Gość: oki75 IP: *.htl.com.pl / 192.168.1.* 04.08.03, 11:42 W 15 dc poziom estradiolu wynosił 19.45, czyli duzo poniżej normy. Na co wpływa zbyt niski poziom tego hormonu, czym to się leczy, czy ma to wpływa na zajścia w ciążę? Pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Izus Re: niski ESTRADIOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 06:40 Witam Estrogeny (estradiol) wydzielane sa przez rosnacy pecherzyk; skrotowo mowiac niski poziom estrogenow swiadczy o zaburzeniach we wzroscie pecherzyka a co za tym idzie o zaburzeniach owulacji; ponadto estrogeny wplywaja na rozwoj sluzowki macicy w ktorej zagniezdza sie zarodek; niski poziom estrogenow to tez wiec cienka sluzowka i ograniczone mozliwosci zagniezdzenia; nizej podaje Ci linka - na tej stronce jest przepieknie opisany caly cykl - poczytaj a duzo sie dowiesz o sobie starania.gery.pl/cykl.html a lekow jest bardzo duzo; najpopularniejsze i chyba najlepeij dzialaja plastry z rozna zawartoscia estrogenow - ja obecnie uzywam DERMESTRIL 50; ale to juz powinien dobrac Ci dobry lekarz pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki75 Re: niski ESTRADIOL IP: *.htl.com.pl / 192.168.1.* 05.08.03, 08:06 Iza, bardzo, bardzo dziękuję za pomoc. Duzo ciekawych informacji. Problem w tym, że ja jak mi się wydaje mam owulacje (3 miesiace temu USG - blizna po pęcherzyku) w tym cyklu w 10 dc - USG wykazało dojrzewający pęcherzyk 13mm. Nie wiem co o tym myśleć, a ponieważ mam wiele do życzenia jeśli chodzi o kompetencje naszych lekarzy, wolę sama dowiedzieć się maxymalnie dużo o przyczynach. Iza, a jaki problem stwierdzono u Ciebie? Może ktoś jeszcze miał podobne wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka73 Re: niski ESTRADIOL IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 20:30 cześć ja również miałamm bardzo niski poziom estradiolu, przez kilka miesięcy brałam leki na menopauzę - czyli estradiol w tabletkach, później miałam stymulowany cykl 3-7 dc. clostylbegyt, 8-10 estradiol, 15-25 dc. turinal i od razu w pierwszym cyklu zaszłam w ciążę i obecnie jestem w 11 tygodniu, nie martw sie niski poziom estradiolu można szybko uzupełnić - udaj się tylko do konkretnego lekarza bo to chyba bardzo ważne, czesć kaka, szymek i 11 tyg. fasolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki75 Re: niski ESTRADIOL IP: *.htl.com.pl / 192.168.1.* 06.08.03, 07:47 Boże, nie masz pojęcia jak mnie ucieszyłaś tym postem! Bo jeżeli rzeczywiście ten estradiol jest przyczyną, to może już niedługo i ja będe się cieszyc moją fasolką ))) Odpowiedz Link Zgłoś