Dodaj do ulubionych

Kiedy brać leki ?

30.05.07, 12:59
Obserwuj wątek
    • kalinka28 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 13:04
      jakie?
    • ccc32 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 13:04
      przepraszam za wcześnie nacisnełam entrer. @ liczy się od krwawienia czy od
      brązowych upławów, mam brać pregntyl 5 dnia @ a 12 clo i nie wiem jak liczyć?

• kalinka28 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 13:07
        chyba na odwrót CLO 5d.c a pregnyl 12 dc(choćiaż przed podaniem pregnylu
        powinnaś mieć USG by sprawdzić czy pęchrzyki prawidłowo urosły!!!!)
        @ zasadniczo liczy sie od pierwszego dnia krawaienia nie plamienia!!! - jesli
        krwawienie przyszło po godz 18 00 to 1 dc to dzień następny
        • tekla12 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 16:34
          Również wydaje mi się, że odwróciłaś kolejność przyjmowania clo i pregnylu. Bez
          monitoringu przy endometriozie nie powinnaś się decydować na stymulację. Tym
          bardziej, że w 12dc może być jeszcze za wcześnie na pregnyl skoro clo masz brać
          od 5dc.
          • ccc32 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 18:14
            Tak masz rację odwróciłam kolejność.Ale lekarz kazał mi przyjść do siebie 5
            dnia po przyjęciu pregnylu na monitoring. Piszesz Teklo że nie powinnam przy
            endo decydować się na stymulację, Dlaczego?? to moja szansa nie odbieraj mi
            złudzeń...
            • tekla12 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 18:19
              Jak najbardziej powinnaś się decydować na stymulację ale z monitoringiem. Im
              szybciej zajdziesz w ciążę tym lepiej a monitoring daje szansę na podpatrzenie
              jak zachowa się twój organizm pod wpływem clo - czyli w jakim tempie rosną
              pęcherzyki, ile ich jest, w którym jajniku, przy jakim poziomie estradiolu itd.
              5 dni po pregnylu to 2-3 dni po wymuszonej owulacji, nie wiadomo czy dobrze
              celowanej, czyli musztarda po obiedzie.
              • ccc32 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 18:25
                Po stokroć dzięki za odp. Ja jestem początkującą "stymulantką" ,gratuluję
                Twojej wiedzy. Czyli jak radzisz jak powinno być , monitoring przed lekami??
                • tekla12 Re: Kiedy brać leki ? 30.05.07, 18:33
                  Nawet jeśli dobrze poradzę to gin się na ciebie najpewniej obrazi. Dlatego radzę
                  znaleźć na białej liście ginów albo na forum nazwisko lekarza z twoich okolic,
                  który dobrze prowadzi stymulację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka