Dodaj do ulubionych

Histeroskopia

27.01.07, 18:45
Czesc Dziewczynki,
czy ktoras z Was przechodzila histeroskopie? nie wyszlo mi icsi i szukam
przyczyny. Pomyslalam ze moze wart by bylo sprawdzic czy macica jest w
porzadku. Bylabym wdzieczna jakbyscie mogly podzielic sie ze mna wasza wiedza
na ten temat. Jak wyglada zabieg, czy jest w narkozie, po jakim czasie po
zabiegu mozna sie znowu starac i czy jest refundowany, bo w Novum kosztuje az
1600 pln (jezeli dokonuja jakiejs korekty to wtedy kosztuje wiecej). Dziekuje
z gory i pozdrawiam
Anik
Obserwuj wątek
    • maja744 Re: Histeroskopia 27.01.07, 19:34
      na Twoim miejscu uderzylabym do prof Spiewnakiewicz (szpital Brodnowski) - jesli jestes z Warszawy.
      Histero diagnostyczna to 1 dzien pobytu w szpitalu, jestes na czczo, znieczulenie ogolne, ale bardzo
      krotkie, tego samego dnia wychodzisz do domu, zajrzyj na bociana na watek "macica dwurozna", tam
      duzo info o histero i prof Spiewankiewicz.
      Ja mialam histero-lparo wlasnie u prof S, nic nie placilam, mialam resekcje przegrody. Wczesniej usg i
      macica dwurozna, 2 obumarcia w 9tc.
      Ta prof jest jednym z najlepszych specjalistow od anatomii macicy w Polsce.
      • hamaa Re: Histeroskopia 27.01.07, 19:57
        Ja miałam histeroskopie (wycieli mi polipy)tydzien temu w szpitalu na
        Starynkiewicza. Nic nie płaciłam, nie było problemu z zapisaniem sie. Miałam
        wrażenie ze sie dobrze mna zajeli, choć szpital wyglada strasznie.Trwa to jeden
        dzien, choc ja miałam pecha - 2 dni,bo nie wyrobili sie z operacjami.
        Ja też miałąm jedno nieudane icsi, i sama chciałam isc na histeroskopie,
        okazało sie ze słusznie bo miałam polipy, których nie było widać na usg
        • anik771 Re: Histeroskopia 27.01.07, 21:51
          Maja i Hamaa, bardzo dziekuje za odpowiedzi. Maja, czy orientujesz sie czy
          mozna "tak po prostu" zapisac sie do dr Spiewankiewicz? jestem pacjentka Novum
          jestem z Warszawy. A czy macice dwurozna mozna "wykryc" na podstawie usg? Pytam
          bo zaden z lekarzy nigdy nie zasugerowal mi takiej przypadlosci (chyba ze nie
          mozna tego zobaczyc na usg). Boje sie raczej jakis polipow albo zrostow.
          Dziekuje jeszcze raz za odpowiedzismile pozdr
          Anik
    • aga.kaczorowska Re: Histeroskopia 27.01.07, 22:20
      Mogę Ci polecić dr Pędzicha z Centrum Zdrowia Dziecka w Międzylesiu,
      bezboleśnie i nie za taką kasę.
      Napisz na maila to podam resztę informacji.Pozdrawiam
      • kasiapfk Re: Histeroskopia 29.01.07, 11:12
        Miałam histeroskopię w Szpitalu na Madalińskiego (W-wa) poszłam "z ulicy"
        pielęgniarka pokazała mi ordynatora i kazała zapytac. Na to ordynator: pacjent
        nasz pan, możemy robić "od reki" -to był jakiś 5-6 d.c. (robi się na poczatku
        cyklu)
        Ważne byście miały wyniki bakteriologii dobre,zwłaszca (tak mi w szpitalu
        powiedziano) przy okazji starań. Żeby histeroskopem nie wprowadzić z pochwy czy
        szyjki jakichś paskudztw do macicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka