Dodaj do ulubionych

niski ESTRADIOL

IP: *.htl.com.pl / 192.168.1.* 04.08.03, 11:42
W 15 dc poziom estradiolu wynosił 19.45, czyli duzo poniżej normy. Na co
wpływa zbyt niski poziom tego hormonu, czym to się leczy, czy ma to wpływa na
zajścia w ciążę?
Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Izus Re: niski ESTRADIOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 06:40
      Witamwink
      Estrogeny (estradiol) wydzielane sa przez rosnacy pecherzyk; skrotowo mowiac
      niski poziom estrogenow swiadczy o zaburzeniach we wzroscie pecherzyka a co za
      tym idzie o zaburzeniach owulacji; ponadto estrogeny wplywaja na rozwoj
      sluzowki macicy w ktorej zagniezdza sie zarodek; niski poziom estrogenow to tez
      wiec cienka sluzowkacrying i ograniczone mozliwosci zagniezdzenia;
      nizej podaje Ci linka - na tej stronce jest przepieknie opisany caly cykl -
      poczytaj a duzo sie dowiesz o sobie
      starania.gery.pl/cykl.html
      a lekow jest bardzo duzo; najpopularniejsze i chyba najlepeij dzialaja plastry
      z rozna zawartoscia estrogenow - ja obecnie uzywam DERMESTRIL 50; ale to juz
      powinien dobrac Ci dobry lekarz
      pozdrawiam
      Iza
      • Gość: oki75 Re: niski ESTRADIOL IP: *.htl.com.pl / 192.168.1.* 05.08.03, 08:06
        Iza, bardzo, bardzo dziękuję za pomoc. Duzo ciekawych informacji. Problem w
        tym, że ja jak mi się wydaje mam owulacje (3 miesiace temu USG - blizna po
        pęcherzyku) w tym cyklu w 10 dc - USG wykazało dojrzewający pęcherzyk 13mm. Nie
        wiem co o tym myśleć, a ponieważ mam wiele do życzenia jeśli chodzi o
        kompetencje naszych lekarzy, wolę sama dowiedzieć się maxymalnie dużo o
        przyczynach. Iza, a jaki problem stwierdzono u Ciebie?
        Może ktoś jeszcze miał podobne wyniki?
        • Gość: kaka73 Re: niski ESTRADIOL IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 20:30
          cześć ja również miałamm bardzo niski poziom estradiolu, przez kilka miesięcy
          brałam leki na menopauzę - czyli estradiol w tabletkach, później miałam
          stymulowany cykl 3-7 dc. clostylbegyt, 8-10 estradiol, 15-25 dc. turinal i od
          razu w pierwszym cyklu zaszłam w ciążę i obecnie jestem w 11 tygodniu, nie
          martw sie niski poziom estradiolu można szybko uzupełnić - udaj się tylko do
          konkretnego lekarza bo to chyba bardzo ważne,
          czesć kaka, szymek i 11 tyg. fasolka
          • Gość: oki75 Re: niski ESTRADIOL IP: *.htl.com.pl / 192.168.1.* 06.08.03, 07:47
            Boże, nie masz pojęcia jak mnie ucieszyłaś tym postem! Bo jeżeli rzeczywiście
            ten estradiol jest przyczyną, to może już niedługo i ja będe się cieszyc moją
            fasolką smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka