pawlakjo 08.03.07, 14:56 TSH - 0,84 /N.0,42-4,01/ anty-TPO - 15 /n.do 35/ anty-TG - 58 /n. do 40/ I pytanie w związku z anty-TG,gdyż widzę że są one podwyższone,czy to może mieć jakieś znaczenie dla ciąży?Słyszałam,ze wazniejsze jest to TPO.Powiedzcie dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajacowna Re: Wyniki - proszę o komentarz 08.03.07, 16:52 Nie ma badan waznych i mniej waznych.. takie moje zdanie. Tsh samo nic nie mowi. Przydalyby sie ft3 i ft4 i usg tarczycy ( wlasnie ze wzgledu na to atg). Wiesz mozesz mowic ze atg jest podwyzszone, ale mozesz je nazwac i pozytywnym.Jak zwa tak zwa. Moze napisz na forum hashimoto , niech inne dziewczyny powiedza co sadza. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: Wyniki - proszę o komentarz 09.03.07, 08:55 Moim zdaniem zrob sobie usg tarczycy i pozostale hormony tarczycy Idź do lekarz jeśli cię coś niepokoi, sama sie przekonałam ze czytanie internetu na dluższą metę nie pomaga moim zdaniem to twoje przeciwcialo nie jest mocno podwyższone i może jeszcze o niczym nie świadczy, ale ja lekarzem nie jestem ja mam antyTPO około 2000 (przy normie do 12) i antyTG około 100 (norma do 35) i hashimoto nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
pawlakjo Re: Wyniki - proszę o komentarz 09.03.07, 09:28 Dzięki.To dobrze ze jest ok u ciebie.A jak z twoimi przeciwciałami?Zbijasz je czymś? A więc mam wynik usg i lekarz robiący stwierdza,że wszystko ok. Płat prawy 17mm*15mm*36mm Płat lewy 16mm*15mm*34mm Obydwa płaty normoechogeniczne Sturktury torbielowate niewidoczne. Zmiany ogniskowe lite niewidoczne. Naczynia szyjne prawidłowe. Węzły chłonne niepowiększone Odpowiedz Link Zgłoś
zajacowna do lusiasia 09.03.07, 21:57 a co masz przy takich przeciwcialach? grype? Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: do lusiasia 11.03.07, 08:58 graves-basedova, a wlasciwie mialam dawno temu na wlasnym przykladzie sie przekonuje ze lepiej isc do lekarza i probowac mu zaufac, i nie sugerowac sie tym co napisane jest w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
zajacowna Re: do lusiasia 11.03.07, 10:45 hahahhahah zapomnielam ze jest jeszcze taka mozliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś