Dodaj do ulubionych

śluz owulacyjny

IP: *.incom.pl / 192.168.0.* 07.07.03, 17:13
Czy ktos zna jakies sposoby (naturalne i nie tylko) na zwiększenie się ilości
śluzu owulacyjnego?

Ronka
Obserwuj wątek
    • Gość: hanuś Re: śluz owulacyjny IP: *.toya.net.pl 07.07.03, 21:17
      Tak naprawdę ilość śluzu o niczym nie świadczy. Możesz mieć piękny gęsty śluz i
      nie mieć owulacji i możesz go wcale nie mieć i mieć super owulację. Po co
      zwiększać jego ilość?
      Pozdrawiam smile))
      • sugar_mama_danielcia Re: śluz owulacyjny 07.07.03, 22:53
        Chyba w tym gęstrzym śluzie plemniki mają większe szansę na przeżycie. I
        lepiej wędrują do góry smile
        Sugar
        • Gość: asja Re: śluz owulacyjny IP: *.chello.pl 07.07.03, 23:08
          no jednak nie do konca jest tak, z esluz nie jest potrzebny, bez płodnego słuzu
          plemniki nie przedostana sie do macicy, a na poprawe podobno rewelacyjnie
          działa syrop i teraz uwaga bo mogłam przekreciec nazwe-robitussin

pozdr.
          • so-nia Re: śluz owulacyjny 08.07.03, 08:43
            wszystkie syropki wykrztuśne rozrzedzają śluz - bo działają nie tylko na drogi
            oddechowe, ale na cały organizm
            czytałam gdzieś, że pomaga też niewielka dawka aspiryny brana przez kilka dni
            przed owu (syropek też przed owu się pije), no i trzeba pić dużo wody
            niegazowanej
        • Gość: beemka1 Re: śluz owulacyjny IP: *.acn.waw.pl 08.07.03, 09:18
          Nie, jest odwrotnie. Zazwyczaj, w ciagu calego cyklu sluz jest tak gesty, ze
          plemniki nie maja szans przedostac sie do jajeczka. Dopiero w okresie owulacji
          sluz rozrzedza sie i 'splywa' dzieki temu na dol, a plemniki maja szanse
          dostac sie do celusmile W dodatku srodowisko pochwy zmienia swoj odczyn z
          kwasnego na zasadowy albo odwrtonie, nidgy nie moge zapamietacsad
          Pozdrawiam
          Beemka.
    • piegoosek Re: śluz owulacyjny 07.07.03, 23:30
      sluz mozna poprawic pijac soki z marchwi, jedzac surowe marchewki! sprawdzilam
      na sobie, faktycznie dziala! polecam
      pozdrawiam
      piegoosek
    • Gość: basia Re: śluz owulacyjny IP: *.farm.amwaw.edu.pl 08.07.03, 09:58
      Polecam olej z wiesiołka Oeparol. 2-4 tabletki dziennnie do owulacji, podobno
      pomaga też na napięcie przedmiesiączkowe. B.
      • Gość: zuza Re: śluz owulacyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.03, 11:31
        polecam olejek z wiesiołka.Niemoge powiedzieć nic o rezultatach bo sama
        zaczełam brać od niedawna ale jak tylko coś zauważe to napisz.Koszt ok. 20 zł
    • evy Re: śluz owulacyjny 08.07.03, 11:01
      Wiesz mam tego typu problemy, naturalnych metod nie znam, ale dostaję takie
      specjalne plasterki (na receptę), które mają zwiększyć ilość śluzu. Niestety
      nie pamiętam nazwy:o(. Dopiero wieczorową porą, jak wyląduję w domu mogę podać.
    • mamalgosia Re: śluz owulacyjny 09.07.03, 13:21
      Podobno witamina B6 lub B12 (niestety nie pamiętam,ale chyba B6)
      • Gość: Ola1232 Re: śluz owulacyjny IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 18:36
        Brak sluzu jest moją zmorą i obecną przyczyną niepłodności.... już nawet nie
        będe wymieniac czym mnie przez ten czas różni "fachowcy" karmili" Po dwóch
        latach walki mam go w idelanej ilości i jakości. Olej z wiesiołka 4 kaspuły
        dziennie ale co najwazniejsze menogon ! Codziennie jeden zastrzyk od 2 dnia
        cyklu przez 6 dni wink Tą są genotropiny (chyba tak dokładnie się to pisze). Nie
        mają wpływ na większą produkcję pęcherzyków w każdym razie w tej dawce. Na
        prawdę polecam ! Oczywiście po konsultacji z lekarzem choćponoć większośc
        gamoni nie wie, że własnie ten lek tak wspaniale wpływa na śluz... wie to P.
        Jędrzejczak i chwała mu za to ! winkJedyny minus to cena 50 złotych ampułka
        • Gość: ewa Re: śluz owulacyjny IP: 213.17.252.* 10.07.03, 11:38
          olu a ten olej z wiesiołka to z apteki czy sklepu zielarskiego??
        • Gość: aleksandra3 Re: śluz owulacyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.03, 13:23
          co najwazniejsze menogon ! Codziennie jeden zastrzyk od 2 dnia
          > cyklu przez 6 dni wink Tą są genotropiny (chyba tak dokładnie się to pisze).
          Nie
          >
          > mają wpływ na większą produkcję pęcherzyków w każdym razie w tej dawce.

A u mnie efekt wrecz odwortny!
          Oleńko - menogon - zawiera LH i FSH a te hormony są odpowiedzialne za
          rekrutację i wzrtost pęcherzyków. Ten lek podaje się przede wszystkim na
          wywołanie/ wspomaganie owulacji. Śluz jest wynikiem gry hormonalnej - pojawia
          się wtedy gdy pęcherzyki są odpowiedniej wielkości i jajniki produkuja
          wystarczająco dużo estrogenów. Efekt śluzu powinien iśc w parze w efektem
          pogrubiania się ścianek macicy.
          Pomimo że w moim przypadku menogon świetnie wpływa na rozówj i wzrost
          pęcherzyków, to śluzu nie mogę wypatrzeć, mimo iż dodatkowo dostałam progynovę
          czyli estradiol.

Teraz przyszedł czas na syrop i marchew. Bo wiesiołek też guzik zdziałał.
          Pozdrawiam
          Aleksandra
    • Gość: asja Re: śluz owulacyjny IP: *.chello.pl 09.07.03, 22:06
      tylko,ze menogon (gonadotropina) to lek do stymulacji owulacji, a jesli
      problemem jest sluz , a nie sama owulacja, to nie ma potrzeby szpikowanai sie
      zastrzykami

pozdr.
      • Gość: ola1232 Re: śluz owulacyjny IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 23:31
        Oczywiście to lek do stymulacji ale w moim przypadku wiele nie wniósł jest
        jeden wzorcowy pęcherzy i jest ......śluz. Z tego co mi powiedziano- dwóch
        lekarzy to własnie genotropiny powodują powstanie śluzu bez niego saznse na
        ciąże są marne także jak najbardziej można sobie zafundowac te zastrzyki.....
        bo szkoda czasu czekac na cud... tym bardziej, że te hormony sa doskonale
        tolerowane. Oczywiście niech każdy robi co chce wink Ja dziś wiem, że nawet
        jesli mi się teraz nie uda bo w końcu nie można zkładać, że od razu będzie
        wynik to na pewno w przyszłym miesiącu będę ten menogon brać. Z resztą tak
        zadecydowali lekarze - endokrynolodzy bądź co bądź wink
        Napisałam o tym bo wiele z nas boryka się z tym problemem..... reszta już
        jest zalezna od Was i Waszych lekarzy.

• dajana Re: śluz owulacyjny 10.07.03, 13:39
      Odzwiedziłam ostatnio bioenergoterapeutę i zalecił na zwiększenie i poprawę
      śluzu mieszankę ziół: 50 g. krwawnik + 50 g. przywrotnik. Zmieszać, zaparzyć i
      pić 3 razy dziennie przed posiłkiem po 3/4 szklanki. Nie mogę powiedzieć o
      efektach, ale na razie piję i nawet smakuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka