citri 22.06.07, 13:09 Czas wyystartować i zacząć sie zaprzyjaźniać Ja tym razem cykl stymulowany od 5dc do 9dc CLO 2szt/1raz dziennie no i w swoim czasie Pregnyl Insemka pewnie wypadnie w połowie lipca o ile tym razem pecherzyki nie zastrajkują Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta3021 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 22.06.07, 13:23 jak miło)) ja mam dziś 4dc, od wczoraj gonal f, II-ga iui około 2.07 Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 22.06.07, 13:38 Hej to i ja sie dopisze, bo czuje ,ze mnie przerzuca na lipiec. Obecnia gonal ,ale jedynie dla info,zeby dobrac odpowiednia dawke na przyszly cykl. Nie mam pojecia kiedy wypadnie iui, ale chyba tez w polowie miesiaca. Moje pecherzyki strajkuja na maksa, ale...mam nadzieje, ze sie przebudza. Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 22.06.07, 16:09 Nie moze mnie tu zabraknac Jak nigdy, czekam z utesknieniem na @ (ma przyjsc dzisiaj 28 dc- najdluzszy moj cykl z CLO), test ciazowy negatywny na 100%(((. Mam sie zjawic jak @ przyjdzie w poniedzialek w klinice, na badania hormonow i mam dalej brac CLO (od 1-go dc przez 5 dni). Za niecale 2 tygodnie inseminacja, w ktorej pokladam wiele nadziei Ach i jeszcze jedno, tempka zamiast spadac urosla wczoraj i dzisiaj z 36,8 do 37,2- 37,3 (nie jestem chora). Nigdy tego nie mialam, tempka zawsze mi spada na 2 dni przed @. Czyzby CLO przesadzilo z wydluzeniem cyklu? bez CLO mam ok. 25 dc) Odpowiedz Link Zgłoś
aanidaa Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 22.06.07, 18:01 Drogie moje ! Dołączam do Was z tą różnicą, że ins przewidziana jest na koniec lipca. Ale to jednak lipiec. Pierwsze podejście więc ciekawa jestem efektów. Trzymam za nas kciuki ! anida ps. ciekawe, że ten sam zabieg, a leczenie inne - u mnie od 2 dc przez 5 dni Clo po 1 tabl., potem Pregnyl Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 22.06.07, 19:15 Od jakiego dc powinno brac sie CLO jest uzaleznione od dlugosci cyklu. Ja mialam bez CLO ok. 25-cio dniowe, wiec biore CLO od 1-go dc, a ze mam swoje owu i pecherzyki same pekaja, to mam zazywac 1-na tabse na dzien przez 5 dni. Tak sie zastanawiam, czy mam w tym cyklu brac to swinstwo (czyt. CLO)(4-y cykl), mam po nim straszne depresje, a naleze raczej do "wesolych", no i kilogramkow mi przybylo (jedyna pozytywna rzecz). Odpowiedz Link Zgłoś
martas_sa Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 22.06.07, 19:18 to i ja się wpiszę w licu mam mieć swoja III IUI ... teraz czekam na @ po nieudanej II IUI ... torbiel krwotoczna...( Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 22.06.07, 19:26 martas_sa napisała: "..nieudanej II IUI ... torbiel krwotoczna...(" o jej, tak mi przykro ". teraz czekam na @" No to robimy zawody, kto pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
amryta78 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 22.06.07, 20:49 Ja też dobijam do tego portu lipcowych inseminacji. Dziś jest mój pierwszy dzień @, jak dobrze pójdzie podanie bedzie ok 5 lipca. Stymulacja 3-7dc 2tab CLO, potem fostimon i potem pregnyl. To będzie mój 2 cykl stymulowany, a 4 IUI.Sama jestem ciekawa. Trzymam kciuki za lipcowe IUI. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia78 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 23.06.07, 16:41 Ja dopiero we wtorek jadę do kliniki po leki. Okres mam dostać 3 lipca. Jak widzicie u mnie inseminacja wypadnie w połowie lipca. Będzie to moja druga IUI ale pierwsza po zmianie kliniki. Jakoś wewnętrznie czuje, że będzie dobrze. Wszystkim tego życzę))))Ania Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 25.06.07, 13:59 Niezbyt dobrze zaczyna sie ten cykl. Umowilam sie z moja lekarka, ze mam przyjsc w 3-cim dc na badania, dzwonie dzisiaj i sie okazuje, ze jej nie ma, ale jest zastepstwo, inseminacje ma mi tez robic "zastepstwo", gdyz moja lekarka ma urlop. Czyli lekarz tzw. prowadzacy ograniczy sie tylko do wywiadu (No zesz) Z zastepstwem w tej klinice nie ma problemow, gdyz jest duzo lekarzy, ale czy zostalo/zostanie wszystko obgadane miedzy nimi? wiem, ze jest wszystko opisane w mojej kartotece, ale mam znowu obawe, czy czegos ten drugi nie przeoczy Chyba dzisiaj zmienie moja lekarke Odpowiedz Link Zgłoś
citri Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 26.06.07, 10:40 uuuuuuuuuuuuu to bardzo nie ładnie przecież cykl nie wybiera dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna833 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 30.06.07, 13:57 No dobra to ja tez się wpisauje na szczęśliwy lipiec, miejmy nadzieje.buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna833 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 30.06.07, 13:58 no dobra to ja tez sie podpisuje pod szczesliwym lipcowym wątkiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zoska55 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 15.07.07, 15:59 witam was dziewczyny odzywałam się na początku tego wątku jako amryta, dzisiaj jest mój 24dc jestem po podwójnej IUI na pięknych 4 pęcherzykach, obecnie muszę brać luteinę bo przed @ miałam plamienia brązowe, i ze strachu nawet nie biorę testu do reki, może raczej specjalnie o nim rano zapominam aby sie nie rozczarować,tak bardzo chciałabym już.Trzymam za was wszystkie kciuki mam nadzieje że w przyszłym roku o tej porze będziemy spacerować z wózkami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alix1 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 26.06.07, 11:31 No to i ja się dopiszę... Wczoraj 5ty dzień cyklu i jedna ampułka gonalu. Jutro następna, pojutrze usg i decyzja, co dalej z gonalem. IVI w przyszłym tygodniu. Czy któraś z was brała gonal co drugi dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 26.06.07, 18:04 Ja biore codziennie, ale wiem, ze mozna tez brac wieksza dawke co drugi dzien. Czy ktoras z was ma jakies skutki uboczne gonal f i jakie dawki bierzecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Alix1 26.06.07, 21:49 Alix1. Fajnie że jesteś! Ostatnio nie bywałaś na forum i było smutno. Ja niestety w lipcu nie podchodzę do iui ale będę ci kibicować, sama dopiero wrzesień lub październik/ zależy od urlopu lekarza i mojej @ jak przyjdzie/. Także będę zaglądać jak tam sprawy u ciebie. Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alix1 Aniaresz 01.07.07, 10:05 Aniu, czytam codziennie forum, ale jakoś się nie udzielam, bo mam doła w związku ze staraniami (( Przykro mi, że u ciebie się przesunęło na wrzesień, to takie dołujące te czekanie. Ja mam też doła: dzisiaj na usg jeden pęcherzyk 19 mm, a przyjęłam 4 zastrzyki gonalu (( To po co to mi było to wszystko, na swoim naturalnym cyklu też mam jeden pęcherzyk... Cała niedziela zchrzaniona..................... Mam dosyć wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyb Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 26.06.07, 21:54 a ja po nieudanej czerwcowej mimo takich dobrych rokowan. czy wy wiecie ze ja nie mam zadnych problemow ani moj maz , a staramy sie o dziecko juz 2 lata??? bylam badana wzdluz i wszerz i nic. ta czerwcowa inseminacja miala sie powiesc tak moiwl lekarz , u mnie super jajeczka, maz wyprodukowal 30.5 mln plemnikow (po oczyszczeniu) i co?? nic. i nikt nie wie dlaczego. a wiec dolaczam do was, moja 2 IUI wypadnie pewno okolo 12 lipca.tylko ze jakos trace nadzieje 25 cykli za mna Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 26.06.07, 22:58 jollyb. Nie martw się, ja byłam podobnym pewniakiem w kwietniowym wątku iui. Piękne 3 pęcherzyki, pękły idealnie, a mój M miał 60mln plemniczków. Niestety czym większe nastawienie na wynik pozytywny to tym samym ból straszny w środku że się nie udało. Po dziewczynach widzę że zachodza właśnie te które nie liczą że się uda, czyli świadczy o tym chyba psychika. Jej się nie da wyłączyć. Powodzenia w dalszej walce!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 27.06.07, 11:28 jollyb, mozemy sobie rece podac U mnie i mojego M tez wszystkie wyniki sa podobno ok., tylko pare miesiecy temu MALA niewydolnosc cialka zoltego stwierdzil moj lekarz (dlatego biore CLO). A w klinice ogladajac wyniki hormonow, lekarka powiedziala, ze sa wporzadku, a branie CLO nie zaszkodzi. Bylam na badaniu hormonow w poniedzialek, i zastepczyni mojej lekarki, bardzo sie zdziwila, ze biore CLO od 1-go dc. No i komu mam zaufac???? Ja mam termin na podgladanko 02.07., a IUI prawdopodobnie 04.07 Ps. To jest moj 20 cykl staran i pierwsza IUI Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia78 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 27.06.07, 11:40 Ja od wtorku zaczynam Lamette + Encorton. Boję się bardzo skutków ubocznych. Przygotowuję się do mojej II IUI. U Nas też praktycznie wszystko w porządku może poza morfologią nasienia (14% prawidłowej budowy przy normnie >30%). Już nawet nie liczę ile cykli się staramy. Pozdrawiam Was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyb Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 27.06.07, 14:48 kurcze blade a moje koleznaki planowaly KIEDY chca urodzic (3 z nich na wiosne) i kazda ma marcowego albo kwitniowego dzieciaczka, jak bylam mloda i nieswiadoma problemow to tez sobie tak planowalam a teraz , o matko moze byc grudniowy i styczniowy byleby maluch byl.caluje was. Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 27.06.07, 22:42 jollyb, no to ciebie przebije ja planowalam nawet plec dziecka (chociaz wiedzialam, ze jest 50:50), nie mowiac juz o pogodnych miesiacach urodzinowych. Teraz stalo sie to takie blache... Odpowiedz Link Zgłoś
jollyb Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 28.06.07, 00:44 odebralam bete, nie udalo sie, placze bardzo.jak tu zrobic zeby w lipcu przejsc przez to inaczej- nie da sie... Odpowiedz Link Zgłoś
citri jollyb - przytulam również 28.06.07, 11:48 Ten cykl napewno nam wszystkim się uda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jollyb Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 29.06.07, 16:34 przenosze sie na ten watek. dzisiaj 2dc jutro mam badanie hormonow i usg plus dostane leki. no to nowa nadzieja i nowa szansa kochane dziewczynki, jesli i tym razem cos nie bedzie ok to probujemy jeszcze w sierpniu a potem wracam do pl na in vitro bo w kanadzie nas po prostu na to nie stac. no i wroce do mojego wspanialego lekazra to zawsze jakies pocieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
sangela Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 29.06.07, 18:33 Witam i dołączam do lipcówek Trzymam za nas wszystkie kciuki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 30.06.07, 23:05 Znow do was wracam. Z naszej inseminacji chyba nici... Jestem jus po 22 zastrzych z gonalu. Pecherwyki jakos nie rosna. Mam dwa ;jeden 11 mm drugo 12?5. Czyli nic,szczegolnie, ze jestel juz w koncowce cyklu (@ nie bedzie jak bede dalej sie kluc). Lekarz mowi, ze musimy kontynuowac gonal, az jajniki zareaguja. Wtedy bedzie wiadomo jaka mi podac dawke. Szczerze mowiac, to nie wiem co o tym myslec. Powiedziano mi, ze musze sie uzbroic w cierpliwosc, tylko ze ja bym jednak chciala wiedziec,co bedzie pozniej.Do kiedy mam brac gonal, co jak dalej nic nie bedzie roslo...Moze wy macie jakies wlasne doswiadczenia i sie mozecie ze mna podzielic tymi wiadomosciami... Trzymam kciuki za lipcowe iui !! Odpowiedz Link Zgłoś
citri Dziś 1 LIPCA więc starania zacząć czas ;)))) 01.07.07, 10:00 Dziewczyny ! W tym cyklu napewno pecherzyki ślicznie porosną a dlaej wszystko pieknie sie potoczy po naszej myśli.... Odpowiedz Link Zgłoś
alix1 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 01.07.07, 10:02 Po 22????????? Czy coś ci się źle nie wcisnęło i nie miało być 2? Ja przyjęłam 4 gonale, od 5 dc. I efekt: jeden pęcherzyk. Chyba mnie szlag trafi (( Po clo mam zawsze dwa... Chce mi się wyć, wyć, wyć... (( W zasadzie nie wiem po co idę jutro na tą inseminację(( Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 01.07.07, 12:50 Nie, nic mi sie zle nie wcisnelo, jetsem juz po 22 dawkach gonalu. Zaczelam od 6dc,dawka 37,5 U, potem po kilku dniach 75 U a teraz biore 121?5U i tez za duzo sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 01.07.07, 13:20 Alix1 nie dołuj się! Wiesz jak było w wątku kwietniowym że zaciążyły te dziewczyny przeważnie z 1 pęcherzykiem. Także masz szanse, ale nie na bliźniaki niestety. Pozdrawiam i trzymam kciuki za ciebie!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_b3 Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 01.07.07, 13:32 Hej, i ja dolaczam. W czerwcu byla przerwa w IUI ze wzgeldu na wyjazd M, ale i tak mialam mala nadzieje, ze sie uda naturalnie. Oczywiscie nic z tego, jutro spodziewam sie @ i we wtorek ide do Novum po leki. Bralam Orgametril od 17dc zeby sie teraz lepiej podstymulowac i zobaczymy. Aha, odebralam wyniki badan cytogenetycznych - kariotyp moj i M jest OK, a wiec przystepuje do walki z nowa nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 02.07.07, 10:48 hej, dołączam się, w majowych IUI nie udało się, po czerwcowym odpoczynku próbuję znów w tym miesiącu! Pozdrawiam i Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
jollyb Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 03.07.07, 18:03 hello oddzywam sie po krotkiej przerwie, w sob mialam usg i spotkanie z lekarzem. lekarz mowi ze w zeszlym cyklu udalo sie wychodowac tylko 1 pecherzyk: ( teraz lekarz zwiekszyl dawke leku, biore cos jak clo, teraz juz 2 dziennie, i bardzo sie zle czuje po tym leku. no coz czego sie nie robi nastepne usg i spotkanie z lekarzem w sobote 7 lipca, na pewno dam znac. lekazr zaproponowal nam in vitro skoro jestesmy tak niecierpliwi , jest tylko jeden maly problem , cena to 14tysiecy dolarow, kochana kanada Odpowiedz Link Zgłoś
citri Re: LIPIEC 2007 - Inseminacje 04.07.07, 06:59 sporo ale coze cud w brzuszku ważniejszy, uściski i kciukaski Odpowiedz Link Zgłoś
citri 4-07-2007 04.07.07, 06:58 Dziś przyszła @ tak wiec zacczynam nowy cykl pełna obaw i nadziei... Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: 5 Lipca 2007 05.07.07, 23:42 Jutro 06.07. inseminacja..., raniutko..., a ja nie moge zasnac..... Nie wiem dlaczego, przeciesz jestem taka spokojna jak nigdy i do tego nie licze, ze sie uda. Moj M sie troche martwi, gdyz sa 2 jajeczka co do milimetra tej samej wielkosci, no i jeszcze raz musialam mu przypomniec o procentach (10%) udanych insem., no i sie chlopczysko troche zalamalo Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: 6 Lipiec 2007 05.07.07, 11:49 No to sie wpisuje.Bylam dzis na usg i mam jeden piekbny pecherzyk (kurde mial sie czas wypieknic, bo jestem po 23 zastrzykach z gonalu). Dostane jasna odpowiedz za jakas godzine i bedzie wiadomo na 100% czu iui jutro czy pozniej. To nasze pierwsze podejscie. Dziewczyny powiedzcie,podobno nalezy byc (u faceta) 4 dni bez seksu, ale my nie wiedzielismy kiedy w koncu moje pecherzyki rusza i przytulakno bylo wczoraj. Damy rade ? Odpowiedz Link Zgłoś
citri Re: 6 Lipiec 2007 05.07.07, 15:19 super ze pod datą ale dziś jest 5 lipca No tak to jest ciezko wyczuć sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: 6 Lipiec 2007 05.07.07, 17:21 Hej hoo, wiem, ze dzis 5 lipca (mama mi kupila kalendarz°, ale moja iui jutro,wiec pisze pod 6 ! Odpowiedz Link Zgłoś
figoglinka Re: 6 Lipiec 2007 05.07.07, 15:46 Hej. Nie słyszałam aż o 4-dniowej wstrzemięźliwości u facetów. Literatura podaje, że 2 dni są najlepsze. Mam nadzieję, że sie wam uda. Odpowiedz Link Zgłoś
citri Re: 6 Lipiec 2007 06.07.07, 09:45 no to kciukaski za insemkę u mnie dzis 3dc a juzcchę by był 9dc i pierwsze podgladanko ) cąłuski i kciukaski za nasz wszytkie! Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: 6 Lipiec 2007 06.07.07, 14:32 nie bede dziekowac, bo zapesze teraz to tylko wielkie czekanie. Moj M byl dzielny, trzymal mnie za reke, a ja syczalam z bolu w trakcie wkladania "zylki" dobrze, ze sie na ten (dzieki Bogu) krotki bol psychicznie przygotowalam). Nie wiem czy to normalne, ale plamie strasznie i mam bol brzucha jak przy @ Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: 6 Lipiec 2007 06.07.07, 21:57 Hej juz jestem po. Iui odbyla sie dzis kolo godz.14 tej. Nic mnie nie bolalo, nic nie pieklo, nie uciskalo i nie szczypalo (takie pytania zadawal mi lekarz w trakcie, a ja nic nie czulam). Teraz najdluzsze 2 tyg mojego zycia. Luna, no to idziemy leb w leb. U nas to pierwsze podejscie z duza szansa na ciaze blizniacza. Mnie nic nie boli i przespalam cale popoludnie. Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: 6 Lipiec 2007 07.07.07, 11:53 Kiedy testujesz netty2? Ja mialam isc 20.07. do Kliniki na Ultraszal i Bete (podobno moga juz cos stwierdzic przez ultraszal (???), ale ide 19.07, gdyz wyjezdzam 20.07 na Majorke I jak sie nie uda, to ten urlop pomoze mi napewno ten ciezki czas przetrwac i nabrac nowe sily. Ja tez mam bardzo duze szanse na blizniaki (2 pecherzyki, tej samej wielkosci co do milimetra), lekarka powiedziala, ze przy naszych wynikach (ktore sa bardzo dobre) szansa na blizniaki wynosi 20-30%!!!! Dzisiaj bol minol, ale w dalszym ciagu troche plamie, lekarka mi powiedziala, ze u mnie ten bol i te plamienia sa normalne, gdyz moja szyjka mac. nie miala nawet 0,001 mm droznosci i musiala na sile zylke wciskac (oj czulam to). Od dzisiaj 2x2 Utrogest, no i czekanie w nieskonczonosc..... Odpowiedz Link Zgłoś
citri Re: 7 Lipiec 2007 07.07.07, 15:49 luna i nettty no tak idziecie łep w łep super! trzymam kciukaski! ja dzis ma 4dc od juta CLO ale przyplatalo mi się przeziebienie źle się czuję i boję sie że zostane zdyskfalifikowana z insemiki w tym miesiacu bo moj dr zawsze powtarza by sie nieprzeziębić dziś jestem w domu jutro też mam nadzieję że mi przejdzie do wizyty u dr 12 lipca no i mam nadzieję ze dobrze zniose CLO brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: 7 Lipiec 2007 07.07.07, 21:08 Hej Luna, ja mam testowac 21.07, ale chyba jakis zlodziejski test sie juz wczesniej wykona Biote progresteron 200mg x 2. Mnie nic nie boli. Mam tylko podwyzszona temperature (kolo 37.2-co czuje natychmiast to normanie to ja zimno krwista i mam 36.3°C) U mnie szyjka byla w sam raz, nic nie czulam i wszystko poszlo rach ciach. Nie plamie nic. Luna, dawaj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
citri Re: 8 Lipiec 2007 08.07.07, 09:20 o 12 pierwsze CLO dr kazał brać dopoludnia mam nadzieję że bedzie ok bo to po raz pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: 8 Lipiec 2007 09.07.07, 09:08 Hej Luna co u ciebie ? Jakies bole ? U mnie spoko, nic a nic. Nie mam pojecia czy to dobrze wrozy, ale...czas pokaze A co u innych dziewczyn ? Ktos ma iui w te dni ? Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: ups uciekł 9 Lipiec 2007 09.07.07, 22:33 nie meldowalam sie ze wzgledu na nawal pracy. Moje objawy ustapily i zostaly zastapione sennoscia (od pogody), co koliduje z moja praca , no i od czasu do czasu bola mnie piersi przez ten utrogast. Temperatura mierze od roku, i naleze tez jak Netty2 do "zimnokrwistych". Troche sie martwie, gdyz zawsze w II fazie mialam ok 36,9 - 37,4 st., dzisiaj jest 3 dzien wyzszych tempek ale nie przekracza 36,7 (baaaaardzo dziwne). Moze ten progesteron dziala na ta tempke? hmmm..., ale kiedys czytalam, ze nie jest termogenny, wiec ... najlepiej bedzie jak nie bede szukac dziury w calym. Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: ups uciekł 9 Lipiec 2007 10.07.07, 09:26 Hej Luna, ja nadam zadnych objawow, poza diabelna sennoscia. dojezdzam 80 km do pracy i_ malo co, a bym do rowu wjechala Oczy mi sie zamykaja, nawet podparte zapalkami To na pewno pogoda, bo ja to jest objaw ciazy, to ja wyladuje na bezrobociu. Wiem, ze progesteron podwyzsza nieco temp w drugiej fazie, po to sie go wlasnie bierze (jak sie ma niedobor). Mnie piersi bola od jakiegos tygodnia (od zaczatkow owu) i nic nie przestaja. Kiedy sie szykujesz na zlodziejski test ??? Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: ups uciekł 9 Lipiec 2007 10.07.07, 11:38 Netty2, niestety, sennosc w tych dniach to nie ciaza (szkoda), od zaplodnienia musi uplynac conajmniej 5-6 dni zeby zarodek sie zagniezdzil, czyli dopiero od dzisiaj lub od jutra mozemy u siebie doszukiwac sie objawow)). No tempka u mnie dzisiaj podskoczyla o 1 stopien, slyszalam i widzialam, ze przy zagniezdzeniu tempka troche spada, i na drugi dzien po zagniezdzeniu znowu sie podnosi. Przed inseminacja zaopatrzylam sie w tesy zlodziejskie (dobre), i nie wiem czy starczy mi sil na zrobienie, boje sie tego rozczarowania. Na jednym tescie jest napisane, ze mozna testowac juz 6 dni od zagniezdzenia, na drugim, 10 dni po zaplodnieniu, wiec chyba za tydzien. A ty??? Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 10 lipiec 10.07.07, 12:27 Fajnie,ze napisalas. Ja nie wiem jak jest z ta tempka, nic nie czytam i nie zaglebiam sie w te tematu. Testu nie mam, jeszcze nie kupilam i chyba jeszcze poczekam z tydzien (no tak sobie mowie, ze nie chce sie dreczyc teste nagatywnym). Staram sie o tym nie myslec,ale... Powiedz mi,czy tobie robiona usg w dzien iui przed, zeby sie upewnic,ze pecherzyk pekl ? Mi - nie, wiec nawet nie wiadomo, czy jest jakas minimalna szansa ... Odpowiedz Link Zgłoś
citri Re: 10 lipiec 10.07.07, 12:29 Trzymam za was obie dziewuszki kciukasy! u mnie dzis dopiero 7dc ;/ ps. dlaczego nas tak mało ps2. zły pomysł z tym datowaniem ((( Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: 10 lipiec 10.07.07, 12:34 Citri, olej datowanie )) Luna, to wasza pierwsza iui ? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna833 Re: 10 lipiec 10.07.07, 12:39 Hej jak wam mało to zgłaszam sie do szeregu IUI Wczorj pierwsze odglądanko 11dc a pecherzyk miał 17 mm a endo prawie 8 mm. W srode jade i podejmiemy decyzje czy to ten dzien na IUI. Dziewczyny powiedzcie mi prosze czy wasz IUI były robione na pekniętym czy nie pęcherzyku i jaka była jego wielkość.Pozdrawiam i trzymam kciuki buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: 10 lipiec 10.07.07, 12:43 Zuza, ja ci duzo nie pomoge, bo moj przypadek jest jak z kosmosu. Ja mialam robione iui w 34dc, tak tak 34 dc,po ok 24 zastrzykach z gonalu. Moje pecherzyki byly 17,5mm, ale poniewaz nie robiono mi usg w dniu iui,tylko dzien wczesniej, to nawet nie wiem czy pekly. Odpowiedz Link Zgłoś
citri netty2 10.07.07, 13:35 pobiłas nas na głowy z długościa cyklu dlacze nie usg w dniu iui? Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: netty2 10.07.07, 13:59 Citri, moje cykle to jedna wielka zagadka Nie reagowalam na gonal i to byl moj pierwszy cykl ze stymulacja. citri, czemu cie nie dopuszczona do iui ? Odpowiedz Link Zgłoś
citri Re: netty2 10.07.07, 15:12 poniewazdr uznał żepecherzyk za mały to był cykl naturalny dr stweirdził ze stać mnie na lepsze hehe oby sie nie zdziwił no i to był cykl po HSG wiec to też mogło mieć wpływ (najlepsze są ma 20/22mm to jest ok a od 18mm wchodzi w gre insemka) Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: netty2 10.07.07, 15:51 Co lekarz to opinia. A czy ty mialas badane Lh i estradiol przy kazdym usg ? Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: netty2 11.07.07, 10:23 Hej wszystkim. no i jakies dziwne bole jajnikow mnie dopadly wczoraj wieczorem (nie wiem co to, bo zazwyczaj nic mnie nie boli i jeszcze mniej pod koniec cyklu). Citri, ja przy monitoringu co dwa dni na usg i na badanie krwi, potem panie do mnie dzwonily popoludniu,zeby poewiedziec co robimy dalej (jak juz znaly moj wynik krwi). Nie mam pojecia czy sie uda czy nie.Wszystko sie okaze za kilka dni. Luna kiedy testujesz ???? Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: netty2 11.07.07, 12:16 16.07. testuje "wczesniakiem" (ok. 6 dni po zagniezdzeniu), a 19.07. w klinice, a ty Netty2 kiedy? Mialam wczoraj takie dziwne klucia w dole brzucha (jakby szpilkami mnie ktos klul), innych symptomow na dzien dzisiejszy niestety brak, pogoda sie poprawila, to i sennosc minela, nawet piersi sie uspokoily. Staram sie o tym nie myslec, gdyz wiem, ze guzik z tego (chociaz iskierka nadzieji zawsze jest), ale moj M ciagle do mnie dzwoni i sie pyta o samopoczucie, biedaczek bardziej sie nakreca niz ja. Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: netty2 11.07.07, 12:22 Luna, Moj M tez sie nakreca i zabrania mi myslec, ze sie nie uda. Mnie piersi nadal bola na maksa, szczegolnie po bokach, a od wczoraj mam taki dosc gesty mleczny sluz. Bole to raczej jakby od jajnikow i jak sie szybko zerwe. Ja chyba nie zatestuje przed 16.06. Moze sie skusimy razem,co ? Odpowiedz Link Zgłoś
citri zuzka 10.07.07, 13:38 powinien pecherzyk urosnąc ja na naturalnym miałam 12dc pech12mm endo12mm, 15dc pecherzyk16mm jakis jajowaty był bo w najwiekrzym miejscu 19mm endo 15mm, 17dc pecherzyk nadal 16mm i endo tez 16mm, dr nie dopuscił mnie do insemki obecnie biorę clo i zobaczymy w czwartek podgladanko Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: 10 lipiec 11.07.07, 00:54 Zuzanna833, biorac pod uwage wielkosc pecherzyka (11 dc = 17 mm), w 12 dc przy wielkosci 19 mm zastrzyk (poznym wieczorem) na pekniecie (powoduje pekniecie w ciagu 36- 46 godzin), i IUI moze byc juz 14 dc. Na tym koncza sie moje wiadomosci, bo w rzeczywistosci wyglada to calkiem inaczej, np. pecherzyk moze peknac wczesniej jak dotychczas, i pupa zimna, a srednia zywotnosc jajeczka to tylko 10 godzin. Ja nie wiem czy IUI byla na peknietym czy nie, wiem tylko, ze dwa pecherzyki w 10 dc mialy co do milimetra 15 mm, a endo 9 mm. Lekarka nie chciala mi zrobic USG w dniu IUI, gdyz uwazala to za niepotrzebne (co prawda to prawda, pecherzyk moze peknac godzine przed USG i IUI, a to dezorientuje tylko pacjetke). Jezeli wezmiemy pod uwage wzrost pecherzyka o 2 mm na dobe, to mialam IUI przy wielkosci pecherzyka 24 mm. Zuzanno zdaj relacje jak wrocisz od lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: 10 lipiec 11.07.07, 00:17 Wlasnie dlatego chcialam lekarke pogryzc bo nie chciala mi zrobic w dzien IUI podgladanka. To dzieki mojemu M poszlam na IUI, gdyz bylam i jestem w dalszym ciagu przekonana, ze owu mialam 13 dc, a IUI byla 14 dc!!!!!. Test owu tez byl pozytywny w 12 dc no i w 13 dc, ale juz nie wiem, moze test owu zostal oszukany przez zastrzyk na pekniecie???? Staram sie duzo nie myslec...., no i jakos mi to nie wychodzi. Tak Netty2, to jest moja pierwsza IUI, i wiem, ze szanse sa niewielkie. Przestalam szperac w internecie, gdyz raz czytam o 10 % powodzenia, innym znowu razem o 25 %. Ech co tu duzo mowic, jak sie ma pecha to moze i byc 99% powodzen, i mozna sie znalezc w tym jednym pechowym %-cie. Ps Nareszcie sie cos ruszylo na tym watku, a ja mam tak malo czasu. Postaram jutro nadrobic zaleglosci Odpowiedz Link Zgłoś
jollyb Re: 11 Lipiec 2007 11.07.07, 14:29 hej dziewczynki, chwilke nie pisalam ale jestem teraz znowu, dzisiaj moja druga iui o 17 waszego czasu. dzisiaj moj 14 dzien cyklu , wychodowalam 4 duze pecherzyki ale tylko 2 urosly dobrze, wczoraj na usg lekarz powiedzial ze jeden ma 21mm a drugi 19,9 mm czy to sa dobre rozmiary? powiedzial ze jestem gotowa i wczoraj dostalam zastrzyk na pekniecie i dzisiaj mam pierwsza iui a jutro druga , tutaj zawsze robi sie dwie pod rzad. miesiac temu bylam taka podekscytowana a dzisiaj mi smutno jakos bo wiem jak male sa sznase.napiszcie co myslicie o tych wymiarach.i mam jeszcze jedno pytanie, ja mma jeszcze z polski duphaston ktory zapisal mi moj polski lekarz, tu nikt mi nic nie chce zapisac na te druga czesc cyklu, czy wiec powinnam zaczac sobie vbrac po jednje tabletce sama?? pamietajac jak to polecil mi robic polski lekazr czy nic nie brac?doradzcie, bo kanadysjki lekarz moiw ze to zupelnie niepotrzebne a polski mowil cos zupelnie innego. Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: 11 Lipiec 2007 11.07.07, 16:46 no nareszcie Jollyb sie zameldowalas 21 mm wczoraj to bardzo dobrze, czyli dzisiaj ok. 23 mm (prawie jak u mnie przy inseminacji 24 mm))) Czytalam duzo o tej podwojnej insem. w jednym cyklu. Okazuje sie (na podstawie roznych badan statystycznych), ze jak ma sie udac to i jedna wystarczy, ale jak przeszkoda lezy po stronie kobiety (np. wrogi sluz, za bardzo szczelna szyjka macicy). Jak wina jest po stronie mezczyzny to ta druga jest ok. Dlaczego napisalas, ze masz male szanse? Jezeli chodzi o ten duphaston, to lekarze maja odmienne zdania, nie jest naukowo udowodnione, ze on pomaga, ale tez nie szkodzi. Moj pierwszy lekarz, nie chcial mi przypisac utrogestu (odpowiednik duphastonu), gdyz nie wierzyl w jego dzialanie, a moja terazniejsza lekarka kazala brac 2x dziennie po 2 ("dowcipnie", gdyz lepiej dziala). Jezeli bedziesz brala duphaston, to musisz zrobic bete (wychodzi juz pozytywna w 6-ym dniu po zagniezdzeniu sie zarodka), jezeli wyjdzie negatywna, to musisz go (duph.) odstawic, gdyz duphaston nieraz zatrzymuje @, i po odstawieniu @ powinna przyjsc do 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: Netty2 11.07.07, 16:14 no to testujemy razem, napisz kiedy masz zamiar, to sie dostosuje, ale wiesz mi, ze tego 16.07. (24 dc) powinien juz wyjsc (naturalnie wszesnym testem). Jak mialam ciaze biochemiczna to testowalam 22 dc (przy cyklach wtedy 25 dniowych) no i sie pokazala blada druga kreseczka. Czytalam w innym twoim poscie, ze masz bole, nie martw sie, to moga byc bole implantacyjne, nie plamisz? Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Netty2 11.07.07, 16:17 Luna, dzieki za odzew. No to sie umowmy na poniedzialek, na testowanie raniusienko (ja wstaje codzienne o 6 godz, co ty na to ?? Do pracy dotre na 9:00,wtedy dam znac. Bol troche ustal,plamien nie ma.Nadal ten bialy sluz. Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: Netty2 11.07.07, 17:05 Ok. Netty2. O godz. 8:00 w poniedzialek, bede albo skakala do gory ze szczescia, albo wyleje morze lez. Jak siebie znam to bede miala i tak lud nadziei (po negatywnym tescie), ktora odbiora mi 19.07. w klinice na badaniu USG i becie Jezeli by sie udalo (w co watpie), to bede na wszystkich forach pisala o omylnosci testow owu, no i bezsensowosci mierzenia tempki Twoj bol, to jak juz pisalam moze byc bolem implantacyjnym. Bialy sluz tez mam (mnostwo), od utrogestu, gdyz biore "dowcipnie" Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Netty2 11.07.07, 17:11 Ja dowcipnie nie biore, bo nie znosz tego, potem caly dzien mam wrazenie, ze zrobilam w gatki )) Doustnie, jak ma, o tez podziala ,) Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: Netty2 11.07.07, 17:31 ja tez tego za bardzo nie lubie, dyskomfort nie z tej ziemi, ale co sie nie robi dla malenstwa. No i skutki uboczne jak np. mdlosci nie wystepuja biorac dowcipnie. Bylam dzisiaj na zakupach i az lzy krecily mi sie w oczach przechodzac kolo sklepu dzieciecego. Cholercia dlaczego tak jest, jak czlowiek bardzo czegos chce to nie wychodzi Pokoj dziececy czeka juz przeszlo rok pusty, nawet do niego nie zagladam, moj M tam odkurza, a ja nie moge tam nawet zajrzec, jakas blokada czy co? Dzisiaj na dodatek, wpadly mi w rece przy porzadkach buciczki ktore kupilam mojemu M po zrobieniu bety pare miesiecy temu, niestety okazala sie biochemiczna i znowu lzy i zal. Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Netty2 11.07.07, 17:35 Luna, glowa do gory, bedzie dobrze. Ja tez bardzo chce,zeby sie udalo, ale nie jestem jeszcze na etapie lez i rozpaczania (zobaczymy co bedzie jak sie nie uda). Pokoj jest, ale na nikogo nie czeka. Nie rozklejam sie jak przechodze obok sklepu dla dzieci. Moj M za to bardzo sie angazuje w to wszytsko i boje sie o niego. Co do dowcipnego brania...bralam i mnie szlag trafial. Teraz biore doustnie i mdlosci mnie nie mecza,wiec tak tez bede kontynuowac. Odpowiedz Link Zgłoś
777_7s Re: 15 Lipiec 2007 19.07.07, 19:37 Dziewczyny która z Was miła 15ins Jak się czujecie jakie macie objawy Napiszcie bo zwarjuję Odpowiedz Link Zgłoś