tymonka30 Re: Miss 30 14.06.07, 08:49 Też o Tobie myślę ale nie chciałam Cię stresować Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Miss 30 14.06.07, 08:53 Właśnie myślałam dzisiaj o Tobie też chciałam cię wywołać. Zrobiłam test we wtorek, no i niestety 1 gruba brzydka różowa krecha, odstawiłam duphaston i czekam na @. Dzisiaj mam 28dc, więc już powinna przyjść. Test zrobiłam w 26dc (12 lub 13 dpo), jak myślisz mógł się mylić? Mam jeszcze maluteńką nadziejkę, że może jednak się udało, bo zawsze jak odstawiałam duph to @ dostawałam na drugi dzień, a tu już dzisiaj mam 3 dzień i jeszcze @ nie ma. Na bete nie pójdę, bo szkoda mi kasy, ale jak dzisiaj nie dostanę jutro rano zrobię znowu sikańca. A co u Ciebie? Może u Ciebie coś wyszło? Odpowiedz Link Zgłoś
edytka45 Re: Miss 30 14.06.07, 10:12 U mnie nic nie wyszło bo wyjśc nie mogło. Znowu wtopa była ze staraniami! Pech. Po drugie jestem podłamana, w marcu TSH(bo ja mam nadczynność) i prolaktyna były modelowe i dlatego lekarz zdecydował o Clo, potem Clo nie brałam bo samo rosło. Teraz w ostatnim cyklu pęcherzyk coś długo nie rósl ale potem okazało się ze urósł i pękł ale zero starań więc klapa. Teraz w nowym cyklu (dzisiaj dostałam @) mam wziąć Clo i coś mnie tknęło i zrobiłam tydzień temu TSH i prolaktynę ( bo strasznie piersi mnie bolały od dwóch cykli) i dupa TSH - 0!! (oczywiście cały czas biorę leki ale widocznie za mała dawkę ustaliłam) a prolaktyna 36 ng/ml - dlatego tak bolały mnie piersi! Więc zwiększyłam dawkę na tarczyce i dołączyłam Bromek. I dylemat - CLO nie podaje się w zaburzniach tarczycy!!Nie chce dzwonic do lekarza bo powie ze najpierw tarczyce trzeba poprawić!! A ja już nie chcę czekać ;-(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Miss 30 14.06.07, 10:38 To faktycznie wtopa, kurcze szkoda, że nie możesz brać tego Clo. Też mam takie same odczucia, ja nie chcę już czekać i za bardzo nie mogę. Mój m. jeszcze trochę, może za 2 cykle śmignie gdzieś w Polskę w wielkie miasto a ja jak kołek zostanę tutaj i co, jak będziemy planować starania? Już przy jego obecnym systemie pracy (noce i dnie po 12 godzin), trudno było wstrzelić się w termin a co będzie, jak wyjedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
edytka45 Re: Miss 30 14.06.07, 10:48 Ale ja właśnie będę brać Clo! Mimo że jest napisane że nie.A ty brałabyś? Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Miss 30 14.06.07, 10:51 Pewnie bym brała, też w sumie jestem mało zdyscyplinowana. Ostatnio też sama zdecydowałam o Pregnylu, mimo że chyba nie był potrzebny, ale mam przynajmniej świadomość tego, że zrobiłam wszystko co mogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Miss 30 14.06.07, 11:25 Oj moja @ czai się za rogiem, brzuszek boli, tylko czekać aż lujnie. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka45 Re: Miss 30 14.06.07, 12:14 Ja myśłałam że dostałam dzisiaj rano - bo był taki jakiś dziwny kolor lekko ale leciutko brązowawy ale teraz cisza!!! Zawsze jak się zaczęło to od razu! A teraz chodzę i sprawdzam i badam i nic - czysto! Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Miss 30 14.06.07, 12:19 Wiesz co moje ostatnie @ też są jakieś nieprzewidywalne. Już dostałam mam lekkie plamienia, ale mi tak się zaczyna. Czyli test się nie mylił: brzydka krecha, brzydka. Nie wiem co mam zrobić w tym cyklu, czy badania, czy Clo, czy odpuścić w ogóle na miesiąc? Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Tymonka30 14.06.07, 12:38 Właśnie dość późno, bo za każdym razem była potwierdzona owu i nagle się udało. Chyba za 7-ym. Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Tymonka30 14.06.07, 12:43 No i od czego to zależy? U mnie teraz to naprawdę wszystko było zapięte na ostatni guzik, co było nie tak? 7 cykli pod rząd brałaś Clo? Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Tymonka30 14.06.07, 12:47 Też już zaczęliśmy z lekarzem iść w kierunku niedrożności, bo mimo, że była pierwsza ciąża to nie znaczy, że nie można się jej nabawić, dostałam skierowanie na HSG, wzięłam ostatni raz clo, wyjechałam (wyluzowałam ale tak naprawdę, bo byłam zajęta zwiedzaniem od rana do wieczora i gadaniem ze znajomymi) i zaszłam. To nie było bez przerwy, po pół roku miałam zrobić przerwę ale, że w 4 czy 5 cyklu przytrafiła się torbiel więc zrobiłam przerwę właśnie wtedy, potem kontynuowałam branie. Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Tymonka30 14.06.07, 13:15 Czyli jak dobrze zrozumiałam zaszłaś i nie miałaś wtedy monitoringu? Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Tymonka30 14.06.07, 20:49 Nie nie właśnie wtedy wzięłam ostatni raz clo, wiedziałam że jest owu i wyjechałam, kompletnie nie myślałam, że mogę zajść, bo ten wyjazd planowany zajął nam sporo czasu, szukaliśmy opisów w necie, pakowanie itp., nastawiałam się że po powrocie robię to HSG a teraz jedziemy poszaleć i tak było,... wszystko już było ustalone w szpitalu. Poza tym tych owu miałam tyle wcześniej, że wiary już nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Tymonka30 15.06.07, 09:32 No postanowiliśmy z ginem, że biorę w tym cyklu jeszcze biorę Clo - robię monitoring, wyjeżdżam na wakacje a po przyjeździe sprawdzamy jajowody, czyli podobnie jak było u Ciebie. Jajowody sprawdzilibyśmy już teraz, ale niestety STRAJKI pie.....one w szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka45 Re: Miss 30 14.06.07, 12:28 bierzesz 2 raz czy 3 raz? generalnie jak to byłby Twój 3 raz to jeszcze bym wzięła!!! Spokojnie, zasada jest taka że po 3 cyklach dopiero przerwa! Więc się nie martw i działaj! Nikt nie gwarantuje nam, że od razu wyjdzie. Potem zrób ewentualne badanka - a co chcesz zrobić ? drożność?? Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Miss 30 14.06.07, 12:32 Brałam już 2 cykle, teraz byłby trzeci. Myślałam o drożności, no i nasionka m., wstrzymywałam się z tym, bo my już mamy 1 dzieciątko, więc tak sobie myślałam, że to powinno być OK. Ale teraz to już zwątpiłam. Chyba w tym cyklu wezmę jeszcze Clo, m. wyślę na badanka a ja drożność zrobię za miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka45 Re: Miss 30 14.06.07, 12:43 poczekaj z tymi badaniami jeszcze i wez to CLO. Ale prawda jest taka,ze jak mamy juz dziecko to nie znaczy wcale że u męża wszystko ok! Sama widzisz u nas też było ok a teraz nie. Tak samo u naszych M. Na jakość nasienia ma wiele czynników i wszystko mogło się zmienić!Np . stres, zmęczenie, jakaś infekcja, której nikt nie zauważył a nawet czasami alkohol - jak był w trakcie starań!A poza tym mąż zrobi np badania i wyjdą wyniki takie sobie, a to też nie znaczy że przy następnym badaniu też wyniki będą złe.wszystko się zmienia - i to jest dylemat. Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Miss 30 14.06.07, 12:48 no nie wiem. Pójdę dzisiaj do tego mojego gina i niech on coś doradzi. A jak nie doradzi to wracam na leczenie do Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś