Dodaj do ulubionych

Niska temperatura podczas cyklu

10.10.06, 20:50
Bacznie obserwuję moje cykle dopiero od 2 miesięcy i jestem zdzwiona niską
temperaturą podczas cyklu - owulacja objawia się wzrostem z 36,5 na 36,5 -
36,6 C, potem temperatura wynosi ciągle 36,6.... Nie wiem czy może to być
sposowdowane wczesną porą pomiaru (mierzę z reguły o godzinie 5:30, 6 nad ranem...
Czy powinnam sie martwić? Może ktoś ma podobną przypadłość?smile
Obserwuj wątek
    • o.l.e Re: Niska temperatura podczas cyklu 10.10.06, 21:05
      Czy jesteś pewna że owu. występuje?
      • kategra40 Re: Niska temperatura podczas cyklu 10.10.06, 21:10
        w przyszłym miesiącu będę miała monitoring USG. Czassem mam objawy świadczące o
        owu - ból jajników, ale z reguły tych objawów nie mam (oprócz wzrostu
        temperatury o 2 kreski).
        • sky1980 Re: Niska temperatura podczas cyklu 10.10.06, 21:20
          chyba nie masz sie czym martwic!!!!moje tempki wynosily od 36,2 do 36,7 w owu!!!
          wszystkie oscylowaly w tych granicach-zwyczajnie wyzej nie skakało i tyle a
          standardowo mialam(mam)36,4 ,36,5..wiec skok tez o 2 kreski z reguly.ale wou
          mam,endometrium rosnie jak trzeba i wszystko jest w porzadku.po prostu taka mam
          niską temperaturesmile
          moze i Ty nie masz sie czym martwic!
          • yskyerka Re: Niska temperatura podczas cyklu 11.10.06, 00:11
            To może być kwestia wczesnej pory mierzenia temperatury. A próbowałaś mierzyć
            w weekend ok. 8 rano? Jeżeli będzie wyższa, to znaczy, że wszystko ok. Jeśli
            jednak nadal będziesz miała wątpliwości, zbadaj tarczycę, bo to najczęstsza
            przyczyna niskiej temperatury ciała.
            • agnieszka.krak Re: Niska temperatura podczas cyklu 11.10.06, 05:56
              ja mam zawsze owu ( monitoring przez przeszlo rok, a po siedmiu dniach od owu
              wysoki prog), a skoki tempki o jedna kreske, tak jak u Ciebie, wiec roznie to
              bywa, trzeba sprawdzic na usg i juz.
              • marta278 Re: Niska temperatura podczas cyklu 11.10.06, 08:31
                Witam, mam podobny problem, też niska temperatura, wszystkie objawy owulacji
                jak bółe jajnika, plamienie owulacyjne i się też zastanawiałam czy przy skoku
                temperatury z 36,4 na 36,6 wogule występuje owulacja?
    • jula1232 Re: Niska temperatura podczas cyklu 11.10.06, 08:41
      Wczesna pora mierzenia nie gra tu roli. A wrecz przeciwnie najlepiej rano przed
      wstaniem!!!
      • marta278 Re: Niska temperatura podczas cyklu 11.10.06, 09:29
        Ja zawsze rano o tej samej godzinie mieżę. Tylko mnie zastanawia, bo jak bolał
        mnie jajnik i miałam to plamienie owulacyjne to temperatura była taka jak na
        początku cyklu, dopiero jak już wszystkie objawy mineły to temperatura się
        trochę podniosła.
        • sky1980 Re: Niska temperatura podczas cyklu 11.10.06, 19:58
          dlatego sie podniosla bo owu wystąpiło dzień przed skokiem!!!owu to ostatni
          niski pomiar-po niej jest wspomniany skok i albo idzie w gore na ciążę albo
          znow spadasad
          • neshia Re: Niska temperatura podczas cyklu 11.10.06, 21:42
            Coś na pocieszenie. Ja miałam zawsze niską temp z 36,3 skoczyła na 36,5, potem
            36,6 i udało się zajść w ciążę. Oczywiście po leczeniu, ale temp. była niska.
    • kategra40 Niska temperatura podczas cyklu - pytanie do Neshi 17.11.06, 16:42
      Czy możesz mi napisać, czy po leczeniu zmieniła się temp.? Czy miałaś hormony
      OK? Moje USG dopochwowe wykazało, że mam cykl bezowulacyjny - zastanawiam się
      czy można to powiązać z niskimi temp....Pozdrawiam Was gorąco - jestem tu
      niedawno, a dowiedziałam się więcej niż podczas 3 wizyt u gin....smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka