urzednik.ilawa 19.02.07, 09:03 ostatnio po wizycie mojej żony u ginekologa - zalecono mi przeprowadzenie badania nasienia czy ktoś może wie jak to wygąda, czy zalecana jest wstrzemięźliwość seksualna przed badaniem i na jak długo ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanka1978 Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:11 hej! abstynencja płciowa: 4-7dni i alkoholowa ok. 4dni najlepiej(nawet piwko) Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:11 zazwyczaj specjalistyczne kliniki mają do tych celów oddzielny pokój, z reguły podobny do hotelowego. mężczyzna idzie tam z otrzymanym pojemniczkiem i "własnoręcznie" przygotowuje materiał do badania (jak najwięcej z jednego wytrysku). zalecana jest wstrzemięźliwość 3 do 5 dni przed pobraniem próbki do badania. lepiej jeśli jest to 5 dni. wyniki są do odebrania po kilku dniach. przy pierwszym badaniu często jest również robiony posiew, czyli badanie, czy w nasieniu nie ma bakterii. wszytkie badania z tej jednej próbki. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka1978 Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:17 mój mąż miał w lublinie w ovum badania rozsz. nasienia i w ten sam dzień odbierałam wynik. koszt-140pln Odpowiedz Link Zgłoś
hanka1978 Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:15 i nie zamartwiaj się bo to nic nie da, ja miałam 2 guzy w piersiach i też myślałam o najgorszym okazało się co innego co mogło dopiero się zrobić gorsze. głowa do góry najważniejsze jeśli chodzi o wsparcie to nie narzekać ale i nie uciekać od tematu. powodzonka, trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
urzednik.ilawa Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:19 hanka1978 napisała: > i nie zamartwiaj się bo to nic nie da, ja miałam 2 guzy w piersiach i też > myślałam o najgorszym okazało się co innego co mogło dopiero się zrobić gorsze. > głowa do góry najważniejsze jeśli chodzi o wsparcie to nie narzekać ale i nie > uciekać od tematu. powodzonka, trzymam kciuki Dzięki za pocieszkę - czytałaś mój wątek na forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
hanka1978 Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:22 tak czytałam. spoko nie dawajcie się mój mąż robił b. nasienia rozsze. w lublinie w ovum i w ten sam dzień miał wyniki koszt 140pln Odpowiedz Link Zgłoś
hanka1978 Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:24 myślałam że nie poszło Odpowiedz Link Zgłoś
hanka1978 Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:32 a może sama wpadła by tu na forum. mi np to dużo dało, dziewczyny są bardzo życzliwe i nawzajem się wspierają jak w jednej wielkiej rodzinie! a jak komuś się człowiek wypłacze to zawsze jest lepiej a tu więcej wiedzą od niejednego lekarza! może twoja kochana również potrzebuje tego co ty -pogadać z kimś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
dronka3 Re: jak wygląda badanie nasienia 19.02.07, 09:33 to prawda. potrzebujemy wiedzieć, że nie jesteśmy same. choć podczytywałam forum już od dawna, dopiero teraz postanowiłam pytać. ważny jest kontak z innymi Odpowiedz Link Zgłoś
urzednik.ilawa Re: do hanka1978 19.02.07, 09:37 raczej nie proponowałem Jej ale boi się, ze mogłaby dowiedzieć się o czyms co by ją zdołowało jak ktoś usłyszy taki werdykt od lekarza to potem wszystko mu się z tym kojarzy, a moja Żona ma talent do wyolbrzymiania dlatego woli jak ja "przesieję" informacje. Ja raczej wychodze z założenia, że jak nie mam na coś wpływu to niech się dzieje wola nieba Odpowiedz Link Zgłoś
dronka3 Re: do hanka1978 19.02.07, 09:52 nie zmuszaj jej do niczego, może przyjdzie czas, że sama zechce tu być... trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
urzednik.ilawa mnie takie forum wiele pomaga 19.02.07, 09:59 dronka3 napisała: > nie zmuszaj jej do niczego, może przyjdzie czas, że sama zechce tu być... trzym > aj się może, mam przynajmniej nadzieję, bo mnie forum pomaga. Dobrze jest przeczytac jakiś pozytywny post bo takie coś potrafi podtrzymać nadzieję.... Odpowiedz Link Zgłoś
hanka1978 Re: do hanka1978 19.02.07, 10:01 wiesz ja też troche bałam się tu zaglądać żeby nie dowiedzieć się najgorszego, ale dzięki dziewczynom z forum popchnęło mnie do tego aby pójść do "speca" i postawić diagnozę. i widzisz w m-c zrobiliśmy wszystkie potrzebne badania (mąż cukrzyca insulinozależna -od 8 m-cy a ja po wypadku samochodowym z rozerwanym jelitem od pasów-2002)a dziś mam badanie hsg, które da mi odpowiedź(zrosty pooperacyjne) czy będę mogła mieć czy nie. a ja jestem sama i nie mam komu się wypłakać- mąż w holandii rodzice też wyjechali, w teściowej nie mam oparcia i jak tu nie odwiedzać forum? więc każdy z nas ma trochę inne, trochę te same problemy i namawiam do odwiedzin forum twojej żony i znaleźienie dobrego lekarza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś