Dodaj do ulubionych

Infekcja wirusem papilloma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 23:02
Witam dziewczyny Dzisiaj byłam na wizycie u prof. Pawelczyka i okazało się że
mam Infekcję wirusem papilloma. Leczę się już 2 lata gdyż nie mogę zajść w
ciążę ( hsg-ok, badania hormonów-lekko podwyższony testosteron, wyniki męża
super). Maiałam robioną cytologię i wyszedł wynik IIIb i rozpoznanie jak
wyżej Czy któraś z Was spotkała się z tym dziadostwem w skrócie HPV.( proszę
nie mylić z HIV). Czy to może być jeden z problemów. Obecnie prof.
zadecydował że należy pobrać wycinek. Strasznie się martwię czy są osoby
które się leczyły na to cholerstwo. Przepraszam że tak to nazywam ale ja mam
cały czas pod górkę i pomału się poddaję.
POZDRAWIAM RENATA
Obserwuj wątek
    • Gość: asja Re: Infekcja wirusem papilloma!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 07.07.03, 23:10
      z tego co kojarze, to wirus brodawczaka, było swego czasu sporo na forum, tez
      na zdrowiu kobiety, spróbuj wrzucic hasdło hpv w wyszukiwarke
      pozdr.
    • magda010 Re: Infekcja wirusem papilloma!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.07.03, 19:56
      Czytalam, ze z hpv mozna urodzic normalnie zdrowe dziecko, jedynie jezeli wirus jest w fazie aktywnej, sa klykciny, ktore w ciazy czesto sie powiekszaja, to konieczne jest cesarskie ciecie, aby nie zarazic dziecka. Nic nie wiem o tym, zeby ten wirus powodowal bezplodnosc. Natomiast trzeba to leczyc, bo on moze doprowadzic do raka szyjki macicy. Niestety ja tez mialam podejrzenie, bylo to kilka lat temu, ale odtad nie ma w cytologii juz tego wirusa. Mam nadzieje, ze organizm sam go zwalczyl, bo tak sie najczesciej ponoc dzieje. Poszukaj w wyszukiwarce hpv, jest duzo stron na jego temat.
      • Gość: Renata Re: Infekcja wirusem papilloma!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 22:58
        Dziękuję za odpowiedż Na początku byłam ( i jestem nadal) przerażona tym
        wirusem Poszłam na wizytę do prof Pawelczyka w celu dalszego leczenia w związku
        z tym że nie mogę zajść w ciążę a tu wiadomość (po rutynowym badaniu przez
        prof) że mam objawy infekcji wirusem papilloma. 14.07 byłam w Klinice na Polnej
        (po skierowaniu)w celu pobrania wicinka do dalszego badania teraz mam czekać 2
        tygodnie na wynik i się bardzo boję. Zamiast rodzić dzieci to choduje wirusy
        niewiadomego pochodzenia. Moje leczenie (miałam mieć inseminację na Polnej)
        przeciągnęło się bo jak stwierdził prof należy eliminować każdy niepożądany
        objaw.
        Pozdrawiam Renata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka