Gość: ronka2 IP: *.incom.pl / 192.168.0.* 07.07.03, 17:13 Czy ktos zna jakies sposoby (naturalne i nie tylko) na zwiększenie się ilości śluzu owulacyjnego? Ronka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hanuś Re: śluz owulacyjny IP: *.toya.net.pl 07.07.03, 21:17 Tak naprawdę ilość śluzu o niczym nie świadczy. Możesz mieć piękny gęsty śluz i nie mieć owulacji i możesz go wcale nie mieć i mieć super owulację. Po co zwiększać jego ilość? Pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: śluz owulacyjny 07.07.03, 22:53 Chyba w tym gęstrzym śluzie plemniki mają większe szansę na przeżycie. I lepiej wędrują do góry Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: śluz owulacyjny IP: *.chello.pl 07.07.03, 23:08 no jednak nie do konca jest tak, z esluz nie jest potrzebny, bez płodnego słuzu plemniki nie przedostana sie do macicy, a na poprawe podobno rewelacyjnie działa syrop i teraz uwaga bo mogłam przekreciec nazwe-robitussin pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
so-nia Re: śluz owulacyjny 08.07.03, 08:43 wszystkie syropki wykrztuśne rozrzedzają śluz - bo działają nie tylko na drogi oddechowe, ale na cały organizm czytałam gdzieś, że pomaga też niewielka dawka aspiryny brana przez kilka dni przed owu (syropek też przed owu się pije), no i trzeba pić dużo wody niegazowanej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beemka1 Re: śluz owulacyjny IP: *.acn.waw.pl 08.07.03, 09:18 Nie, jest odwrotnie. Zazwyczaj, w ciagu calego cyklu sluz jest tak gesty, ze plemniki nie maja szans przedostac sie do jajeczka. Dopiero w okresie owulacji sluz rozrzedza sie i 'splywa' dzieki temu na dol, a plemniki maja szanse dostac sie do celu W dodatku srodowisko pochwy zmienia swoj odczyn z kwasnego na zasadowy albo odwrtonie, nidgy nie moge zapamietac Pozdrawiam Beemka. Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: śluz owulacyjny 07.07.03, 23:30 sluz mozna poprawic pijac soki z marchwi, jedzac surowe marchewki! sprawdzilam na sobie, faktycznie dziala! polecam pozdrawiam piegoosek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: śluz owulacyjny IP: *.farm.amwaw.edu.pl 08.07.03, 09:58 Polecam olej z wiesiołka Oeparol. 2-4 tabletki dziennnie do owulacji, podobno pomaga też na napięcie przedmiesiączkowe. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: śluz owulacyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.03, 11:31 polecam olejek z wiesiołka.Niemoge powiedzieć nic o rezultatach bo sama zaczełam brać od niedawna ale jak tylko coś zauważe to napisz.Koszt ok. 20 zł Odpowiedz Link Zgłoś
evy Re: śluz owulacyjny 08.07.03, 11:01 Wiesz mam tego typu problemy, naturalnych metod nie znam, ale dostaję takie specjalne plasterki (na receptę), które mają zwiększyć ilość śluzu. Niestety nie pamiętam nazwy:o(. Dopiero wieczorową porą, jak wyląduję w domu mogę podać. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: śluz owulacyjny 09.07.03, 13:21 Podobno witamina B6 lub B12 (niestety nie pamiętam,ale chyba B6) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola1232 Re: śluz owulacyjny IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 18:36 Brak sluzu jest moją zmorą i obecną przyczyną niepłodności.... już nawet nie będe wymieniac czym mnie przez ten czas różni "fachowcy" karmili" Po dwóch latach walki mam go w idelanej ilości i jakości. Olej z wiesiołka 4 kaspuły dziennie ale co najwazniejsze menogon ! Codziennie jeden zastrzyk od 2 dnia cyklu przez 6 dni Tą są genotropiny (chyba tak dokładnie się to pisze). Nie mają wpływ na większą produkcję pęcherzyków w każdym razie w tej dawce. Na prawdę polecam ! Oczywiście po konsultacji z lekarzem choćponoć większośc gamoni nie wie, że własnie ten lek tak wspaniale wpływa na śluz... wie to P. Jędrzejczak i chwała mu za to ! Jedyny minus to cena 50 złotych ampułka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: śluz owulacyjny IP: 213.17.252.* 10.07.03, 11:38 olu a ten olej z wiesiołka to z apteki czy sklepu zielarskiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandra3 Re: śluz owulacyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.03, 13:23 co najwazniejsze menogon ! Codziennie jeden zastrzyk od 2 dnia > cyklu przez 6 dni Tą są genotropiny (chyba tak dokładnie się to pisze). Nie > > mają wpływ na większą produkcję pęcherzyków w każdym razie w tej dawce. A u mnie efekt wrecz odwortny! Oleńko - menogon - zawiera LH i FSH a te hormony są odpowiedzialne za rekrutację i wzrtost pęcherzyków. Ten lek podaje się przede wszystkim na wywołanie/ wspomaganie owulacji. Śluz jest wynikiem gry hormonalnej - pojawia się wtedy gdy pęcherzyki są odpowiedniej wielkości i jajniki produkuja wystarczająco dużo estrogenów. Efekt śluzu powinien iśc w parze w efektem pogrubiania się ścianek macicy. Pomimo że w moim przypadku menogon świetnie wpływa na rozówj i wzrost pęcherzyków, to śluzu nie mogę wypatrzeć, mimo iż dodatkowo dostałam progynovę czyli estradiol. Teraz przyszedł czas na syrop i marchew. Bo wiesiołek też guzik zdziałał. Pozdrawiam Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: śluz owulacyjny IP: *.chello.pl 09.07.03, 22:06 tylko,ze menogon (gonadotropina) to lek do stymulacji owulacji, a jesli problemem jest sluz , a nie sama owulacja, to nie ma potrzeby szpikowanai sie zastrzykami pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola1232 Re: śluz owulacyjny IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 23:31 Oczywiście to lek do stymulacji ale w moim przypadku wiele nie wniósł jest jeden wzorcowy pęcherzy i jest ......śluz. Z tego co mi powiedziano- dwóch lekarzy to własnie genotropiny powodują powstanie śluzu bez niego saznse na ciąże są marne także jak najbardziej można sobie zafundowac te zastrzyki..... bo szkoda czasu czekac na cud... tym bardziej, że te hormony sa doskonale tolerowane. Oczywiście niech każdy robi co chce Ja dziś wiem, że nawet jesli mi się teraz nie uda bo w końcu nie można zkładać, że od razu będzie wynik to na pewno w przyszłym miesiącu będę ten menogon brać. Z resztą tak zadecydowali lekarze - endokrynolodzy bądź co bądź Napisałam o tym bo wiele z nas boryka się z tym problemem..... reszta już jest zalezna od Was i Waszych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dajana Re: śluz owulacyjny 10.07.03, 13:39 Odzwiedziłam ostatnio bioenergoterapeutę i zalecił na zwiększenie i poprawę śluzu mieszankę ziół: 50 g. krwawnik + 50 g. przywrotnik. Zmieszać, zaparzyć i pić 3 razy dziennie przed posiłkiem po 3/4 szklanki. Nie mogę powiedzieć o efektach, ale na razie piję i nawet smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś