Dodaj do ulubionych

CzerwczowE inseminacje

• jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 21:30
      moja kochana zauwazylam ze mam plamienia na bieliznie, i w sluzie jest krew,
      czy to normalne?? prosze daj znac bo sie martwie
      • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 22:22
        Jeśli to plamienia, to się zdarza po iui. Nie ma się co martwić, tylko
        obserwować trzeba. Gdyby krwi było dużo, to ja bym radziła lecieć do ginia.
        Ale to na pewno plamienia spowodowane iui, pisałaś, że bolesna była, więc
        pewnie jakieś naczynka popękały. Lekkie plamienie może się utrzymać kilka dni
        aż się wszystko zagoi. Uszy do góry! smile
        • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 22:26
          dziekuje ci bardzo za odpowiedz. no to bede do ciebie pisac co i jak z
          objawamismile) a za 14 dni testuje.a jaka jest twoja sytuacja??? buziaki
          • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 13.06.07, 22:32
            pisz pisz, liczę na dobre wieści.
            U mnie ok, piersi rosną i bolą (i to mi daje nadzieję, że fasolka jednak się
            zadomowiła). Testuję troszkę wcześniej niż Ty, bo za jakieś 10 - 12 dni.
            Grunt to być na luzie, będzie co ma być wink
            Dobranoc wszystkim i kolorowych!
            • citri Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 07:03
              jollyb kaczucha31 ma rację takie plamnienia po iui sa normalne wink ja dzis
              pierwsze podgladanko to 12dc naturalnego trzymajcie kciuki! a wszystkim przed i
              po życze zafasolkowania wink
              • citri Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 07:04
                Acha i dziewczyny jak to jest z lerzeniem po iui? trzeba, powinno się czy nie
                ma to znaczenia?
                • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 10:01
                  Z reguły każą leżeć ok 10 - 20 minut - i to pewnie nie zaszkodzi - ale kiedyś
                  czytałam na forum wypowiedź dziewczyny, która nie miała czasu i od razu po iui
                  poleciała do pracy i też się jej udało. Moim zdaniem, chyba lepiej mimo
                  wszystko trochę poleżeć i się odprężyć.
                  • netty2 Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 12:25
                    Hej
                    Dzis ostatni zastrzyk z gonalu i jutro zobaczymy czy cos wyroslo.
                    Mi sie spieszy jak kazdej z nas chyba, a fajnie jak by bylo w niedziele, bo mam
                    bardzo duzo pracu i nie moge sobie pozwolic na zwalnania sie teraz co ranek sad
                    Jol - 30 milionow po oczyszczeniu to super nawet, a szansa jest zawsze, czyu
                    przy 1 czy przy 4 razie. Trzeba wierzyc.
                    My chyba po oczyszczeniu to nie bedziemy miec nawet 3 milionow, wiec widzisz
                    sama jakiego masz farta wink
                    • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 15:56
                      cześć dziewczyny wczoraj wieczorem miałam USG 10 dc w prawym dwa większe
                      pęcherzyki 12 i 8 mm a w lewym jajniku 13 i 7, zadzwoniłam dzisiaj do Novum a
                      lekarz mi mówi że są małe a w zeszłym cyklu były 3 pęcherzyki w 9dc 8 i 11, już
                      nic z tego nie rozumiem kazał jutro powtórzyć USG, chce mi zrobić iui w sobotę
                      a to dopiero 13dc jak myślicie zgadzać się czy lepiej poczekać do poniedziałku
                      do 15dc, w Novum w niedzielę jest nie czynne, zdenerwowałam się tylko i ryczeć
                      mi się chce to nasza trzecia iui i strasznie się boję że nawet do niej nie
                      dojdzie, przepraszam że tak dużo
                    • netty2 Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 14:26
                      Hej
                      Po dzisiejszym usg marnie to jakos widze. 12dc i jest tylko jeden jakis taki
                      wiekszy pecherzyk, 9mm. Endo super ladne ,jak to okreslila polozna.
                      Mam jeszcze 3 zastrzyki z gonalu zrobic i w poniedzialek nowe usg.
                      Co wy na to ?
    • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 16:44
      Cześć dziewczynkismile
      u mnie dziś 14 dzień po iui. Nie mam odwagi zrobić testu-wolę żyć nadzieją.
      Wiecie co przed chwilą widziałam? : bociana spacerującego w moim ogródku!!! Szok!
      Może coś przyniósł smile
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 16:48
      ojej bravia daj znac co i jak. ja testuje za 2 tygodnie, masz jakies objawy???
      • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 16:58
        Tak! Wszystkie na @!
        Cycki bolą jak cholera od dobrych kilku dni i brzuch co ranosad
        Ale nadal się łudzę...
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 16:57
      dziewczynki jeszcze jedno pytanie powiedzcie mi czy po inseminacji
      sprawdzalyscie rano temperature?? ja dzisiaj mierzylam i mam 36,97 ( mierzylam
      rano w lozku zanim wstalam) gdzies czytalam ze jesli zaplodnienie doszlo do
      skutku to tempka ma byc wlasnie wysoka. dajcie znac co wy na to, buziaki
      • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 17:45
        Po owu, czyli w drugiej fazie cylku, temperatura zawsze jest podwyższona w
        stosunku do tej z początku cyklu, niezależnie od tego czy się udało zajść w
        ciążę czy nie. Jeśli utrzymuje Ci się taka podwyższona temperatura dłużej niż
        18 dni, może to oznaczać ciążę. To takie uogólnienie, bo jeśli ktoś ma długaśną
        fazę lutenalną to taka tempka może być i 20 dni a potem @ i tak przychodzi
        (wtedy temp. spada). To tyle. Zatem pozostaje wytrwale mierzyć i czekać wink
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 17:06
      bravia rob test!!!! czekam!!!! powodzenia
      • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 17:18
        Czekam do jutrasmile
        Jutro nasza 5 rocznica ślubu-oj, ale byłby cudny prezent smile)))
        • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 17:39
          Życzę fasoleczki! smile
        • citri Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 19:50
          Oj ja bym nie wytrzymała wink

Póki co Po wizycie u dr. Endo 12 wiec super natomiast pecherzyk w 12dc 12 i to
          nie jest dobre bo za maly do dnia cyklu i wielkosci endo insemka w tym cyklu
          naturalnym pod znakiem zapytania w niedzielę jeszcze raz usg moze coś sie
          zmieni a jak nie to w przyszłym miesiącu ze stymulacją. Nie jest mi aż tak
          super smutno bo wiedzialam na co się piszę decydujac sie na naturalny cykl ale
          cóż...
          • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 20:01
            ja tez bym nie wytrzmalasmile) jestem dopiero dzien po a juz bym chciala
            testowacsmile) ja najwczesniej moge testowac okolo 27 czerwca a do tego czasu
            chyba oszaleje, probuje sie zajac czym tylko moge a itak mysle non stop. ojej
            straszne to oczekiwanie i niepewnosc. pozdrawiam
            • aniaresz Re: CzerwczowE inseminacje 14.06.07, 23:03
              Bravia1. trzymam kciuki. Przed testem zmierz temperaturkę, ja zawsze tak robię i jak jest poniżej 37 to wtedy nadzieja spada. Także test odkładam. Myślę że ten bocian coś znaczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 08:14
                Kurczę -Aniuresz- nakręcasz mnie smile
                Boli mnie brzuch @, ale zmierzyłam właśnie tą tempkę.
                Jakby mnie ktoś zobaczył to stwierdziłby, że jestem czubkiem surprised
                Leżałam z elektr. term. między nogami i rtęciowym pod pachą smile
                Na tym pierwszym wyszło 37,3, a na drugim 37!!!! Zwariuję! Jadę po test!
                Poniżej koleżanka pisze o przeziębieniu po iui i że lekarz mówi, że to
                przeszkoda dla zagnieżdżenia zarodka. Ja zaraz po 2 iui byłam strasznie
                przeziębiona i na efekty właśnie czekam.
                I modlę się do Boga, żeby ten bociek coś znaczył (nasypałam nawet cukru za
                okno-jak któraś dziewczyna na innym wątku-hi hi hi)
                • citri Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 09:30
                  mój dr dmucha nawet na zimne wieć tym sienie sugeruj, czekamy na wyniki testu!
    • citri Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 06:47
      Nad ranem mnie oswieciło bo teraz kojarze jeszcze jedną rzecz o ktorej mówił dr
      a mianowicie że nie mam sie przeziębić bo to dziala wtedy na zganieżdżenie
      zarodka tak samo jak wkladka domaciczna która powoduje stan zapalny i
      uniemozliwia jego zagnieżdżnie, a ja mam wysokie OB czyli stan zapalny ale o
      tym wie no i jeszcze o alergi musze pwiedzeic która sie odżywa bo alergia to
      rownież stana zapalny w organiźmie, w lutym robilam IGE calkowite norma do 63
      dla dorosłych a ja mam 476 takze duzo za duzo, i co z tym fantem? chyba nie
      pujdzie tak gładko...
    • ewelina158 Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 08:58
      i znów się nie udało dziś przyszła@ już wczoraj wieczorem wiedziałam że
      przyjdzie@ brzuch mnie bolał i delikatne krwawienie.poplakalam sie.ale dziś
      nowy dzień nowa nadzieja że tym razem się uda.iui 4 pewnie bende miała 29
      czerwca.w tym cyklu bende mieży temperature i posype parapet cukrem.dla boćkuw
      może przylecą.sorki za błędy.
      • citri Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 09:29
        przytulam
      • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 10:04
        Ja też przytulam.
        Dzielna jesteś, tak trzymaj, nowy cykl - nowe możliwości i szanse. Na pewno
        wreszcie się uda, musi. Życzę Ci tego bardzo smile
        I pozdrawiam
        • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 10:54
          sad Jedna wstrętna krecha sad
          • ewelina158 Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 11:14
            dzienki dziewczyny.przes ostatnie miesiące załamywałam sie ale teras już nie
            codziennie czytam wasze posty i wiem że niejestem sama i prawie codziennie
            ktureś z nas sie udaje to i mi tesz się uda.i takiej wersji sie czymam szkoda
            łez bo przydadzą sie jak zobaczy sie te dwie wymarzone krech ale to bendą łzy
            szczęściajeszcz wrazie czego jeszcz 3 iui i ivf to to już na 100% się uda jak
            nie za 1 to już mus za 2.tego sie czymam bo daje mi siełe.ale tesz jest dużo
            dziewczyn którym niedawali szansy a jadnak zaciążyły.wiera czyni cuda wrzucić
            na luz i sie nie martwić bo stres daje dużo.sorki ze tak długo i za błędy
            czymam za was kciuki.
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 16:43
      bravia bardzo mi przykro ale wiesz co, zrob sobie test jeszcze za 2 dni jesli
      nie dostaniesz @. ja tez jakos tak mysle ze nic z tego nie bedzie jesli chodzi
      o moja inseminacjesad dam ci znac. sciskam cie serdecznie.i pamietaj nowy cykl
      nowa nadzieja.
      • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 16:51
        Dzięki Jollyb, miło.
        Daj znać koniecznie co u Ciebie.
        A jak się czujesz?
        Ja sobie odpuszczę 3 iui-na razie.
        Wakacje się zbliżają-trzeba wypocząć i nabrać nowych sił smile
        Pozdrawiam gorąco!
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 17:05
      szczerze?? czuje sie normalnie jak zawsze. nic zero drazliwych piersi, bolu
      brzucha, nic a nic. a na dodatek kochana rano mialam nizsza temperature,
      wczoraj sie cieszylam bo mialam 36.97 a dzisiaj niewiele ponad 36sad(
      staram sie nie myslec o tym ale cos ty , to nie wychodzi bo mysle o tym co sie
      dzieje w moim brzuchu non stop, w pracy, w drodze do pracy, na zakupach, szok.
      poza tym zaplacilimsy za caly cykl (monitoring , leki, zastrzyk, oczyszczenie
      spermy i inseminacje) 800 dolarow i naprawde nie wiem czy moj maz bedzie happy
      jesli go zaczne namawiac na nastepna probe w lipcu, choc moze powinnismy bo to
      moja pierwsza inseminacja. kochana sciskam , czy dostalas okres??
      • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 17:14
        Wiem, ze to trudne przestać o tym myśleć , ale nie daj się zwariować!
        Ja po 1 iui też tak miałam-dopatrywałam się dosłownie wszystkiego. Było mi
        niedobrze, słabo itp. Chora wyobrażnia.
        Temperatury jakoś nigdy nie mierzyłam, więc Ci nie pomogę. Dziś za namową
        Aniresz zmierzyłam i miałam 37,3 - cokolwiek to oznacza.
        Strasznie droga ta iui u Was. My płaciliśmy za iui 450 zł. Za zastrzyk chyba 20
        i 3x usg=ok 100,-. Jakoś tak.
        Wierzę, że następna iui nie będzie Wam potrzebna smile i tego się trzymaj!
        Ja @ nadal nie dostałam. Biegam co chwilkę do toalety i sprawdzam ;-O Zwariuję!!!
      • aniaresz Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 17:21
        Bravia1. Nie trać nadziei jak masz taką temperaturkę to dobrze wróży. Dopiero jak przyjdzie @ to będziesz miała pewnośc. Ja też odpuszczam wakacje bo wyjazdy mam po drodze i nie chcę się stresować/ liczę trochę na cud naturalny pocichutku/ Znów we wrześniu mój dr jedzie na urlop i nie wiem czy zdążę, także pewny termin to październik aż. Co zrobić trzeba czekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja ciągle czekam na twoje 2 kreski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • aniaresz Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 17:25
          Bravia1. Aha. przy takiej temperaturce jak 37,3 to dzisiaj napewno @ nie dostaniesz, byle jutro nie spadła. Czuję że będzie dobrze!!!!!!!!!!
          • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 17:34
            Aniuresz! Obyś się nie myliła!
            Boję się już nawet iść do kibelka wink
            Byleby do jutra!
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 17:24
      BRAVIA
      • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 17:26
        SORRY cos mi sie wcisnleo zle, ta twoja tempka jest naprawde ok, powinna byc
        okolo37 jesli jest ciaza, a przynjamniej tak gdzies przeczytalam, sluchaj ty
        sobie zrob jutro rano nastepny test. a jak twoje piersi?/ widzisz jakies
        zmiany??? a co do kanady wierz mi nie tylko to jest tu drogie, szczerze nie
        lubie tego kraju. tesknie za pl.
        • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 17:32
          Eh Jollyb! Boję się jak cholera!
          Piersi bolą ponad tydzień-jak na @. Duże i ciężkie wink
          Wierzę, że tęsknisz za Polską. Kiedyś byłam podad pół roku w Austrii i myślałam,
          ze zwariuję! Nie ma jak w domciu smile Mimo tego, że w Polsce taki
          bałagan-zwłaszcza polityczny, i zarobki marne- nie pojechałabym już na "obczyznę".
          Długo już jesteście w Kanadzie? Macie zamiar wracać?
          • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 17:43
            dziś byłam na kolejnym podglądanku, w poniedziąłek następne i jak dobrze
            pójdzie to we wtorek moje 3iui, mam nadzieję że tym razem się uda, bravia nie
            trać nadzieji może nie długo będziemy łapać twoje fluidki, pozdrowienia dla
            wszystkich starających się
            • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 17:49
              Trzymam kciuki za Twoją 3 iui!Będzie dobrze: do 3 razy sztuka smile

Dziewczyny nie wiem czy mam brać dalej luteinę?
              Biorę 2x1 już 14 dni.
              • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 17:51
                ostatnio lekarzowi też tak powiedziałam, dzięki za kciuki, może powinnaś
                jeszcze łykać a jutro zrobiś sikańca albo betę
                • aniaresz Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 18:26
                  Oczywiście nikomu nie życzę, ale jak coś to do ilu próbujecie iui? każdy ma jakiś lmit cierpliwości. Ja postanowiłam 5iui zrobić a jak nie wyjdą to in vitro na wiosnę chyba będzie trzeba. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie! Kibicuje wam mocno/ trochę mi smutno bo za 2-3 dni miałabym 2 iui a przez ten antybiotyk mojego M się pochrzaniło.
                  • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 18:31
                    też myślę o 5,jak nie wyjdzie teraz ta 3 to następne będę robić dopiero po
                    wakacjach,ale mam taką cichą nadzieję że się w końcu uda bo mam już dość tych
                    rozczarowań kiedy przychodzi @, fajnie by było żeby każda z nas płakała widząc
                    2 krech na teście a nie jedną
                    • aniaresz Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 18:55
                      Jurkitek! Masz rację. Rozczarowania są najgorsze. ja najgorzej ryczałam po mojej 1iui, ale to dlatego że nastawiłam się bardzo że napewno się uda bo wszystko wyszło idealnie/ parametry nasienia 60mln po preparatyce i 3 piękne pęcherzyki/. Także lepiej nastawić się na NIE i się miło rozczarować!!!!!!!!!! Pozdrawiam
                  • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 19:05
                    Nam lekarz proponował 6x.
                    Ale ja bym tyle chyba nie wytrzymala.
                    Po 1 iui powiedział, że w naszym przypadku nikt nie proponowałby następnej iui,
                    tylko in vitro (po spreparowaniu było 0,5 mln).
                    Ale on" żeby być pewnym"- jak to ujął-zaproponował jeszcze jedno. I wyszło 10
                    mln po spreparowaniu. Wiem ,że to niewiele, ale...
                    Nie stać nas jak na razie na in vitro, bo gin kazał się przygotować na ok 10 tys
                    (łącznie z lekami, monitoringiem itp.). Może jakaś pożyczka w przyszłości-nie
                    wiem...
    • ewelina158 Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 18:18
      ja lecze sie w wiedniu w akh jak narazie to za żadne badanie nie płace tylko za
      iui 150 eu jak nam się nieuda za 6 razem to idziemy na ivf które kosztuje
      1150eu bo reszte dopłaca ubespieczalnia.i przuznam wam się szczeże że nic
      prawie nieumiem niemieckiego i opsuga jest dlamnie miła za karzdym razem chodzę
      z menżem bo on umi niemiecki.i dobrze niech chodzi i widzi ile kobiety muszą
      przejść aby mieć dzidziebo oni to tlko zrobią co maj i natym koniec a reszta
      należy donas.
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 19:05
      ale nam sie watek pieknie rozwijasmile)
      co do kanady to chce wrocic do polski bardzo bardzo, maz troche mniej. ja
      tesknie przede wszystkim za praca, w polsce uczylam w szkole, a tu w kanadzie
      nie ma o tym mowy. pracuje w biurze, robie faktury i umieram bo tak strasznie
      tego nienawidze ale lepsze to niz sprzatanie prawda??? na razie jednak mysle o
      tym co teraz sie dzieje w brzuszku i tak bardzo bym chciala byc w ciazy,
      najsmieszniejze jest to ze przyjechalam do kanady TYLKO po to aby zajsc w ciaze
      a nie do pracy czy w jakiejs innej potrzebie, maz mieskza tu od kilku lat a ja
      chcialam czekac na niego w polsce ale postanowilismy ze czas na dziecko no i
      wzielam urlop ze szkoly i co?? ZERO dzidziusia jasna cholera!!!
      no nic nadziei nie trace, staramy sie z przerwami juz 2 lata.
      bravia prosze daj znac co z toba, a jesli dostaniesz okres to pamietaj ze mysle
      o tobie. u mnie nadal zadnych objawow.
      i jeszcze cos smiesznego na koniec, moja kotka tez ma chyba urojona ciaze bo
      przyniosla sobie do swojego koszyczka 3 pluszaki i lezy z nimi caly czas, oj co
      to sie dzieje na tym swieciesmile) chyba ma to po swojej panismile)) BUZIAKI dla
      ciebie bravia i dla wszystkich dziewczynek z tego watkusmile)
      • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 15.06.07, 19:28
        aniaresz ja za każdym razem ryczę przez cały dzień ale następny jest już lepszy
        mam nadzieję że następne łzy to będą łzy szcześcia czego i wam z całego serca
        życzę pozdrawiam
      • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 16.06.07, 08:59
        U mnie kochane bez zmian. Okresu jak nie było tak nie ma. Piersi strasznie bolą
        i brzuch jak co rano. Trocę z tym brzuchem dziwne, bo mnie bolał zaraz przed @
        dzień i w pierwszym dniu troszkę-i koniec, a teraz już tak długo. Hmmm-niewiem.
        No i temp. spadła na 36,9 sad

Jollyb ty masz przesrane z tą exs Twojego męża. Ludzie potrafią być wredni -
        naprawdę! Ale nic się nie martw, już wkrótce wypniesz się na nią wielgachnym
        brzuszkiem smile))
        Całusy...
      • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 17.06.07, 14:39
        Jollyb co z Tobą? Jak się czujesz?

Ja nadal nie dostałam tej pieprz....j @. Testy wychodzą negatywne. Dziś 17 dzień
        po iui.
    • delfinem Re: CzerwczowE inseminacje 16.06.07, 10:34
      Witam ponownie smile
      Meldowałam się na wąteczku na początku, ale potem tylko podczytywałam, bo nie
      wiedziałam jak u mnie pójdzie stymulacja. Wczoraj miałam pierwsze podglądanko
      na usg i są 2 pęcherzyki: jeden 23 mm, drugi też ponad 20mm, oba są na jednym
      jajniku, endo - 9 mm. Stymulowana byłam CLOx3 dziennie. No i tu zaczęła się
      moja schiza: czy te pęcherzyki nie są za duże jak na 12 d.c.? Jutro mam mieć
      rano IUI, a już dziś spać nie mogłam, bo cały czas myślę o tych pęcherzykach.
      Nigdy takie duże nie urosły i boję się, że to może pozostałości z poprzedniego
      cyklu? Podpowiedzcie coś, plissss...
      • citri Re: CzerwczowE inseminacje 16.06.07, 13:55
        ja w 12dc bez stymulacji 12mm pecherzyk crying jutro drugie podgladanko 15dc jak
        nie urosną to od nowego cyklu na stymulacji
        A twoje pecherzyki myśle że jak najbardziej ok!
        • meganb1 Re: CzerwczowE inseminacje 17.06.07, 11:03
          Ja jestem własnie po mojej II iui. Nie martwilabym się na twoim miejscu
          pęcherzykami, gdyż u mnie iui wypadała właśnie 12dc i miałam ich dwa : 29 i 22
          mm. Więc mój pęcherzyk był znacznie większy od twoich a lekarz powiedział że
          jest oki. Dodam jeszcze że była to moja I iui stymulowana clo. Więc spokojnie,
          zobaczysz że będzie dobrze. Pozdrawiam smile
          • citri po drugim podglądanku 17.06.07, 11:31
            Wróciłam z wiyty i pęcherzyk podrusł ma obecnie 19mm w najwiekszym punkcie ale
            usredniajć 16mm endo 14mm tez urosło zobaczymy co we wtorek jesli znow troszke
            podrosnie to środa lub czwartek insemka wiec jeszcze nie wszystko stracone w
            tym cyklu z czego się bardzo cieszę wink
            • delfinem Re: po drugim podglądanku 17.06.07, 12:56
              To trzymam kciuki żeby dalej rósł smile
          • delfinem Re: CzerwczowE inseminacje 17.06.07, 12:57
            meganb1 - dzisiaj miałaś IUI? To chyba razem będziemy odliczać te cholerne 2
            tygodnie.
            U mnie pęcherzyki pękły, plemniczki nie najgorsze jak powiedział doktor, i
            teraz tylko czekać.
            • meganb1 Re: CzerwczowE inseminacje 17.06.07, 13:56
              delfinem ja mialam iui 14 czerwca, ale to prawie w tym samym terminie. Ja w
              każdym bądź razie trzymam kciuki za wszystkie kobitki z czerwcową iui na karku smile
    • jola312 Re: CzerwczowE inseminacje 17.06.07, 20:15
      Witam,
      ja będę miała 3 IUI w poniedziałek 18.06 (17 d.c.). Mam takie pytanie do Was:
      czy w ogóle to ma sens, jeżeli na piątkowym USG endometrium było zaledwie 4mm?
      Wydaje mi się, że do zagnieżdżenia potrzeba co najmniej 8-9mm? Pęcherzyki były
      wtedy 14 i 15mm. Dzisiaj rano wzięłam pregnyl i nie wiem czy przez te 2 dni od
      ptku do ndzieli wszystko mi wystarczająco urosło? Bardzo proszę może któraś z
      Was coś więcej na ten temat wie?
      Pozdrawiam wszystkie czekające.
      • meganb1 Re: CzerwczowE inseminacje 17.06.07, 22:26
        jola312, ja ostatnio mialam podobną sytuację do twojej. Pęcherzyki rozmiarem
        całkiem przyzwoite ale endometrium zbyt małe. Doktorek powiedział mi abym się
        nie martwiła, gdyż blona przyrasta dziennie 1-2 mm, czyli u Ciebie może ona
        osiągnąć odpowiednią wartość w dniu iui. Dodam, że pierwszy raz w tym cyklu
        przed iui byłam stymulowana clo, przez co mialam nawet 2 pęcherzyki gotowe do
        dzialania na dzień iui smilePozdrawiam i trzymam kciuki za udaną iui.
        • jola312 Re: CzerwczowE inseminacje 17.06.07, 23:11
          Dzięki meganb1 za odpowiedż. Mam nadzieję, że się nie mylisz i u mnie to endo
          też się ruszy. Nie wie czy wiesz, że to CLO jest odpowiedzialny za słabą
          wyściółkę i dlatego przy stymulacji CLO trzeba kontrolować poziom estrogenów. U
          mnie poprzednie IUI były stymulowane CLO a potem brałam jeszcze 8 ampułek
          menopuru, żeby zniwelować te efekty uboczne. Teraz poprosiłam doktórkę o tańszą
          wersję i wzięłam tylo 2 ampułki menopuru. Mam nadzieję, że to wystarczy.
          pozdrawiam
    • gabibuziak Re: CzerwczowE inseminacje 18.06.07, 08:07
      Witam! Niewytrzymałam w piątek (11 d po iui) zrobiłam test no i KRECHA sad(. Od
      wczoraj plamie no i się pobuczałam,i w dodatku jeszcze sie łudzę, że moze
      jednak test był zepsuty a organizm tak reaguję, M tez kaze dzwonic do lekarza i
      spytac ... tak tylko o co... No coz poczekam az całkiem nadejdzie @ bo to
      nieuchronne sad((. Bravia1 trzymam kciuki moze jednak nie nadejdzie @ a testy
      czasami są mylnę. Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za oczekujące
      trzymajcie się!!!
      • aniaresz Re: CzerwczowE inseminacje 18.06.07, 12:10
        Gabibuzik! Absolutnie się nie przejmuj tym testem, ponieważ w 11dpo to tylko beta da ci pewność. Słyszałam że testy często nawalają, w dniu spodziewanej @ często ta 2 krecha jest bardzo słaba. Głowa do góry! Trzymam kciuki! będzie dobrze! Zobaczysz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • gabibuziak Re: CzerwczowE inseminacje 18.06.07, 12:30
          Aniaresz dzięki jeszcze maleńką nadzieje mam.
          • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 18.06.07, 14:38
            witam dzisisj było trzecie podglądanko, największy pęcherzyk ma 21mm reszta ma
            od 15-18mm(jest ich 5), więc jutro o 12,40 trzecie podejście do iui dziewczyny
            trzymajcie kciuki, naewt nie wiecie jak się denerwuje jutrem bo mam nadzieję że
            się uda, jeszcze jedno sama zadecydowałam o pregnylu dziś o 12 jak myślicie
            dobrze zrobiłam, do lekarza będe dzwonić dopiero o 16 i wydawało mi się że na
            zastrzyk przed jutrem będzie za późno, pozdrawiam
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 18.06.07, 17:15
      bravia co u ciebie???? ja 7 dni po inseminacjach ZADNYCH objawow, mysle ze
      marne sznasesad
      • tulcia Re: CzerwczowE inseminacje 18.06.07, 20:04
        A ja mam tylko takie pytanie
        Dlaczego tak pesymistycznie podchodzicie?
        Jollyb dlaczego zakladasz, ze sie nie udalo? Jakie bys chciala miec objawy po 7
        dniach od IUI? Nie mozna miec zadnych. Ja nie mialam ZADNYCH objawow 20 dni po
        IUI, bo wtedy dopiero zrobilam test i co? Byly 2 tluste rozowe krechy, ktore
        dzisiaj maja juz ponad 3 latka smile Tak wiec wiecej optymizmu i nie doszukujcie
        sie objawow, bo na nie jest naprawde za szybko. A ciezkie piersi itd sa
        zazwyczaj objawem stymulacji, ja mam tak za kazdym razem po obecnych
        stymulacjach.
        Zycze wiary i udanych IUI.
        Pozdrawiam
      • bravia1 Gabi.Jollyb... 19.06.07, 18:35
        Ja odpadam sad
        Wczoraj dostałam @ po odstawieniu luteiny...Strasznie mi smutno.
        Nie będę robiła 3 iui w lipcu, bo potrzebna nam kasa, żeby pomóc mojemu
        teściowi. Okazało się że ma nawrót choroby i trzeba robić chemię. W tym
        piep....m szpitalu-trzeba dać " w łapę" lekarzowi i pielęgniarkom, żeby go
        traktowali jak człowieka, a nie jak rzecz...
        Posypały się moje marzenia...A bociek dalej krąży nad ogródkiem smile

Gabi - na test za wcześnie!!!To może plamienie implantacyjne.
        Kuzynka męża tłukła mi do głowy, żebym się nie przejmowała testami, bo ona
        zrobiła w 14 dni po owu i wyszedł ujemny, a dopiero w 17 -dodatni!
        Tak że wszystko przed Tobą!
        Będzie dobrze, zobaczysz!!!

A Ty Joolyb nie doszukuj się objawów, bo zwariujesz wink))
        Poczekaj cierpliwie, choć to trudne!
        I pamiętaj ,że brak wiadomości (czyt. objawów) - to dobra wiadomość!!!!

Trzymam nadal kciuki za Was wszystkie!!!
        Powodzenia, całuję gorąco i głowa do góry!
    • jola312 Re: CzerwczowE inseminacje 18.06.07, 22:22
      Witajcie, jestem dzisiaj po IUI. Doktorek był tak delikatny jak rzeżnik, ale to
      szczegół. Stresuje mnie myśl, że zabieg był nie o czasie, tzn. jestem prawie
      pewna, że wczoraj wieczorem miałam owulację (ok. 23.00 poczułam ból w okolicy
      jajnika i potem ciągnęło mnie w dole brzucha).Dzisiaj IUI była o 13.00, więc aż
      14 godz. po pęknięciu pęcherzyka. Wiem, że kom. jaj. może być zapłodnienia
      mniej więcej do 24 godzin, ale i tak cały czas myślę, że u mnie już dawno
      zdążyła wypaść. No i cóż, nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać (jak ja
      tego nienawidzę!!!); w końcu musi się udać! Jestem pewna, że każdej z nas!
      Pozdrawiam
      • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 18.06.07, 22:33
        witaj a czy przed iui nie sprawdzał na USG czy masz jeszcze pęcherzyk? ja mam
        jutro i też czuję ból ale w obu jajnikach ale czy pękł dowiem się przed IUI to
        będziemy testować w tym samym czasie, może nam się uda pozdrawiam
        • citri Re: CzerwczowE inseminacje 19.06.07, 06:58
          jurkitek nie znam sie na pregenylu a lekarz nie zlecił citego elku? dlaczego
          sama wybralaś czas?

dziś jajniczki ciupkę się uspokoily chociaż wciąż je czuje mam nadzieję że to
          rosnacy pecherzyk a nie juz peknięty lub torbielek. dzis podgladanko i
          zobaczymy co wyjdzie
        • jola312 Re: CzerwczowE inseminacje 19.06.07, 16:27
          Witaj jurkitek, ja ostatnie USG miałam w piątek, w pon. nie było możliwości.
          Jednak miałam inne objawy świadczące o owulacji tzn. w ndzielę i pon. miałam
          typowy śluz - "ślizgawicę". Dzisiaj już praktycznie znowu jest sucho. Przy
          okazji, mam nowy problem, zastanawiam się czy powinnam brać duphaston (chociaż
          pół tabl.), do tej pory było różnie, raz mi kazali brać innym razem nie,
          niestety moja doktórka teraz strajkuje i nie mam jak zapytać. Na razie
          wymyśliłam, że skoro miałam dwa pęcherzyki i obydwa by pękły to 2 ciałka żółte
          będą produkować wystarczająco dużo progesteronu, no tak ale jeśli pękł tylko
          jeden? To też teoretycznie może być OK. Sama nie wiem co robić, czy może iść
          sobie jutro zrobić poziom progesteronu? Proszę o radę! Pozdrawiam
          • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 19.06.07, 20:32
            witajcie właśnie dotarłam do domu, już po III IUI, miałam robionę USG mój
            pęcherzyk który miał 21mm pękł wczoraj około 23,30 więc IUI była na pękniętym
            co zostało potwierdzone na USG przed IUI, mam jeszcze trochę nie pękniętych,
            pani dr kazała nam powtórzyć w lesie (śmieszne, ale nie udało się bo wracaliśmy
            do domu w szczycie no i pełno policji ale dokończymy w domu),jola312 mnie
            kazała pomimo pękniętego brać duphaston 2 razy dziennie przez 12 dni a w 13
            zrobić test, a ty jak się czujesz może w końcu zobaczymy dwie krech, pozdrawiam
            • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 19.06.07, 21:04
              jeszcze jedno jak wracaliśmy do domu to na łące widzieliśmy dwa bociany! może
              coś przyniosą(tak bardzo bym chciała)
              • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 19.06.07, 21:18
                Ja tez na to Słońce liczę surprised) Ze te boćki na coś wróżą...Dziś nie dość, że był
                na podwórku - to przeleciał nam nad głową!
                Powodzenia!!!
                • jollyb bravia 19.06.07, 21:20
                  bravia a co z Toba dzisiaj?? jak sie czujesz? ja tydzien po inseminacji i
                  spokojnie czekam, pozdrawiam cie.
                  • aniaresz Re: bravia 19.06.07, 21:27
                    Właśnie, jak się czujesz? mierzysz dalej temperaturkę? Idz na bete to będziesz wiedziała na czym stoisz. Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • citri bravia i inne czerwcówki ja odpadam ;( 19.06.07, 21:43
                      17dc endo 15mm pęcherzyk 16mm nie urusl więcej dr stwierdził ze już w tym cyklu
                      niestey musimy dać sobie spokuj mówil zen ie spodziewal sie tego ale cóz natura
                      plata ifgle od nowego cyklu CLO od 5dc do 9dc 2szt jeden raz dziennie i
                      pregenyl wszystko wykupione i czeka na nastepny cykl... sad
    • jola312 Re: CzerwczowE inseminacje 19.06.07, 23:53
      Dzięki jurkitek za podpowiedż z duphastonem, postanowiłam brać od dzisiaj po
      pół tabletki - na pewno nie zaszkodzi. No to teraz razem czekamy na testowanie.
      Będzie dobrzesmile.
    • jola312 Re: CzerwczowE inseminacje 20.06.07, 00:08
      Bravia1 tak mi przykro, że Ci się nie udało, ale pomyśl, że to było dopiero
      drugie podejście, to naprawdę jeszcze nie koniec świata. Zobaczysz, odpoczniesz
      sobie przez wakacje, trochę zdystansujesz do tego wszystkiego a potem wszystko
      będzie OK! W końcu "do trzech razy sztuka" (wierzę, że u mnie też).
      • bravia1 Aniaresz, Jollyb, 20.06.07, 07:35
        dziewczyny napisałam wczoraj tj. 19,06,07 o 18:35 -troszkę wyżej- co i jak ze mną.

Dzięki za słowa otuchy wszystkim!
        Wierzę, że do 3 razy sztuka i w końcu się uda!
        Citri będzie dobrze! Co nas nie zabije to nas wzmocni!!!

Ja odpoczywam!
      • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 20.06.07, 07:40
        Trzymam mocno kciuki Joluś smile
    • gabibuziak Re: Bravia1, ja tez odpadam :( 20.06.07, 07:30
      Bardzo mi przykro, że tak się u Ciebie sprawy skomplikowały, ja niestety
      dostałam @ więc moja maleńka nadzieja została pogrzebana. Kurczę że też to
      życie nas tak szkoli. Ale tak sobie myśle, że ten bociek u Ciebie to jednak
      dobry znak i kto wie moze natura sama zacznie działać i w niedługim czasie
      napiszesz już za parę chwil BĘDĘ MAMĄ czego zyczę z całego serca Tobie i
      wszystkim starającym się. /niech te bociki krążą i zwiastują nowe zycie!/
      Pozdrawiam i trzymam kciuki !!!!
      • bravia1 Re: Bravia1, ja tez odpadam :( 20.06.07, 07:38
        Gabi-no cholera jasna!!!!-nie tak miało być!!!!
        Strasznie mi przykro sad

Tobie też z całego serca życzę wytrwałości i głowa do góry smile)))

Jaki masz dalszy plan "działania" ?
        • gabibuziak Re: Bravia1, ja tez odpadam :( 20.06.07, 07:59
          Jeszcze sama niewiem trochę mnie to zdołowało! pierwsza reakcja jak sie
          wkurzyłam to była taka ze mam tego dosc! a mężuś sie pyta co dalej czy idziemy
          juz i co robimy więcej chyba ma werwy choc tez czasami odpada
          (jazdy,badania,kasa) a ja mu mówie daj mi narazie spokój mam tego dosc, na co
          on jak Cie znam to i tak pojedziesz to po co czekac. a ja naprawde niewiem czy
          mam dosc siły zeby przez to przechodzic i czekac. Ale dziś znowu mnie nachodzi
          zeby próbowac tylko chyba zmienie klinikę, niewiem czy nie pójdę do tej
          endykrynolog o któraj Ci pisałam ona współpracuje z Krakowem . Pozdrawiam
          • aniaresz Re: Bravia1, Gabibuziak 20.06.07, 09:56
            Bardzo mi przykro że wam się nie udało/ Mocno trzymałam za was kciuki, wielka szkoda, przytulam. Ja 2 dni temu dostałam pregnyl i dr kazał naturalnie się starać. Dzisiaj bym miała iui jak by wszystko się udało/pech niestety/. Chrzani się widzę wszystko na tym wątku. Przytulam wszystkie dziewczyny załamane. Pozdrawiam i cierpliwości nam wszystkim życzę oraz udanych wakacji i żeby na chwilę zapomnieć, odpocząć..........
            • gabibuziak Re: Aniaresz 20.06.07, 11:41
              Mam taką cichą nadzieję, że po wakacjach bedzie lepiej i moze w koncu
              naturalnie się nam powiedzie, tak więc wypoczywajmy kobietki a przy okazji
              przyjemnosci moze bedzie wielka radosc smile). Trzymam za nas wszystkie !!!
      • tulcia RE: do wszystkich - bardzo dlugie 20.06.07, 12:22
        Dziewczyny nie martwcie sie, na kazda z nas przyjdzie czas. Wiem, ze to ciezko
        przyjac i chcialoby sie juz, ale niestety tak zazwyczaj nie jest.
        Pamietacie jak bylo u mnie?
        Moja coreczka jest po 1 udanej IUI, przy stymulacji, bo nie mam zazwyczaj owu, a
        maz mial zle wyniki (w dniu IUI fatalne wrecz, gdyby nie przygotowanie pod IUI
        mysle, ze by nas do niej nie zakwalifikowali). A jednak stal sie CUD i pojawila
        sie nasza coreczka.
        Teraz kolejne starania (zaczelismy 1,5 roku temu), 3 nieudane IUI mimo dobrych
        wynikow meza. Ostatni cykl zakonczony hiperstymulacja, punkcja itd.
        Stanelismy przed kolejnym wyborem - IVF czy kolejne IUI.
        Lekarz zaproponowal jeszcze jedno IUI, ktore planowalismy na czerwiec. I co?
        Nie bedzie IUI. Wczoraj zrobilam test, bo jakos tak dziwnie sie czulam, choc nie
        sadzilam, ze moge byc w ciazy. Szczegolnie, ze bylam w 20 d.c. u lekarza i
        powiedzial, ze znowu nie ma owu - byl to cykl bez lekow.
        Test wyszedl natychmiast - 2 grube krechy. Jestem w 6 tygodniu ciazy. Zaszlam w
        27-28 d.c. kiedy to nawet lekarz nie wierzyl w taka mozliwosc. I pojawil sie
        nasz kolejny namacalny CUD i swiadomosc, ze to nie my wybieramy czas.
        Zycze Wam tego samego i wierze, ze kazda z nas bedzie mama, nie ma po prostu
        innej mozliwosci smile
        Pozdrawiam serdecznie
        • jurkitek Re: RE: do wszystkich - bardzo dlugie 20.06.07, 12:38
          wielkie gratulację, spokojnych 9 m-cy
        • citri cudnie ;) 20.06.07, 12:50

• bravia1 Re: cudnie ;) 20.06.07, 12:55
            Super wieści na naszym smutnym ostatnimi czasy wątku!!
            Gratuluję Tulciu i obyśmy wszystkie wyczekujące doczekały w najbliższym czasie
            takiej niespodzianki smile
            • aniaresz Re: cudnie ;) 20.06.07, 22:10
              ale extra! gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Super że wam się udało! Też czekam na taki cud w wakacje może!!!!!!!!!!!1 Powodzenia i dużo zdrówka
        • gabibuziak Re: Tulcia :) 20.06.07, 18:43
          I po takich tekstach zaczynam miec wiare ze mnie sie tez uda smile WIELKIE DZIEKI !
          SPOKOJNYCH 9 miesięcy i szczesliwego rozwiązania. pogłaszcz brzusio niech
          malenstwo wie ze "cioteczeki internetowe " tez czekaja na niego. Trzynaj sie
          zdrowo i pozdrawiam .
        • jola312 Re: RE: do wszystkich - bardzo dlugie 20.06.07, 21:34
          Wspaniała wiadomość tulcia! Serdeczne gratulacje!! Dzięki za nadzieję - skoro
          Wam zdażył się drugi cudowny CUD to wierzę, że każdej z nas może się zdażyć
          choćby jeden. Spokojnych 9 miesięcy!!
    • delfinem Re: CzerwczowE inseminacje 20.06.07, 17:58
      U mnie dopiero 3 dzień po IUI, a moje nerwy są na krawędzi, jakoś dużo we mnie
      zwątpienia, choć żyję nadzieją, że może tym razem jednak...
      Smutno mi, że tak wielu z Was się nie udało, widocznie Wasz jest ten następny
      raz smile
      Podpowiedzcie mi czy w 10 dniu po IUI można już robić betę, bo sikaniec to
      wiem, że szanse marne żeby wyszedł, ale chyba beta powinna już być wiarygodna?
      • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 20.06.07, 18:14
        hej jestem 9 dzien po pierwszej w zyciu inseminacji, czuje sie bardzo normalnie
        tylko troszke boli brzch. jednak ja poczekam do 14 dnia po i wtedy zrobie test
        i taki i taki, ty tez badz cierpliwa mimo wszystko pozdrawiam
    • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 21.06.07, 10:49
      Cześć dziwczyny. Przede wszystkim gorące gratulacje dla Tulci smile)) Niech
      rośnie dzizia zdrowo! smile Takie wieści rzeczywiscie dodają nadzieji.
      Jestem po 3ciej uiu, w 31dc., został mi dzień, góra dwa, żeby dowiedzieć się,
      czy też mogę się cieszyć. Na razie @ ani śladu, a zwykle mam plamienia
      wcześniej. Czuję się, tak jak jollyb, zupełnie normalnie. Zero objawów, po
      prostu cisza na morzu. Cera mi się jedynie wygładziła, a zazwyczaj przed
      okresem jest okropna, ale z tym to nigdy nie wiadomo.
      A co u Was??? Pozdrowienia smile
      Kaczucha.
      • netty2 Re: CzerwczowE inseminacje 21.06.07, 12:45
        Hej

Nie wiem czy mi sie uda wbic w wasze juz tak zgrane grono czerwcowek,ale...
        Dzis rano usg w 17dc i po 12 sastrzykach z gonalu. Pecherzykow jak nie bylo tak
        i nie ma.Nic nie rosnie,kurde blade.
        Zaczelam dawka 37.5 U teraz jest 75 U i tak mam ciagnac do soboty.
        Chyba w tym cyklu lipa.
        Powodzenia dla czekajacych na test.
        • delfinem Re: CzerwczowE inseminacje 21.06.07, 20:10
          netty2 - wiesz na moje oko to chyba faktycznie już po tym cyklu, no bo jeżeli
          pęcherzyki miałyby rosnąć od 17 d.c. to IUI kiedy? W 22 - 24 d.c.? To chyba
          troszke za późno, ale może niech się jeszcze ktoś wypowie. Gonale to przecież
          drogie zastrzyki, nie lepiej zacząć od nowego cyklu większą dawką od samego
          początku?
          Co lekarz Ci powiedział?
          A wcześniej byłaś już stymulowana?
          • netty2 Re: CzerwczowE inseminacje 24.06.07, 14:20
            Delf, nie mam pojecia co robimy. Lekarz powiedzil, ze musimy dojsc do
            dawki,ktora "obudzi" moje jajniki. Tzn, ze ciagniemy dalej zastrzyki z Gonalu,
            zeby wiedziec kiedy moje janiki sie przebudza, a to nam da dawke , ktora bede
            brac w nowyl cyklu.
            Dzis mam 22dc i jestem juw po 16 zastrzykach. Cenia sie nie przejmuje, bo
            jestem za granica i tutaj gonal mam za darmo w aptece (a wczoraj sam lekarz mi
            dal kolejnego pena). To moja pierwsza stymulaja, wczesniej mailam monitoring
            cyklu, le nie widac bylo owulacji.
            Mam podobno jajniki podobne do policystycznych (nie mam zespolu PCO-tylko obraz
            jajnikow podobny) i nawet nie wiadomo czy owuluje.
            Ale, jestem dobrej mysli. Mam inne wyjscie ? smile
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 21.06.07, 18:16
      a mnie bardzo bardzo bardzo boli brzuchsad(((
      • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 21.06.07, 18:29
        witam może weźmiesz jakiś środek rozkurczowy, macie tam może NOSPĘ, powinna ci
        pomóc i nie zaszkodzić jak się udało czego ci życzę, pozdrawiam
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 21.06.07, 18:57
      mam nospe bo maz mi przywiozl z polski, siedze w pracy i czuje skurcze
      identyczne jak blisko przed okresem a tu do okresu jeszcze troche czasu jest.
      wiem ze jestem niemadra ale wczoraj po pracy zrobilam sobie test (22dc 9 dni
      po inseminacji) oczywiscie nie mogl wyjsc inaczej jak negatywny sad ale nadzieje
      ciagle mam. sciskam.
      • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 21.06.07, 19:06
        to weź jedną i powinno pomóc pozdrawiam
        • citri Lipcowe inseminacje 22.06.07, 06:57
          Po woli trzeba myśleć oczywiscie nie wszystkie bo są wśród nasz szczesliwe wink o
          zalożeniu lipcowych inseminacji oby tym razem poszlo lepiej
      • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 22.06.07, 08:52
        jollyb, a jak Twoja tempka? trzyma się ładnie? I jak z bólem brzucha, przeszło
        czy nadal męczy?
        Mnie nie męczy absolutnie nic, pewnie dziś przyjdzie @. A jeśli nie, to jutro
        testuję big_grin, na Dzień Ojca. Może będzie prezent dla mojego męża wink
    • dronka3 Re: CzerwczowE inseminacje 22.06.07, 07:24
      wczoraj była moja druga inseminacja... teraz dwa tygodnie oczekiwania
      • citri dronka kciukaski! 22.06.07, 09:02

• kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 22.06.07, 09:12
        Powodzenia, oby Ci się udało smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka