Dodaj do ulubionych

do dziewczyn po in vitro

26.07.07, 19:35
mam takie pytanie prosze napiszcie mi ile tak naprawde kosztuje to wszytsko,
gdzies przeczytalam ze 1 ampulka leku przed in vitro kosztuje 95 zl a trzeba
wziac 52 czy to prawda?? zupelnie sie nie orientuje. ja bede przechodzic in
vitro u dr janeczko w krakowie , moze ktos tam juz przechodzil i napisze mi
orientacyjne koszta?/ i jeszcze jedno pytanie, jak czesto trzeba pojawiac sie
w klinice przed punkcja?
Obserwuj wątek
    • agnieszka.krak Re: do dziewczyn po in vitro 26.07.07, 20:36
      u dr janeczki pewnie bedziesz stymulowana merionalem - 1 amp to koszt 40 zl,
      jesli kupujesz w czeskim Cieszynie, lub ok 45 jesli odkupisz od dziewczyn z
      bociana, tam jest pare osób, które go sprzedaja. Jesli idzie o ilosc to trudno
      powiedziec, ja kupiłam 40 ampułek a zuzyłam jedynie 21, to indywidualna sprawa
      ile dla kazdego potrzeba srednio pomniedzy 30, a 60.Jesli dostaniesz gonal to
      jest on drozszy cos ok 115 zł za ampułke. Osobiscie byłąm na 3 usg przed
      punkcja, koszt 1 usg to 40 zł, ale ilosc tez zalezy, srednio do 5.
      • jollyb Re: do dziewczyn po in vitro 26.07.07, 20:39
        DZIEKI. a in vitro? jakie koszta w krakowie?
        • agnieszka.krak Re: do dziewczyn po in vitro 26.07.07, 20:48
          obecnie 4200 program + 600 AH ( zwykle jest wykonywany) + 750 mrozenie zarodkó,
          jesli jest co mrozic
    • jollyb Re: do dziewczyn po in vitro 26.07.07, 20:56
      DZIEKUJE CI DOBRA KOBIETOsmile
    • jollyb Re: do dziewczyn po in vitro 26.07.07, 20:57
      ZA WCZESNIE MI SIEW WCISNELOsmile a jak twoja osobista opinia o tej klinice i dr
      janeczko?? dla niego wracam z kanadaysmile)
      • agnieszka.krak Re: do dziewczyn po in vitro 26.07.07, 20:59
        moja osobista??? ze to najlepszy lekarz do jakiego zdarzało mi sie trafic, a
        uróznych konowałów juz bywałam. Dr jest swietnym specjalistą, a na dodatek
        bardzo fajnym człowiekiem, zyczliwym i cierpliwym
        • jollyb Re: do dziewczyn po in vitro 26.07.07, 21:07
          ojej ojej takiego mi teraz trzeba po tych obojetnych , bezdusznych kanadolach,
          szkoda gadacsmile to co napisalas to balsam na moja dusze. czy Tobie sie powiodlo?
          • agnieszka.krak Re: do dziewczyn po in vitro 26.07.07, 21:11
            noo nie do konca, poronilam w 6 tyg. Mam 3 mrozaki , podchodze w okolicach wrzesnia
            • jollyb Re: do dziewczyn po in vitro 26.07.07, 21:13
              smutnosad moze sie spotkamy we wrzesniu w klinice...kto wie...pozdrawiam i
              dziekuje za info
              • masiaga7 Re: do dziewczyn po in vitro 27.07.07, 10:08
                Ja tez jestem pacjentka kliniki a konkretnie dr Przybycienia, ktorego tez bardzo
                polecam. Bylam stymulowana gonalem i menopurem i koszt lekow wyniosl ok 5000, w
                tym rowniez decapaptyl. Decapeptyl byl tanszy dla pacjentek doktora w aptece na
                Krynicznej. Jest to drozsza stymulacja, ale u mnie akurat podobno merional nie
                przyniosl by efektow, a jednak po tych lekach jajeczka sa 'lepszej' jakosci.
                U mnie dalo to efekt - 19tc.
                Co do kosztow musisz jeszcze uwzglednic 3-4 badania w trakcie stymulacji,
                estradiol i progesteron.
                • zxcvb503 Re: do dziewczyn po in vitro 27.07.07, 10:41
                  my wydaliśmy 12 tysięcy a bardzo dobrze się stymulowałam 16 menopurów i 14
                  decapeptyli (+ badania nie mieliśmy żadych ,wiec wszystkie)te 12 tys z dojazdami
                  60 km .Udało się za piewszym razem w invikcie w gdańsku dzięki doc łukaszukowi.
    • gosif Re: do dziewczyn po in vitro 27.07.07, 11:42
      a jak wygladają orientacyjne koszty in vitro w warszawskim Novum.czy zmieszcze
      sie w 12 tys?
    • cezar684 Re: do dziewczyn po in vitro 27.07.07, 12:30
      Witaj jillyb!
      Ja miałam invitro w Katowicach w Provicie, sam zabieg metodą IMSI kosztował
      6000,-zł, ale w tym była punkcja jajeczek, transfer,ok 5 usg, 3 badania
      hormonów, oraz wizyta pokontrolna (usg) 2 tyg. po ujemnej becie. Koszt leków to
      ok.4000,-zł, no i trzeba doliczyć dojazdy.Leki do invitro są drogie ja wszystkie
      kupowałam na miejscu, było taniej niż aptece i bez problemu, a faktycznie np 1
      ampułka mnopuru kosztuje 100,-zł,fostimon 85,-zł, a cetrotide 125,-zł, a ja
      brałam w jednym dniu
      zastrzyków za ok.500,-zł a były dni, że i dużo więcej ładowam w siebie pieniędzy.
      Ale czego nie robi sie dla osiągniecia wymarzonego celu jakim jest dziecko!!!!
      Pozdrawiam i życzę Tobie powodzenia oraz wysokiej bety!!
      • abigail20 Re: do dziewczyn po in vitro 27.07.07, 14:50
        W Novum nie wiem, ale ja podchodziłam do in vitro w Warszawie w Invimedzie -
        kosztowało mnie wszystko - stymulacja, wizyty, transfer, mrożenie pozostałych
        zarodków - 9,5 tys PLN. Stumulowałam się menopurem. Udało się!
    • gosif Re: do dziewczyn po in vitro 27.07.07, 16:36
      a moze wiecie jak to sie cenowo przedstawia w warszawie w Novum?czy zmieszcze
      sie w 12 tys. (bez badan i dojazdow).ile zaplacilyscie za swoje in vitro?
      • toyaa Re: do dziewczyn po in vitro 27.07.07, 20:30
        w Novum całkowity koszt IVF to 5 tys. zł. a ICSI to 6 tys zł;
        pierwsza zaliczka 1 tys przed wizytą u Dr Lewandowskiego, drugi 1 tys zł w dniu
        punkcji i 4 tys zł w dniu transferu) + dodatkowo ewentualny koszt 600zł za
        mrożaczki.
        w tej kwocie są dwie wizyty przed punkcją podczas których wykonywane jest usg.
        do tego kosz lekarstw, ale to już dla każdej indywidualna sprawa, w zależności
        co lekarz zaleci.
        Mnie wyszło ok 3 tys zł.
    • anna7810 Re: do dziewczyn po in vitro 27.07.07, 20:47
      Ja będę miała in vitro u dr. Janeczko. Zalecił mi Merional 40 amp. w Polsce
      kosztuje ok. 100 zł ale można go kupić w Cieszynie Czeskim zaraz przy granicy i
      tam kosztuje (bo już tam dzwoniłam) 35 zł/amp. więc tam pojadę. Zalecił też
      Decapeptyl 21 amp. (to się bierze od 18 dc. )i w Czechach kosztuje też 35-40 zł
      za amp. Jeśli chodzi o wizyty to mam przyjść w 18 dc od tego dnia brać
      Decapeptyl później 5 dc na USG i tak myślę że co drugi dzień aż do punkcji
      Lekarz od 12-16 września wyjeżdża na sympozjum a wtedy powinnam przychodzić na
      USG więc powiedział że in vitro będę miała dopiero w październiku bo przed in
      vitro trzeba na bieżąco kontrolować pęcherzyki.
      • aniati jeśli mogę to mam pytanie do anna 7810 28.07.07, 09:51
        czesc ja też będe w pażdzierniku podchodzila do invitro u dr Janeczko masz może
        adres do tej apteki w czechach , jesli masz proszę Cie o przesłanie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka