Dodaj do ulubionych

a ja mam dość!!!

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.05.03, 19:40
znów próbowaliśmy,wiem że dopiero 4 miesiące ale już od 9-ciu nie stosujemy
żadnych metod anty,mimo,że w tym czasie nie celowaliśmy w te dni...ale
czuję,że znów zaczynają mnie boleć piersi,i tak już 3 miesiąc,wcześniej tego
nie miałąm,a teraz ok 16 dnia bolą mnie coraz bardziej,az 2 dni po niby
miesiączce-bo jest jakaś skąpa,przestają...zrobiłam test 4 dni temu i nic,3
dni temu miałam niby dzień płodny więc próbowalismy 12,14 i15ale znów tracę
nadziejęsad((
Bo...to może mieć związek z tym,że kiedys musiałam ...Jezu...usunąć
dzidzię,jak miałam 16 lat...nie warto już o tym mówić,ale lekarze nie
wiedzą,a miałam robionych kilka usg,ostatnio kilka m-cy temu i żadnych
nieprawidłowości nikt nie zauważył,więc co ja mam mysleć?że głupi stres
uniemożliwia mi zajście w ciąże?przecież to nie od stresu zależy,ale ode
innych czynników,a ja tak bardzo chcę dzieckasad
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: a ja mam dość!!! i ... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.05.03, 19:49
      nienawidzę byłej mojego faceta własnie za to,że tak łatwo zaszła w ciąże,bez
      żadnego wysiłku i starań,tak cholera po prostu zaszła sobie kiedyś w ciążę!!!!
      i najlepsze po to wzięła z nim ślub,zeby miec"legalnie"dziecko!!!!
      a ja?mimo miłości,która jest między nami,tej której nie było między Nimi!!nie
      mogę!!!mimo,że brzuch mam jakis dziwny,większy troszkę,jakiś twardy,że mam
      ciągle zły humor i chce mi się spać.to ten test nie wyszedł i nie jestem w
      ciąży-nie potrafie tego zrozumieć............nie mam już siły,po prostu nie
      mam...i tak boje się iść do lekarza i mówić,ze ja wcale nie chciałam usuwac
      tego dziecka,że to był przymus,że przecież zabieg musiał byc wykonany
      dobrze,że to nie może byc przyczyna!!!!!!!
      ...jestem załamana...
    • Gość: maksia Re: a ja mam dość!!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.03, 20:14
      To co było już nie wróci, wyrzuty sumienia na pewno masz
      olbrzymie i wcale Ci się nie dziwię. Wiadomo,że pewnych
      wspomnień tak łatwo nie wymarzesz ale postaraj się
      myśleć pozytywnie, a na pewno Ci się uda.Nie wracaj do
      przeszłości, bo stres wcale tu nie pomoże. Zacznij
      wszystko od nowa tak jakbyś zaczynała czytać nową
      książkę. Jeśli masz kogoś kto jest dla Ciebie wsparciem
      będzie Ci łatwiej. Uszy do góry.
      • Gość: vikas Re: a ja mam dość!!! IP: *.acn.pl / 10.68.5.* 16.05.03, 23:47
        Sama lat naście temu dałam adres i byłam przy tym kimś, kto nie chciał
        dzidzi.Słowem pomogłam się pozbyć, do dziś mam wyrzuty, ale to nie ja
        postanowiłam.Mimo wszystko brałam udział, a dziś sama nie mogę mieć dzidzi tzn.
        staram się , jak do tej pory bezskutecznie.Pomyśl sobie, że tak ma być i do
        Ciebie uśmiechnie się szczęście.Nie obweiniaj się to nie ma sensu.Wiem jedno
        gdyby to dziecko się urodziło wiele osób miałoby przechlapane życie, ale
        dziecko by było i jakoś ułożyłoby się życie.Niestety nie w tym sęk.Nie
        pochwalam , ani nie potępiam każdy ma prawo decydować o własnym losie.Uwierz w
        to, że CI się uda, bo tego chcesz i jesteś na to gotowa.Głowa do góry nie
        zaprzątaj sobie głowy tym , co było, a nie jest !
      • maja252 Re: a ja mam dość!!! 17.05.03, 21:00
        Witajsmile)))

nie mniej dosc,usmiechnij sie i dalej do dziela moze troche mniej emocji w tym
        wszystkim ja tez sie balam ze nie zajde odstawilam tabletki juz przed slubem
        chyba dwa miesiace a w ciaze zaszlam dopiero rok po slubie, muwiac szczeze nie
        robilam zadnych badan pomogla mi troche tesciowa podstawiajas do lykania kwas
        foliowy po dwoch miesiacach dzidzia byla w drodze ,nie wiem czy to bylo to ale
        ja wieze ze tak teraz mam dwuch chlopcow i kolejne w drodze a tez mi sie
        wydawalo ze nie bede miec dzieci a teraz wystarczy ze maz na mnie "popatrzy" i
        dzidzia gotowa (ta ostatnia to nie wiem kiedy zmajstrowalismy chyba
        prezrewatywa miala wade bo caly czas sie zabezpieczalismy)wiec moze sprubuj
        polykac ta witaminke to tez bedziesz niedlugo mamusia

Pozdrawiam Maja
    • Gość: rebecca Re: a ja mam dość!!! IP: *.chello.pl 19.05.03, 19:20
      anka, mnie sie wydaje, ze warto powiedziec lekarzowi o tym, ze dokonalas w
      przeszlosci aborcji. starasz sie - jak na to, zeby sie bac - krotko, wiec
      pewnie - i tego ci zycze bardzo smile - wszystko jest ok po prostu dzieciakowi
      sie nie spieszy. ale czasami po zabiegu sa komplikacje, ktore utrudniaja
      poczecie. wiec warto, zeby lekarz (o ile masz wlasnego lekarza), ktory cie
      prowadzi, o tym wiedzial.
      powodzenia
    • aniaje Re: a ja mam dość!!! 22.05.03, 19:57
      to,ja ale założyłam konto,podniosłyście mnie na duchusmile))własnie wzięłam kwas
      foliowy,ale mam go brac raz dziennie czy 2???za 6 dni okaże się,czy wyszło,ale
      mam maleńkie przeczucie ,że wyjdzie,bo jakieś tam objawy są,choć zadnych
      mdłości i ciemnych sutków...trzymajcie za "Nas"kciuki;D
      • Gość: kasialu Re: a ja mam dość!!! IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 21:31
        Uda Ci się na pewno! 4 -ce próby to mały pryszcz - nie ma powodu do
        zmartwienia.
        kasialu
      • kasialu Re: a ja mam dość!!! 22.05.03, 21:37
        Ja musiałam usunąć bo moja ciąża była pozamaciczna i też mam wyrzuty - chociaż
        innego wyjścia nie miałam. Ale wiem, ze musze mieć dzidzię ;o)
        kasialu
        • Gość: asiaw Re: a ja mam dość!!! IP: 212.160.138.* 23.05.03, 13:44
          Maja błagam cie nie lecz ludzi kwasem foliowym, owszem trzeba go brac planując
          ciaze ale tylko po to żeby uniknąc wad u dziecka np. wad cewy nerwowej.
          Aniu 4 miesiace to na prawdę pestka i nie ma powodów do frustracji ja próbuje
          od 3 lat a w sumie to jak pobiegne mysla w stecz to od co najmniej 8 lat
          powinnam miec juz dzidzię w związku z "kiepskim zabezpieczaniem bądz jego
          brakiemwink". Jesli boisz sie ,że cos jest nie tak najpierw zbadaj faceta bo
          niestyty obecnie wielu naszych chłopów ma kiepskie nasionka. Buziaki powodzenia.
    • aniaje Re: a ja mam dość!!! 26.05.03, 21:19
      też myślałam,że jak jutro nie wyjdzie ,żeby zbadac mojego faceta...ale mam
      nadzieję,ze jutro będzie najszczęśliwszy dzień w moim życiu!...
      Kasialu-własnie mialam Ci sie wpisać pod ostatnim postemsmilemusiałaś to
      zrobić,nie było wyjścia ani innej możliwości..i skądś znam to uczucie tyle,ze
      ja byłam w 9-10 tygodniu więc wyobraź sobie mój ból...ale juz o tym nie myśle
      i czekam na jutrzejszy poranek,oby nie poleciało a Tobie też sie udasmile))))))
      Pozdrawiam wszystkie mamy i te przyszłebig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka