Dodaj do ulubionych

plamienia,Bardzo Proszę o radę

28.03.07, 13:07
staramy się o dziecko od 2 lat i do tej pory kiedy monitorowałam
cykl,okazywało się ze pęcherzyk nie pekał, ostatnio 10 dnia cyklu kochałam
się z mężem,rano pojawiło się plamienie, następnego dnia troszkę nasililo się
i pojawił się ból brzucha,poszłam do lekarzai gi powiedział że prawdopodobnie
pecherzyk pekł i stąd ten ból(owulacyjny) i krwawienia owulacyjne,powiedzial
że wszystko w porzadku żeby się starać i może się uda?ALE co mnie martwi jest
21 dzień cyklu a krwawienia są nadal!brązowe,brzuch mnie nie boli,ale martwi
mnie to, kolezanka powiedział że jej znajoma jak tak miała zaszła w ciąże
proszę doradzcie czy zdarzyło wam się takie zdarzenie?
Obserwuj wątek
    • kasia780 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 28.03.07, 18:01
      jeszcze raz prosze jeśli ktoś mial podobne objawy niech się odezwie
      • iga1001 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 28.03.07, 22:01
        • iga1001 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 28.03.07, 22:05
          Przepraszam, ale zbyt szybko wcisnęłam enter.
          Nie chciałabym Cię martwić, ale w moim przypadku takie plamienia nie znaczyły
          nic dobrego. Rzeczywiście, lekarz miał rację, iż może to być i ból i krawienie
          owulacyjne. Bezpieczniej byłoby, gdyby zrobił Ci USG, wtedy sprawa by się
          wyjaśniła. A czy miałaś takie krwawienia wcześniej pomiędzy kolejnymi @ ?
          Ja borykam się z tym od dawna (ale to zupełnie inna historia).
          • miss30 Re: Iga1001 29.03.07, 12:04
            Ja borykam się z plamieniam i krwawieniami przed @ od jakichś 2 lat. Iga napisz
            co stwierdził Twój gin. Mój stwierdził, że mam zaburzoną II fazę cyklu, za mało
            progesteronu. Od roku biorę różne syntetyczne leki zawierające progesteron.
            Działa na mnie tylko Duphaston. Ale to nie jest metoda na leczenie. Przecież
            musi być jakiś sposób leczenia. Blokowanie krwawień hormonami to nie leczenie,
            problem pozostaje. Trzeba leczyć przyczynę a nie skutek. Martwi mnie to, bo
            nikt nie potrafi mi pomóc.
            • iga1001 Re: Iga1001 29.03.07, 12:57
              To ja podobnie, od 2001 r. mam problem z tymi krawieniami, zmieniałam już 2
              lekarzy i pewnie zanosi się na następną zmianę. Przez jakiś czas brałam luteinę
              od 16 do 25 dnia cyklu, moja II faza cyklu jest bardzo krótka. Zwykle właśnie w
              okolicach 16 dnia mam owu (wiem, bo co miesiąc mam monitoring) a od 18-19 dnia
              zwykle zaczynam plamić do 21 -22 dnia a zwykle w 25,26 pojawia się @.
              Pierwszy z lekarzy powiedział, że taka moja uroda, i że tysiące kobiet plami bo
              tak mają. Potem kolejny bardzo podobnie, a obecny "dopatrzył się" HPV
              (przeszłam juz kłykciny)oraz w lutym najprawdopodobniej polipa (chociaż tak
              naprawdę nie wiadomo co to jest). Teraz zaczęłam plamić w 18 dniu i plamiłam do
              początku @. W przyszłym tygodniu mam wizytę więc mam nadzieję, że coś się
              wreszczcie uda ustalić. Napiszę z pewnością.
              Jak do tej pory z postępów walki z tą przypadłością nie mogę się pochwalić.
              • miss30 Re: Iga1001 29.03.07, 14:18
                Ja również zmieniłam już 2 lekarzy. Żaden nie dopatrzył się niczego. Trochę
                mnie zmartwiłaś z kłykcinami i HPV. Mi mój pierwszy lekarz również powiedział,
                że taka moja uroda, ale nie uwierzyłam mu dlatego zmieniłam lekarza. w styczniu
                i w lutym brałam Orgametril, bo miałam torbiela i cykle były jak w zegarku, 3
                dni po ostatniej tabletce dostawałam @. W marcu nie jestem na żadnych
                tabletkach. Miałam stwierdzoną owu ok. 16 lub 17 dc a miesiączkę dostałam już
                27 dc (także II faza do bani). Nie wiem, co mam zrobić. W marcu chciałam zrobić
                sobie przerwę z bieganiem po lekarzach, ale widzę, że w przyszłym tygodniu
                muszę się wybrać. Ty pisałaś w innymwątku, że Twój lekarz "dopatrzył się"
                dziwnego obszaru - w jaki sposób on go zobaczył? USG, zwykłe badanie?
                • iga1001 Re: Iga1001 29.03.07, 14:33
                  Jeżeli chodzi to, "coś" wyglądało to mniej więcej tak.
                  Bardzo bolało mnie podbrzusze, bardziej niż w inne dni i te plamienia były
                  silniejsze, bardziej obfite, dlatego postanowiłam wybrać się ponownie go
                  lekarza.
                  W zwykłym badaniu nic szczególnego nie stwierdził, ale jak zrobił mi USG, to
                  sama widziałam, że tam coś jest. Nie było tego na innych USG, bo sobie w domu
                  porównałam z poprzednimi (conajmniej 6) i nic takiego na tamtych wydrukach z
                  USG nie było widać. Diagnoza nie jest jednoznaczna, ale usłyszałam, że to być
                  polip. Ale przecież ja kiedyś tego nie miałam, a plamienia niestety tak.
                  Rzeczywiście ostatnio bardzo się nasiliły więc tym razem śmiem przypuszczać, że
                  to przez to " coś" właśnie. Też jestem w kropce. Czekam do wizyty w przyszłym,
                  tygodniu i mam nadzieję, że coś się wyjaśni.
                  Piszę "obszar" bo dosłownie tak mam napisane w opisie USG.
                  • miss30 Re: Iga1001 29.03.07, 14:49
                    A jak odczuwałaś kłykciny?
                    Ja jak mam te krwawienia, plamienia, to mam swędzenia i pieczenia w pochwie,
                    jest to strasznie nieprzyjemne. Jak dostaję miesiączkę swędzenia przechodzą i
                    tak do następnego cyklu. Tylko jak biorę hormony to ich nie ma. Styczeń, luty
                    miałam w miarę normalnymi cyklami, bo jak pisałam brałam hormony, ale czuję że
                    w następnych cyklach się zacznie. Pisz koniecznie, jak coś nowego się dowiesz.
                    Ja wybiorę się do lekarza w przyszłym tygodniu też dam znać.
                    A ja chcę mieć dziecko i też się o nie staram a tu wszystko pod górkę. Na
                    Bocianie dr poradził mi indukcję owulacji, czyli poprawie jej jakośći a to może
                    poparwic przebieg fazy lutealnej. Rozumiem, że chodzi o stymulację. Już nic nie
                    wiem, zgłupiałam a tak chciałam odpocząć od lekarzy w tym miesiącu.
                    • iga1001 Re: Iga1001 29.03.07, 15:04
                      Oj, nikomu nie życzę tych podłych kłykcin, były wszędzie wewnątrz, na zewnątrz,
                      jedne mniejsze, drugie większe, a miałam wrażenie, że im mniejsze tym bardziej
                      bolesne. Próbowałam je sobie "podejrzeć", ale jak się domyślasz to trochę
                      kłopotliwe, bo brodawkę np. na palcu to dosyć łatwo zauważyć, "tam" trochę
                      trudniej. Lekarz stwierdził,że więcej małych jest na wewnętrznej ścianie
                      pochwy, aż sam się dziwił, że ich tyle i jak ja dam radę chodzić. I
                      rzeczywiście nie było to łatwe, ale dałam radę. Pomysły na usunięcie były różne.
                      Poskutkowała Betadyna (nie miałam żadnych problemów alergicznych), odpukać
                      nawrotów nie ma. Profilaktycznie (chociaż wiem, że to nie w tym kierunku) ale
                      po @ aplikuję sobie lactovaginal i niestety zmuszona byłam przestać chodzić na
                      basen. Może to głupio zabrzmi, ale od kiedy przestałam chodzić na basen nie
                      narzekam na tak częste infekcje. Dawniej co miesiąc było coś. Teraz
                      przynajmniej z tym mam częściowy spokój.
    • miss30 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 29.03.07, 15:14
      A czy lekarz gołym okiem był w stanie zobaczyć te kłykciny (nie bardzo wiem co
      to jest)? Tak dopytuję, bo może mnie to dotyczyć.
      • iga1001 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 29.03.07, 15:34
        Tak, kłykciny widać gołym okiem, podczas badania ginekologicznego. Boli to
        okropnie, a wręcz i boli i piecze, ja miałam wrażenie, jakby ktoś złośliwy
        nasypał mi piasku, uwierz mi tego nie da się nie zauważyć. Lekarz z pewnością
        to zobaczy, ale zanim on to zobaczy to z pewnością byś to poczuła (czego
        oczywiście nie życzę).
      • finka77 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 29.03.07, 15:39
        www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=4384&alt=54
        tu można poczytac o kłykcinach.
        Ja plamienia mam od 4 lat ,zdarzają sie 6,7 tazy w roku zawsze po owu 17 ,18 d.c
        i tak przez kilka dni.
        Za 3 tyg ide na histeroskpię .
        • iga1001 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 29.03.07, 15:52
          Tak Finko to wszystko prawda, mało tego, kiedyś była też dostępna stronka,
          gdzie można było zaobaczyć zdjęcia kłykcin, szukałam, ale nie mogę zleźć.
          A co dzięki histeroskopii będzie można podejrzeć? Czy gin zlecił Ci ją ze
          względu na te plamienia czy z innego powodu?
          • finka77 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 29.03.07, 15:54
            Ze względu na plamienia i mam grube endometriu zaraz po owu .
            • iga1001 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 29.03.07, 15:58
              Ok,zakodowałam.
              • miss30 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 29.03.07, 16:25
                Iga, czy te kłykciny to czułaś stale. Ja mam tak jak Ci pisałam pieczenia i
                swędzenia ale przed @ i zawsze towarzyszą im plamienia. Ja ostatnio, jak chodzę
                do gina to mam robione tylko USG, już mnie nie bada skupiliśmy się na owu i
                niepękających pęcherzykach, temat plamień nie poruszamy, bo skupiliśmy się na
                owu, no i hormony brałam. Postanowiłam po @ idę do innego gina.
                Aha i jeszcze jedno, czy masz obfite @, bo ja nie mogę sobie dać z tym rady. @
                mam już 3 dzień a leje się ze mnie jak z kranika i do tego wychodzą takie
                skrzepy. Nigdy tak nie miałam. Czy Ty masz takie @.
                • iga1001 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 31.03.07, 23:12
                  To nie było tak, że ciągle je czułam. Czułam je do pewnego momentu. Myślałam,
                  że to początek grzybicy. Dziwiło mnie, że aż tak ostry i dlatego popędziłam do
                  lekarza. On stwierdził to co stwierdził, zaaplikował leki i odpukać pomogło.Od
                  momentu wyleczenia. Nie mam nawrotów a przed @ plamię nadal, ostatnia była i
                  bardzo bolesna i obfita, bardziej niż poprzednie, ale to najprawdopodobniej
                  wina tego co mi się ostatnio przytrafiło. Jaki będzie finał dowiem się w
                  czwartek.
                  • miss30 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 02.04.07, 11:16
                    Ja idę dzisiaj do innego gina, zobaczymy co mi powie. Wczoraj zaaplikowałam
                    sobie Lactovaginal, tak jak pisałaś, mam nadzieję, że nie mam kłykcin.
                    • iga1001 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 02.04.07, 13:50
                      Witaj miss
                      Ja idę w środę do tego samego i aż się boję co będzie dalej.
                      A dziś mam wyjątkowego doła więc się wyłączę, żeby nie smucić.
                      Pozdrawiam
                      • miss30 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 03.04.07, 10:30
                        Iga, jak dzisiaj humor? Mam nadzieję, ze trochę lepiej. Idzie wiosna, lato a
                        ponoć, jak jest więcej słońca to te nasze hormony lepiej się wydzielają, także
                        mamy szanse w tym roku, wszystko przed nami.
                        Byłam u nowego gina - nie mam kłykcin, potwierdził że plamienia to u mnie są
                        przez zaburzenia hormonalne (fatalna II faza cyklu), no i mam aktualnie
                        jakiegoś grzybka. Nie mam jeszcze pęcherzyka (i pewnie już go w tym cyklu nie
                        będzie), takż nie testuję tym razem, od następnego cyklu zaczynam przygodę z
                        Clo.
                        Trzymam kciuki za Ciebie, pisz koniecznie, mam nadzieję, że u Ciebie humor
                        lepszy.
                        • iga1001 Re: plamienia,Bardzo Proszę o radę 03.04.07, 10:55
                          Witaj Miss
                          Czy u mnie humor lepszy? Hm, już tak się cieszyłam, że chociaż to, a tu wczoraj
                          mąż mi oznajmił, że wraca do palenia, bo już nie daje rady i niej jest w stanie
                          walczyć z nałogiem. Zalecił mu to lekarz, że najrozsądniej byłoby przestać
                          palić ale M długo nie wytrzymał, a tak się cieszyłam. Był dzielny ponad 3 m-ce
                          a teraz znów wracmy do punktu wyjścia.
                          Ja dopiero jutro mam wizytę, a już dziś trzęsę się jak galareta (taka moja
                          urodawink. Cieszę się, że nie masz kłykcin to naprawdę okropne, a grzybek ?-
                          poradzisz sobie z nim.
                          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka