Dodaj do ulubionych

poziom progesteronu

15.09.06, 20:22
Czy progesteron na poziomie 0,609 ng/ml w 22 dc oznacza, że miałam cykl
bezowulacyjny? ;-(
Obserwuj wątek
    • maretina Re: poziom progesteronu 15.09.06, 21:17
      tak, ALE pod warunkiem, ze badalas jego poziom 7 dni po owulacji. tylko musisz
      byc pewna, ze byla konkretnego dni, czy dwoch, zadne skoki tempki czy testy
      owulacyjne.
      • olivka1976 Re: poziom progesteronu 16.09.06, 11:47
        właśnie terminu owulacji nie jestem pewna - bylam u gina w 13 dc i on stwierdził
        (ku mojemu zdziwieniu, gdyż podczas stymulacji miałam zawsze cykle 28-30
        dniowe), ze niby jestem już PO owulacji. Dlatego jeszcze na potwierdzenie kazał
        mi zbadać poziom progesteronu w 22 dc. W poniedziałek będę do niego dzwoniła,
        ale chciałam poznać jeszcze Wasze opinie na ten temat. wink
    • annia.m Re: poziom progesteronu 16.09.06, 20:47
      Hej olivka! w pon czeka mnie pierwszy minitoring. Powiedz czy nasz dr sam mówi
      co i jak czy raczej sama powinnam spytac jakiej wielkości mam pecherzyki czy
      tez jakiej grubosci jest endo? Dla mnie on jest bardzo malo mowny, stad to moje
      pytanie... Na wizyte mialam isc 12d niestety wypadnie on w ndz. Jesli pojde w
      13 to chyba nic straconego? Jak tam twoj progesteron? robilas?
      • olivka1976 Re: poziom progesteronu 17.09.06, 11:26
        Poziom progesteronu zbadałam, ale wynik jakoś mnie nie cieszy (0,609 w 22 dc).
        Zastanawiam się czy nie powinnam brać luteiny lub duphastonu...
        Jeśli chodzi o monitoring, to z reguły lekarz sam mówi co i jak, ale gdybyś
        czuła się niedoinformowana, to po prostu go pytaj wink
        Zyczę powodzenia!!!
        I może napiszesz maila co i jak po wizycie? wink
    • annia.m Re: poziom progesteronu 18.09.06, 19:07
      hej! odpisalam ci na priva

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka