Dodaj do ulubionych

tymonka - ładna jazda co?

07.09.06, 18:20
ja tez swiruje, przysiegam. mimo ze rozsadek mi mowi ze nawet nie ma na co czekac.
Obserwuj wątek
    • tymonka30 Re: tymonka - ładna jazda co? 07.09.06, 18:33
      Widziałam właśnie przed chwilą Twój wykres. Kurcze od tego 31. jest wyższa,
      waha się, ale mimo wszystko wyższa! Jak jutro się utrzyma to może dzisiaj to
      jest ten drugi skok.
      Ja chyba zwariuję przez te 2 tygodnie jeszcze! Przed chwilą przyglądałam się
      sutkom i siarę przez chwilę widziałam!smile
      • dagps Re: tymonka - ładna jazda co? 07.09.06, 18:38
        a rozwarcia do porodu nie masz???
        tymonka, przesada!wink
        no wykres tak, ale to sie liczy od skoku powyzej dwoch stopni, wiec od 36 dnia liczymy moja drogasmile jesli od 32 dnia to juz bym byla dawno w ciazy z takimi tempkamismile
        • dagps Re: tymonka - ładna jazda co? 07.09.06, 18:39
          ze dwa stopnie to jeszcze nic, jeszcze 3 z wyzszych musi byc o conajmniej te dwa stopnie wyzsza od najwyzszej z 6 od nich nizszychwink zeby za latwo nie bylowink
          • dagps Re: tymonka - ładna jazda co? 07.09.06, 18:41
            ja 8 dzien po owu, a ty ktory?
            • tymonka30 Re: tymonka - ładna jazda co? 07.09.06, 18:44
              4 - bleeeeesmile
              • tymonka30 Re: tymonka - ładna jazda co? 07.09.06, 18:49
                Ja już wiem, że nie będę w tej ciąży teraz. A teraz mi powiedz moja ty mądra
                koleżankosmile Co myślisz o tym, ze mam niby owu, nie dostaję @ do 2 tygodni po
                odstawieniu prog., co to może oznaczać? Za mało prog.? Jeśli tak to nawet jak
                jest owu to może to mieć jakiś wpływ na to, że się nie udaje??????
                • tymonka30 Re: tymonka - ładna jazda co? 07.09.06, 19:05
                  Dagma i gdzie żeś? Nie rób mi tego buuuu...
                  • dagps Re: tymonka - ładna jazda co? 07.09.06, 19:10
                    ale jak to niby owu? potwierdzone pekniecie??? wydaje sie to niemozliwe, bo pekniety pecherzyk nawet jak byle jaka komorka powoduje wzrost progesteronu.
                    • tymonka30 Re: tymonka - ładna jazda co? 07.09.06, 19:17
                      No właśnie to czemu mi się ta @ tak zawsze spóźnia po duph., co może być
                      powodem tego?
                      • dagps Re: tymonka - ładna jazda co? 07.09.06, 19:55
                        nie wiem, ja zazwyczaj mam 3 dnia, ale zdarzylo sie dwa razy ze 14 dni czekalam. przeciez ostatnia beta moja byla wlasnie dlatego.
                        • aga_b3 Re: tymonka - ładna jazda co? 07.09.06, 23:41
                          Przepraszam, ze Wam sie wpycham w posta, ale ja na temat swirowania wink))
                          Wczoraj mialam totalna faze, o czym zreszta pisalam - i nie bylam sama, bo
                          Tymonka tez tak miala smile Z moich "objawow" dzisiaj:
                          - rano tempka 36,65, 7 dzien po pregnylu (zadna rewelacja)
                          - ciagle wydaje mi sie, ze mam leciutko powiekszone piersi (zapewne omamy
                          dotykowe)
                          - mam wrazliwe, bolace sutki (pewnie od ciaglego ich sciskania celem
                          sprawdzenia, czy sa wrazliwe)

A jak u Was? Widze, ze duch nieco oklapl, ale przeciez jeszcze nic nie wiadomo,
                          glowa do gory!!!!

Dzis juz mi lepiej, bo podjelam dzialania:
                          - zadzwonilam rano na Zelazna i zapisalam sie na HSG klamiac, ze mam skierowanie
                          - po poludniu poszlam do gina do Enelmedu, zrobilam cytologie i posiew i
                          poprosilam o skierowanie na HSG. Prawie sie nie opieral, zadal kilka pytan
                          kontrolnych i mam!

Martwie sie tylko, bo przez urlopy w szpitalu wypadlo mi na 19.09, a to jesli
                          wszystko bedzie jak w zegarku, czyli 28 dni cyklu, bedzie dopiero 4 dzien. I
                          jak bedzie krwawienie, to mnie nie przyjma, a potem wyjezdzam sad(( Mysle sobie,
                          ze jesli tak sie stanie, to w nastepnym cyklu wezme tabletki anty (czy to jest
                          nadal na rezepte???), a w jeszcze kolejnym odstawie je i zrobie HSG. No i musi
                          sie w koncu udac, nie?

Zwlaszcza ze przyznam sie Wam, o czym nikomu nie mowilam - nawet mezowi, ze
                          bylam u wroza, ktorego wrozby raz juz mi sie sprawdzily, i on powiedzial mi, ze
                          widzi, ze w styczniu brak dziecka nie bedzie juz moim problemem. To on
                          powiedzial tez, ze ja i maz powinnismy pojsc do learza, no i wtedy wyszlo
                          szydlo z worka - faktycznie byly rzeczy do poprawki. Bylam w marcu, a wedlug
                          niego najlepszy czas "energetyczny" na zrobienie dzidziusia to byl wlasnie
                          marzec (nie wyszlo, bo jak sie okazalo byl problem z plemnikami i moja owu) i
                          grudzien. A wiec czepiam sie tej nadziei. Pewnie glupia jestem, co?
                          • tymonka30 Re: tymonka - ładna jazda co? 08.09.06, 07:39
                            Plan dobrysmile Ale ja mimo wszytsko w Ciebie jeszcze w tym cyklu wierzę, w
                            siebie już nie. Antyki nadal na receptę.
                            • dagps Re: tymonka - ładna jazda co? 08.09.06, 07:58
                              sie nie wepchalas, to ogolnodostepny watek, ale chcialam zaczepic kolezanke, dlatego jest tymonka w tytulewink

u mnie 9 dpo:
                              -cycki bola bardziej, i sa jeszcze wieksze, teraz juz obie
                              -sluzu duzo wodnistego
                              -szyjka z boku!!!! - przesuwa sie w strone w ktora nigdy sie nie przesuwala
                              -tempka znow wzrosla i juz jest 37 (zadna rewelacja - tempka w drugiej fazie ma byc wyzsza, w styczniu dochodzilam do 37,4 a ciazy nie bylo)
                              -gdyby pewnosc ze plemniki na pewno zyja krocej niz 4 dni (no niby wiem, a jednak sie ludze) to spokojnie czekalabym na @. przeciwko ciazy jest tez fakt, ze glowa mnie boli codziennie tak jak na @ dzien przed...a moze to wlasnie za...

tymonka, a ty skad wnioskujesz ze na pewno juz nie?
                              • tymonka30 Re: tymonka - ładna jazda co? 08.09.06, 08:40
                                Czuję buuu... że mój organizm się wyciszył i jest w normalnym stanie, nawet już
                                nie mam się co doszukiwać, wyjątkowy spokój... i przeczucia...
                                • dagps Re: tymonka - ładna jazda co? 08.09.06, 09:11
                                  zobaczymy... ide plakac do pracy
    • dagps Re: tymonka - ładna jazda co? 08.09.06, 08:37
      sad myslalam ze w takim momencie bede najszczesliwsza na swiecie...a jestem przerazona po tym, jak moj m zorientowal sie, ze nie jest pewien czy chce...myslalam ze bedziemy razem liczyc dni do testu, ze bedzie pytal, biegal po testy do apteki. skad wy bierzecie dobrych mezow? co jest ze mna nie tak? czemu lubie zimnych drani?
      ehhhh,ale dzien...
      • tymonka30 Re: tymonka - ładna jazda co? 08.09.06, 08:42
        Ciężki okres mieliście niedawno, czasem nie da się przejść do porządku
        dziennego tak normalnie, czasem trzeba czasu, nie zaczepiaj go, wszystko się
        ułoży a jak zajdziesz na pewno się będzie cieszył. Może za dużo było o tym
        mowy. Dagma Ty tu nam marudź a on niech odpocznie trochę oki?smile
        • dagps Re: tymonka - ładna jazda co? 08.09.06, 09:10
          dobrze, poslucham bardziej doswiadczonej mezatki. ale placze i placze, moze to ciazowa prolaktyna taki dol i zrobila?wink
          • aga_b3 Re: tymonka - ładna jazda co? 09.09.06, 13:11
            Glowa do gory, jest weekend, pobadzcie ze soba nie rozmawiajac o dziecku,
            zrobcie cos razem. Rower, kino, pozyczcie film, cokolwiek. Mam wielka nadzieje,
            ze powoli zaczniecie odnajdywac siebie i przekonacie sie, ze chcecie te
            wszytskie drobne rzeczy skladajace sie na zycie robic tylko ze soba.

Trzymam kciuki, zeby te placze to byly wlasnie ciazowe wahania nastroju!!!
            Zwlaszcza ze temoka taka ladna!

U mnie 22 dc, 8 dni po owu, nadal mam wrazliwe sutki (raz mocniej, raz mniej),
            czasem pobolewa mnie brzuch (ostatnio tez tak bylo i nic), przed chwila (sob.
            13:00) znowu zmierzylam bezsensownie tempke i wyszlo 37,4.

Czyli mam 6 dni do testowania, ale nie bardzo wierze w sukces...
            • dagps Re: tymonka - ładna jazda co? 09.09.06, 15:31
              my wtorek/sroda testujemy
              • aga_b3 Re: tymonka - ładna jazda co? 09.09.06, 16:26
                Ojej, bede sie czula, jakbym sama testowala! smile) Obserwuje forum od dawna,
                wiem, jak bardzo jestes aktywna i zawsze pomagasz innym dziewczynom. Nalezy Ci
                sie ta ciaza, a co! smile)))
                • tymonka30 Re: tymonka - ładna jazda co? 10.09.06, 09:36
                  Aga ja też nie bardzo wierzę. Ale tak mocno tego chę, że chyba nigdy tak mocno
                  nie chciałam!!!! Jak się nie uda to będzie ciężko. A m. już wierzy, że się uda
                  i nawet żartuje żem ciężarna i tego i tamtego nie mogę. Mnie też boli
                  podbrzusze, szczególnie w nocy, kłóje, piecze... źle mi się leży na brzuchu a
                  tak lubię spać właśnie... Nie wiem. Chciałabym już wiedzieć ale aż do sb.
                  jestem pod wpływem pregnylu!
                  • aga_b3 Re: tymonka - ładna jazda co? 10.09.06, 10:19
                    Wiesz co, moja kolezanke, ktora zaszla w ciaze tez klulo w odbrzuszu! To byl
                    pierwszy objaw, jaki miala.
                    Ja nic takiego nie mam, czasem co lekko poczuje, ale bardziej czulam w
                    poprzednim cyklu.
                    Dzis o 7:00 mialam tempke 36,7, a o 9:00, po dalszym spaniu, juz 36,9. Ostatnio
                    tez tak bylo, wiec sie nie nakrecam. Tylko sutki bola caly czas (przy
                    dotykaniu - ale jak juz pisalam to pewnie od mojego ciaglehgo sprawdzania wink

W srode chce isc na bete (w czwartek wyjezdzam na weekend), to bedzie 13 dzien
                    po pregnylu (3 dni przed terminem @, myslisz, ze jest juz sens?), 13.09. Moze
                    13 przyniesie szczescie? smile
                    • dagps Re: tymonka - ładna jazda co? 10.09.06, 11:13
                      nawet mezczyzna ma dwie godziny po 7 wyzsza tempke, wiec to nie objawwink

u mnie tempki leca, niby mlo0 spalam po weselu wiec powinna byc nizsza, ale leca na leb na szyje.
                      • asiunia555 Re: tymonka - ładna jazda co? 10.09.06, 12:25
                        a jak poza temp? jak było na weselu? jak z m.?
                        ja dziś trzeci nic nieznaczący pomiar - też o 6.30 i 37.00
                        w nocy brzuch bolał znów jak na okres ale jeszcze nie przyszedł. myślę że to
                        kwestia paru chwil....
                        a poza tym śniła mi się brudna stopa której nie mogłam domyć. dzwoniłam do
                        rodziców bo oni mają taką książkę sennik. i brudna stopa znaczy: choroba.
                        i już mam bzika że to kolejna torbiel!!!!
                      • netty2 Re: tymonka - ładna jazda co? 10.09.06, 12:31
                        Dagps,prosze jak masz moment.Zerknij na priva smile
                        • dagps netty 10.09.06, 18:24
                          ja tam zadna specjalistka, po prostu mierze juz sporo czasu, z 8-9 m-cy i przeczytalam dwa razy podrecznik. ani po wykresie ani po objawach nic nie mozna powiedziec. jesli bralas duphaston mozna przypuszczac ze byla owu, jesli bralas luteine to i nawet co do tego nie ma pewnosci, bo progesteron naturalny taki jak w luteinie po pierwsze podnosi temp, a po drugie dAje objawy ciazowe. nic nie mam wiec do powiedzienia poza "powodzenia!". wszystko sie okaze, choc wykres wyglada tak samo jak ten w ktorym dostalas @ w 13 dniu wyzszych tempek.
                          • netty2 Re: netty 10.09.06, 18:37
                            Dagps....tam jest TYLKO JEDNE wykres.
                            • netty2 Re: netty 10.09.06, 18:41
                              Ja bralam progesteron dopochwowo (nie wiem czemu to odpowiada w polsce),ale
                              jeszcze przed braniem temp mi sie znacznie podniosla.No i zaczelam go brac jak
                              juz bylo po owulacji (21-22dc).
                      • aga_b3 Re: tymonka - ładna jazda co? 10.09.06, 15:32
                        Daga, a o ktorej Ty zawsze mierzysz? Co do Twojego spadku - bez przesady, masz
                        przeciez 36,8 wiec chyba jest nadzieja smile
                  • asiunia555 Re: tymonka - ładna jazda co? 10.09.06, 12:51
                    Tymonka. Ty musisz wytrzymaćsmile a śpij tak żeby Ci było wygodniesmile jak na
                    brzuchu kłuje to lepiej nie ryzykuj bo kto wie...smile)))???
                    • dagps Re: tymonka - ładna jazda co? 10.09.06, 18:18
                      asia, pisalam w naszym watku o weselu. swiruje z ta ciaza. czuje ze @ lezie a jednak kupilam test. jak ja wytrzymam do wtorku? m mowi ze jak nie ma ciazy to odkladamy na pewno starania...sad
                      • dagps Re: tymonka - ładna jazda co? 10.09.06, 18:20
                        sorki asia, w watku o cyckach napisalam o weselu.
                      • asiunia555 Re: tymonka - ładna jazda co? 10.09.06, 18:30
                        ja nie kupiłam jeszcze. ale walczę. dziś dodatkowo boli głowa jak na @. i
                        siostra właśnie do mnie przyjechała i pyta co mi jest czy niewyspana czy co bo
                        kiepsko wyglądam że mam chory kolor skóry i obrzęknięte oczy...
                        a to u mnie zwłaszcza cera oznaka bardzo znajomacrying
                        • dagps Re: tymonka - ładna jazda co? 10.09.06, 18:33
                          ja tez bardzo blada, boli leb i spalam po poludniu - jak na @ dzien przed. chyba rano przyjdzie.
                          • asiunia555 Re: tymonka - ładna jazda co? 10.09.06, 18:36
                            ja też jak TY - blada jak ściana i koloryt skóry....fatalny no właśnie zupełnie
                            miesiączkowysad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka