Dodaj do ulubionych

Kiniu19830

25.11.06, 09:00
Kiniu jak po wizycie u doktora kiedy staranko? Ja już po 3 iui była trudna
inseminacja a i tym razem bolesna ale przeżyłabym wszystko aby się tylko
udało
Obserwuj wątek
    • kinia19830 Re: Kiniu19830 25.11.06, 10:42
      Czesc zyniowa zajarzyłam, ze to do mnie ale wczoraj nie wchodziłam na forum.
      wizyte miałam w srode jest jeden pęcherzyk w prawym jajniku, wedlug gina ten
      cyklu jest normalny, tzn. jeden pecherzyk odpowiednich wymiarow jak na ten dzien
      cyklu. staranka mamy dzis jutro i w poniedziałek. we wtorek mam usg.
      trzymam za Ciebie, zycze Ci aby sie udało. bylas u tego mojego gina na usg?
      pozdrawiam i nie gniewam sie za pomyłke.
      • zyniowa73 Re: Kiniu19830 25.11.06, 12:16
        Witaj. Niestety nie byłam masz racje kolejki są. Mniej więcej będziemy w tym
        samym czasie ,,testować''trzymam mocno kciuki .Po przytulanku trzymaj pupe w
        górze przez kilka minut może łatwiej będzie im wpłynąć.
        • tymonka30 Re: Kiniu19830 26.11.06, 08:34
          Owocnych starań !!!!!! smile))
          • kinia19830 Re: Kiniu19830 26.11.06, 17:44
            dzięki dziewczyny za wszystko!!!!!!
            Miłego wieczoru.
            • zyniowa73 Re: Kiniu19830 28.11.06, 20:22
              Kiniu i jak po usg?
              • tymonka30 Re: Kiniu19830 29.11.06, 07:59
                ????????
              • kinia19830 Re: Kiniu19830 29.11.06, 18:15
                po usg dobrze pecherzyk pekl sam endometrium bardzo ladne, teraz jak co miesiąc
                czekam na efekty. w przyszlym cyklu mam przerwe od clo bedzie to naturalny
                cykl,nie wiem czy cos u rosnie? jak wy mialyscie przerwe od clo to jak jajniki
                reagowaly u was? zyniowa ktory juz masz dzien ja 16dc a ty?
                • zyniowa73 Re: Kiniu19830 29.11.06, 18:59
                  ja w tym cyklu nie byłam stymulowana i owulacja ok. Dziś mam 22dc jeszcze kilka
                  dni i będzie wszystko jasne.
                  • kinia19830 Re: Kiniu19830 29.11.06, 19:11
                    Zyniowa który to Twój miesiąc nie stymulowany clo? pierwszy czy kolejny?
                    powodzonka
                    • zyniowa73 Re: Kiniu19830 29.11.06, 19:16
                      to mój 1 miesiąc
                      • kinia19830 Re: Kiniu19830 29.11.06, 19:28
                        to dobrze ze uroslo, a samo peklo? czy po pregnylu? ktory to twoj miesiac
                        staran?jak mozna wiedzieć?
                        • zyniowa73 Re: Kiniu19830 29.11.06, 19:38
                          jasne że można to już 6 latek i 4 miechy bezowocnych starań problemy z
                          hormonami badania leki wszystko unormowane zmiana lekarza na prywatnego 3 iui
                          stymulacja i czas pokaże a i 33 lata . Bez pregnylu zupełnie na naturalnym
                          cyklu.
                          • kinia19830 Re: Kiniu19830 29.11.06, 20:01
                            szczerze zycze Wam zeby sie udało! boze tyle lat staran jaka jest wlasciwie
                            przyczyna tego? mialas hsg? ja nie mialam zadnych badan jescze robionych i boje
                            sie bardzo co bedzie dalej. my sie staramy od stycznia tego roku, ale wczesniej
                            juz przypuszczalismy ze mozemy miec taki problem.nie umie byc taka silna i
                            cierpliwa? co robic?
                            • zyniowa73 Re: Kiniu19830 29.11.06, 20:16
                              miałam i było ok . Na początku tak jak napisałam hormony - za wysoka prolaktyna
                              za niski progesteron i już wszystko unormowane,a teraz to już nie wiem na iui
                              d. powiedziala że trudne dojście do macicy jakaś krzywizna . Te lata to jakoś z
                              mesiąca na miesiąc mijały nadzieją i rozczarowaniem tylko już limit
                              cierpliwości już mija i w coraz większy dołek wpadam no bo ile może człowiek
                              wytrzymać. Tobie Kiniu życzę duuuuużo lepszych efektów ode mnie.
                              • tymonka30 Re: Kiniu19830 30.11.06, 09:26
                                Ja jak miałam przerwę od clo to wyhodowałam naturalnie ładny pęcherzyk ale
                                dopiero w 30 dc! Nie udało się wtedy.
                                Gin. mówił, że organizm może reagować na clo jeszcze w przyszłym cyklu, że
                                czasami się tak dzieje.
                                Ale może obie nie będziecie musiały już czekać na kolejny cykl... Zyniowa tyle
                                lat - to byłoby dopiero szczęście zajść w naturalnym cyklu!!!!
                                • zyniowa73 Re: Kiniu19830 30.11.06, 14:25
                                  Tak Tymonko to byłoby wielkie szczęście ale chyba nie zagości u mnie. od kilku
                                  dni pobolewa mnie brzuch ale tak inaczej nie jak zwykle na @ i na dodatek
                                  przyplątało się swędzonko,to wszystko jest męczące.
                                  • tymonka30 Re: Kiniu19830 30.11.06, 18:31
                                    To nic nie znaczy. Nie sugeruj się objawami, bo one mogą oznaczać i to i to. Ja
                                    tam Ci kibicuję! smile
                                  • kinia19830 Re: Kiniu19830 01.12.06, 11:23
                                    Zyniowa nie dlugo testowanie? trzymam za Ciebie?
                                    • kinia19830 Re: Kiniu19830 01.12.06, 11:26
                                      dziewczyny czy moze orientujecie sie co moze byc przyczyna niedroznych
                                      jajowodów? czy to chodzi o zapalenia pochwy, bakterie, czy moze o zapalenia
                                      jajników i jajowodów. jak cos wiecie to napiszcie prosze.ja niegdys mialam stany
                                      zapalne pochwy i bakterie i boje sie o jajowody.hsg bede miala po nowym roku.
                                      • tymonka30 Re: Kiniu19830 01.12.06, 13:31
                                        Np. endometrioza, przebyte infekcje oraz zrosty zwykle będące następstwem
                                        stanów zapalnych.
                                        • kinia19830 Re: Kiniu19830 01.12.06, 17:56
                                          tymonka ale czego stany zapalne pochwy czy janików i jajowodów?
                                          • tymonka30 Re: Kiniu19830 02.12.06, 08:47
                                            Jak jest stan zapalny w pochwie to te bakterie mogą np. w wyniku kąpieli się
                                            przesuwać w głąb.
                                            • tymonka30 Re: Kiniu19830 02.12.06, 08:49
                                              A zrosty powstają, gdy sklei się i zrośnie np. macica lub jajowody. Najczęściej
                                              robią się po operacjach i zabiegach ginekologicznych np. łyżeczkowaniu macicy
                                              oraz przebytych stanach zapalnych w dole brzucha, np. zapaleniu przydatków
                                              (jajniki i jajowody).
                                              • tymonka30 Re: Kiniu19830 02.12.06, 08:50
                                                A zrost może doprowadzić do niedrożności.
                                                • kinia19830 Re: Kiniu19830 02.12.06, 12:34
                                                  Tymonko zmartwiłas mnie, tym co piszesz.Ja miałam stany zapalne ale raczej
                                                  pochwy,a jak sie objawiają stany zapalne jajnikiow lub jajowodów, bo pochwy to
                                                  np.pieczenie, bol przy seksiku, itp. a tamte stany zapalne jak sie objawiają
                                                  wiesz moze?mam tez bakterie e coli, ktore nie dają mi objawów, i gin kazal sie
                                                  nie martwic nimi, ale ja jednak sie martwie.
                                                  • tymonka30 Re: Kiniu19830 04.12.06, 08:30
                                                    Czasem można o tym nie wiedzieć w ogóle.
                                                  • tymonka30 Re: Kiniu19830 04.12.06, 08:31
                                                    Jeśli endometrioza to bardzo bolesne @.
                                    • zyniowa73 Re: Kiniu19830 03.12.06, 20:05
                                      Kiniu daj mi znać gdzie będziesz miała robione hsg czy to w szpitalu na
                                      Józefowie jak tak to będę wstanie Ci pomóc.
                                      • kinia19830 Re: Kiniu19830 04.12.06, 17:12
                                        Zyniowa bardzo Ci dziekuje za oferowaną pomoc. na razie nie wiem gdzie bede
                                        miala hsg ale mysle ze u mojego gin, bo niby skad mialabym miec skierowanie na
                                        jozefów?ale jeszcze nic nie wiem ,jak cos bede wiedziala to napewno dam znac.
                                        z gory dzieki.a tak w ogole z jaiej czesci miasta jestes> bo ja z
                                        centrum.trzymaj sie nie dlugo testujesz. jestem z toba.
                                        • anusia3334 Re: Kiniu19830 04.12.06, 17:32
                                          Ja miałam hsg robione na Tochtermana, bolało mnie okropnie ale tylko dlatego że
                                          jajowód prawy mi się rozklejał. HSG jest też badaniem które może naprawić
                                          jajowód, ale to boli i trzeba się znieczulać. Ja płaciłam 250 zł.
    • anusia3334 Re: Kiniu19830 04.12.06, 17:30
      Cześć dziewczyny, sorry że się wtrącę ale czy przypadkiem jesteście z Radomia.
      Ja od stycznia leczę się w Radomiu na Zeromca. Możemy wymienić jakieś poglądy o
      lekarzach itd. Ja jestem już po 2 iui ostatnia wczoraj i robione w radomiu
      prywatnie. Jakie są wasze zdania na temat dr Cz. z Żeromca?
      • kinia19830 Re: Kiniu19830 04.12.06, 18:09
        czy ja dobrze kojarze chodzisz do Gravmedu? ja jestem zadowolona.
        • kinia19830 Re: Kiniu19830 04.12.06, 18:12
          u kogo robiłas to iui? dlaczego hsg na Tochtermana mialas, dr Cz. Cię tam
          skierował? napisz cos co ty sądzisz na ten temat.
          • zyniowa73 Re: Kiniu19830 04.12.06, 19:08
            Przez 28lat mieszkałam na Halinowie a teraz 5 rok na Obozisku
            • zyniowa73 Re: Kiniu19830 04.12.06, 19:29
              Jak szm nie robi to napewno dostaniesz skierowanie do szpitala i wtedy zapytaj
              czy możesz dostać na Józefów .Nie będziesz nic placila a ja pogadam z kuzynką i
              zaopiekuje się Tobą jak to zrobiła ze mną mni nie bolało
              • kinia19830 Re: Kiniu19830 04.12.06, 19:35
                Na prawdę Wielkie Dzieki Zyniowa za pomoc!!!!!!!!!!
                Jak będe zblizala się do tego badania to powiadomie Cię. To jakoś się umówimy i
                wszystko mi powiesz (jak będziesz oczywiście chciała).Dzięki. kinia
                • zyniowa73 Re: Kiniu19830 04.12.06, 19:38
                  Bardzo chętnie pomogę.Agnieszka
                  • kinia19830 Re: Kiniu19830 04.12.06, 19:43
                    To miło, że są na swiecie ludzie, którzy się nie znają a chcą sobie
                    pomóc.Dzieki. Kasia.
          • anusia3334 Re: Kiniu19830 05.12.06, 13:55
            Chodzę do dr Cz od stycznia i skierował mnie na tochtermana na HSG. Wykonywał
            je on i radiolog, który potem wypisał opis, niestety pan dk Cz. wziął 250 zeta,
            nie wiem czy to dużo, ale chyba tak, iui robił mi dr W. z wromedu (400 zł),
            aczkolwiek uważam że to bardzo kompetentny człowiek, wyjaśnił mi wiele kwestii.
            Teraz czekam na wynik 2 iui ale nie nastawiam się.
            • kinia19830 Re: Kiniu19830 05.12.06, 14:07
              kim jest dr W? Czemu dr L. Cz. nie robił tego hsg u siebie w gravmedzie? nie
              wiem czy mowimy o tym samym gin ale chyba tak. a gdzie jest wromed, to ty sie
              leczysz u dwoch?
              • kinia19830 Re: Kiniu19830 05.12.06, 14:11
                anusia po ilu miesiacach leczenia zaproponowal ci Cz. hsg i jak cie leczył, caly
                czas do nie go chodzisz? ile za usg placisz i za wizyte, jesli mozesz to napisz.
                • anusia3334 Re: Kiniu19830 05.12.06, 16:04
                  Dr Wróblewski robił mi dwie inseminacje bo polecił mi go dr. L. Cz. Mówimy o
                  tym samym lekarzu. To dr L Cz. Umówił mnie na 2 iui u Wróblewskiego na ulicy
                  Widok 20. Dr L. Cz. zaproponował mi hsg jakoś po 3 wizytach, gdy okazało się że
                  wyniki męża cudowane a moje owulacje i śluzówki prześliczne. Doktor podczas usg
                  w przychodni uśmiechał się że nic nie wychodzi a takie wspaniałe wyniki. Nie
                  wiem czy w Gravmedzie mają aparat do hsg. Nie wiem, ale ja miałam robione w
                  szpitalu na tochtermana na oddziale radiologii, umówił mnie dr L. Cz. z
                  radiologiem i sam przyjechał też na określoną godzinę i we dwóch zrobili mi to
                  badanie, które było bardzo bolesne bo prawy jajowód rozklejał mi się i to
                  bolało niemiłosiernie. A wy dziewczyny gdzie w Radomiu robicie iui i ile kasy
                  was to kosztuje?
                • anusia3334 Re: Kiniu19830 05.12.06, 16:09
                  Dr L. Cz. za wizytę bierze od 50 do 70 zł, Po upływie 6 miesięcy zaczął
                  proponować inseminacje i zaczął mnie stymulować clo. Pierwsza iui 11 września
                  nie wyszła a ostatnia była w 03.12.06 we wromedzie. U dr L. Cz. byłam w piątek
                  i umówił mnie na niedzielę na iui. Nie wiem czy jest sens do niego chodzić.
                  Chociaż z drugiej strony nie wali we mnie daremnych leków. Interesuje dlaczego
                  nie miałam robionych żadnych badań hormonów, czy to dlatego że mam regularne
                  owulacje. Nie wiem co myśleć o tym wszystkim. Jednak wiem że na in vitro mnie
                  nie stać i tyle.
                • anusia3334 Re: Kiniu19830 05.12.06, 16:12
                  Cena wizyty u dr. L. Cz. obejmuje również usg dopochwowe. Dodatkowo zawsze mogę
                  dzwonić na komórkę do dr kiedy chcę, nawet jak nie ma wolnych terminów to
                  dzwonię i mnie zawsze przyjmuje.
                  • kinia19830 Re: Kiniu19830 05.12.06, 16:34
                    ja jeszcze nie miałam robione iui, zadnych badan hormonow tez mi nie robil,
                    chodze do niego od maja to jest moj piaty cykl z clo, a o hsg sama sie pytalam i
                    powiedzial ze zrobimy w styczniu, nie rozumiem dlaczego tobie tak szybko zrobil
                    hsg a mi nie chce za bardzo!!!
                    a czemu on nie robi iui? nie rozumiem nic, a ty masz wkoncu drozne te jajowody
                    co to znaczy ze sie odkleja.tez zawsze mi mowi ze piekna sluzówka, owulacja jest
                    po clo, a co dalej to sama nie wiem.ile tak wogole masz lat, ja 23 i staramy sie
                    od stycznia, ale martwie sie na in vitro tez nie mam kasy, a ty jestes z radomia?
                    • anusia3334 Re: Kiniu19830 05.12.06, 16:47
                      Jajowód prawy niby się udrożnił ale ma bardzo małą szczelinę i ona może się
                      zakleić, dlatego dr cz. nie bierze praktycznie tego jajowodu pod uwagę bo
                      szkoda kasy żeby robić iui na nim
                  • kinia19830 Re: Kiniu19830 05.12.06, 16:37
                    anusia czemu on cie przekazal temu wroblewskiemu? przeciez L.cz to dobry gin. a
                    Ty masz drozne jajowody, udroznili ci je czy byly w porzadku od razu? boje sie.
                    • anusia3334 Re: Kiniu19830 05.12.06, 16:48
                      Jestem 20 km od radomia ale w radomiu jestem conajmniej 1 raz w tygodniu w
                      szkole. Mam 25 lat. Sądzę że dr cz nie robi iui bo może nie ma sprzętu do tego.
                      Ty też chodzisz do niego?
                      • kinia19830 Re: Kiniu19830 05.12.06, 16:54
                        tez chodze i nie wiem co dalej robic, chodze od maja.
                        • anusia3334 Re: Kiniu19830 05.12.06, 17:18
                          Ja powiedziałam sobie że chodzę do niego do końca roku. Ale gdzie później pójdę
                          do konkurencji dr Sz. z gravmedu? Trochę dziwnie by wyglądało. Słyszałam trochę
                          o dr sz że kompetentnym jest lekarzem i pracuje na Józefowie to wrazie czego
                          można mieć tam badania, bo dr cz. to chyba pracuje na tochtermana, z tego co
                          się orientuję. Moja koleżanka leżała w ginmedzie (piętro wyżej od gravmedu)w
                          klinice ginekologii operacyjnej na II piętrze na żeromca w tym samym budynku.
                          Miała usuwane laparoskopowo 3 torbiele, wypasiona jest równo ta klinika, tylko
                          dziwię się że mi jeszcze nie dał skierowania na laparoskopie na II piętro,
                          przecież tyle już do niego chodzę. Zawsze może coś by pomogło. Może by chociaż
                          udrożnili i usprawnili ten jajowód zatkany. Jak II IUI nie wyjdzie to sama mu
                          zaproponuję to badanie, w końcu to tyle kasy wydane na wizyty to niech coś robi.
                        • anusia3334 Re: Kiniu19830 05.12.06, 17:22
                          Powiem ci Kiniu że dziwi mnie jeszcze jedna sprawa, że nie dał mi żadnych
                          skierowań na badania TSH, prolaktyny chociaż. Słyszałam że te hormony
                          odpowiadają za przeszkadzanie w zagnieżdzeniu zarodka. Cóż że może iui się
                          udaje może jak zarodek nie może się zagnieżdzić. Dlatego teraz chyba kazał mi
                          brać od 16 dnia cyklu Acard na rozrzedzenie krwi, któy dodatkowo pomaga w
                          implantacji zarodka.
                        • anusia3334 Re: Kiniu19830 05.12.06, 17:25
                          Ja staram się od 1,5 roku a u niego leczę się od stycznia czyli prawie rok,
                          zobaczymy co dalej ale najgorsze jest 2 tyg. czekania po iui czy będzie @ czy
                          nie.
                          • kinia19830 Re: Kiniu19830 05.12.06, 17:50
                            ja nie znam dr sz. mnie tez dziwi ze biore np bromergon bez badaniia prolaktyny,
                            biore tez estrofem i clo bez badan, ja chodze tylko na usg. a na drugim pietrze
                            to jest chyba klinika dr.cz. tam sa zabiegi i porody, tam na gorze tym samym
                            wejsciem sie wchodzi co do przychodni l. cz.a ile czsu trwaja twe wizyty? moje
                            to 5 minut w porywach do 7.dr jest troche malomowny( tak mi sie zdaje) ja mam 22
                            dc i tez czekam tylko na co? dziwi mnie to ze na tochtermana robil ci te zabiegi
                            i ze skierowal cie do wroblewskiego. To ty raz chodzisz do tego raz do tego?
                            • kinia19830 Re: Kiniu19830 05.12.06, 18:31
                              zyniowa agnieszka co z Tobą? dzis chyba masz 28dc,ile jeszcze czekasz? jak
                              samopoczucie?chyba słabe bo nic dzis nie piszesz.
                              • zyniowa73 Re: Kiniu19830 05.12.06, 19:55
                                Już jestem. Bez zmian dobrze Kasiu liczysz ale nie będę robić jeszcze testu nie
                                chcę zobaczyć jednej krech jeszcze poczekam.Anusia ten d.Sz to Szczepanowski?
                                • anusia3334 Re: Kiniu19830 06.12.06, 13:19
                                  Nie to dr Szatanek, który też przyjmuje na Żeromca.
                                • kinia19830 Re: Kiniu19830 06.12.06, 15:01
                                  agnieszka a jak dlugie masz z reguły cykle?
                            • anusia3334 Re: Kiniu19830 06.12.06, 13:25
                              Tam na górze to nie ma porodów tak mi się wydaje, tam robią różne zabiegi,
                              m.in. laparoskopie. Moje wizyty trwają tyle co u ciebie, badania jakie mi pan
                              dr kazał zrobić to cytologia, wymaz z pochwy, badanie nasienia męża, hsg i
                              chyba tyle. Ale ja biorę przez 6 cykli samo clo, nic więcej, wcześniej
                              przepisał mi lactivaginal z jakimś kwasem mlekowym. U mnie on podejrzewa wrogi
                              śluz, ale jak spytałam się o badania immunologiczne to powiedział że są za
                              czasochłonne i kosztowne, a w iui i tak omijamy barierę śluzu. Jest w tym
                              trochę prawdy, tak mi się wydaje ale jak się ma jakieś przeciwciała
                              antyzarodkowe i zarodek nie może się zagnieźdźić to co?. Ja chodzę tylko i
                              wyłącznie do dr Cz. nie do wr. Dr wróblewski robi mi tylko kazdą iui, bo dr cz.
                              mnie do niego wysyła z tym celem. Dr cz. nie robi żadnych iui na Żeromca.
                              • kinia19830 Re: Kiniu19830 06.12.06, 14:59
                                anusia na jakiej podstawie gin podejrzewa ten wrogi sluz? czym to sie objawia? a
                                wyniki meza są ok? dlaczego tak szybko skierowal cie na hsg, jakies byly ku temu
                                powody?mnie na razie nie chce hsg zrobic mimo ze mialam wiele stanow zapalnych i
                                boje sie niedroznosci.
                                • anusia3334 Re: Kiniu19830 06.12.06, 15:09
                                  Nie wiem na jakiej podstawie. Nie mam jakiś objawów wrogiego śluzu a bynajmniej
                                  nie wiem czy mam. Mój mąż jak to określiła pani w laboratorium jest 100%
                                  facetem, czyli wyniki są dobre, nawet nasienie do iui dr wr. określił na 5. U
                                  mnie wszystkie cykle były regularne, cytologia 1, wyniki męża ok., tak więc dr
                                  podejrzewa wrogość śluzu, a hsg zrobił pewnie dlatego, żeby były podstawy do
                                  wykonania iui, bo jeśli niedrożne jajowody to iui nie robi się , tu wchodzi już
                                  w grę tylko in vitro. albo udrożnienie jajowodów. Dla mnie to był zabieg bardzo
                                  bolesny może dlatego że nie brałam dużo leków psychotropowych bo sama na
                                  badanie jechałam samochodem 20 km, a po tych środkach miałam zawroty głowy itd.
                                  Pan dr powiedział mi przed badaniem że lepiej żeby bolało hsg to wtedy się
                                  jajowód rozkleja i wtedy jest to też metoda wyleczenia, lecz ja na zdjęciu
                                  rentgenowskim widzę różnicę między szerokością jednego wejścia do jajowodu a
                                  drugą szerokościa. Przy prawym jajowodzie jest to cieniutka niteczka a przy
                                  lewym (drożnym) to około 1 cm szerokość. Według mnie on powinien ci już zrobić
                                  drożność skoro miałaś stany zapalne, mnie się pytał o takie stany zapalne ale
                                  nie pamiętam żebym kiedykolwiek miała coś takiego.
                                  • kinia19830 Re: Kiniu19830 06.12.06, 15:19
                                    A gdzie Twój mąż robił badania nasienia,Anusia mnie Dr CZ od 5 cykli leczy cło
                                    plus monitoring a nic nie mówi o żadnym iui, a Ciebie nie leczył najpierw cło
                                    tylko od razu Ci zaproponował iui?
                                    • anusia3334 Re: Kiniu19830 06.12.06, 16:17
                                      Mój m. robił badania tam gdzie mu dał skierowanie dr czyli na struga koło
                                      biedronki w laboratorium, chyba u pani Krystyny Bałdys. Płatne 50 zł, wynik
                                      chyba na drugi dzień
                                    • anusia3334 Re: Kiniu19830 06.12.06, 16:24
                                      Dr pierwsze 6 m-c też monitorował mnie bez żadnych leków typu clo a że miałam
                                      zawsze piękne owulacje i pęcherzyki zawsze pękały, mąż dobre nasionka, to
                                      dopatruje się wrogiego śluzu, i dlatego chyba zaczął mnie stymulować clo, i po
                                      pół roku zaczął wspominać o inseminacji, tylko czekał aż będę miała pęcherzyk w
                                      odpowiednim drożnym jajowodzie. Dodam że po clo miałam max 3 pęcherzyki w
                                      obydwu jajowodach. Dlatego też we wrześniu miałam 1 iui. Kilka cykli jak byłam
                                      na clo kazał próbować naturalnie w wakacje mówił kiedy dokładnie współżyć, ale
                                      jak to nie dało rezultatu to umówił mnie na iui a ja tego też chciałam bo już
                                      nie wierze w to że naturalnie zajdę w ciążę. Wydaje mi się że to niemożliwe po
                                      takim okresie starania.
                                      • kinia19830 Re: Kiniu19830 06.12.06, 16:44
                                        to rzeczywiscie troche dziwne ze mimo owulacji i dobrych wynikow m ciazy niema.
                                        mnie dr monitorowal 1 cykl i stwierdzil ze nie ma owulacji i zaczal stymulowac
                                        mnie clo, 5 cykl bralam clo, nastepny mam przerwe zrobic i w styczniu zobaczymy
                                        co dalej, chyba hsg, martwie sie i czarno to widze. dr mowi ze najgorzej jak sie
                                        zablokuje psychicznie.moj m bierze salfazin na poprawe plemniczkow, a wyniki ma
                                        raczej dobre.
                                        • anusia3334 Re: Kiniu19830 06.12.06, 16:50
                                          Choćby człowiek nie wiem jak chciał nie myśleć o tym to nei może, bo w
                                          podświadomości marzy o ciąży i dziecku, u mnie owulacje zawsze jak w zegarku,
                                          trochę mi się jedynie porąbało w listopadzie jak stresowałam się nową szkołą,
                                          (i miałam cykl 31 dni a nie 26,27 jak zwykle). Myślę że i mi dr odstawi clo.
                                          Ostatnio kazał mi brać od 5 do 9 dnia po 2 tab. Zabójcza dawka a wywołała 1
                                          pęcherzyk w prawym niedrożnym, który wcześniej pękł (ok. 9 dc) i 2 pęcherzyki w
                                          lewym drożnym które pękły w nocy 13 dc) a iui miałam 14 dc 0 9,30. Myślę że w
                                          czasie zmieściłam się (8 godzin od owulacji to nienajgorzej) ale i tak nie
                                          wierze że się uda mimo że bardzo chce.
                                          • kinia19830 Re: Kiniu19830 06.12.06, 18:20
                                            nie martw sie anusie kiedys nam sie uda, musi sie udac, a ktory dc masz ty?
                                            • zyniowa73 Re: Kiniu19830 06.12.06, 20:00
                                              Kiniu w przeciągu całego roku to moje cykle trwają od 26 do 32 dni
                                            • anusia3334 Re: Kiniu19830 07.12.06, 12:31
                                              Mam dzisiaj 18 dc, gdzieś za 10 dni będzie wiadomo jak poszła iui, ale pewnie
                                              będę rozczarowana. Święta Bożego Narodzenia będą dla mnie dołem gdyż moja
                                              siostra jest w zaawansoweanwej ciąży i ma 5 letnią córkę oprócz tego. Jak
                                              będzie na wigili (a na pewno będzie)to te wszystkie życzenia przy opłatku
                                              wiadomo o czym będą ("kiedy wy będziecie mieli dziecko?"). Nie zdają sobie
                                              sprawy że ludzie mogą mieć takie problemy. Ale cóż trzeba być twardym. Ciężkie
                                              jest życie w momencie takich porażek i niepowodzeń ale cóż możemy poradzić.
                                              Osoby które nie powinny mieć dzieci bo nie zasługują na nie to mają, np. jakieś
                                              meliniarstwo i patologie, gdzie dzieciom nie ma co dać jeść. Trudno może kiedyś
                                              wszystkie się doczekamy, mam nadzieję że razem jakoś raźniej i może będziemy co
                                              miesiąc po kolei każda zachodzić w upragnioną ciążę a potem to już spotkamy się
                                              na forum dla ciężarnych, kiedyś musi to nastąpić. Tylko my nie wiemy jeszcze
                                              kiedy...
                                              • kinia19830 Re: Kiniu19830 07.12.06, 15:03
                                                wlsnie dzis odebralam wyniki wymazu z pochwy mam dwie bakterie e coli i
                                                paciorkowiec. nie wiem co robic bo ye bakterie nie opuszczaja mnie od dluzszego
                                                czsu, martwie sie tym mimo,ze one nie daja mi zadnych objawow. moj gin kazal sie
                                                nimi nie przejmowac ale wiem ze jak sa bakterie to nie mozna robic hsg. jestem
                                                zalamana tym wynikiem,nie wiem czy naawet moge sama bez konsultacji z gin brac
                                                lactovaginal dopochwowo czy to nie szkodzi ewentualnej ciazy. jak wybawic te
                                                wstretne bakterie?
                                              • kinia19830 Re: Kiniu19830 07.12.06, 15:06
                                                anusia ja tez nie lubie swiat i tych zyczen o dzidzie, wkurza mnie to. tez mam
                                                dola, moja siostra cioteczna za kilka dni urodzi dzidzie tez ma 23 lata, wiec
                                                tez wszystko w rodzinie wokol tego sie kreci. coz takie jest zycie. anusia masz
                                                wyniki swego meza? jak tak to moze bys podala mi parametry to porownam z moim,
                                                bo twoj ma dobre wymiki.tak dla ciekawosci.
                                                • zyniowa73 Re: Kiniu19830 07.12.06, 19:03
                                                  moja 3 iui nie udała się dzisia z samego rana dostalam @.
                                                  • kinia19830 Re: Kiniu19830 07.12.06, 19:14
                                                    a tak myslalam ze Ci sie uda. nie martw sie ja tez czuje ze moja sie zbliza.
                                                    a tak powaznie to nie przejmuj sie i odprez sie a wszystko bedzie dobrze. wez
                                                    meza i idzcie do kina w weekend. pozdrawiam. ja za to mam bakterie, z ktorymi
                                                    nie moge sobie poradzic juz od dluzszego czasu.
                                                  • zyniowa73 Re: Kiniu19830 07.12.06, 19:55
                                                    a ja mam trudne dojście do jamy macicy i do następnego iui podejdę jak się
                                                    wyjaśni o co z tym chodzi .P.d. która wykonywała iui kazała powiedzieć o tym
                                                    profesorowi i mam taki zamiar. W poniedziałek mam dzwonić żeby umówić się na
                                                    wizytę do mojego profesora niech działa w tym kierunku może tu leży przyczyna
                                                    moich niepowodzeń.
                                                  • kinia19830 Re: Kiniu19830 08.12.06, 19:10
                                                    No to musisz koniecznie wyjasnic to, bo w tym moze byc problem
                                                  • zyniowa73 Re: Kiniu19830 08.12.06, 19:22
                                                    Nadal trzymam kciuki za Ciebie może chociaż Tobie się uda.
                                                  • kinia19830 Re: Kiniu19830 08.12.06, 19:24
                                                    oj raczej nie, czuje po brzuchu ze nadchodzi wredna @
                                                  • kinia19830 Re: Kiniu19830 08.12.06, 19:26
                                                    czasem mysle ze nigdy nie spelni sie moje marzenie i nie bede mama, ale ten
                                                    swiat jest niesprawiedliwy, tyle ludzi ma dzieci i ich nie szanuje!!!!!!!!!!! a
                                                    ludzie ktorzy naprawde by je kochali i dbali nie moga ich miec. nie rozumiem tego.
                                                  • kinia19830 Re: Kiniu19830 08.12.06, 19:28
                                                    agnieszko a to hsg to takie straszne jak pisze anusia, tak boli? bez
                                                    znieczulenia go robia? lezy sie w szpitalu, jak to wygląda? podczs hsg udraznia
                                                    sie jajowody?napisz jak to jest, kto Ci robil hsg?
                                                  • zyniowa73 Re: Kiniu19830 08.12.06, 19:43
                                                    Po przyjęciu do szpitala czekałam około 2 godz. ja miałam drożne jajowody i
                                                    podany ten lepszy kontrast i nie bolało mnie czułam się jak przy normalnym
                                                    badaniu gin. a przytoczę Ci słowa mojej kuzynki ,,hsg jest bolesne ale nie bój
                                                    się podam Ci lepszy kontrast'' i faktycznie nie było strasznie wszystko czułam
                                                    ale to nie bolało .Potem o 14 miałam wypis ,a opis następnego dnia ,ale o
                                                    wyniku mówił w trakcie badania. Badanie robił Więckowski Jarosław
                                                  • zyniowa73 Re: Kiniu19830 08.12.06, 19:45
                                                    Jest szansa że w trakcie badania udrożni się jajowód
                                                  • kinia19830 Re: Kiniu19830 08.12.06, 19:51
                                                    dziki ale i tak boje sie, wogole mam jakis zly nastro, troche z m sie
                                                    posprzeczalam i wszystko jest do bani
                                                  • zyniowa73 Re: Kiniu19830 08.12.06, 20:00
                                                    Jednym słowem masz coś w stylu ,,napięcie przed miesiączkowe ''ale nie sugeruję
                                                    że zbliża się @ bo to różnie bywa
                                                  • zyniowa73 Re: Kiniu19830 12.12.06, 19:38
                                                    Kasiu co u Ciebie jak się czujesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka