56at 28.03.07, 04:39 Trzymam kciuki,oby było bezboleśnie i wyniki ok!!!! powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiunia555 Re: aaaaaaaa37 :) 28.03.07, 08:18 ja też. wracaj z dobrymi wynikami hsg** Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 dziekuje dziewczyny ze pamietacie:) 28.03.07, 16:46 wrocilam ojej, nie wiem od czego zaczac: okropni bolalo,tak ze po zabiegu zaslablam. Naszprycowali mnie zastrzykami p/bolowymi i przestalo troche ale w drodze zowu sie zaczelo teraz tez ledwie siedze. Dostaalm wynik do lapki:gdzie napisane bylo ze kontrast po obu stronach sie wylewa,ale ze wokol jajowodow sa zrosty no i macica zupelnieprzesunieta na pr.strone. poszlam z tym od dr.D a on: "ze badanie nam nic nie wnioslo,ze napisane ze sa drozen to wcale nie musza takie byc i ze trzeba zrobic laparoskopie...." to po co do ch...ja to robilam i tak sie nacieprpialam. wniosek dr.D:zrobic laparo bo prawdopodobnie sa duze zrosty i mozna sprobowac po lap aro inseminacje albo od razu ivf. ja na laparo nie chce sie za bardzo zgodzic i t aopcja odpada bo z tego co zrozumialam to pstepowanie bedzie takie samo z laaro i bez zupelnienic z tego nie rozumiem, jeszcze w wiekszej kropce jestem i czekam az mezus wroci od domku tak naprawde nacierpialam sie co niemiar i dalej wiem tyle co wiedzalam przed hsg a moze i jest gorzej bo mam wiecej watpliwosci((((((((( uciekam sie polozyc przepraszam za zamieszanie jesli cos jest chaotycznie ale jestem padnieta,pozniej sie odezwe Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: dziekuje dziewczyny ze pamietacie:) 28.03.07, 17:00 No widzisz, bo gin nie wiedział przecież tego, że taki będzie wynik. Jak trzeba to trzeba a czemu nie chcesz laparo? Przecież przy okazji by Cię tam zaleczyli jakby coś wyszło - hm? Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 tymonka30 29.03.07, 09:57 nie chce laparo po 1-sze bo:wielokrotnie mialam znieczulenie i bardzo zle to znosze o 2gie-znajac mnie dlugo po takich zabiegach dochodze do sibie po 3cie jesli sa duze zrosty,a prawdopodobnie takie sa to i tak z nimi sie nic nie zrobi(zreszta tak powiedzial dr D) laparo kaze mi zrobic tylko po to zeby sie upewnic czy zaczynamy od inseminacji czy od razu ivf a mnie takie utwierdzenie nie potrzebne,wiec najpierw zaczniemy pare inseminacji a potem sie zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: tymonka30 29.03.07, 11:28 W sumie tak, to może odrazu ivf skoro taka sytuacja, warto to przedłużać ??? Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: tymonka30 29.03.07, 11:49 tez nad tym myslimy,ale wiesz ivf to ostatnia deska ratunku,a ja mam dopiero 27 lat, wiec zastanawiamy sie czy garnac sie na to czy njapierw sprobowac prostszej metody Odpowiedz Link Zgłoś
coccinelle76 Re: aaaaaaaa37 :) 29.03.07, 13:50 Wyglada na to, ze jestesmy w zasadzie w identycznej sytuacji i z tego co pamietam to Ty tez walczylas z bakteriami przed HSG. U mnie kontrast przeszedl ale pod duzym cisnieniem wiec lekarz tez zalozyl, ze moze jajowody sie na chwile przeplukaly ale tak naprawde to raczej nie funkcjonuja dobrze. Macice tez mam przesunieta tylko totalnie w lewo, ale to raczej w niczym nie przeszkadza. U mnie sytuacja wyglada tak, ze zaczelam brac CLO na wzmocnienie owulacji i przez trzy miesiace probujemy naturalnie. Nastepnie 3 inseminacje (nie wiem czy napewno sie zdecyduje) a potem to juz in vitro. Taki spokojny plan dzialania obralismy wspolnie z lekarzem i mysle, ze dla mnie jest najlepszy. O laparo rozmawialismy ale lekarz nie naciskal. Powiedzial, ze warto zrobic (przede wszystkim chyba, zeby obejrzec macice) ale to dodatkowe obciazenie dla mnie a moze niczego nowego nie wniesc. Wiec spokojnie, masz czas, zeby poprobowac jesli nie jestes "zcisnieniowana". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 cocoline76 29.03.07, 14:01 a gdzie sie leczysz? chcialabym z Toba na priv porozmawiac, moze gg? odezwij sie Odpowiedz Link Zgłoś
coccinelle76 Re: cocoline76 29.03.07, 18:01 Nie ma problemu, chetnie pogadam, odezwij sie prosze na gazetowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marion35 Dziewczyny róbcie laparo! 29.03.07, 19:32 Nie chcę wyjść na mądralę ale opowiem Wam o mojej sytuacji. Miałam hsg - wynik drożne.Potem 4 inseminacje.Biorąc pod uwagę rozłożenie ich w czasie, stracone pieniądze i nieustające huśtawki psychiczne moje i męża(od nadzieji przez obawy po totalne zawiedzenie)to był to zły plan.Po tych inseminacjach miałam laparo.Też źle znoszę narkozę i miałam ich sporo w życiu.Jednak laparoskopia jest jedyną możliwością żeby lekarz zobaczył co jest grane.Szkoda, że od tego zabiegu nie zaczęliśmy.Dla mnie wynik laparo był zły- jajowody niedrożne u wejścia do macicy-bez możliwości udrożnienia.Więc inseminacje bły bez sensu!Jednak w przypadkach gdy jest to możliwe podczas laparoskopii likwiduje się zrosty.Dziewczyny to naprawdę nie jest taki straszny zabieg a jest bardzo intotny dla dalszego leczenia. Pozdrawiam i życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
alix1 Re: Dziewczyny róbcie laparo! 29.03.07, 20:27 Więc dlaczego hsg powiedziało: drożne? Odpowiedz Link Zgłoś
marion35 Re: Dziewczyny róbcie laparo! 29.03.07, 20:39 Lekarzowi zadałam to samo pytanie-odpowiedział, że przy hsg kontrast podawany jest pod dużym ciśnieniem i może się przedostać.Dodam, że badanie miałam robione w renomowanej klinice dużego szpitala i o pomyłce raczej nie ma mowy. Hsg potwornie mnie bolało. Nie jestem jedynym takim przypadkiem na forum, już kiedyś była podobna rozmowa i dezwało się kilka dziewczyn-tu albo na bocianie.Niekoniecznie z dwoma niedrożnymi. Odpowiedz Link Zgłoś