Dodaj do ulubionych

od czego zaczac??

IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 17.06.03, 17:44
witam dziewczyny,
chyba przyszedl na mnie czas, rok temu bylam w cizy pozamacicznej, ktora usunieto zastrzykiem z methotrexate, byla bardzo malutka. po tym nastapila seria poronien bardzo wczesnych, lekarz stwierdzil,ze nie ma sie czym martwic bowiem wiele kobiet nie zauwazyloby naewt,ze byly w ciazy ot przesuniecie okresu i tyle. nie zalecil zadnych badan hormonalnych, nie widzial potrzeby badania meza a to z tego wzgeldu, ze mamy juz jedno wspolne dziecko (10 letnie), stwierdzil ,ze jestem zdrowa, anatomicznie wszystko gra nic tylko rodzic dzieci....... wspomnialam,ze z sutkow cos sie wydziela co skwitowal mentlikiem w organizmie, wczesnymi poronieniami ....
z gabinetu wyszlam zadowolona, dodal mi otuchy -zdrowa jestem , wszystko dobrze ...
bylo to 1 marca..... a ja ciagle czekam, symptomy ( wydzielina z sutkow, okres tydzien wczesnie) zostaly a ciazy nie ma i nic nie wskazuje aby cos mialo sie zmienic.
mam pytanie do Was, od czego zaczac leczenie? jestem w USA, sama musze placic za wizyty i badania chcialabym byc wiec dobrze przygotowana i robic te naprawde konieczne.
bardzo dziekuje za pomoc,
pozdrawiam
ania
Obserwuj wątek
    • Gość: eliszka Re: od czego zaczac?? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 17:55
      moim zdaniem masz mlekotok co świadczy o podwyższonej prolaktynie.Zrob badanie
      hormonalne na poziom prolaktyny, jezeli bedziesz miala podwyzszona to raczej
      nie zajdziesz w ciaze.Moim zdaniem powinnas zaczac od tego badania.pozdrawiam i
      zycze powodzenia.
    • lidek0 Re: od czego zaczac?? 18.06.03, 13:51
      Prócz prolaktyny powinnaś zbadać progesteron, testosteron, estradiol, choroby
      odzwierzęce, nasienie. Ja po ciąży pozamacicznej robiłam HSG na drożność. Skoro
      miałaś kilka poronień /nie wiem czy było łyżeczkowanie/ to mogły powstać
      zrosty. Ja na Twoim miejscu nie ryzykowałabym tylko sprawdziła drożność. A
      lekceważące podejście lekarza do sprawy – bo tak to trzeba nazwać – jest
      lenistwem albo brakiem kompetencji. Skoro miałaś już jedną pozamaciczną to
      znaczy, że coś jest nie tak, coś jest nie do końca drożne. Na co masz czekać,
      na kolejną taka ciążę? Wiem, że badania kosztują masę. Sama przez to przeszłam,
      ale na pocieszenie powiem Ci, że tu w Polsce lekarze tak samo lekceważą kobiety.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka