06, 10:57
      ja dalej walcze smile
      i was podczytuje ciagle
      u mnie dzis 6 dzien z Gonalem, jutro do Bialegostoku na pierwsze podgladanie i
      tam juz zostane do konca. pisac pewnie malo bede bo bez kompa.
      ale jak wroce to nadrobie smile
      trzymam kciuki za was dziewczyny mocno, zebyscie dodaly troche nadziei, ze to
      IVF ma sens... u mnie to bedzie tylko to jedno podejscie i juz konczymy walke o
      biologiczne bobo. zaczniemy inna smile
      ale i tak stres silny bo mi sie snia pecherzyki rosnace po nocach. musze troszke
      wyluzowac bo nic z tego nie wyjdzie.
      przepraszam za brak polskich literek ale mi je maz z kompa usunal
      pozdrawiam wszystkie
    • yotek Re: lipcowe invitrówki :) 19.07.06, 14:06
      Dziewczyny, trzymam za Was mocno kciuki!!

Bede tu zagladac czekajac na dobre wiesci ;o)))
      • kitek29 Re: lipcowe invitrówki :) 19.07.06, 14:13
        ja jestem w trakcie..byc moze od dzis zaczne gonal brac..bo estradiol jest
        niski...ide dzis na usg..

ciekawe jak to pojdzie wszystko...ech..boje sie..niepowodzenia..

k.
    • maksimini Re: lipcowe invitrówki :) 19.07.06, 14:19
      Dziewczyny jeszcze ja dołączam. Miałam transfer 12.07., czyli dziś 7dpt. Boję
      się co to będzie, ale trzymam za Was wszystkie kciukaski. Kiedy robicie bete?
      • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 19.07.06, 14:40
        Hej witaj, miło, że grono się powieksza. Na razie jesteś "najmłodsza" w tym
        towarzystwie - 7 dpt. Ja staram się wytrzymać do 14 dpt to będzie juz w sobotę -
        test a potem ewentualnie beta. To Twoje pierwsze podejście?
    • zuza323 Re: lipcowe invitrówki :) 19.07.06, 14:27
      Hm, to ja Zuza... z 8 lipcawink
      Dzis 11 dpt. Jeśli wytrzymam będę testowac w najbliższą sobotę.
      Bardzo się denerwuję, ale trzymam za nas wszystkei kcuki!!!
      • asiat99 Re: lipcowe invitrówki :) 19.07.06, 14:37
        Bacznie was tu czytam i kibicuję. Ja czekam na miesiączkę i jadę po mrozaki.
      • maksimini Re: lipcowe invitrówki :) 19.07.06, 14:45
        Zuza
        Twarda jesteś. Ja raczej zrobię betę 10dpt (sobota). Może będzie coś wiadomo.
        Jeśli się nie uda...Tfu, tfu!!!..idę na imprezę do znajomych i się napiję winka
        z czystym sumieniem.
        Ka-Katka
        To moje pierwsze ISCI
        • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 13:31
          to co? idziesz jutro na betę???
    • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 19.07.06, 14:43
      Acha jeszcze chciałam sie "pochwalić", że udało mi się podliczyć to całe
      dziecioróbstwo. Razem wyszło bagatelka 13 tysięcy smile ale z wakacji nie
      zrezygnuję nie ma mowy pojadę choćby nie wiem co smile a potem bedę spłacać...
    • zuza323 Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 09:26
      Jakos zamilkłyśmy... A co z Lomre ? KAtka jak się czujesz ? Czekamy do soboty ?
      • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 10:04
        Czekamy Zuza czekamy, twarda bądź! został tylko jutrzejszy poranek, sobota już
        za chileczkę, już za momencik. Ja jakoś nie wierzę w cuda ciągle spodziewam się
        @ bo jakoś wszystkie objawy wskazują na zbliżającą się @sad
        • zuza323 Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 14:49
          Jestem, jestemwink A masz juz testy ? Który jest najbardziej wiarygodny ?
          Jedziesz do N. w sobotę zaraz po sikancu ? Podobno czeka się okolo 1h na wynik
          bety.
          Ja juz chyba zadnych objawow nie mam... w kazdym razie jedno czego mam dosć to
          ciągłego wsłuchiwania się w siebie. Juz ignoruje wszelkie bole glowy,
          pobolewania brzucha i inne takie. Co ma być to będzie. Dziś nasz 12dpt. Ale
          jestesmy wytrzymałe wink))
          • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 09:18
            Cześć Zuza,
            testu nie mam chociaż wczoraj byłam w aptece po Luteinę ale obiecałam mojemu M,
            że nie kupię żeby nas nie ciągnęło i żeby nie zapeszyć. Kupimy dopiero dzisiaj.
            Myślisz, że jeden nie wystarczy? ile kupujesz? A na testach sie nie znam
            kompletnie może dziewczyny cos podpowiedzą. Trochę się zdenerwowałam rano bo w
            ulotce z N. jest napisane żeby go zrobić w 15 dniu po transferze a to jest
            NIEDZIELA ale ja już nie wytrzymam!!! W razie czego potrzebuję weekend żeby
            jakoś dojśc do siebie. No i w niedzielę nie zrobie bety. Mnie dalej pobolewa
            brzuch a oprócz tego nic a nic się nie dzieje. Plamień żadnych. To co jutro
            rano? o 8? testujemy razem? Dzielne jestesmy fakt smile)
            • zuza323 Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 11:39
              Katka, dzis trzymamy kciuki za Lomre !
              Co do testów to w sumie mam trzywink Nie udalo mi się kupic angielskiego ani
              francuskiego (takie polecali w N.), ale jak ma wyjsc to wyjdzie, prawda ?
              Mam dzis w pracy trochę zamieszania i duzo roznych spraw na głowie, wiec czas
              mija mi bardzo szybkowink
              Tym, że 15d wypada w niedziele może sięnie przejmujmy. W końcu dziewczyny
              testują już nawet w 12dpt.
              Ja chyba gdy tylko się obudzę pognam do lazienki zrobic test. Już się boję !!
              A dziś dowiedzialam się, ze moja kolezanka z pracy jest w ciaży... A może takie
              cuda jak ciaze chodzą parami ?
              • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 13:30
                Ja tez trzymam za Lomre, już niedługo będzie wiedziała co z betą. Mam nadzieję,
                że szybko się podzieli wynikiem POZYTYWNYM!!! Ktoś w końcu przecież musi
                przerwać ta złą passę!!! Masz rację niedzielą się nie przejmujmy, robimy tak
                jak ustalałysmy - jutro z samego rana. Hm pewnie się obudzę o 5... wink Tak jak
                Ty postanowiłam zrobić betę niezależnie od wyniku testu. Najgorsza ta godzina
                czekania na wyrok, dobrze, że kawę mają dobrą w N. A dzisiaj funduję sobie miłe
                popołudnie z obiadem w jakiejś fajnej knajpce smile postaram sie wyluzować.
    • ko_ma1 Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 10:09
      Witajcie smile
      To ja chcialabym dolaczyc do lipcowych invitrówek smile Jutro planowany transfer,
      dzisiaj czekam na info od gina czy i jak sie towarzystwo dzieli.
      Trzymam za Was kciuki
      • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 10:16
        Cześć, czy to Twoje pierwsze podejście? czy kolejne? bo my tu to raczej takie
        mało doświadczone, pierwszaki...
        • ko_ma1 Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 10:36
          czesc smile Ja tez jestem nowalijka wink
          Pierwsze ICSI, Wroclaw
          Znioslam dzielnie 10 jajek, na wczoraj 6 zaskoczylo, 2 niepewne, dzisiaj czekam
          na dalsze info...
          • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 12:44
            O ja też wyklułam 10 smile z tego mamy 7 zarodków. Dwa szukają sobie właśnie
            miejsca a pięć czeka zamrożonych smile Pozdrawiam
            • aisha71 Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 14:36
              DZiewczyny, kibicuję Was bardzo, choć sama odpadłam z grona. Trzymam kciuki!!!
              • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 15:19
                Dzięki Aisha. Trzymaj się dzielnie. Jak Ci idzie podejmowanie decyzji?
      • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 09:21
        To ja trzymam kciuki za duzo silnych zarodeczków smile Powodzenia
    • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 15:21
      Dziewczyny a jak się nie uda to kiedy my właściwie powinnyśmy dostać @? Ja po
      długim protokole nie jestem w stanie policzyć mojego cyklu. Któraś może jest
      bardziej doświadczona?
      • asiat99 Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 15:24
        Dziewczyny jak dzisiaj wasz 12 dzień po, to dobrze się zapowiada. Nie
        chciałabym zapeszać. Ale tak myślę. Jeśli nie plamicie to już w ogóle super.
        Oby tak dalej. Może trochę statystyki poprawicie na forum i dacie nadzieję
        innym. Pozdrawiam.Asia. Beta spokojnie już wskaże ciażę, jeśli takowa jest
        oczywiście, czego z całego serca wam życzę.
        • zuza323 Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 15:35
          Asiat, plamien zero. Jak na razie oczywiście. Obys była dobrą wróżką !
          A dlaczego napisalas, że jesli dziś jest nasz 12dpt to się dobrze zapowiada ?
          • aisha71 Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 15:49
            U mnie decyzja już podjęta, nie ma sensu się katować dalej. Ja nie mam
            już "nic" do stracenia, przed moim mężem całe życie, i szkoda żeby je marnował.
            Zabrzmiało to, jakbym utraciła poczucie własnej wartości, i może trochę tak
            jest. Ale jak kogoś naprawdę się kocha, to trzeba czasem dać mu odejść. Nie mam
            prawa wymagać, by trwał przy mnie i cierpiał. Natura odezwie się zawsze. Byłam
            na to przygotowana, przetrwam.
            Tak mi zależy, by którejś z Was się udało, to tak jakby troszeczkę za mnie...
            Bardzo Was proszę smile !!!
            • lomre Aisha 20.07.06, 17:39
              Podziwiam Cię i życzę Ci dużo dobrego. Czego - Ty wiesz najlepiej czego Ci
              teraz trzeba.
        • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 09:10
          Dzięki Asia, miły ten Twój post - dziś juz nawet 13 dpt. Ciągle latam do
          kibelka sprawdzać czy nie przyszła @. Powoli przeradza to się juz w natręctwo
          he he
    • lomre Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 17:31
      Odkryłam właśnie u siebie chorobę, której nie podejrzewałam-uzależienie od
      internetu! Od wczoraj miałam odcięty telefon, bo cos tam przekładali. Byłam
      rozdrażniona i zła. Myślałam że omija mnie strasznie dużo rzeczy. no no
      Co do oczekiwania. Pobolewa mnie czasem brzuch jak na @ i mam ciężkie piersi
      chociaż nie wiem czy to nie wynik brania hormonów.
      Maksimini - ja miałam transfer 11.07.
      Dziewczyny-betę robię jutro rano. Wg moich obliczeń to 11 dpt, ale wg waszych
      to 10. Jak to obliczacie? Nie liczycie dnia transferu jako 1 dzień?
      Myślę, że powinno już wyjśc czy nie ma nadziei czy jest, prawda?
      Ważne to dla mnie, bo w niedzielę mamy jechać na spływ i jeśli będzie cień
      szansy to nie pojadę. Myślę tylko nad wymówką. ale sięrozpisałam, ale to z
      wyglodzenia netem
      • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 09:33
        Cześć Lomre, jesteś chyba najbardziej niecierpliwa z nas smile) Ja liczę dni od
        następnego po transferze. Na ulotce mojej kliniki jest napisane " po 15 dniach
        od embriotransferu wykonać test ciążowy z porannego moczu" i też byłam pewna,
        że to wychodzi (22 lipca) licząc od 8 lipca ale mój M ma rację 15 dzień to
        niedziela. CO nie zmieni i tak juz mojej decyzji o zrobieniu testu jutro bo do
        niedzieli to chyba oszaleję. Tak sobie teraz myślę, że niezależnie od wyniku
        testu pojadę od razu zrobić betę.
        • lomre Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 10:36
          W moim wypisie też jest napisane, żeby zrobić test po 14 dniach. Gdyby nie ten
          wyjazd to poczekałabym jeszcze. Jestem dość cierpliwa. (tak mi się wydaje)
          Betę zrobiłam rano, wynik będzie ok 14 i szczerze mówiąc spoglądam jednak na
          zegarek... wink)
          Wiem jednak, że ten wynik i tak niczego nie przesądza. Trzeba poczekać na
          serduszko a to jeszcze z 2 tygodnie. Ale co tam - tyle czekałyśmy to i
          poczekamy jeszcze prawda?
          • yotek Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 11:05
            czesc dziewczyny,

Ja tu jeszcze zagladam, czekajac na dobre wiesci od Was ;o)

I jedna uwaga - moja lekarka twierdzi, ze dopoki sie bierze ogromne ilosci
            luteiny, to @ nie przyjdzie, choc nie ma ciazy... ;o( I przewaznie nie ma tez
            plamien, luteina zaburza wszystko i te objawy ciazy/nieciazy sa niewiarygodne,
            niestety
            Dlatego musicie testowac w tym terminie, w ktorym kazal lekarz - mysle, ze
            przedluzanie tego nie ma wiekszego sensu, a pozytywna beta wychodzi juz po 12
            dniach po transferze, a sikaniec 14 dni.

lomre, czekam na dobre wiesci po 14, trzymam mocno kciuki za Was wszystkie !!!
            • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 13:39
              Cześć Yotek, trochę mnie zasmuciłaś bo myslałam, ze brak @ to dobry znak.
              Niestety ma chyba rację Twoja lekarka bo ja własnie się tak czuję jakbym miała
              dostać lada chwila i jakby coś ja blokowało. Na 100% to działanie leków ale nie
              tracę nadziei
              • yotek Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 14:12
                Ka_katka, to przeciez jeszcze nic nie znaczy! objawy na @ bywaja przeciez
                identyczne z objawami ciazy ;o)
                Nie chcialam Cie podlamac, po prostu tylko lepiej sie nie nakrecac takimi
                objawami. Nie sa to cykle naturalne, tylko stymulowane, wiec wiele lekarstw,
                ktore sie bierze, maja tez wplyw na objawy.
                Podobno mimo brania luteiny @ w koncu przychodzi, ale z duzym opoznieniem,
                ktore przeciez nic nie oznacza....po prostu jak ma @ byc to bedzie...

ale nie u Was!! czekam na dobre wiesci ;o)
                • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 15:22
                  Próbuję właśnie się nie nakręcać. Zauważyłam, że raczej szukam u siebie objawów
                  negatywnych, żeby się przygotować psychicznie na zły wynik. Słyszałaś ile u nas
                  dobrych wieści?? Lomre i Maksimini mają ogromniastą betę!!!
          • zuza323 Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 11:32
            LOMRE,trzymam kciuki i też spogladam na zegarek !! Musi się udać!! Z naszej
            szóstki, które startowały na poprzednim poście zostałysmy tylko we trzy...
            A ty jako czwarta testujesz... Jutro, my z KAtką bedziemy przezywac katusze...
            Ale ja chcę najpierw zrobic sikanca, a potem gnam do N. (bez wzgledu na wynik).
            Jeszcze tylko 2,5 godziny...
            • lomre Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 11:37
              Ja chcę zrobić sikańca we wtorek, bo mój M ma imieniny. Fajny byłby prezent
              nie? No, ale to wszystko zależy od dzisiejszego wyniku. Z tego co doczytywałam
              musi być większ od 5. Wytrzymam, a co!
    • pandziksa Re: lipcowe invitrówki :) 20.07.06, 18:21
      No to i ja sie dopisuję na lipiec smile
      Mam transfer 25 lipca o godzinie 11. Transfer mrozaczków bo po świerzych
      zaszłam w ciąże ale był niestety pusty pecherzyk sad Testuję 4 sierpnia czyli 10
      dpt i robię test z krwi. Poprzednio przy becie coś koło 140 sikaniec mi nie
      wyszedł a powinien przy 25 sad . Także ja w sikańce nie wierzę!!!!!
    • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 09:35
      Dziewczynki a jekie testy są najbardziej wiarygodne. Macie jakieś
      doświadczenie?
    • lomre wyniki 21.07.06, 14:20
      Otóż moja beta w 11 (10) dpt wynosi 49,14. Co o tym myślicie?
      • yotek Re: wyniki 21.07.06, 14:27
        no ja mysle, ze jestes w ciazy :o)))))))))))))))

moje gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • kasia7122 Re: wyniki 21.07.06, 14:33
          no ja tez mysle ze ci sie udało!gratuluje i pozdrawiam
      • zuza323 Re: wyniki 21.07.06, 14:33
        LOMRE! CUDNIE !!! CHYBA, A NAWET NA PEWNO JESTES W CIĄŻY !!
        GRATULACJE !!! PILNUJ SWOJEGO MALUCHA/MALUSZKI !!!
        • ka_katka Re: wyniki 21.07.06, 14:53
          ZUZA!!! PO CO MY TYLE CZEKAMY??? JEDZIEMY DZIŚ DO N???
          • zuza323 Re: wyniki 21.07.06, 15:04
            KATKA, powiedzilam o Lomre M. i on tez od razu spytal czy my tez nie mozemy już
            testowacwinkDo N. chyba dzis nie pojade, ale sikaniec...hm czemu nie ????? Jutro
            ewentulanie na sprawdzenie na bete. Ale SUPER z LOMRE !!! Baardzo się cieszę !!
            • ka_katka Re: wyniki 21.07.06, 15:19
              Zuza,
              a mój M jest w szoku, że ja dziś chcę jechać. On nie chce!!! Podejrzewam, że
              chyba się boi niepowodzenia bardziej niż ja. Ja też się cieszę z Lomre i z
              Maksimini nareszcie pozytywna odmiana. To co? sikaniec robisz dzisiaj? Ja już
              zgłupiałam kompletnie ale podminowana jestem okrutnie...nie wiem co robić...
      • ka_katka Re: wyniki 21.07.06, 14:41
        O KURCZE!!!!!!!! JA MYŚLĘ, ŻE TO TO!!!!! LOMRE GRATULUJĘ Z CAŁEGO
        SERCA smilesmilesmilesmilesmile MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZERWAŁAŚ ZŁĄ PASSĘ. TRZYMAJ SIĘ NIECH BETA
        NIE WAŻY SIE SPADAĆ NIECH ROŚNIE..........
        • lomre Re: wyniki 21.07.06, 14:56
          Wiecie co, nawet się specjalnie nie cieszę-ja w to jeszcze nie wierzę!!! Boję
          się powtórki.... Za 2 tyg. powinno być serduszko, to może wtedy dam się
          przekonać. Ciśnienie mam jednak chyba ze 200.
          Kochane zła passa przełamana, Maximini - wutaj w klubie!
          • ka_katka Re: wyniki 21.07.06, 15:24
            będzie dobrze, nie dziwię się, że jesteś w szoku każda by była!!! i każdej tego
            życzę
    • maksimini Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 14:36
      Dziewczyny, nie mogłam wytrzymać i wczoraj w 8dpt zrobiłam betę i wyszło 61,5!
      Dziś zrobiłam sikańca, ale nie z porannego moczu i od razu wyszła gruba,
      różowa, wyraźna krecha! Mam nadzieję że to jest to. Jutro jadę na betę
      sprawdzić jak przyrasta. Sama w to wszystko nie wierzę. Trzymam za Was kciuki,
      oby każda z Was była tak szczęśliwa jak ja jestem teraz.
      • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 14:52
        NO NIE MOGĘ UWIERZYĆ GRATULUJĘ BARDZO BARDZO TO PO CO JA CZEKAM JAK KTO GŁUPI
        TYLE DNI?????????!!!!!!!!!!!!!!
        • asiat99 Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 14:56
          Łzy mi aż stanęły w oczach. A nie mówiłam!!! Dziewczyny gratuluję i dziękuję,
          że dajecie nadzieję że się udaje. Asia
      • zuza323 Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 15:12
        MAKSIMINI!! GRATULACJE !! CIESZĘ SIĘ RAZEM Z TOBĄ!
        A którego testu użyłaś ?
        • sun32 Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 16:45
          Boże dziewczyny gratuluję Wam!!! Tak się cieszę z Wami!!
          Łzy mi kapią. Ale się cieszę !!! Udało się Wam!!!
          Huuuuuuraaaaa!!!! smile))))
        • maksimini Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 20:23
          Zuza, użyłam Quick Vue (czy jakoś tak)
    • aisha71 Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 21:10
      GRATULACJE!!!! Jestem wzruszona. Cieszę się z Wami!!
    • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 21.07.06, 23:24
      Zuza, zrobiłaś test?? ja jednak trzymam się dzielnie aż do jutrzejszego
      ranka...no chyba, że nie wcale zasnę ze zdenerwowania. Trzymaj się dzielnie. Ściskam
      • lomre Już ranek! 22.07.06, 09:43
        Dziewczyny, Ka_katka - no i jak? Robiłyście testy czy jeszcze śpicie?
        • ka_katka Re: Już ranek! 22.07.06, 13:59
          E tam zaraz śpicie smile Dziewczynki ja dzisiaj przeżyłam horror i tak naprawdę nie
          jestem do końca przekonana co się dzieje. Otóż test wyszedł negatywnie sad ale
          się zebraliśmy i dla pewności pojechaliśmy do N zrobić Hcg, będąc pewna jego
          wyniku nawet specjalnie nie pytałam co wyszło a wyszło 176 szok!!! Od razu
          pognałam do gabinetu i lekarka potwierdziła, że wynik wskazuje na ciążę a test
          mógł nie wykryć bo HCg est jeszcze małe, mam powtórzyć w poniedziałek. Jeszcze
          się trzęsę i sama nie wiem co myśleć. Co o tym myślicie???
    • zuza323 wyniki:) 22.07.06, 11:29
      Zrobiłam test i bete... Dwie kreski i HCG 471 w 14dptsmile))))Po wynikach
      rozmawialismy z dr. Z. z N. Wyglada na to, że jestem w ciąży !!!! Niesamowicie
      się cieszymy, ale chyba do nas to tak do końca nie dociera.
      To było nasze pierwsze INV, transfer ze świeżych zarodków.

Ka katka, a co u Ciebie ?
      • lomre Re: wyniki:) 22.07.06, 11:42
        Zuza - SUPER!!!!
      • lomre Re: wyniki:) 22.07.06, 11:44
        Zuza - SUPER!!!!
        Tak się cieszę....
        Przy takiej becie to chyba nie ma wątpliwości że to ciąża. Gratulacje. My też
        pierwszy raz i ze świeżynek. Mi dok. kazał powtórzyć betę w 14 dpt i porównać
        wyniki, więc jeszcze nie świętuję.
        Ciekawe co u Ka_katki. Trzymam za nią
        • ko_ma1 Re: wyniki:) 22.07.06, 11:52
          zuza, lomre, serdeczne gratulacje!
          ka_katka, co u Ciebie?
          • asiunia555 dziewczyny gratuluję!!!! 22.07.06, 12:02
            poczytuję trochę wasz wątek i bardzo się cieszę!!!
      • ka_katka Re: wyniki:) 22.07.06, 14:04
        Zuza, ściskam Cię mocno Twój wynik wskazuje na piękną ciążę. Ja sama nie wiem
        chyba u mnie też nie najgorzej ale beta tylko 176. Skąd taka różnica skoro
        transfer miałyśmy identycznie? Czy to znaczy, że Ty masz bliźniaki a ja jedną
        fasolkę?? Umrę z nerwów do poniedziałku...też Ci kazali przyjść?
        • zuza323 Re: wyniki:) 22.07.06, 14:57
          Ka KAtka! Pytalam dzis lekarza jak powinna byc minimalna beta, powiedział, że
          ok. 150, tak wiec jestes w grupie pozytywnej !wink) Gratuluje !! Ja mam zrobic
          bete we wtorek - powinna miec minimum 1000.
          A moze te moje 471 to rzeczywiscie blizniaki?? A u Ciebie jedynaczek/jedynaczka ?
          KA Katka, nie denerwuj się, sprobuj odstresowac sie przez weekend !! Już tyle
          przeszlas i wynik jest pozytywny !! Robilas test ? Tez Cie ściskam!!! Bardzo się
          cieszę !!
          • ka_katka Re: wyniki:) 22.07.06, 15:14
            Zuza, dzięki za podpowiedź o minimalnej becie. To nieprawdopodobne, że tak nam
            się udało. Test robiłam rano i właśnie wyszła d...blada stąd moje wątpliwości. W
            paniedziałek po powtórnej becie uwierzę ale za radą Aishy zrobię jeszcze raz
            jutro sikańca. Dbaj o siebie
    • aisha71 Re: lipcowe invitrówki :) 22.07.06, 14:56
      Nie chcę nic mówić, ale miałam przeczucie, że Wam wyjdzie!!!
      Ka-katka, a który dzień pt jest u Ciebie? I na jakim teście robiłaś w domu?
      Ja bym jeszcze jutro na Twoim miejscu ponowiła rano sikańca, a pojutrze
      sprawdziła betę, zawsze to będzie jakiś punkt odniesienia.
      • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 22.07.06, 15:18
        Aisha, dziękuję z całego serca za kciuki smile u mnie dziś 14 dpt a test USA firmy
        biomerica nazywa się bobo-test. Zrobię tak jak piszesz to bardzo rozsądne, kupię
        jakiś inny test i zrobię jutro rano, w poniedziałek kazali przyjechać znowu na
        HCG wtedy zyskam pewność. Gorąco Cię pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
    • aisha71 Re: lipcowe invitrówki :) 22.07.06, 15:26
      No, chyba naprawdę nikt Wam tak nie kibicuje jak ja!!
      Nie stresujcie się różnicami, unikajcie wszelkich porównań.
      Ja zawsze pamiętam jak mój wspaniały ginekolog mówi, że nie ma dwóch
      identycznych ciąż, nawet u tej samej kobiety. Nie daj się zwariować Ka-katka,
      ja po prostu wiem, że będzie ok. Oj, jak się cieszę.
    • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 22.07.06, 15:26
      Dziewczynki, wszystkim Wam bardzo dziękuję za kciuki, dobre słowa i uściski. W
    • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 22.07.06, 15:28
      Dziewczynki, wszystkim Wam bardzo dziękuję za kciuki, dobre słowa i uściski.
      Wygląda na to, że jest nas aż 4 beta pozytywne wink Lomre, Maksimini, Zuza no i
      nieśmiało ja. Powiększajcie to nasze grono!!!
      • pandziksa Re: Gratulacje !!!!!!!!!!!!!! 22.07.06, 15:48
        Jejku dziewczyny to jakaś pozytywna epidemia. Mam nadzieję, że i ja do Was za 2
        tygodnie dołączę !!!!!!!
        • ka_katka Re: Gratulacje !!!!!!!!!!!!!! 22.07.06, 20:18
          Ania, czekamy niecierpliwie. Pamiętaj, że to jest bardzo szczęśliwy czas i
          wątek. Będę Ci kibicować.
      • lomre Re: lipcowe invitrówki :) 22.07.06, 15:53
        Ka_katka cieszę sie z Tobą. Wyobrażam sobie z jakim nastawieniem szłaś na betę,
        ale gratuluję!!!!!
        Ja też do końca uwierzę jak zobaczę dobry wynik we wtorek.
        We wtorek idziemy razem. To będzie mój 15 dpt, ale w związku z jednym już
        pomiarem będzie można stwierdzić czy przyrasta. Aha no i we wtorek chcę zrobić
        sikańca mojemu M na imieniny.
        • tekla12 Re: lipcowe invitrówki :) 22.07.06, 16:08
          lomre napisała:

> Aha no i we wtorek chcę zrobić
          > sikańca mojemu M na imieniny.

Wow, brzmi niebanalnie.

Ściskam wszystkie zaciążone invitrówki z tego szczęśliwego wątku. Przeczycie
          statystykom. Niezaciążone ściskam jeszcze mocniej i przypominam, że zwykle nie
          od razu się udaje. Czasami trzeba czekać i czekać na swoje dziecko...
    • maksimini Re: lipcowe invitrówki :) 22.07.06, 18:02
      Tak dla porządku. Dziś 10 dpt - beta 200 (w 8 dpt - beta 61,5). A wieć rośnie
      ładnie. Mój M oszalał...z radości płakał jak dziecko. Razem ryczeliśmy.
      Dziewczyny, wszystkim z całego serca dziękuję i trzymam za Was kciuki. Przecież
      kiedyś musi się udać każdej z nas.
      • lomre Re: lipcowe invitrówki :) 22.07.06, 18:09
        Nie sądzisz, że bata bliźniakowa nawet ? smile))))
    • ko_ma1 Re: lipcowe invitrówki :) 22.07.06, 21:13
      To teraz jeszcze dolaczam z gratulacjami dla ka_katki smile
      Ale sie tutaj szczesliwie i radosnie zrobilo!!!
      Teraz my z Pandziksa czekamy w kolejce smile
      • ka_katka Re: lipcowe invitrówki :) 22.07.06, 21:57
        Koma bardzo dziękuję za kibicowanie chociaż wciąż nie czuję się na tyle pewna
        żeby dziękować... uwierzę dopiero w poniedziałek po kolejnym badaniu bety. Będę
        trzymała kciuki za Ciebie i wszystkie pozostałe dziewczyny. Nasze szczęście jest
        na tyle silne i tak go dużo, że mocno promieniuje na Was. Katka
    • ka_katka Pytanie do Zuzy 22.07.06, 22:04
      Zuza, zamęczę Cię dzisiaj. Czy zmieniono Ci leki ? Pamiętam, że nasze zestawy
      były prawie identyczne. Mi dr.Z wykreśliła Encorton a Estrofem mam brać wg
      ulotki Novum przez 7 dni po 1 tbl. Za to nie wiem co z Bromergonem, na ulotce
      jest napisane przez 14 dni a co dalej? Ty bierzesz? W takim układzie zostaje mi
      Luteina 10 tbl dziennie (podobno spokojnie można zastępować je podjęzykowymi),
      folik,clexane - zastrzyki, acard no i ten estrofem przez 7 dni. W poniedziałek
      muszę dopytać jakiegoś gin. co dalej. Pozdrawiam Katka
      • zuza323 Re: Pytanie do Zuzy 22.07.06, 22:46
        Ka KAtka! Zamora odstawił mi Encorton i Bromergon. Zmniejszyl Emtrofem z 2 do 1
        dziennie, Luteinę z 10 do 8.
        O której byłas w N. ? Bo my z M pognalismy po 8, a wyszlismy przed 10.
        Ja zupelnie nie mogę uwierzyć w to co się stało.
        A tak w ogole, to kup może 2 testy roznych firm. Tak naprawdę, to zrobiła
        wczoraj test po powrocie z pracy. W pierwszym - PRETEST - druga rozowa kreska
        byla b. blada, takie trochę widmo... Ale otworzylam od razu drugi QUICK cos tam
        (amerykanski)i tu pojawila się już gruba druga krechasmile))) Nie moglam w to
        uwierzyć, oboje z M. baaardzo się wzruszyliśmy. Nie sądzilismy, ze moze nam się
        udać w pierwszym podejsciu, a tak na prawdę to na te 2 krechy czekalismy 3 lata.
        Pani dr u ktorej bylas slusznie zauwazyla, ze test mogl wyjsc negatywnie, bo HCG
        nie było jeszcze b. wysokie. Ale jest dobrze !!! Wazne bylo wlasnie to badanie,
        a nie sikaniec!!! Trzymam kciuki, bardzo, bardzo mocno. Swoją drogą niezłe
        staystyki ma dr Zamora w transferachwink
        • ka_katka Re: Pytanie do Zuzy 23.07.06, 00:02
          Dzięki Zuza, my pojechaliśmy dopiero gdzieś o 11 bo się zastanawialismy od rana
          czy warto po tej nieudanej próbie z testem. A po wynik przyjechaliśmy po 2
          godzinach koło 13, nie spieszyliśmy się wcale bo już wiedzieliśmy, że i tak nic
          z tego. Wyobrażasz sobie nasz szok przy recepcji jak zauważyłam wynik
          badania??!! od razu poprosiliśmy o wizytę u lekarza, skierowano nas do bardzo
          miłej kobitki pani dr Z. - coś tam. Ja byłam w takim szoku, że zapytałam tylko
          czy to prawda z moją betą. Myślę, że i tak wykazałam się niezłą jasnością umysłu
          wyciągając kartkę z moim dawkowaniem leków i poprosiłam ją o wyjaśnienie co
          dalej. Niestety dr zrobiła to bardzo pobieżnie, nie zaglądając chyba wcale do
          mojej karty. Wraźnie powiedziała tylko o encortonie. Jutro jakoś przetrwam a w
          poniedziałek dopadnę następnego lekarza, może mi się uda dostać do Zamory albo
          do mojego gin. Testu nowego nie kupiłam, zraziłam się ale chyba jednak zrobię
          jutro w ciągu dnia. My z M też w szoku, plączemy cały dzień jakoś bez sensu
          bojąc się uwierzyć, że to się dzieje naprawdę. CZekam niecierpliwie do
          poniedziałku. A dr Zamora po naszych transferach pewnie się nie opędzi od
          pacjentek smile)
          • zuza323 Re: Pytanie do Zuzy 23.07.06, 11:22
            KA Katka ! Oto co znalazlam w neciesmile powinno Ciebie zainteresować:

Gonadotropina kosmówkowa jest hormonem produkowa-nym przez kosmówkę łożyska.
            Składa się z dwóch podjed-
            nostek alfa i beta. Podjednostka alfa jest wspólna dla HCG, TSH i LH,
            podjednostka beta jest charakterystyczna dla HCG. Gonadotropina kosmówkowa
            podtrzymuje czynność ciałka żółtego we wczesnej fazie ciąży (do 8-10 tygodnia).
            Jeśli dochodzi do implantacji ( „zagnieżdżenia” ) zapłodnionej komórki jajowej,
            a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi
            pojawia się wykrywalne stężenie HCG (> 1 mIU/ml). Jednak ze względu na możliwość
            wystąpienia „mikroporonienia” , dopiero wynik > 5 mIU/ml (dla niektórych kobiet
            > 25 mIU/ml) oznacza ciążę.
            HCG jest także wykrywalne w moczu i tę właściwość wykorzystują domowe testy
            ciążowe . Przy produkcji najnowszej generacji testów ciążowych wykorzystuje się
            technologię opartą na monoklonalnych przeciwciałach beta-HCG, co w rezultacie
            pozwala otrzymać testy o bardzo wysokiej czułości i skuteczności. W przypadku
            testów ciążowych (na mocz) znajdujących się obecnie na rynku pozytywne wyniki
            mogą się pojawić już w 3-4 dni po implantacji zapłodnionej komórki jajowej; po
            6-7 dniach (czas spodziewanej miesiączki) już 98% wyników będzie pozytywnych.
            Jeśli wykonamy test w 1 tydzień po spodziewanej miesiączce i otrzymany wynik
            będzie pozytywny, kobieta ma gwarancję, że jest w ciąży.

Poziom HCG osiąga swój szczyt w 8-10 tygodniu ciąży, następnie jego poziom
            obniża się i taki pozostaje do końca ciąży. Normy wartości HCG w zależności od
            zawansowania ciąży, liczonego od pierwszego dnia ostatniej miesiączki są bardzo
            szerokie.

Przykładowe normy
            Tygodnie ciąży -poziom beta hcg

3 - 5-50 mIU/ml
            4 - 5-430 mIU/ml
            5 - 19-7340 mIU/ml
            6 - 1000-56000 mIU/ml

Bardziej precyzyjne zakresy norm można uzyskać jeśli jest znany termin owulacji

Przy ocenie wczesnej ciąży ważniejsze od bezwzględnych wartości HCG są przyrosty
            jego stężenia w czasie.
            W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o
            114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w
            przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96
            godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być
            jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie
            i umiejscowieniu ciąży daje już USG. Wartości nieprawidłowe nasuwają podejrzenie
            poronienia lub ciąży ektopowej (przyrost jest wolniejszy od prawidłowego).
            Możliwy jest jednak chwilowy spadek stężenia HCG w przypadku, gdy w macicy,
            zagnieździły się przynajmniej dwa zarodki (co zdarza się przy mnogiej owulacji
            lub po zabiegach In Vitro) i jeden z nich obumiera. Nie ma to w tym wypadku
            żadnego wpływu na pomyślny przebieg ciąży.
            • lomre Re: Pytanie do Zuzy 23.07.06, 14:11
              Oj dziewczyny, widzę że doczytujecie.
              Ja dziś zaczęłam przeglądać "Encyklopedię dla rodziców" Larousse'a i w zwiążku
              z tym że jest tam sporo o komplikacjach, zagrożeniach, poronieniach itp -
              odłożyłam ją na półkę. W końcu biorę leki, robię co mogę a na resztę nie mam
              wpływu.
              Leżę, odpoczywam i czekam na wtorkową betę (oby wyższą). Aha, no i czytam co u
              Was!!
              Pozdrawiam
            • ka_katka Re: Pytanie do Zuzy 24.07.06, 10:11
              Dzięki Zuza,
              znalazłam sobie teksty o HCG od razu w sobotę choć muszę przyznać ten jest
              jakby bardziej czytelny smile) Dzięki. Zaraz po pracy jadę do N napiszę wieczorem
              o wynikach. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka