Gość: jaga IP: *.unitel.com.pl 30.04.03, 08:00 Czy któraś z Was zaszła w ciązę po inseminacji na cyklu naturalnym, bardzo mnie to ciekawi, mój gin zaproponował mi to po raz drugi i nie wiem czy to ma sens. Proszę o odpowiedzi, nie wiem co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aggulek Re: Cykl naturalny IP: *.um.gorzow.pl / *.gazeta.pl 30.04.03, 14:24 Znam osobiscie dziewczyny, które zaszły w ciążę po inseminacji na cyklu naturalnym. Jednak w ich przypadku przyczyna leżała wyraźnie po stronie złych parametrów nasienia partnera. Stymulowanie owulacji do inseminacji ma ten pozytywny skutek, że jeśli istnieją jakieś zaburzenia hormonalne u kbiety to lekami "podciąga się" wartość komórki jajowej. Poza tym przy stymulowaniu rośnie zazwyczaj więcej niż 1 pęcherzyk (np. 3-4) co zwiększa szansę, że któraś z komórek jajowych się zapłodni. Jednak zwiększa to również szanse na ciążę mnogą )). Wszystko zależy od jaka jest przyczyna niepłodności i stan Twojego zdrowia Pozdr. -A. Odpowiedz Link Zgłoś