wika27 14.01.08, 11:33 Czy jest na forum dziwewczyna której pękły pęcherzyki po tym zastrzyku. Bardzo prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thorgalla Re: Ovitrelle -pilne pytanie 14.01.08, 13:30 Ja stosowałam ovitrelle przy ISCI więc pęcherzyki nie pękły (nie miały prawa) tylko wyjęto je. Ovitrelle stosuje się zamiast pregnylu ale nie wiem czym tak naprawdę się różnią. Aplikacja jest łatwiejsza bo zastrzyk robi się samej,w brzuch a nie jak pregnyl domięsniowo (najlepiej przez kogoś). Odpowiedz Link Zgłoś
molonela Re: Ovitrelle -pilne pytanie 14.01.08, 13:37 stosowałam 3-krotnie, pękły za każdym razem Odpowiedz Link Zgłoś
wika27 Re: Ovitrelle -pilne pytanie 14.01.08, 14:39 A jeśli można spytać to czy to peknięcie pecherzyka zakończyło się ciążą? Bardzo mi zależy na tej odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
molonela Re: Ovitrelle -pilne pytanie 14.01.08, 14:54 wika27 napisała: > A jeśli można spytać to czy to peknięcie pecherzyka zakończyło się > ciążą? Bardzo mi zależy na tej odpowiedzi. Pozdrawiam Tak Odpowiedz Link Zgłoś
wika27 Re: Ovitrelle -pilne pytanie 14.01.08, 15:15 Z całego serca dziękuje za odpowiedz. Man nadzieje ze u mnie ten lek zadziała, bo powoli po 19 cyklach starań trace powoli nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka1978 Re: Ovitrelle -pilne pytanie 15.01.08, 16:34 ja miałam i pregnyl i ovitrel razem, mi nie chciały pękać i po tej "wybuchowej" dawce pękły i teraz czekam na mojego synka! za kilka dni będzie z Nami, więc powodzenia i nie trać nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
wika27 Re: Ovitrelle -pilne pytanie 15.01.08, 17:12 Dziękuje za słowa pocieszenia, jutro usg więc będę wiedzieć czy pekły. Po powrocie dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
wika27 Re: Ovitrelle -pilne pytanie 15.01.08, 17:23 To czekanie na usg jest jak wyrok w zawieszeniu. A tak wogole bolą mnie jajniki i głowa i strasznie chce mi się spać.Nie wiedziałam ze pregnyl podają z oviterlle razem, myslałam ze albo to albo to.Boje się sytasznie. chciałam się ciebie zapytać po ilu godzinach od podania pekają te pęcherzyki. ja wziełam zastrzyk w niedziele 13.01 o godz. 11;30 starania były wedle wskazań lekarza wieczorem ok.20 w poniedziałek ok.12 i ok 22 i dzisaij ok 15 . Pozostaje mieć tylko nadzieje ze wkońcu pękną i bedzie bejbi. Pozdrawiam i dziekęje za pocieszenie. Nawet nie wiesz jak bardzo mnie podbudowałaś. Wika Odpowiedz Link Zgłoś
gusia_78 do wika27 15.01.08, 19:23 Nie martw się, to bardzo dobry lek, chociaż fakt, można się po nim źle czuć. Stosowałam trzykrotnie: przy dwóch inseminacjach i jednym ICSI. Ciążą zakończył sie dopiero kriotransfer, ale był on konsekwencją punkcji 36 h po Ovitrelle. Ściskam Cię mocno i przesyłam ciążowe wiruski... Odpowiedz Link Zgłoś
apalena888 Re: do wika27 16.01.08, 17:35 ja otrivill stosowałam dwukrotnie w obu przpadkach ładnie pęcherzyki popekały .....powodzenia zatem Odpowiedz Link Zgłoś
wika27 Re: do wika27 17.01.08, 08:13 Witam. Jestem juz po usg. Z trzech pęcherzyków dwa pękły, w obydwu jajnikach dwa ciałka żółte, ponadto w prawym jajniku jeszcze pęcherzyk 14 mm ale to już bez znaczenia. Dostałam duphaston 2x dziennie -brac do dnia krwawienia lub przez cały czas. Termin @ 28- 29 stycznia jakby co bęę testowac 30 stycznia - w dniu moich urodzin. Dodam tylko ze bolą mnie obydwa jajniki. dziękuję za słowa wsparcia, teraz pozostaje tylko trzymać kciuki za dwie kreski. Pozdrawiam. Miłego dnia życze.PS. Pisze dopiero dzisiaj bo wczoraj wróciłam ok. 20 i padłam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka1978 Re: do wika27 17.01.08, 22:03 no wika, b. rzadko tu zaglądam, ale trzymam mocno kciuki! daj znać co i jak, ok? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wika27 Re: do wika27 18.01.08, 09:51 Na razie nie dziękuje aby nie zapeszyć.Sama czekam z wielkim utesknieniem, jak tylko coś będę wiedzieć na pewno napisze, ale póki co to jeszcze dużo czasu a ja już umieram z niecierpliwości.Zadnych objawów nie mam tylko wieczorem pobolewaja mnie tak podejrzanie jajniki jak na miesiączkę i strasznie chce mi się spać.A może mi się wwydaje. Zobaczymy.Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i życze dużo zdrówka i spokojnego porodu!Nawet nie wiesz jak mnie podbudowałaś. Wiktoria Odpowiedz Link Zgłoś
wika27 Re: do wika27 20.01.08, 14:56 Chciałabym sie zapytać czy we wczesnej ciąży występuje taki biały śluż w większej iliści, bo taki u siebie zaobsrewowałam-jak nigdy wczesniej. Zastanawiam sie czy to nie jest spowodowane lekami które brałam (Fostimon-2 ampułki i Ovitrelle -1 zastrzyk) i Duphastnem który obecnie biorę 2x dziennie. Termin@ mam 28-29 stycznia i chyba dopada mnie schiza ciążowa!!!!Help! Odpowiedz Link Zgłoś
stanleyowa Re: do wika27 20.01.08, 16:13 niektóre dziewczyny tak mają powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
hanka1978 Re: do wika27 20.01.08, 23:05 wika! nie nakręcaj się bo ja nakręcałam się za każdym razem po stymulacji i była lipa najgorzej było jak kupowałam mnóstwo testów ciążowych a panie w aptece bez słowa z wejścia wyciągały go jak mnie zobaczyły (hehe) natomiast w cyklu, kiedy zaszłam testy nie wychodziły za h..a ale byłam mądra i zrobiłam beta hcg(takie badanie z krwi ok. 25pln) bo mialam dosyć kupowania testów(koszt dwóch to bardziej pewna beta!) i okazało się, że ciąża 1,5/2tyg(takie były parametry na wydruku)nawet nie wiesz jak się zdziwiłam!!!aha i jeszcze mnie bardzo zaczęły boleć cycki i były b. drażliwe ale to sprawa chyba indywidualna jeszcze raz powodzenia i nie nakręcaj się bo lepiej się ucieszyć niż kolejny raz rozczarować! Odpowiedz Link Zgłoś
wika27 Re: do wika27 21.01.08, 08:20 O tym specyficznym bólu czy kłóciu też słyszakłam ale tego nie zaobserwowałam. A kiedy to występuje?Bo u mnie 20 dc -chyba jeszcze za wczesnie? Odpowiedz Link Zgłoś
stanleyowa Re: do wika27 21.01.08, 08:48 zdecydowanie za wcześnie, nawet żeby mówic o potencjalnej ciązy...ale nie załamuj sie i staraj nie myślec tylko o tym wiem że bredzę, bo to trudne kup książke, najlepiej jakiś kryminał, coś co wciąga i w wolnym czasie zamiast sie nakręcać - czytaj. POzdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
kotekk75 Re: do wika27 22.01.08, 10:32 Ja zawsze miałam mnóstwo objawów ciążowych ale jak zaszłam w ciąże po ICSI to nie miałam nic żadnych objawów także czekaj spokojnie i nie wsłuchuj sie tak bardzo w swój organizm, czasami jak widać brak objawow to tez dobry znak. Zyczę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
wika27 Re: do wika27 24.01.08, 11:56 Witaj HAniu! Od wczoraj wieczorqa mam piersi jak z kamienia , bolą( szczególnie przy schulaniu)i są gorące. Czy Ty coś takiego zaobserwowałaś. Mi do terminu @ jeszcze troche bo 28-29 ale to mnie strszanie zdziwiło ten dziwny ból, nie pozwoliłam się nawet męzowy dotykać.Zastanawia mnie jeszcze ta mleczno biała wydzielina-nigdy takiej nie zaobserwowałam! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
hanka1978 Re: do wika27 24.01.08, 22:02 dobra ale bez podniecania mi tutaj! u mnie pierwsze co to właśnie te cycki bolące i gorące ale jakoś tak inaczej niż na @ natomiast tą wydzieliną to się nie sugeruj, bo to od hormonów... nadal czekamy pozdr gorąco i nadal trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś