olivka1976 15.09.06, 20:22 Czy progesteron na poziomie 0,609 ng/ml w 22 dc oznacza, że miałam cykl bezowulacyjny? ;-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: poziom progesteronu 15.09.06, 21:17 tak, ALE pod warunkiem, ze badalas jego poziom 7 dni po owulacji. tylko musisz byc pewna, ze byla konkretnego dni, czy dwoch, zadne skoki tempki czy testy owulacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
olivka1976 Re: poziom progesteronu 16.09.06, 11:47 właśnie terminu owulacji nie jestem pewna - bylam u gina w 13 dc i on stwierdził (ku mojemu zdziwieniu, gdyż podczas stymulacji miałam zawsze cykle 28-30 dniowe), ze niby jestem już PO owulacji. Dlatego jeszcze na potwierdzenie kazał mi zbadać poziom progesteronu w 22 dc. W poniedziałek będę do niego dzwoniła, ale chciałam poznać jeszcze Wasze opinie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
annia.m Re: poziom progesteronu 16.09.06, 20:47 Hej olivka! w pon czeka mnie pierwszy minitoring. Powiedz czy nasz dr sam mówi co i jak czy raczej sama powinnam spytac jakiej wielkości mam pecherzyki czy tez jakiej grubosci jest endo? Dla mnie on jest bardzo malo mowny, stad to moje pytanie... Na wizyte mialam isc 12d niestety wypadnie on w ndz. Jesli pojde w 13 to chyba nic straconego? Jak tam twoj progesteron? robilas? Odpowiedz Link Zgłoś
olivka1976 Re: poziom progesteronu 17.09.06, 11:26 Poziom progesteronu zbadałam, ale wynik jakoś mnie nie cieszy (0,609 w 22 dc). Zastanawiam się czy nie powinnam brać luteiny lub duphastonu... Jeśli chodzi o monitoring, to z reguły lekarz sam mówi co i jak, ale gdybyś czuła się niedoinformowana, to po prostu go pytaj Zyczę powodzenia!!! I może napiszesz maila co i jak po wizycie? Odpowiedz Link Zgłoś