Gość: mika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 10:40 W wynikach badań nasienia znajduje się pozycja: komórek spermatogenezy 6%. Co to znaczy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mika Re: spermatogeneza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 23:37 Nie mogę znaleźć tego w żadnych prezentowanych na forum normach badań nasienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuś Re: spermatogeneza IP: *.toya.net.pl 24.07.03, 11:06 Możesz poczytać sobie co to jest spermatogeneza, ale co to oznacza w wynikach nie mam zielonego pojęcia. wiem.onet.pl/wiem/001b07.htmlpozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuś Re: spermatogeneza IP: *.toya.net.pl 24.07.03, 11:08 Jeszcze raz wiem.onet.pl/wiem/001b07.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: spermatogeneza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 11:09 Dzięki Hanuś, w ogóle chyba dziwne jakieś to moje laboratorium. Niedawno męczyłam się z odszyfrowaniem procentowego oznaczenia ilości leukocytów, bo żadne normy w ten sposób tego nie określają. Szukam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuś Re: spermatogeneza IP: *.toya.net.pl 24.07.03, 13:51 A ja wymyśliłam, że są to po prostu komórki niedojrzałe czyli te, które nie przeszły dalszego etapu rozwoju plemnika czyli spermiogenezy. Ale 6% to nie jest dużo. Pozdrawiam. hanuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: spermatogeneza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 17:33 Hanuś, zadzwoniłam do lekarza i powiedział, że te komórki spermatogenezy są odpowiedzialne za produkcję plemników i 6% trochę mało, powinno być 20%. Ale nie wiem czy mu wierzyć, bo już wieloma teoriami mnie zaskoczył. Szukam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Re: spermatogeneza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 13:56 a ja znalazlam w wyniku meza cos takiego: kom okr 0,5 mln/1 ml, wiecie moze co to oznacza (komórki okrągłe???? ale co to takiego???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: spermatogeneza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 17:34 Nie mam pojęcia co to kom.okr., jak na razie nie spotkałam się z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuś Re: spermatogeneza IP: *.toya.net.pl 24.07.03, 20:18 Mika, jeśli komórki spermatogenezy to te co produkują plemniki to dlaczego są w nasieniu? Przecież plemniki są produkowane w jądrach i tam są komórki za to odpowiedzialne. Coś ten lekarz zmyśla )) hanuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: spermatogeneza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.03, 12:19 No właśnie Hanuś, ten mój lekarz powoli doprowadza mnie do szału. Niedługo go zmieniam, jadę do Gamety w Łodzi, ale póki co weryfikuję jego różne teorie. Najlepsze jest to, że gdy idę do niego z jakimkolwiek wynikiem badań to wyciąga jakieś papiery z szuflady, bo chyba na pamięć to się niczego nie nauczył. Mówię Ci jak ja nie lubię lekarzy. Sęk w tym, że nie każdy na pierwszy rzut oka to matoł i nie można od razu tego rozpoznać. Ale już niedługo. Mam nadzieję, że w Gamecie na nikim się nie zawiodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuś Re: spermatogeneza IP: *.toya.net.pl 25.07.03, 20:51 My robiliśmy w Gamecie badanie nasienia. Było ok. Życzę powodzenia. hanuś Odpowiedz Link Zgłoś