14.06.07, 08:44
Co u Ciebie?Wyszło??
Obserwuj wątek
    • tymonka30 Re: Miss 30 14.06.07, 08:49
      Też o Tobie myślę ale nie chciałam Cię stresować wink
    • miss30 Re: Miss 30 14.06.07, 08:53
      Właśnie myślałam dzisiaj o Tobie też chciałam cię wywołać.
      Zrobiłam test we wtorek, no i niestety 1 gruba brzydka różowa krecha,
      odstawiłam duphaston i czekam na @. Dzisiaj mam 28dc, więc już powinna przyjść.
      Test zrobiłam w 26dc (12 lub 13 dpo), jak myślisz mógł się mylić? Mam jeszcze
      maluteńką nadziejkę, że może jednak się udało, bo zawsze jak odstawiałam duph
      to @ dostawałam na drugi dzień, a tu już dzisiaj mam 3 dzień i jeszcze @ nie
      ma. Na bete nie pójdę, bo szkoda mi kasy, ale jak dzisiaj nie dostanę jutro
      rano zrobię znowu sikańca.

A co u Ciebie? Może u Ciebie coś wyszło?
      • edytka45 Re: Miss 30 14.06.07, 10:12
        U mnie nic nie wyszło bo wyjśc nie mogło. Znowu wtopa była ze staraniami! Pech.
        Po drugie jestem podłamana, w marcu TSH(bo ja mam nadczynność) i prolaktyna
        były modelowe i dlatego lekarz zdecydował o Clo, potem Clo nie brałam bo samo
        rosło. Teraz w ostatnim cyklu pęcherzyk coś długo nie rósl ale potem okazało
        się ze urósł i pękł ale zero starań więc klapa. Teraz w nowym cyklu (dzisiaj
        dostałam @) mam wziąć Clo i coś mnie tknęło i zrobiłam tydzień temu TSH i
        prolaktynę ( bo strasznie piersi mnie bolały od dwóch cykli) i dupa TSH - 0!!
        (oczywiście cały czas biorę leki ale widocznie za mała dawkę ustaliłam) a
        prolaktyna 36 ng/ml - dlatego tak bolały mnie piersi! Więc zwiększyłam dawkę na
        tarczyce i dołączyłam Bromek. I dylemat - CLO nie podaje się w zaburzniach
        tarczycy!!Nie chce dzwonic do lekarza bo powie ze najpierw tarczyce trzeba
        poprawić!! A ja już nie chcę czekać ;-((((((((((
        • miss30 Re: Miss 30 14.06.07, 10:38
          To faktycznie wtopa, kurcze szkoda, że nie możesz brać tego Clo.
          Też mam takie same odczucia, ja nie chcę już czekać i za bardzo nie mogę. Mój
          m. jeszcze trochę, może za 2 cykle śmignie gdzieś w Polskę w wielkie miasto a
          ja jak kołek zostanę tutaj i co, jak będziemy planować starania? Już przy jego
          obecnym systemie pracy (noce i dnie po 12 godzin), trudno było wstrzelić się w
          termin a co będzie, jak wyjedzie?
          • edytka45 Re: Miss 30 14.06.07, 10:48
            Ale ja właśnie będę brać Clo! Mimo że jest napisane że nie.A ty brałabyś?
            • miss30 Re: Miss 30 14.06.07, 10:51
              Pewnie bym brała, też w sumie jestem mało zdyscyplinowana. Ostatnio też sama
              zdecydowałam o Pregnylu, mimo że chyba nie był potrzebny, ale mam przynajmniej
              świadomość tego, że zrobiłam wszystko co mogłam.
              • miss30 Re: Miss 30 14.06.07, 11:25
                Oj moja @ czai się za rogiem, brzuszek boli, tylko czekać aż lujnie.
                • edytka45 Re: Miss 30 14.06.07, 12:14
                  Ja myśłałam że dostałam dzisiaj rano - bo był taki jakiś dziwny kolor lekko ale
                  leciutko brązowawy ale teraz cisza!!! Zawsze jak się zaczęło to od razu! A
                  teraz chodzę i sprawdzam i badam i nic - czysto!
                  • miss30 Re: Miss 30 14.06.07, 12:19
                    Wiesz co moje ostatnie @ też są jakieś nieprzewidywalne.
                    Już dostałam mam lekkie plamienia, ale mi tak się zaczyna.
                    Czyli test się nie mylił: brzydka krecha, brzydka.
                    Nie wiem co mam zrobić w tym cyklu, czy badania, czy Clo, czy odpuścić w ogóle
                    na miesiąc?
                    • miss30 Tymonka30 14.06.07, 12:24
                      Po którym cyklu z Clo zaskoczyłaś?
                      • tymonka30 Re: Tymonka30 14.06.07, 12:38
                        Właśnie dość późno, bo za każdym razem była potwierdzona owu i nagle się udało.
                        Chyba za 7-ym.
                        • miss30 Re: Tymonka30 14.06.07, 12:43
                          No i od czego to zależy? U mnie teraz to naprawdę wszystko było zapięte na
                          ostatni guzik, co było nie tak?
                          7 cykli pod rząd brałaś Clo?
                          • tymonka30 Re: Tymonka30 14.06.07, 12:47
                            Też już zaczęliśmy z lekarzem iść w kierunku niedrożności, bo mimo, że była
                            pierwsza ciąża to nie znaczy, że nie można się jej nabawić, dostałam
                            skierowanie na HSG, wzięłam ostatni raz clo, wyjechałam (wyluzowałam ale tak
                            naprawdę, bo byłam zajęta zwiedzaniem od rana do wieczora i gadaniem ze
                            znajomymi) i zaszłam. To nie było bez przerwy, po pół roku miałam zrobić
                            przerwę ale, że w 4 czy 5 cyklu przytrafiła się torbiel więc zrobiłam przerwę
                            właśnie wtedy, potem kontynuowałam branie.
                            • miss30 Re: Tymonka30 14.06.07, 13:15
                              Czyli jak dobrze zrozumiałam zaszłaś i nie miałaś wtedy monitoringu?
                              • tymonka30 Re: Tymonka30 14.06.07, 20:49
                                Nie nie właśnie wtedy wzięłam ostatni raz clo, wiedziałam że jest owu i
                                wyjechałam, kompletnie nie myślałam, że mogę zajść, bo ten wyjazd planowany
                                zajął nam sporo czasu, szukaliśmy opisów w necie, pakowanie itp., nastawiałam
                                się że po powrocie robię to HSG a teraz jedziemy poszaleć i tak było,...
                                wszystko już było ustalone w szpitalu. Poza tym tych owu miałam tyle wcześniej,
                                że wiary już nie było.
                                • miss30 Re: Tymonka30 15.06.07, 09:32
                                  No postanowiliśmy z ginem, że biorę w tym cyklu jeszcze biorę Clo - robię
                                  monitoring, wyjeżdżam na wakacje a po przyjeździe sprawdzamy jajowody, czyli
                                  podobnie jak było u Ciebie. Jajowody sprawdzilibyśmy już teraz, ale niestety
                                  STRAJKI pie.....one w szpitalach.
                    • edytka45 Re: Miss 30 14.06.07, 12:28
                      bierzesz 2 raz czy 3 raz? generalnie jak to byłby Twój 3 raz to jeszcze bym
                      wzięła!!! Spokojnie, zasada jest taka że po 3 cyklach dopiero przerwa! Więc się
                      nie martw i działaj! Nikt nie gwarantuje nam, że od razu wyjdzie. Potem zrób
                      ewentualne badanka - a co chcesz zrobić ? drożność??
                      • miss30 Re: Miss 30 14.06.07, 12:32
                        Brałam już 2 cykle, teraz byłby trzeci.
                        Myślałam o drożności, no i nasionka m., wstrzymywałam się z tym, bo my już mamy
                        1 dzieciątko, więc tak sobie myślałam, że to powinno być OK. Ale teraz to już
                        zwątpiłam.
                        Chyba w tym cyklu wezmę jeszcze Clo, m. wyślę na badanka a ja drożność zrobię
                        za miesiąc.
                        • edytka45 Re: Miss 30 14.06.07, 12:43
                          poczekaj z tymi badaniami jeszcze i wez to CLO. Ale prawda jest taka,ze jak
                          mamy juz dziecko to nie znaczy wcale że u męża wszystko ok! Sama widzisz u nas
                          też było ok a teraz nie. Tak samo u naszych M. Na jakość nasienia ma wiele
                          czynników i wszystko mogło się zmienić!Np . stres, zmęczenie, jakaś infekcja,
                          której nikt nie zauważył a nawet czasami alkohol - jak był w trakcie starań!A
                          poza tym mąż zrobi np badania i wyjdą wyniki takie sobie, a to też nie znaczy
                          że przy następnym badaniu też wyniki będą złe.wszystko się zmienia - i to jest
                          dylemat.
                          • miss30 Re: Miss 30 14.06.07, 12:48
                            no nie wiem. Pójdę dzisiaj do tego mojego gina i niech on coś doradzi. A jak
                            nie doradzi to wracam na leczenie do Łodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka