Dodaj do ulubionych

Parlodel- czy komuś pomógł ???

19.08.03, 11:01
Witam,
Od dzisiaj zaczynam leczenie Duphastonem i właśnie Parlodelem. Na temat
pierwszego sporo już wiem ( między innymi z waszych wypowiedzi)natomiast o
drugim niewiele. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia związane z tym lekiem?
Jakie jest jego działanie i oczywiście czy pomaga zajść w ciąże?

z góry dziękuje za odpowiedzi
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kodymka Re: Parlodel- czy komuś pomógł ??? 19.08.03, 12:20
      Proszę odpowiedzcie.Informacja że ktorjejś z was udało się po takim zestawie
      zajść w ciąże bardzo pomaga. Daje nadzieje!!

pozdrawiam

• Gość: Regina Re: Parlodel- czy komuś pomógł ??? IP: *.polsl.katowice.pl 19.08.03, 13:29
        Parlodel ma na celu obnizenie prolaktyny a przez to pomaga zajść w ciąze.

Ja wprawdzie bralam tańszy Bromergon (to jest to samo co Parlodel) ale juz w 2
        cyklu zażywania zaszłam w ciąże!

A wiesz jaki masz poziom prolaktyny ????
        • kodymka Re: Parlodel- czy komuś pomógł ??? 19.08.03, 15:24
          Z ostatnich badań wyniki:
          na czczo 204,8 uIU/1ml
          po leku 1158 uIU/1ml
          mój lekarz powiedział, że wartość po leku nie powinna przekraczać
          czterokrotności pierwszej. Wiem że w tej kwestii są różne zdania. A jak było u
          Ciebie?

• Gość: majka Re: Parlodel- czy komuś pomógł ??? IP: *.k.mcnet.pl 19.08.03, 13:45
      Witajsmile
      mam dokleadnie ten sam zestaw co Ty i wlasnie jest to moj pierwszy cykl
      kiedy biore te leki.na efekty czekam...zobaczymy jakie bedasmile mam nadzieje,ze
      sie uda..czego i Tobie zyczesmile
      ps..dzisiaj mam juz 21 cyklu.mialam jakies diwne objawy.....w okolicach 10 dnia
      cyklu leciala mi krew z nosa w nocy dwa dni pod rzad....(a nigdy to mi sie
      nie zdazalo) ,ale nie dzialam jak krolczeksmile).........co Bog da to bedziesmile
    • Gość: majka Re: Parlodel- czy komuś pomógł ??? IP: *.k.mcnet.pl 19.08.03, 14:30
      swoja droga korci mnie zeby zrobic test,ale boje sie i nie chce sie jeszcze
      ludzic...hmmmmmmm moze poczekam do miesiaczki.a jak kazal Ci brac te leki
      lekarz? ja biore parlodel od 4 do 8 dnia cyklu a duphaston od 11 dnia cyklu
      do 25 chyba.
      jak cos sie pojawi to pisz..bedziebedziemy sie wymieniac wiadosciami
      pozdrawiam
      majka
      • kodymka Re: Parlodel- czy komuś pomógł ??? 19.08.03, 15:49
        Oba leki mam brać przez dwa cykle, w zasadzie to półtora bo dzisiaj jestem w
        18d.c Parlodel mam przyjmować przez cały cykl na noc po 1/4 tabletki i za
        jakieś trzy tygodnie przejść na 1/2, a duphaston 2 razy dziennie po jednej
        tabletce od 16 do 25 d.c W tym miesiącu trochę nietypowo o dwa dni później, ale
        podobno to zaowocuje jedynie przesunięciem miesiączki. Mam nadzieję, że pomoże.

Może u ciebie jest już mała fasolka!!!! W poprzednich postach czytałam, że
        sporo dziewczyn zaszło po duphastonie.
        Napisz jak już coś będziesz wiedziała
        Trzymam mocno kciuki za Ciebie!!!

pozdrawiam
        agata
        • Gość: majka Re: Parlodel- czy komuś pomógł ??? IP: *.k.mcnet.pl 19.08.03, 16:30
          witajsmile

watpie zeby byla jakos gdy naczytalam sie tego wszytkiego to raczej wydaje
          mi sie ,ze nie bedzie tak latwo,ale trzeba probowac.nic inngo nam nie zostaje
          kochanasmile

duphaston jest raczej na podtrzymanie ciazy....ale daje tez
          progesteren,ktorego u mnie jest mniej niz powinno.prl mialam w zasadzie w
          normie,ale blisko gornej granicy co i tak jest sporo za duzo.zobaczymy co
          bedziesmile)
          trzymam kciuki za Ciebie i siebiesmile
          razem bedzie nam latwiej przechodzic te okropne rozczarowania....a moze
          nie?smile))
          pozdrawiam
          kasia (majka)
          ps wychodze z pracy i lece teraz na kurs buuusad(
          • kodymka Re: Parlodel- czy komuś pomógł ??? 19.08.03, 17:31
            Mi nadzieja pomaga(chyba lubię się łudzić), gorzej jest jak przychodzi ten
            dzień i jest tylko wielkie rozczarowanie, a potem następna iskierka, że może w
            następnym miesiącu. Na pewno razem z kimś, kto dokładnie cię rozumie jest
            znacznie łatwiej, bo, mimo iż mój mąż bardzo się stara mi pomóc, pocieszyć i
            być ze mną w tych trudnych chwilach to chyba nie zawsze jest w stanie
            zrozumieć, co czuję, chociaż na pewno też bardzo to wszystko przeżywa.

Ja progesteronu też mam za mało tyle, że u mnie dochodzi jeszcze za wysoka
            prolaktyna. Ale wierze, że będzie dobrze.
            Już niedługo będziemy opowiadały sobie, jakie mamy objawy ciąży i jak nasze
            dziciaczki się rozwijają Na pewno tak będzie!!!!!!!!!

pozdrawiam
            Agata
            • Gość: majka Re: Parlodel- czy komuś pomógł ??? IP: *.k.mcnet.pl 20.08.03, 10:06
              smile ehhhhh oby Twoje slowa sie sprawdzily,
              pewnie,ze z kims jest zawsze latwiejsmile
              co do prolaktyny to ja tez mam za wysoka i dlatego takze bior ten parlodel
              nieszczesny.
              ja tez sie ludze chociaz z drugiej strony nie wierze bym tak szybko mogla
              zajsc w ciaze.ale takie czekanie tez jest fajne.
              dzisiaj mam 22 dzien cyklu i tak sie zastanawiam czy kupic tes i sprawdzic
              czy czekac do miesiaczki .
              jak widac lepiej zostawic sobie jeszce tych pare dni nadziejismile)
              pozdrawiam
              • kodymka Re: Parlodel- czy komuś pomógł ??? 20.08.03, 16:35
                Witam,
                pamiętaj, że niektórym udaję się od razu, poczekaj jeszcze parę dni i zrób
                test, będziesz miła wtedy pewność, że jego wynik jest prawidłowy.

Pisałaś, że to Twój pierwszy cykl z tymi lekami, a wcześniej już coś brałaś?
                Dla mnie to pierwsza forma leczenia, do tej pory nie mogłam trafić na
                konkretnego, dobrego lekarza( o dzieciaczka staramy się już dwa lata, a jakiś
                rok błąkałam się po lekarzach)jedni twierdzili że jeszcze zawcześnie na
                podjęcie leczenia inni przepisywali leki bez wcześniejszego zbadania mnie.
                No, ale dość narzekania teraz mam nadzieję trafiłam w dobre ręce.
                Trzymam kciuki za Twoje dwie kreseczki !!!!!!
                pozdrawiam

Agata
                • Gość: majka Re: Parlodel- czy komuś pomógł ??? IP: *.k.mcnet.pl 21.08.03, 12:55
                  hej agatasmile
                  niestetysad wczoraj jak wracalam do domu zle sie czulam zawroty glowy na
                  poczcie nyslalm ,ze zemdleje,ale zrobilam test i nic z tego!!!sad((
                  chyba to leki tak powoduja,ze sie zle czuje! zobaczymy wiem juz jedno ze sie
                  nastawiac nie bede!!!
                  to moj pierwszy cykl wczesniej nic nie robilam bo jeszce nie zdecydowalismy
                  sie na dziecko ...dopiero teraz!!
                  buziakismile
                  kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka