Dodaj do ulubionych

Bromergon a owulacja.

13.08.03, 08:34
Mam pytanie do osób przyjmujących bromergon. Od końca czerwca przymuję po 3
tabletki dziennie.Dodatkowo od paru miesięcy mierzę temperaturę. Zwykle
owulację mam ok. 17 dnia cyklu. Ostatni okres miałam 26 lipca, teraz mam 19
dzień cyklu, ale moja temperatura jest jakaś dziwna, od czasy okresu
utrzymuje się na poziomie 36,7-36,8 stopni i nie mam żadnych skoków. Ani do
dołu, ani do góry. Czy ma to jakiś związek z tabletkami? Czy któraś podczas
przyjmowania leków miała bóle piersi i brzucha? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tina Re: Bromergon a owulacja. IP: *.chello.pl 13.08.03, 12:39
      enter14 napisała:

> Mam pytanie do osób przyjmujących bromergon. Od końca czerwca przymuję po 3
      > tabletki dziennie.Dodatkowo od paru miesięcy mierzę temperaturę. Zwykle
      > owulację mam ok. 17 dnia cyklu. Ostatni okres miałam 26 lipca, teraz mam 19
      > dzień cyklu, ale moja temperatura jest jakaś dziwna, od czasy okresu
      > utrzymuje się na poziomie 36,7-36,8 stopni i nie mam żadnych skoków. Ani do
      > dołu, ani do góry. Czy ma to jakiś związek z tabletkami? Czy któraś podczas
      > przyjmowania leków miała bóle piersi i brzucha? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Czemu aż po 3 tabletki? Szczerze mówiąc, nie spotkałam się do tej pory z tak dużą dawką (nie jestem lekarzem, więc mogę się mylić). Ja brałam po 1, teraz po pół - nie przypominam sobie bólu brzucha, ani piersi (biorę z przerwami drugi rok, więc już się na pewno przyzwyczaiłam do leku), pamiętam tylko mdłości na początku przyjmowania. Nie mierzę temperatury, więc nie wiem, czy jest to związane z lekiem, ale pamiętaj, że możesz po prostu mieć cykl bezowulacyjny, to się zdarza przy wysokiej prolaktynie, a i przy normalnej także.
      Niewiele Ci pomogłam, ale nie martw się. Stres nie wpływa dobrze na poziom prolaktyny. I po prostu zapytaj lekarza. Powodzenia.
    • mutantowa Re: Bromergon a owulacja. 13.08.03, 16:34
      Jej 3 tabletki, jak ty to wytrzymujesz mi po połówce było słabo, a co dopiero
      3. Miałam prolektyne wysokości 2600, pół tabletki wystarczyło dwa miesiące
      brania i już jestem w połowie 4 miesiąca ciąży. U mnie były właśnie cykle
      bezowulacyjne właśnie przez tak wysoką PRL. Chodziłam też zawsze na USG w 12dc-
      14dc bo z tym mierzeniem temperaturki mi nie wychodziło a tak wiedziałam czy są
      pęcherzyki czy ich nie ma, tak mi było o wiele łatwiej.
      Magda
      • enter14 Re: Bromergon a owulacja. 13.08.03, 16:56
        Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi. No właśnie z tym bromergonem. Jak przyjełam
        na początku pół tabletki to myślałam, że sie wykończę. A póżniej okazało się,
        że można się do wszystkiego przyzwyczaić. I do takiej ilości też smile))
        Super, że ci się udało i spodziewasz się dzidziusia.Wydawało mi się, że po
        takiej końskiej dawce też mi sie szybko uda, ale jak na razie nic nie
        widać.Gorąco pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka