Dodaj do ulubionych

aaaaaaaa37 :)

28.03.07, 04:39
Trzymam kciuki,oby było bezboleśnie i wyniki ok!!!!
powodzenia!
Obserwuj wątek
    • asiunia555 Re: aaaaaaaa37 :) 28.03.07, 08:18
      ja też. wracaj z dobrymi wynikami hsgkiss**
    • aaaaaaa37 dziekuje dziewczyny ze pamietacie:) 28.03.07, 16:46
      wrocilam

ojej, nie wiem od czego zaczac: okropni bolalo,tak ze po zabiegu zaslablam.
      Naszprycowali mnie zastrzykami p/bolowymi i przestalo troche ale w drodze zowu
      sie zaczelosad teraz tez ledwie siedze.
      Dostaalm wynik do lapki:gdzie napisane bylo ze kontrast po obu stronach sie
      wylewa,ale ze wokol jajowodow sa zrosty no i macica zupelnieprzesunieta na
      pr.strone.
      poszlam z tym od dr.D a on: "ze badanie nam nic nie wnioslo,ze napisane ze sa
      drozen to wcale nie musza takie byc i ze trzeba zrobic laparoskopie...."

to po co do ch...ja to robilam i tak sie nacieprpialam.
      wniosek dr.D:zrobic laparo bo prawdopodobnie sa duze zrosty i mozna sprobowac po
      lap aro inseminacje albo od razu ivf.
      ja na laparo nie chce sie za bardzo zgodzic i t aopcja odpada
      bo z tego co zrozumialam to pstepowanie bedzie takie samo z laaro i bez
      zupelnienic z tego nie rozumiem, jeszcze w wiekszej kropce jestem i czekam az
      mezus wroci od domku
      tak naprawde nacierpialam sie co niemiar i dalej wiem tyle co wiedzalam przed
      hsg a moze i jest gorzej bo mam wiecej watpliwoscisad(((((((((
      uciekam sie polozyc

przepraszam za zamieszanie jesli cos jest chaotycznie ale jestem
      padnieta,pozniej sie odezwe
      • tymonka30 Re: dziekuje dziewczyny ze pamietacie:) 28.03.07, 17:00
        No widzisz, bo gin nie wiedział przecież tego, że taki będzie wynik. Jak trzeba
        to trzeba a czemu nie chcesz laparo? Przecież przy okazji by Cię tam zaleczyli
        jakby coś wyszło - hm?
    • aaaaaaa37 tymonka30 29.03.07, 09:57
      nie chce laparo po 1-sze bo:wielokrotnie mialam znieczulenie i bardzo zle to znosze
      o 2gie-znajac mnie dlugo po takich zabiegach dochodze do sibie
      po 3cie jesli sa duze zrosty,a prawdopodobnie takie sa to i tak z nimi sie nic
      nie zrobi(zreszta tak powiedzial dr D)
      laparo kaze mi zrobic tylko po to zeby sie upewnic czy zaczynamy od inseminacji
      czy od razu ivf a mnie takie utwierdzenie nie potrzebne,wiec najpierw zaczniemy
      pare inseminacji a potem sie zobaczy
      • tymonka30 Re: tymonka30 29.03.07, 11:28
        W sumie tak, to może odrazu ivf skoro taka sytuacja, warto to przedłużać ???
        • aaaaaaa37 Re: tymonka30 29.03.07, 11:49
          tez nad tym myslimy,ale wiesz ivf to ostatnia deska ratunku,a ja mam dopiero 27
          lat, wiec zastanawiamy sie czy garnac sie na to czy njapierw sprobowac prostszej
          metody
          • tymonka30 Re: tymonka30 29.03.07, 17:06
            Jasne smile Też bym chciała 27 smile
    • coccinelle76 Re: aaaaaaaa37 :) 29.03.07, 13:50
      Wyglada na to, ze jestesmy w zasadzie w identycznej sytuacji i z tego co
      pamietam to Ty tez walczylas z bakteriami przed HSG. U mnie kontrast przeszedl
      ale pod duzym cisnieniem wiec lekarz tez zalozyl, ze moze jajowody sie na
      chwile przeplukaly ale tak naprawde to raczej nie funkcjonuja dobrze. Macice
      tez mam przesunieta tylko totalnie w lewo, ale to raczej w niczym nie
      przeszkadza. U mnie sytuacja wyglada tak, ze zaczelam brac CLO na wzmocnienie
      owulacji i przez trzy miesiace probujemy naturalnie. Nastepnie 3 inseminacje
      (nie wiem czy napewno sie zdecyduje) a potem to juz in vitro. Taki spokojny
      plan dzialania obralismy wspolnie z lekarzem i mysle, ze dla mnie jest
      najlepszy. O laparo rozmawialismy ale lekarz nie naciskal. Powiedzial, ze warto
      zrobic (przede wszystkim chyba, zeby obejrzec macice) ale to dodatkowe
      obciazenie dla mnie a moze niczego nowego nie wniesc. Wiec spokojnie, masz
      czas, zeby poprobowac jesli nie jestes "zcisnieniowana". Pozdrawiam
      • aaaaaaa37 cocoline76 29.03.07, 14:01
        a gdzie sie leczysz? chcialabym z Toba na priv porozmawiac, moze gg? odezwij sie
        • coccinelle76 Re: cocoline76 29.03.07, 18:01
          Nie ma problemu, chetnie pogadam, odezwij sie prosze na gazetowego. Pozdrawiam
          • marion35 Dziewczyny róbcie laparo! 29.03.07, 19:32
            Nie chcę wyjść na mądralę ale opowiem Wam o mojej sytuacji.
            Miałam hsg - wynik drożne.Potem 4 inseminacje.Biorąc pod uwagę rozłożenie ich w
            czasie, stracone pieniądze i nieustające huśtawki psychiczne moje i męża(od
            nadzieji przez obawy po totalne zawiedzenie)to był to zły plan.Po tych
            inseminacjach miałam laparo.Też źle znoszę narkozę i miałam ich sporo w
            życiu.Jednak laparoskopia jest jedyną możliwością żeby lekarz zobaczył co jest
            grane.Szkoda, że od tego zabiegu nie zaczęliśmy.Dla mnie wynik laparo był zły-
            jajowody niedrożne u wejścia do macicy-bez możliwości udrożnienia.Więc
            inseminacje bły bez sensu!Jednak w przypadkach gdy jest to możliwe podczas
            laparoskopii likwiduje się zrosty.Dziewczyny to naprawdę nie jest taki straszny
            zabieg a jest bardzo intotny dla dalszego leczenia.
            Pozdrawiam i życzę powodzenia!
            • alix1 Re: Dziewczyny róbcie laparo! 29.03.07, 20:27
              Więc dlaczego hsg powiedziało: drożne?
              • marion35 Re: Dziewczyny róbcie laparo! 29.03.07, 20:39
                Lekarzowi zadałam to samo pytanie-odpowiedział, że przy hsg kontrast podawany
                jest pod dużym ciśnieniem i może się przedostać.Dodam, że badanie miałam
                robione w renomowanej klinice dużego szpitala i o pomyłce raczej nie ma mowy.
                Hsg potwornie mnie bolało.
                Nie jestem jedynym takim przypadkiem na forum, już kiedyś była podobna rozmowa
                i dezwało się kilka dziewczyn-tu albo na bocianie.Niekoniecznie z dwoma
                niedrożnymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka