Dodaj do ulubionych

jak wygląda badanie nasienia

19.02.07, 09:03
ostatnio po wizycie mojej żony u ginekologa - zalecono mi przeprowadzenie
badania nasienia

czy ktoś może wie jak to wygąda, czy zalecana jest wstrzemięźliwość seksualna
przed badaniem i na jak długo ????
Obserwuj wątek
    • hanka1978 Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:11
      hej! abstynencja płciowa: 4-7dni i alkoholowa ok. 4dni najlepiej(nawet piwko)
    • lilyan Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:11
      zazwyczaj specjalistyczne kliniki mają do tych celów oddzielny pokój, z reguły
      podobny do hotelowego. mężczyzna idzie tam z otrzymanym pojemniczkiem
      i "własnoręcznie" przygotowuje materiał do badania (jak najwięcej z jednego
      wytrysku).
      zalecana jest wstrzemięźliwość 3 do 5 dni przed pobraniem próbki do badania.
      lepiej jeśli jest to 5 dni.
      wyniki są do odebrania po kilku dniach. przy pierwszym badaniu często jest
      również robiony posiew, czyli badanie, czy w nasieniu nie ma bakterii. wszytkie
      badania z tej jednej próbki.
      • hanka1978 Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:17
        mój mąż miał w lublinie w ovum badania rozsz. nasienia i w ten sam dzień
        odbierałam wynik. koszt-140pln
    • hanka1978 Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:15
      i nie zamartwiaj się bo to nic nie da, ja miałam 2 guzy w piersiach i też
      myślałam o najgorszym okazało się co innego co mogło dopiero się zrobić gorsze.
      głowa do góry najważniejsze jeśli chodzi o wsparcie to nie narzekać ale i nie
      uciekać od tematu. powodzonka, trzymam kciuki
      • urzednik.ilawa Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:19
        hanka1978 napisała:

> i nie zamartwiaj się bo to nic nie da, ja miałam 2 guzy w piersiach i też
        > myślałam o najgorszym okazało się co innego co mogło dopiero się zrobić
        gorsze.
        > głowa do góry najważniejsze jeśli chodzi o wsparcie to nie narzekać ale i nie
        > uciekać od tematu. powodzonka, trzymam kciuki

Dzięki za pocieszkę
        - czytałaś mój wątek na forum???
        • hanka1978 Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:22
          tak czytałam. spoko nie dawajcie się
          mój mąż robił b. nasienia rozsze. w lublinie w ovum i w ten sam dzień miał
          wyniki koszt 140pln
          • hanka1978 Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:24
            myślałam że nie poszło smile
    • hanka1978 Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:32
      a może sama wpadła by tu na forum. mi np to dużo dało, dziewczyny są bardzo
      życzliwe i nawzajem się wspierają jak w jednej wielkiej rodzinie! a jak komuś
      się człowiek wypłacze to zawsze jest lepiej a tu więcej wiedzą od niejednego
      lekarza! może twoja kochana również potrzebuje tego co ty -pogadać z kimś na ten
      temat?
      • dronka3 Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:33
        to prawda. potrzebujemy wiedzieć, że nie jesteśmy same. choć podczytywałam forum już od dawna, dopiero teraz postanowiłam pytać. ważny jest kontak z innymi
      • urzednik.ilawa Re: do hanka1978 19.02.07, 09:37
        raczej nie
        proponowałem Jej ale boi się, ze mogłaby dowiedzieć się o czyms co by ją
        zdołowało

jak ktoś usłyszy taki werdykt od lekarza to potem wszystko mu się z tym
        kojarzy, a moja Żona ma talent do wyolbrzymiania dlatego woli jak
        ja "przesieję" informacje.

Ja raczej wychodze z założenia, że jak nie mam na coś wpływu to niech się
        dzieje wola nieba
        • dronka3 Re: do hanka1978 19.02.07, 09:52
          nie zmuszaj jej do niczego, może przyjdzie czas, że sama zechce tu być... trzymaj się
          • urzednik.ilawa mnie takie forum wiele pomaga 19.02.07, 09:59
            dronka3 napisała:

> nie zmuszaj jej do niczego, może przyjdzie czas, że sama zechce tu być...
            trzym
            > aj się

może, mam przynajmniej nadzieję, bo mnie forum pomaga.
            Dobrze jest przeczytac jakiś pozytywny post bo takie coś potrafi podtrzymać
            nadzieję....
        • hanka1978 Re: do hanka1978 19.02.07, 10:01
          wiesz ja też troche bałam się tu zaglądać żeby nie dowiedzieć się najgorszego,
          ale dzięki dziewczynom z forum popchnęło mnie do tego aby pójść do "speca" i
          postawić diagnozę.
          i widzisz w m-c zrobiliśmy wszystkie potrzebne badania (mąż cukrzyca
          insulinozależna -od 8 m-cy a ja po wypadku samochodowym z rozerwanym jelitem od
          pasów-2002)a dziś mam badanie hsg, które da mi odpowiedź(zrosty pooperacyjne)
          czy będę mogła mieć czy nie. a ja jestem sama i nie mam komu się wypłakać- mąż w
          holandii rodzice też wyjechali, w teściowej nie mam oparcia i jak tu nie
          odwiedzać forum? więc każdy z nas ma trochę inne, trochę te same problemy i
          namawiam do odwiedzin forum twojej żony i znaleźienie dobrego lekarza. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka