Dodaj do ulubionych

CzerwczowE inseminacje

• jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 22.06.07, 19:07
      hej dziewczyny , jestem 11 dni po inseminacji, pobolewuje brzuch , wczoraj
      nawet bardzo(az wzielam nospe) , sluz bialy jak mleko i gesty( to chyba
      dobrze??) temperatura 36,97 ale nie przekracza 37. za 3 dni robie test.
      • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 22.06.07, 19:24
        no to trzymam kciuki oby się udało, daj znać jak wyszedł, pozdrawiam
        • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 23.06.07, 11:12
          Ja odpadam sad(( tak jak sie spodziewalam @ przyszla o czasie. Nastepne staranko
          w sierpniu na cyklu naturalnym, a nuz zaskoczy... Trzymam kciuki za pozostale
          czarwcowe i lipcowe testujace, oby ten miesiac byl dla was szczeliwszy.
          Powodzenia dziewczyny
          • citri Re: CzerwczowE inseminacje 24.06.07, 11:49
            całuje
            • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 26.06.07, 15:16
              wink dzieki citri.
              Już wyluzowałam. Teraz czekam na kolejną szansę i mam wielkie nadzieje, że się
              uda. Szkoda tylko tego jednego cyklu, który się teraz "zmarnuje", ale podobno
              od stylulacji dorze czasem odpocząć, te chemikalia na pewno nie są najzdrowsze.
              Podobno te leki działają jeszcze w kolejnych miesiącach, podstumulowywują
              trochę następne cykle, nawet jeśli się już tego nie bierze.
              Trzymam kciuki za testujące w czerwcu... i za te, które się będą starać w lipcu
              też smile
              • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 26.06.07, 17:49
                HEJ U MNIE TEZ NIE WYSZLOsad zrobilam rano test i wyrazna jedna krecha, jest 15
                dni po inseminacji, jutro jade na bete ale sie juz nie ludze.przykro.
                pozdrawiam.
                • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 26.06.07, 19:03
                  Jollyb, strasznie mi smutno, że się nie udało. Ale jeszcze maleńka iskierka
                  nadziei do czasu wyników Twojej bety jest smile

W ogóle jakoś ten czerwiec z iui nie wypadł dobrze. Prawie same niepowodzenia na
                  tym wątku.

No ale... następny miesiąc i nowe nadzieje smile
                  Co masz w planach? Doczytałam się, że chcesz mrozić nasienie bo długie rozstanie
                  z m. Cię czeka? Wracasz do Polski?
                  Ja przez jakieś 2 miesiące naturalsik wink

A co u Gabi???
                  Daj znaćwink
                  • gabibuziak Re: Bravia 1 :) 28.06.07, 15:34
                    Witam ja tez narazie popróbuje naturalnie choc nadzieji specjalnej nie mam
                    skoro tyle lat (5) i nic. Po wakacjach znowu spróbuje smile)u doktorów smile. A kto
                    wie moze sie nam uda. Jakos z lekka z niechęciłam się do lekarzy i licze po
                    cichu ze ten bocian w końcu do mnie tez do leci smile. Bravia1 podeslij go smile).
                    Pozdrawiam wszystkie kobietki i tzrymam za nas wszystkie kciuki obysmy za jakis
                    czas pisały o maleństwach smile)) Buziaki
                    • bravia1 Re: Bravia 1 :) 28.06.07, 19:02
                      Gabi!
                      No to widzę, że mamy podobnie... ja też naturalnie przez okres wakacji, a potem
                      znów klinika. Oby nam nie była już potrzebna wink
                      A co do bociana to nadal krąży koło mego domu. Widzę go niemal codziennie smile)
                      Szepnę mu,żeby podfrunął i do Ciebie...
                      Może lipiec okaże się owocny w naszych staraniach! Oby!
                      Pozdrawiam gorąco!
                      • gabibuziak Re: Bravia 1 :) 29.06.07, 20:01
                        czesc! tak sobie mysle ze wlasnie obejdzie sie bez lekarzy smile. Zaglądam tu cały
                        czas zeby wiedziec co sie dzieje z kobietkami smile i miec nadzieje , Ze więcej
                        szzcesciar bedzie. A ten bociek to cos leniwy u mnie też jeden krąży mam
                        nadzieje ze bedzie bardziej pracowity smile) pogadam z nim zeby troche po kursował
                        po Polsce smile) Pozdrowienia i mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie smile)
                • kaczucha31 Re: CzerwczowE inseminacje 26.06.07, 20:15
                  Przykro mi, wiem jak to jest sad... ale nawet jeśli nie teraz, to w następnym
                  cyklu, trzeba wierzyć, ze się uda. Powodzenia!
                  • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 26.06.07, 20:25
                    jollyb, bardzo mi przykro że w tym m-cu nici ale następnym razem będzie lepiej
                    pozdrawiam i trzymam kciuki za dwie krech na teście
                    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 26.06.07, 21:48
                      dziekuje za slowa otuchy, napisze wiecej jak wroce z pracy , na razie mam taki
                      sajgon ze sie nie moge rozpisac, wlasciwie to jestem zla ze ZNOWU sie nie udalo
                      a potem placze i tak w kolko.niby to pierwsza inseminacja ale po 2 latach
                      starania, 2 latacg brania lekow itp
                      • jola312 Re: CzerwczowE inseminacje 26.06.07, 23:39
                        Jollyb, jeszcze się nie poddawaj. Test mógł nie wyjść, poczekaj na betę. Jeśli
                        jednak okarze się, że nie wyszło, to nie załamuj się, w końcu to pierwsza IUI.
                        Prawdopodobieństwo, że druga się powiedzie jest o wiele wyższe niż za pierwszym
                        razem (statystycznie). Trzymaj się ciepło.
                    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 27.06.07, 02:41
                      kochane dziewczyny, raz jeszcze dziekuje za slowa otuchy,jutro rane jade do
                      kliniki na bete tak wiec pewno po poludniu bede wiedziec na sto procent.wiecie
                      co jest z nami najgorsze? my nie mamy wyjasnionej przyczyny nieplodnosci, moje
                      badania hormonalne super, droznosc jajowodow bez zarzutu, owuluuje regularnie,
                      wspaniale reaguje na leki(clo) mam regularne miesiaczki, lekazre mowia ze jestem
                      zdrowa kobieta , wyniki mojego meza tez w normie i wreszcie po 2 latach
                      naturalnych staran zaproponowano nam inseminacje i klapa. ja juz sama nie wiem ,
                      chyba tylko in vitro nam wkrotce zostanie. poza tym wydaje mi sie ze jesli mozna
                      mowic o winie to chyba lezy po mojej stronie bo mz ma juz 13 letniego syna z 1
                      zwiazkusad(
                      co do zamrozenia, to mysle na serio o poworcie do polski, mielismy wracac razem
                      do 3 lat, ale tu w kanadzie in vitro jest makabrycznie drogie od 8 tys $ w zwyz
                      i nas na to po prostu nie stac, za inseminacje zaplacilismy 800$. tak wiec ja
                      wrocilabym na poczatku wrzesnia do pracy w szkole( jestem nauczycielem) a maz
                      oddalby sperme i lekazre dzialaliby juz tylko ze mna. na moj post o zamrozeniu
                      dziewczyny odpisaly ze jest mozliwe zamrozenie nasienia , wiec moze tak to
                      zrobimy? mam taki chaos w glowie i sercu, gdy lekazr zobaczyl ile maz
                      wyprodukowal plemniczkow i ile zostalo po oczyszcvzeniu byl szczerze ucieszony ,
                      a tu taka porazka, no nic kochane jeszcze zosatly mi 2 inseminacje w kanadzie a
                      potem zobaczymy co los da. dziekuje ze jestescie ze mna, wiecie ze wy to mnie
                      chyba lepiej rozumiecie niz moj maz??smile) przynajmniej sie wygadac moge sciskam
                      i kazdej naprawde kazdej zycze wymarzonych 2 kresek,mnie tez to czeka, wiem i
                      wierze.
    • magnolka123 Re: CzerwczowE inseminacje 27.06.07, 12:42
      Cześć . Meldowałam się na początku wątku po I IUI. Niestety czas pokazał , że
      nie udanej smile

Jollyb - trzymam kciuki za pozytywną betę . Koniecznie daj znać jutro po południu.
      Tulcia - serdecznie gratuluję !

• magnolka123 Re: CzerwczowE inseminacje 27.06.07, 12:46
        za wcześnie poszło

Bravia1 , Gabibuziak , Kaczucha 31 i pozostałe dziewczyny , którym tym razem się
        nie udało . Wierzę , że kolejne miesiące będą dla nas szczęśliwsze smile
        Pozdrawiam .
        • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 19:04
          Magnolko w końcu i do nas uśmiechnie się szczęście! No przecież kiedyś musi smile))
          Pozdrawiam...
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 27.06.07, 14:41
      magnolka bardzo mi przykro ze twoja pierwsza IUI nieudanasad( ja tez jestem po
      pierwszej, kazali dzwonic o 14 po wyniki u mnie na razie przed 9 rano wiec dam
      znac tak kolo 20.00 waszego czasu ale tak jak mowie 2 testy sikane wyszly
      negatywnie. ja tez wierze ze lipiec bedzie szczesliwysmile
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 00:42
      no i u mnie klapasad plakalam cale popoludnie teraz juz nie dam rady.
      • dobdob0106 Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 07:24
        Dziewczyny chociaż nie jestem w trakcie ani przed IUI to Was czasem podczytuję.
        Trzymajcie się mocno. Ja też płaczę co miesiąc , czasem brak mi nadzieji, ale
        co zrobić trzeba sobie jakoś radzić. Czytam tu na forum " cudowny wątek" i
        nadzieja trochę wraca. Pozdrawiam i życzę wielkich sukcesów.
      • citri przytulam 28.06.07, 11:43

• bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 19:05
        Smutno...sad
    • delfinem Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 16:11
      Ja też odpadam, beta nie pozostawiła złudzeń. Przenoszę się do lipcowych smile
      • bravia1 Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 19:06
        No to trzymamy kciuczki!
        Za lipiec!!!
        Za nas wszystkie!!!
        • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 19:34
          a rano przyszla @. ja tez juz bede w lipcowych, nadal mi smutno, dziewczynki
          czy czerwone winko pomaga na endometrium?? ech w ogole mi wina trzebasad
          • citri Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 19:53
            zdecydowanie tak ja piłam czerwone winko i endo w 12dc 12mm wink
    • jollyb Re: CzerwczowE inseminacje 28.06.07, 21:10
      CITRI KOCHANA a jakie wino wszytsko jedno ? czy slodkie czy wytrawne ?bo po
      pracy sobie pojade kupicsmilewiem ze czerwone.
      wczoraj plakalam caly dzien a dzisiaj juz lepiej troszke , przyszedl okres to i
      nowa nadzieja.
      • tulcia Re: CzerwczowE inseminacje 29.06.07, 09:37
        Hmmm nie wiem jak jest z czerwonym winem.
        W tym cyklu, w ktorym zaszlam pilam codziennie 1-2 lampki wina do obiadu, poza
        tym co jakis czas robilam sobie wyskok z mezem lub mama na drinka do naszej
        ulubionej knajpki. Czy to ma cos wspolnego z ciaza nie wiem, ale byl to moj
        jedyny cykl z taka iloscia czegos mocniejszego, bo normalnie nie pijam raczej nic.
      • citri czerwone wytrawne obowiazkowo ;) 29.06.07, 13:41

• jollyb Re: czerwone wytrawne obowiazkowo ;) 29.06.07, 16:32
          pije na sile bo nie lubie smile wczoraj po pracy sie oblowila w 3 butelkismile pije
          jedna mala lampke dziennie. dziewczyny drogie to ja juz sie przenosze na
          lipcowy watek.
          • magnolka123 Re: CzerwczowE inseminacje 29.06.07, 16:49
            Jollyb trzymam kciuki za lipiec .
            My w lipcu planujemy naturalne staranka . Jeśli nic nie wyjdzie , w sierpniu
            czeka mnie laparo , a do kolejnej IUI podejdę nie wcześniej jak we wrześniu.
            Pozdrawiam ze słonecznego , ale chłodnego zakątka Polski.
    • jola312 Re: CzerwczowE inseminacje 30.06.07, 12:49
      Witajcie, 12 dzień po IUI i dostałam @. Co prawda od wczoraj dopiero się
      rozkręca ale nie mam żadnych złudzeń sad. Zresztą już od kilku dni pobolewał
      brzych i piersi zaczęły być wrażliwe - typowe objawy. Wczoraj miałam strasznego
      doła, poryczałam się. Naprawdę tak się nastawiłam, że za 3 razem musi się udać.
      Teraz nie wiem już co robić; nastęną próbę (czy ja w ogóle tego chcę?) może
      dopiero będę mogła robić w pażdzierniku. Tyle czasu znowu ucieknie, załamka..
      • jurkitek Re: CzerwczowE inseminacje 01.07.07, 12:19
        witam, zrobiłam dziś test i wyszły II kreseczki, nie wiem czy mam się już
        cieszyć czy jeszcze nie, jutro idę zrobić bętę żeby potwierdzić, rano aż się
        popłakałam, mój M dalej nie może uwieżyć, powiedziałm mu że dobrze by było
        jakby były bliźniaki a on na to że mogą być nawet pięcioraczki byle tylko
        zdrowe, pozdrowienia mam nadzieję że to nie sen że w końcu się udało i życzę
        żeby wam też łzy leciały ze szczęścia
        • gabibuziak Re: CzerwczowE inseminacje 02.07.07, 17:19
          GRATULACJĘ!!!! zycze spokojnych 9 m smile
        • citri jurkitek gratuluję!!!!!!! 03.07.07, 11:59
          oj a tak sie bałaś wink))))) jej ciesze sie ze nie dołacząsz do nas w lipcu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka