Dodaj do ulubionych

Plamienie potransferowe

09.05.07, 23:04
Czy konieczne musi być plamienie między 6 a 10 dniem po transferze? Czy może
go nie być a można być w ciąży?? Dziś jest 8 dzień po transferze a ja nie
mam żadnego plamienia. Czy to coś oznacza?? Jakie Wy macie objawy?
Obserwuj wątek
    • tekla12 Re: Plamienie potransferowe 09.05.07, 23:15
      eryka1976 napisała:

> Czy konieczne musi być plamienie między 6 a 10 dniem po transferze?
      zdecydowanie nie musi
      Czy może > go nie być a można być w ciąży??
      jak najbardziej
      Dziś jest 8 dzień po transferze a ja nie
      > mam żadnego plamienia. Czy to coś oznacza??
      nic nie oznacza oprócz tego, że za 2-3 dni możesz oznaczyć poziom hcg
      Jakie Wy macie objawy?
      nie ma pewnych objawów wczesnej ciąży, gdyby były dostawałabyś ich listę w
      klinice, w której podchodziłaś do ivf
      Współczuję schizy drugiego tygodnia i mocno trzymam kciuki za wysoką betę.
      • mayaxx Re: Plamienie potransferowe 10.05.07, 08:43
        hej eryka, u mnie tez dzis 8 dpt. transfer mialam 2.05. to moj 2 transfer z
        mrozakow. nie mam zadnych objawow, dolegliwosci, ani plamienia. testuje we
        wtorek 15.05, a Ty? pozdrawiam i trzymaj sie, mayaxx
        • amcyk Re: Plamienie potransferowe 10.05.07, 09:59
          ja nie miałam żadnego plamienia potransferowego. Zarodek zaimplantował się
          bardzo późno, przed 10 dniem, bo 10dpt miałam betę na poziomie 17, więc
          niziutką, a teraz jestem szczęśliwą ciężarówką w 11 tygodniu ciąży, czego i
          Tobie życzę. Nie doszukuj się żadnych objawów, bo ich po prostu nie ma. Acha!!!
          Zjedz lody koniecznie teraz 1 raz dziennie, śmietankowe, truskawkowe, chodzi o
          mleczne, żaden sorbet. uwierz mi, pomagają zaimplantować się małemu/-ej....smile))
        • eryka1976 Re: Plamienie potransferowe 10.05.07, 10:58
          Hej! Tu Eryka. Ja też testuję 15 -ego. W której klinice miałaś transfer? Ja w
          Novum 2.05 u dr Starosławskeij. Wiesz, trochę się martwię,bo 5 godzin po
          transferze wypłynęło ze mnie trochę płynu, chyba tego w którym byly podane
          zarodki. Boję się że one mogły sobie wypłynąc razem z tym płynem. Czy Ty też
          tak miałaś po transferze?? Kto Ci robił transfer? Pozdrawiam
          • marti991 Re: Plamienie potransferowe 10.05.07, 13:26
            dziewczyny ja od 10 do 12dpt mocno plamiłam ,jeszcze nie byłam na becie bo się
            boje,powiedzcie czy mam czego sie bać, czy to jest normalne to jest mój
            pierwszy transfer i nie bardzo wiem co mam robić
            • tekla12 marti991 10.05.07, 20:11
              Zrób jak najszybciej bhcg i progesteron, przy zbyt niskim poziomie prg mogą być
              plamienia. Trzymam kciuki za wysoką betę.
          • mayaxx Re: Plamienie potransferowe 10.05.07, 19:53
            Eryko, zarodki nie moga wyplynac. jest to fizycznie niemozliwe. one nie wisza
            tam w powietrzu, tylko sa przylkejone do scianki endometrium. wyobraz sobie, ze
            przykladasz mokra kartkeczke do szyby - nie odpadnie, prawda (to porownanie
            wyczytalam w internecie). a zarodek nie wysycha, wiec tez nie ma prawa sie
            odkleic. wiec tym sie nie martw.
            bierzesz leki wspomagajace (progesteron)? trzymaj sie, mayaxx

PS. lecze sie w Niemczech.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka