Dodaj do ulubionych

Wiesiołek- kiedy brać?

02.01.07, 21:28
Zaczęłam brać kapsułki z wiesiołka- oeparol. Oczywiście przed owulacją biorę na lepszą jakość śluzu. Tylko nie wiem kiedy się je bierze PRZED CZY PO JEDZENIU? Czy ma to jakieś znaczenie? Poradzcie! Nie chce zmarnować cyklu i zależy mi żeby się ten wiesiołek dobrze wchłonął. Pozdrawiam i szczęścia w Nowym Roku!
Obserwuj wątek
    • alinka761 Re: Wiesiołek- kiedy brać? 02.01.07, 21:50
      Bierze się od 1dc do owulacji a czy po czy przed jedzeniem to chyba nie ma
      większego znaczenia.Ja bynajmniej nie zwracałam na to uwagi ale zazwyczaj
      brałam po posiłku.
      • 28elka Re: Wiesiołek- kiedy brać? 03.01.07, 19:39
        Cześć.Niedawno dowiedziałam się o wiesiołku,że działa pozytywnie na sluz....ja
        tez mam z nim problem(3 negatywne testy po współżyciu) ale mój lekarz nigdy nie
        mówił,że mozna brac jakieś ziołowe specyfiki...ciekawe dlaczego?brałam jakies
        drogie zastrzyki, które z ulotek były raczej po prostu na pobudzenie owulacji
        niz na sluz....a potem jak juz wykluczylismy inne przyczyny braku efektów w
        staraniach pozostał ten Sluz....No i jestem po 2 iseminacjach bo jest to
        przeciez ominiecie bariery sluzu, prawda?
        Napisz jakie mieliście przyczyny i czy tylko samo branie wiesiołka pomogło, jak
        długo brałaś...itp.wiesz może czy jezeli planujemy trzecią iui to tez moge
        spróbować brać wiesiołka?dzieki za pomoc.
        • alinka761 28elka 03.01.07, 20:18
          Piszesz o 3 negatywnych testach po współżyciu czy chodzi Ci o wrogość śluzu???
          Jeśli tak to wiesiołek nic nie zdziała.Ja brałam na wywołanie owu
          Clostylbegyt,który upośledza ilość wydzielanego śluzu a jak wiemy jest on
          niezbędny do przetrwania plemników,które u nas na dodatek były słabo
          ruchliwe.Dlatego postanowiłam sobie pomóc, o działaniu Oeparolu dowiedziałam
          się z netu,to lek roślinny więc nawet nie informowałam lekarza,że coś takiego
          stosuję.Napewno zauważyłam różnicę w ilości śluzu a czy miało to wpływ i
          pomogło zajściu w ciążę to raczej się tego nie dowiem. Stosowanie przy IUI
          chyba jest zbędne bo i tak plemniki podawane są bezpośrednio i nie muszą
          pokonywać tej drogi którą pokonują naturalnie.
    • frygamfs Re: Wiesiołek- kiedy brać? 02.01.07, 21:50
      no własnie dziewczyny. kiedy brać ten wiesiołek, w jakich dniach cyklu?
      • aniaresz Re: Wiesiołek- kiedy brać? 02.01.07, 22:56
        wiesiołek brać do stwierdzonej np. monitoringiem owulacji. Aha czyli nie ma różnicy czy przed czy po posiłku. Ja też teraz biorę po posiłku ale wolę się upewnić. Wiem że kapsułki- olej z wątroby rekina bierze się pół godziny przed posiłkiem. Pozdrawiam.
        • karmma Re: Wiesiołek- kiedy brać? 03.01.07, 08:42
          Ja zwykle biore po posilku, ale watpie by mialo to jakies zasadnicze znaczenie.
          W kazdym razie efekty brania Oeparolu widzialam praktycznie po paru dniach.
          • aniaresz Re: Wiesiołek- kiedy brać? 03.01.07, 11:39
            Karmma. Dzięki i liczę na te super efekty. Odebrałaś priva?
            • karmma Re: Wiesiołek- kiedy brać? 03.01.07, 11:47
              Odebralam, odpisalam, dzieki wielkiesmile
          • kathrinn82 Re: Wiesiołek- kiedy brać? 03.01.07, 18:21
            hej dziewczyny sorki ze tu sie wcinam, ale powiedzcie mi ile kapsulek dziennie
            wiesiolka brac??smile dzieki z gory
            • alinka761 kathrinn82 03.01.07, 18:34
              Ja brałam 2 razy po 2 kapsułki.
              • kathrinn82 Re: kathrinn82 03.01.07, 18:38
                dziekismilea widac bylo efekty?
                • alinka761 Re: kathrinn82 03.01.07, 18:41
                  Tak,już w pierwszym cyklu brania.
                  • aniaresz 28elka 03.01.07, 21:57
                    Jeśli chodzi o branie wiesiołka przed iui to rzeczywiście nie ma sensu, ponieważ jest pokonana ta bariera śluzu przy zabiegu. Jeśli po teście jest wrogi śluz to też nie ma sensu go rozrzedzać czy nadmiernie produkować ponieważ i tak to nic nie da. U mnie jest problem z ilością śluzu płodnego i po teście PCT wyszło że jest zagęszczony ale nie wrogi. Dodatkowo mój M ma nasienie wporządku ale problem z lepkością nasienia. Czyli na te nasze zagęszczenia albo iui albo próby z wiesiołkim. Próbuje do marca na wiesiołku jak nie to na iui, Pozdrawiam
                    • karmma Re: 28elka 04.01.07, 08:41
                      Ja bralam 2 razy dziennie po 1 tabletce i wystarczylo do produkcji ladnego
                      sluzu.
                      • aniaresz Wiesiołek- kiedy brać? 04.01.07, 20:19
                        Ja biorę oeparol 3 razy dziennie po 2 tabletki. Pewnie przesadzam ale mam nadzieje że nie ma skutków ubocznych. Jeszcze 3-4 dni mam do owulacji to trzeba brać go i śluz produkować!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka