Dodaj do ulubionych

prof. Kula z Łodzi

06.06.03, 11:46
jakie macie doświadczenia z leczeniem u prof. Kuli? jesteśmy dopiero po
jednej wizycie i oprócz tego, że tchnął w nas nadzieję dziecka wciąż brak...
A może znacie dr Baradyna ze szpitala na Sterlinga?
Obserwuj wątek
    • Gość: br Re: prof. Kula z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 09:49
      hej, slyszalam ze prof kula to prawdziwy spec, moj ginekolog mi go baaardzo
      polecal (a raczej mezowi!) jakie macie wrazenia? ja nie miałam okazji go poznac
      ale wybieramy sie z wizyta do Lodzi bo u mojego meza sytuacja beznadziejna (0
      plemnikow, jadra poza moszna itd)
      • Gość: majacom Re: prof. Kula z Łodzi IP: *.toya.net.pl 10.06.03, 14:12
        wrażenia mamy narazie bardzo dobre - prof. jest rzeczowy, dowcipny, dużo i
        dobrze wsio tłumaczy; kolejna wizyta na dziś, wtedy powiem coś więcej. Jedno
        jest pewne 7 bez względu na wyniki męża, mierz sobie temperaturkę co rano
        doustnie...
        • Gość: br Re: prof. Kula z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 12:00
          a my wlasnie po pierwszej wizycie u dr Wolskiego w w-wie i jestesmy nareszcie
          pewni ze znalezlismy sie w dobrych rekach, szczerze polecam, jesli potrzebujesz
          wiecej informacji - pisz
          • Gość: szprociak Re: prof. Kula z Łodzi IP: 157.25.130.* 11.06.03, 12:33
            Gość portalu: br napisał(a):

> a my wlasnie po pierwszej wizycie u dr Wolskiego w w-wie i jestesmy nareszcie
            > pewni ze znalezlismy sie w dobrych rekach, szczerze polecam, jesli
            potrzebujesz
            >
            > wiecej informacji - pisz

Ja tez jestem na etapie szukania dobrego lekarza, czekam na wizytę w Novum, ale
            mam złe doświadczenie po Invimed (chcieli naciągnąc na in vitro), o Wilskim nie
            słyszałam - jeśli dobry, moge dostać kontakt?
            • Gość: br Re: prof. Kula z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 13:37
              szprociak,
              Dr Wolski jest lekarzem novum w warszawie wiec na pewno czekasz na wizyte do
              niego. my juz "przerobilismy" kilku andrologow i na razie tylko wolski zasluzyl
              na dobre opinie. jest b. komunikatywny, zyczliwy, zrobil bardzo szczegolowy
              wywiad i dzielnie zniosl moje 100 pytan. jetem pewna ze wam pomozesmile powodzenia
              • szprociak Re: prof. Kula z Łodzi 11.06.03, 13:41
                Ale ten świat mały. Tylko że moja lekarka prowadzaca (dr Tymińska) poleciła mi
                dr Sowińską z Novum. Myślisz, że jednak lepiej iść do niego?
                • Gość: br Re: prof. Kula z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 14:00
                  sprawa jest prosta bo w novum ginekologow jest kilku(nastu?) a androlog 1, więc
                  jeśli to facet ma u was problem jest to jedyne wyjscie. Podejrzewam tez ze
                  wspolpracuja miedzy soba i Sowinska wysle was sama do Wolskiego jesli bedzie
                  taka potrzeba. Wolski w wielu przypadkach zalecza problemy meskie (np na
                  potrzeby INV czy ICSI, niestety w meskich problemach sa to tylko zaleczenia
                  chwilowe do konkretnych procedur) a potem lekarz prowadzacy przejmuje sprawe.
                  Jesli jeszcze cos cie interesuje pisz, moze pomoge
                  • szprociak Re: prof. Kula z Łodzi 11.06.03, 14:05
                    Okey, czyli wszystko jasne. U mężula badania są okey, więc idę do Sowińskiej
                    zobaczymy co poradzi i czy to samo, co dr Grzchocińska ze Szpitala Akad.
                    Medycznej - też podobno spec od niepłodności, ale po moich doswiadczeniach wolę
                    trzymać dwie sroki za ogon. Dzięki za pomoc. Odezwę się jak będą jakieś ciekawe
                    ruchy. Pozdrawiam
                    • Gość: b Re: prof. Kula z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 14:17
                      powodzenia, skad ja to znamsmile trzymanie 2 srok za ogon i paranoja sprawdzania
                      kazdego ruchu lekarzasmile u kolegi po fachu.
                      u nas to niestety meski problem i jak widzisz biegamy tez po roznych lekarzach
                      (kula, wolski) bo czasami dostaje sie tak rozne opinie ze nawet studia medyczne
                      nie pomoga w interpretacji. jeszcze raz powodzenia
    • Gość: Sassima Re: prof. Kula z Łodzi IP: 80.51.74.* 15.11.03, 10:26
      Czesc majacom, chcialam sie zapytac o wrazenia i koszt wizyty u Prof. Kuli. My
      idziemy po raz pierwszy we wtorek do niego do Damedu. Ciekawa jestem co Wam
      powiedzial i jakie w ogole macie problemy? A moze dzieki niemu juz ich nie
      macie?smile))) U nas mala ilosc, kiepska ruchliwosc i brak uplynnienia. Odezwij
      sie prosze.
    • Gość: Ola28 Re: prof. Kula z Łodzi IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 14:16
      My chodziliśmy do Kuli półtora roku, ciągle dawał nam nadzieję, ale nic z tego
      nie wyszło. Męża wyniki nie poprawiły się. Dopatrzył się u mnie problemu,
      skierował na badanie drożności jajowodów ( na marginesie- do swojej żony
      Anny!!!)i po persuflacji byłam załamana, bo wyszła niedrożność. To była jednak
      bzdura, bo następnie zmieniłam lekarza, który skierował na laparoskopię-
      wszystko z jajowodami okazało się w porządku. Tak więc ja osobiście nie mam
      dobrych doświadczeń z tym lekarzem. To było 2 lata temu. Teraz leczymy się w
      Gamecie i za kilka miesięcy podchodzimy do ICSI. POzdrawiam.
      • mika52 Re: prof. Kula z Łodzi 15.11.03, 21:05
        Olu czy możesz powiedziec u kogo leczysz się w Gamecie i jakie masz wrażenia,
        Ja dopiero tam zaczynam i jestem pełna obaw choć zadowolona po dwóch pierwszych
        wizytach.
        dzięki
        • Gość: Sassima Re: prof. Kula z Łodzi IP: 80.51.74.* 16.11.03, 11:14
          a ja dolacze jeszcze jedno pytanie; czemu do ICSI? Czy jest to cos innego niz
          INV (in vitro)? Czy skuteczniejsze? I kolejna sprawa: jakie sa Wasze klopoty,
          przepraszam, ze o to pytam, ale chcialabym wiedziec co jest podstawa do
          przeprowadzenia zabiegow tego typu. Bo my mamy klopoty z nasieniem (kiepska
          ilosc i jakosc, brak uplynnienia), a takze klopoty z moja owulacja. A poniewaz
          nie slyszalam jeszcze o udanej inseminacja, to chyba wolalabym sie w nie w
          ogole nie bawic i przejsc od razu do konretniejszych technik wspomaganego
          rozrodu.
    • Gość: Ola28 Re: prof. Kula z Łodzi IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 12:55
      Cześć Mika! Leczymy się w Gamecie u Radwana. A w zasadzie trudno nazwać to
      leczeniem, bo oprócz badań nasienia i PC testu nie mieliśmy nic innego, po
      prostu Radwan od razu zalecił ICSI (ze względu na wyniki nasienia). A jaki wy
      macie problem?
      • Gość: Sassima Re: prof. Kula z Łodzi IP: 80.51.74.* 17.11.03, 13:52
        ja tez rozpoczynam leczenie w Gamecie, w zasadzie wybieram sie dopiero na 1sza
        wizyte. Zastanawiam sie, czy od razu nie przejsc do ICSI, bo wyniki mojego
        meza sa liche, a ja sama mam klopoty z owulacja. Chyba wolalbym odpuscic sobie
        inseminacje ze wzgledu na niska skutecznosc. A czy mozesz mi powiedziec jakie
        wyniki Radwan uznal za "wystarczajace" do ICSI? Czy sa az tak kiepskie? Moj
        maz ma mala ilosc i tylko 5% progresywnych szybkich, a do tego nasienie nie
        uplynnia sie...
        • Gość: Ola28 Re: prof. Kula z Łodzi IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 14:01
          Mój mąż ma przede wszystkim małą ilość (8 mln ostatnio, ale bywało mniej),
          słyszałam jednak,że do ICSI wystarczy 2-3 mln. Źyczę powodzenia. Jeśli masz
          jeszcze jakieś pytania, nie krępuj się. A tak w ogóle długo się leczycie?
          • Gość: Sassima Re: prof. Kula z Łodzi IP: 80.51.74.* 17.11.03, 14:25
            ja w styczniu zrezygnowalam z antykoncepcji, i od tego czasu mialam owulacje
            jeden jedyny raz dwa cykle temu, po stymulacji Clo i Bromergonem. W zeszlym
            cyklu znow nie bylo owu, mimo lekow, a jak jest teraz przekonam sie dopiero w
            srode. Ja zeby miec w ogole okres biore duphaston, do tego na owulacje Clo i
            Bromergon, a ostatnio tez Castagnus i Hormeel S (homeopatia i ziolka). Hormony
            w normie (sic!). Wyniki badan meza odebralismy przed weekendem i okazaly sie
            zle. Nie bardzo wiem co dalej, wybieram sie do Gamety, bo tam badalismy
            nasienie i chce sie dowiedziec co teraz robic. Moj maz ma 19mln, ale co z
            tego, skoro nasienie sie nie uplynnia i w dodatku szybkich jest zaledwie
            5%....expert z bociana mowi, ze kwalifikujemy sie do inseminacji, ale
            skutecznosc tego zabiegu jest tak niska, ze ja nie wiem czy w ogole jest sens
            go wykonywac, chyba lepiej od razu ICSI....takze za wszelkie porady,
            wskazowki, itp. bede Ci baaardzo baaardzo wdziecznasmile))) A jak w ogole wyglada
            stymulacja do ICSI?
            • Gość: Ola28 Re: prof. Kula z Łodzi IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 17:27
              Nie wiem jeszcze jak wygląda stymulacja, bo jej nie przechodziłam. Planuję
              podejść do zabiegu za kilka miesięcy. Niestety ICSI jest bardzo drogie (w
              Gamecie ok. 7 tys. ) i musimy odłożyć trochę kasy. A czs niestety leci bardzo
              szybko- ja mam już skończone 28 lat i bardzo tęsknię za dzieckiem. Czy TY
              jesteś z Łodzi?
              • Gość: Sassima Re: prof. Kula z Łodzi IP: 80.51.74.* 18.11.03, 13:16
                tak, wiem, ceny sa delikatnie mowiac "zaskakujace"wink)) Ja jestem z Łodzi,
                owszem, a Ty? Umowilam sie na wizyte do dr Pawlickiego na jutro - idziemy
                razem z mezem, bo on przy okazji jest andrologiem i jednak wizyta u niego
                (mozemy wejsc razem i dowiedziec sie co dalej) kosztuje 70pln, czyli o polowe
                mniej niz u Kuli...
    • Gość: Maciek Re: prof. Kula z Łodzi IP: 200.199.172.* 17.11.03, 21:58
      Prof Jest dobrym specjalista andrologii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka