jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 22.06.07, 19:07 hej dziewczyny , jestem 11 dni po inseminacji, pobolewuje brzuch , wczoraj nawet bardzo(az wzielam nospe) , sluz bialy jak mleko i gesty( to chyba dobrze??) temperatura 36,97 ale nie przekracza 37. za 3 dni robie test. Odpowiedz Link Zgłoś
jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 22.06.07, 19:24 no to trzymam kciuki oby się udało, daj znać jak wyszedł, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 23.06.07, 11:12 Ja odpadam (( tak jak sie spodziewalam @ przyszla o czasie. Nastepne staranko w sierpniu na cyklu naturalnym, a nuz zaskoczy... Trzymam kciuki za pozostale czarwcowe i lipcowe testujace, oby ten miesiac byl dla was szczeliwszy. Powodzenia dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 26.06.07, 15:16 dzieki citri. Już wyluzowałam. Teraz czekam na kolejną szansę i mam wielkie nadzieje, że się uda. Szkoda tylko tego jednego cyklu, który się teraz "zmarnuje", ale podobno od stylulacji dorze czasem odpocząć, te chemikalia na pewno nie są najzdrowsze. Podobno te leki działają jeszcze w kolejnych miesiącach, podstumulowywują trochę następne cykle, nawet jeśli się już tego nie bierze. Trzymam kciuki za testujące w czerwcu... i za te, które się będą starać w lipcu też Odpowiedz Link Zgłoś
jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 26.06.07, 17:49 HEJ U MNIE TEZ NIE WYSZLO zrobilam rano test i wyrazna jedna krecha, jest 15 dni po inseminacji, jutro jade na bete ale sie juz nie ludze.przykro. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 26.06.07, 19:03 Jollyb, strasznie mi smutno, że się nie udało. Ale jeszcze maleńka iskierka nadziei do czasu wyników Twojej bety jest W ogóle jakoś ten czerwiec z iui nie wypadł dobrze. Prawie same niepowodzenia na tym wątku. No ale... następny miesiąc i nowe nadzieje Co masz w planach? Doczytałam się, że chcesz mrozić nasienie bo długie rozstanie z m. Cię czeka? Wracasz do Polski? Ja przez jakieś 2 miesiące naturalsik A co u Gabi??? Daj znać Odpowiedz Link Zgłoś
gabibuziak Re: Bravia 1 :) 28.06.07, 15:34 Witam ja tez narazie popróbuje naturalnie choc nadzieji specjalnej nie mam skoro tyle lat (5) i nic. Po wakacjach znowu spróbuje )u doktorów . A kto wie moze sie nam uda. Jakos z lekka z niechęciłam się do lekarzy i licze po cichu ze ten bocian w końcu do mnie tez do leci . Bravia1 podeslij go ). Pozdrawiam wszystkie kobietki i tzrymam za nas wszystkie kciuki obysmy za jakis czas pisały o maleństwach )) Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
bravia1 Re: Bravia 1 :) 28.06.07, 19:02 Gabi! No to widzę, że mamy podobnie... ja też naturalnie przez okres wakacji, a potem znów klinika. Oby nam nie była już potrzebna A co do bociana to nadal krąży koło mego domu. Widzę go niemal codziennie ) Szepnę mu,żeby podfrunął i do Ciebie... Może lipiec okaże się owocny w naszych staraniach! Oby! Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
gabibuziak Re: Bravia 1 :) 29.06.07, 20:01 czesc! tak sobie mysle ze wlasnie obejdzie sie bez lekarzy . Zaglądam tu cały czas zeby wiedziec co sie dzieje z kobietkami i miec nadzieje , Ze więcej szzcesciar bedzie. A ten bociek to cos leniwy u mnie też jeden krąży mam nadzieje ze bedzie bardziej pracowity ) pogadam z nim zeby troche po kursował po Polsce ) Pozdrowienia i mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie ) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 26.06.07, 20:15 Przykro mi, wiem jak to jest ... ale nawet jeśli nie teraz, to w następnym cyklu, trzeba wierzyć, ze się uda. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 26.06.07, 20:25 jollyb, bardzo mi przykro że w tym m-cu nici ale następnym razem będzie lepiej pozdrawiam i trzymam kciuki za dwie krech na teście Odpowiedz Link Zgłoś
jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 26.06.07, 21:48 dziekuje za slowa otuchy, napisze wiecej jak wroce z pracy , na razie mam taki sajgon ze sie nie moge rozpisac, wlasciwie to jestem zla ze ZNOWU sie nie udalo a potem placze i tak w kolko.niby to pierwsza inseminacja ale po 2 latach starania, 2 latacg brania lekow itp Odpowiedz Link Zgłoś
jola312 Re: CzerwczowE inseminacje 26.06.07, 23:39 Jollyb, jeszcze się nie poddawaj. Test mógł nie wyjść, poczekaj na betę. Jeśli jednak okarze się, że nie wyszło, to nie załamuj się, w końcu to pierwsza IUI. Prawdopodobieństwo, że druga się powiedzie jest o wiele wyższe niż za pierwszym razem (statystycznie). Trzymaj się ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 27.06.07, 02:41 kochane dziewczyny, raz jeszcze dziekuje za slowa otuchy,jutro rane jade do kliniki na bete tak wiec pewno po poludniu bede wiedziec na sto procent.wiecie co jest z nami najgorsze? my nie mamy wyjasnionej przyczyny nieplodnosci, moje badania hormonalne super, droznosc jajowodow bez zarzutu, owuluuje regularnie, wspaniale reaguje na leki(clo) mam regularne miesiaczki, lekazre mowia ze jestem zdrowa kobieta , wyniki mojego meza tez w normie i wreszcie po 2 latach naturalnych staran zaproponowano nam inseminacje i klapa. ja juz sama nie wiem , chyba tylko in vitro nam wkrotce zostanie. poza tym wydaje mi sie ze jesli mozna mowic o winie to chyba lezy po mojej stronie bo mz ma juz 13 letniego syna z 1 zwiazku( co do zamrozenia, to mysle na serio o poworcie do polski, mielismy wracac razem do 3 lat, ale tu w kanadzie in vitro jest makabrycznie drogie od 8 tys $ w zwyz i nas na to po prostu nie stac, za inseminacje zaplacilismy 800$. tak wiec ja wrocilabym na poczatku wrzesnia do pracy w szkole( jestem nauczycielem) a maz oddalby sperme i lekazre dzialaliby juz tylko ze mna. na moj post o zamrozeniu dziewczyny odpisaly ze jest mozliwe zamrozenie nasienia , wiec moze tak to zrobimy? mam taki chaos w glowie i sercu, gdy lekazr zobaczyl ile maz wyprodukowal plemniczkow i ile zostalo po oczyszcvzeniu byl szczerze ucieszony , a tu taka porazka, no nic kochane jeszcze zosatly mi 2 inseminacje w kanadzie a potem zobaczymy co los da. dziekuje ze jestescie ze mna, wiecie ze wy to mnie chyba lepiej rozumiecie niz moj maz??) przynajmniej sie wygadac moge sciskam i kazdej naprawde kazdej zycze wymarzonych 2 kresek,mnie tez to czeka, wiem i wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolka123 Re: CzerwczowE inseminacje 27.06.07, 12:42 Cześć . Meldowałam się na początku wątku po I IUI. Niestety czas pokazał , że nie udanej Jollyb - trzymam kciuki za pozytywną betę . Koniecznie daj znać jutro po południu. Tulcia - serdecznie gratuluję ! Odpowiedz Link Zgłoś
magnolka123 Re: CzerwczowE inseminacje 27.06.07, 12:46 za wcześnie poszło Bravia1 , Gabibuziak , Kaczucha 31 i pozostałe dziewczyny , którym tym razem się nie udało . Wierzę , że kolejne miesiące będą dla nas szczęśliwsze Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 19:04 Magnolko w końcu i do nas uśmiechnie się szczęście! No przecież kiedyś musi )) Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 27.06.07, 14:41 magnolka bardzo mi przykro ze twoja pierwsza IUI nieudana( ja tez jestem po pierwszej, kazali dzwonic o 14 po wyniki u mnie na razie przed 9 rano wiec dam znac tak kolo 20.00 waszego czasu ale tak jak mowie 2 testy sikane wyszly negatywnie. ja tez wierze ze lipiec bedzie szczesliwy Odpowiedz Link Zgłoś
jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 00:42 no i u mnie klapa plakalam cale popoludnie teraz juz nie dam rady. Odpowiedz Link Zgłoś
dobdob0106 Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 07:24 Dziewczyny chociaż nie jestem w trakcie ani przed IUI to Was czasem podczytuję. Trzymajcie się mocno. Ja też płaczę co miesiąc , czasem brak mi nadzieji, ale co zrobić trzeba sobie jakoś radzić. Czytam tu na forum " cudowny wątek" i nadzieja trochę wraca. Pozdrawiam i życzę wielkich sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
delfinem Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 16:11 Ja też odpadam, beta nie pozostawiła złudzeń. Przenoszę się do lipcowych Odpowiedz Link Zgłoś
bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 19:06 No to trzymamy kciuczki! Za lipiec!!! Za nas wszystkie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 19:34 a rano przyszla @. ja tez juz bede w lipcowych, nadal mi smutno, dziewczynki czy czerwone winko pomaga na endometrium?? ech w ogole mi wina trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
citri Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 19:53 zdecydowanie tak ja piłam czerwone winko i endo w 12dc 12mm Odpowiedz Link Zgłoś
jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 21:10 CITRI KOCHANA a jakie wino wszytsko jedno ? czy slodkie czy wytrawne ?bo po pracy sobie pojade kupicwiem ze czerwone. wczoraj plakalam caly dzien a dzisiaj juz lepiej troszke , przyszedl okres to i nowa nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
tulcia Re: CzerwczowE inseminacje 29.06.07, 09:37 Hmmm nie wiem jak jest z czerwonym winem. W tym cyklu, w ktorym zaszlam pilam codziennie 1-2 lampki wina do obiadu, poza tym co jakis czas robilam sobie wyskok z mezem lub mama na drinka do naszej ulubionej knajpki. Czy to ma cos wspolnego z ciaza nie wiem, ale byl to moj jedyny cykl z taka iloscia czegos mocniejszego, bo normalnie nie pijam raczej nic. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyb Re: czerwone wytrawne obowiazkowo ;) 29.06.07, 16:32 pije na sile bo nie lubie wczoraj po pracy sie oblowila w 3 butelki pije jedna mala lampke dziennie. dziewczyny drogie to ja juz sie przenosze na lipcowy watek. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolka123 Re: CzerwczowE inseminacje 29.06.07, 16:49 Jollyb trzymam kciuki za lipiec . My w lipcu planujemy naturalne staranka . Jeśli nic nie wyjdzie , w sierpniu czeka mnie laparo , a do kolejnej IUI podejdę nie wcześniej jak we wrześniu. Pozdrawiam ze słonecznego , ale chłodnego zakątka Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jola312 Re: CzerwczowE inseminacje 30.06.07, 12:49 Witajcie, 12 dzień po IUI i dostałam @. Co prawda od wczoraj dopiero się rozkręca ale nie mam żadnych złudzeń . Zresztą już od kilku dni pobolewał brzych i piersi zaczęły być wrażliwe - typowe objawy. Wczoraj miałam strasznego doła, poryczałam się. Naprawdę tak się nastawiłam, że za 3 razem musi się udać. Teraz nie wiem już co robić; nastęną próbę (czy ja w ogóle tego chcę?) może dopiero będę mogła robić w pażdzierniku. Tyle czasu znowu ucieknie, załamka.. Odpowiedz Link Zgłoś
jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 01.07.07, 12:19 witam, zrobiłam dziś test i wyszły II kreseczki, nie wiem czy mam się już cieszyć czy jeszcze nie, jutro idę zrobić bętę żeby potwierdzić, rano aż się popłakałam, mój M dalej nie może uwieżyć, powiedziałm mu że dobrze by było jakby były bliźniaki a on na to że mogą być nawet pięcioraczki byle tylko zdrowe, pozdrowienia mam nadzieję że to nie sen że w końcu się udało i życzę żeby wam też łzy leciały ze szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
gabibuziak Re: CzerwczowE inseminacje 02.07.07, 17:19 GRATULACJĘ!!!! zycze spokojnych 9 m Odpowiedz Link Zgłoś
citri jurkitek gratuluję!!!!!!! 03.07.07, 11:59 oj a tak sie bałaś ))))) jej ciesze sie ze nie dołacząsz do nas w lipcu! Odpowiedz Link Zgłoś