ccc32 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 13:04 przepraszam za wcześnie nacisnełam entrer. @ liczy się od krwawienia czy od brązowych upławów, mam brać pregntyl 5 dnia @ a 12 clo i nie wiem jak liczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinka28 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 13:07 chyba na odwrót CLO 5d.c a pregnyl 12 dc(choćiaż przed podaniem pregnylu powinnaś mieć USG by sprawdzić czy pęchrzyki prawidłowo urosły!!!!) @ zasadniczo liczy sie od pierwszego dnia krawaienia nie plamienia!!! - jesli krwawienie przyszło po godz 18 00 to 1 dc to dzień następny Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 16:34 Również wydaje mi się, że odwróciłaś kolejność przyjmowania clo i pregnylu. Bez monitoringu przy endometriozie nie powinnaś się decydować na stymulację. Tym bardziej, że w 12dc może być jeszcze za wcześnie na pregnyl skoro clo masz brać od 5dc. Odpowiedz Link Zgłoś
ccc32 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 18:14 Tak masz rację odwróciłam kolejność.Ale lekarz kazał mi przyjść do siebie 5 dnia po przyjęciu pregnylu na monitoring. Piszesz Teklo że nie powinnam przy endo decydować się na stymulację, Dlaczego?? to moja szansa nie odbieraj mi złudzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 18:19 Jak najbardziej powinnaś się decydować na stymulację ale z monitoringiem. Im szybciej zajdziesz w ciążę tym lepiej a monitoring daje szansę na podpatrzenie jak zachowa się twój organizm pod wpływem clo - czyli w jakim tempie rosną pęcherzyki, ile ich jest, w którym jajniku, przy jakim poziomie estradiolu itd. 5 dni po pregnylu to 2-3 dni po wymuszonej owulacji, nie wiadomo czy dobrze celowanej, czyli musztarda po obiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ccc32 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 18:25 Po stokroć dzięki za odp. Ja jestem początkującą "stymulantką" ,gratuluję Twojej wiedzy. Czyli jak radzisz jak powinno być , monitoring przed lekami?? Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 18:33 Nawet jeśli dobrze poradzę to gin się na ciebie najpewniej obrazi. Dlatego radzę znaleźć na białej liście ginów albo na forum nazwisko lekarza z twoich okolic, który dobrze prowadzi stymulację. Odpowiedz Link Zgłoś