Gość: Ala IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 11:05 Mam mieć wykonywana laparoskopię, podobno placi sie za to 1500zł, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DeDe Re: Laparoskopia IP: 10.10.1.* 06.11.01, 11:18 Wszystko zależy od tego, kto i gdzie będzie ją wykonywał. Teoretycznie w szpitalach państwowych jest bezpłatna, tzn. refundowana przez Kasę Chorych. Natomiast ceny w klinikach prywatnych wynoszą ok. 2000 zł. D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Laparoskopia IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 11:22 Podobno koszt laparoskopi /1500zł/ jest to juz z refundacją przez Kasę, czy jest to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaP Re: Laparoskopia IP: *.cofund.org.pl 06.11.01, 11:24 Jak refundowana pzrez Kase, to calkowicie bezpłatna, no chyba, że jakis profesor ma pustą kieszeń, ale to już zupełnie inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slakoc Re: Laparoskopia IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 00:02 Wiesz właśnie zalewa mnie jak czytam takie listy Dajcie spokój z nagonką na lekarzy.Ja właśnie nim jestem LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ Każdy chwali si ę ile to dał ,żeby pokazać jaki to on/pacjent/bogaty.Spójrzcie na to inaczej Dajcie spokój z opłatami Zeby mieć laparoskopię trzeba spełnić określone warunki Nie tak od razu do operacji..Myślcie co piszecie-POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona26 Re: Laparoskopia IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 14:38 Chyba znalazłeś się na tym forum przypadkowo. Dziewczyna nie pyta się o cenę operacji, bo chce ją sobie przeprowadzić profilaktycznie. Widocznie ma jakieś wskazania. A o lekarzach to była tu już wielokrotnie mowa. I nie ma po co rozwijać tego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Laparoskopia IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 11:31 A może wie ktoś czy ten zabieg jest refundowany przez Kasy, może częściowo i gdzie można go wykonać w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaP Re: Laparoskopia IP: *.cofund.org.pl 06.11.01, 11:39 Zabieg jest refundowany przez Kasy, tylko trzeba miec skierowanie. Ale gdzie go można zrobić w Krakowie niestety nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Laparoskopia IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 11:49 A czy jest w całości refundowany? Lekarz powiedział mi że muszę tyle zapłacić /1500zł/ i jest to z refundacją. Chodziłam do prywatnego lekarza, czy wię skierowanie od niego wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Laparoskopia IP: 195.136.95.* 06.11.01, 11:56 W całości refundowany, ale skierowanie z państowej placówki, nie od lekarza gdzie leczysz się prywatnie. Możliwe jednak, że teraz pod koniec roku Kasa nie ma kasy i faktycznie musisz dopłacić. To pewnie nie wykluczone choć trochę dziwne- zasięgnij zatem informacji u kogoś ineego niż lekarz z którym rozmawiałaś i który podał ci tą kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Laparoskopia IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 12:14 Przepraszam,że tak się wypytuje ale skąd wiecie że jest całkowicie refundowana przez Kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeDe Re: Laparoskopia IP: 10.10.1.* 06.11.01, 13:14 O refundowaniu przez kasę powiedział mi lekarz, który miał mi robić laparoskopię, przy ustalaniu terminu i kierowaniu na WZW. Wiem, że w tym szpitalu, gdzie ten lekarz robi laparo, koleżanka miała robioną ją bezpłatnie. D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Laparoskopia IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 13:51 DeDe i Barbara w jakim mieście miałyście mieć robiona laparoskopie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Laparoskopia IP: 195.136.95.* 06.11.01, 13:18 Też mam wkrótce mieć- czekam na wyniki wszystkich badań i nikt nie wspomniał o żadnej opłacie, lekarz z którym mam sie umówić na konkretna datę też potwierdził że zabieg jest refundowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Laparoskopia IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 14:35 DeDe i Barbara w jakim mieście miałyście mieć robiona laparoskopie? Jeżeli mozecie powiedźieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeDe Re: Laparoskopia IP: 10.10.1.* 06.11.01, 14:46 Jestem z Bydgoszczy. Kierował mnie z prywatnego gabinetu lekarz, który tutaj od wielu lat robi laparo. Oczywiście na sam zabieg wystawił mi skierowanie z poradni endokrynologicznej przy tym szpitalu. No i ponieważ na razie termin został przesunięty na maj lub czerwiec, to nie wiem czy dr nie kasuje osobno do kieszeni... pozdrawiam (i do jutra) D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Laparoskopia IP: 195.136.95.* 06.11.01, 16:40 Ja w Warszawie. Tak jak DeDe skierowanie mam od mojego lekarza, u którego leczę się prywatnie i który pracuje w szpitalu gdzie mam mieć zabieg. Szczegóły co do terminu będę znała w piątek- ale chcialabym jeszcze w listopadzie. Pozdrawiam, B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Laparoskopia IP: 212.160.79.* 06.11.01, 17:00 Ja miałam laparoskopie 100% refundowaną, a też musiałam dopłacić 400 zł. W szpitalu wyjaśniono mi, że jest to koszt jednorazowych części używanych przy sprzęcie laparoskopowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Laparoskopia IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.11.01, 09:36 We wrzesniu mialam wykonywana laparoskopie, na ktora skierowanie mialam wystawione z panstwowej poradni, w ktorej pracuje leczacy mnie prywatnie lekarz. Nie ponosilam zadnych kosztow wykonanego zabiegu ani pobytu w szpitalu. O koniecznosci zaplaty za wykonane zabiegi w szpitalu (np. IVF) pan doktor poinformowal mnie w momencie kiedy tylko zaczelismy rozwazac taka mozliwosc. Moze zasugeruj swojemu lekarzowi aby wystawil Ci skierowanie z panstwowej placowki? Z moich doswiadczen wynika ze lekarze z reguly sa przychylnie nastawieni do pacjentow. Zawsze, jezeli jest to tylko mozliwe staraja sie pomoc. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Laparoskopia IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 12:16 Dziękuję wszystkim za pomoc,chyba lekarz do którego chodze był ze mną nie do końca uczciwy. Mam jeszcze pytanie czy po laparoskopi macie jakieś problemy z współrzyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Laparoskopia IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.11.01, 15:21 Ja nie mialam zadnych problemow, a moj lekarz po zabiegu nie widzial zadnych przeciwskazan do wspolzycia. Powodzenia iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonikaM Re: Laparoskopia IP: *.cu.com.pl 16.11.01, 15:45 Zabieg w całości jest refundowany przez Kasę Chorych. Miałam laparoskopię w maju w szpitalu państwowym w Warszawie. Dostałam skierowanie od lekarza pracującego w tym szpitalu. Za nic nie musiałam płacić. Ani za zabieg, ani dodatkowe badania, które mi tam wykonywano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Laparoskopia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 10:22 swiezo jestem po laparoskopii. miałam ją robioną w państwowym szpitalu klinicznym w Warszawie na skierowanie z gabinetu prywatnego. nie zapłaciłam ani grosza. mysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosca Re: Laparoskopia - do myszy i moniki IP: 212.160.141.* 20.11.01, 14:54 w ktorych konkretnie szpitalach warszawskich robilyscie laparo - ja lecze sie na endo na karowej i tam nie robia niestety?? i jeszcze ktory lekarz jest wladny skierowac na laparo w danej jednostce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosca Laparoskopia - do myszy i monikiPILNE!! IP: 212.160.141.* 27.11.01, 14:27 Ponowaima prosbe o info: w ktorych konkretnie szpitalach warszawskich robilyscie laparo - ja lecze sie na endo na karowej i tam nie robia niestety?? i jeszcze ktory lekarz jest wladny skierowac na laparo w danej jednostce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonikaM Re: Laparoskopia - do myszy i monikiPILNE!! IP: *.cu.com.pl 28.11.01, 10:45 Leczyłam się w Klinice Wspomagania Rozrodu na Pl. Starynkiewicza. W szpitalu Dzieciątka Jezus na Pl. Starynkiewicza miałam robioną laparoskopię. Skierowanie otrzymałam od Pani doktór, która pracuje i w szpitalu, i w klinice. Nie musiałam płacić za nic, ale obsługa pozostawia wiele do życzenia (generalnie jeśli zapłacisz to trochę się tobą zajmą). Ale ponieważ nie miałam zaufania do jej metod leczenia zmieniłam tą klinikę na Novum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: DO TOSKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 12:29 Tosca, przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. ja robiłam laparoskopie w szpitalu na Brodnie. skierowanie dostałam od dr. Spiewankiewicz, ktora tam pracuje, a skierowanie wydała mi w gabinecie prywatnym. pozdrawiam mysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doka Re: Laparoskopia a HSG IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 11:05 Jeśli ktoś może to proszę o odpowiedź; czy po 10-ciu mieciącach od zrobienia laparoskopii jest sens robić HSG? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaP Re: Laparoskopia a HSG IP: *.cofund.org.pl 16.11.01, 11:15 Jeśli lekarz widzi taką potrzebę, to zapewne tak. Po 10 miesiącach mogło się wiele zmienić w drożności jajowodów. Odpowiedz Link Zgłoś