Dodaj do ulubionych

dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pusta

30.08.03, 14:45
dwa testy ciążowe dodatnie, opinia ginekologa: 6 tydzień, moja opinia 3
tydzień od zapłodnienia i niektóre objawy ciąży - brak miesiączki (spóźnienie
3 dni),brak wcześniejszego plamienia (które miałam zawsze na 7 dni przed
miesiączką) bolesność piersi, częste oddawanie moczu.

A opinia lekarza robiącego USG: - macica pusta, zaburzenia hormonalne, brak
jajeczkowania wynikający najprawdopodobniej z powodów psychicznych
charakterystycznych dla osoby perfekcyjnej. Dodatkowo torbiel lewego jajnika.
Boże!!!! Co mi jest. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc znaleźć odpowiedź to mogę
opisać wynik badania USG.
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust 30.08.03, 14:54
      witaj! zrob koniecznie test ciazowy z krwi, jesli wyjdzie pozytywnie, a macica
      nadal bedzie pusta, moze to byc ciaza pozamacicza! a ta im predzej wykryta,
      tym lepiej dla Twojego zdowia! biegnij! nie zwlekaj! spotkalam sie tu na forum
      z roznymi przypadkami niekopetencji lekarzy, ktorzy niepomysleli o tym, ze to
      moze byc to! taka ciaza moze byc zagrozeniem nawet Twojego zycia!
      nie chce Cie straszyc, bo moze okazac sie, ze jest zarodek w macicy, ale moze
      go jeszcze nie widac, albo lekarz go nie widzi, bo ma stary sprzet...!
      dziwi mnie, ze lekarz nie zareagowal na to, ze testy domowe wyszly pozytywnie?
      HCG we krwi nie pojawia sie przeciez przy rozregulowanych hormonach!
      nie zwlekaj i udaj sie do innego lekarza, bardziej kompetentnego!!!
      pozdrawiam i zycze powodzenia!!
      piegoosek
      • lgosia1 Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust 30.08.03, 15:01
        mam skierowanie na badanie HCG w krwi ale dziś sobota więc mogę dopiero zrobić
        w poniedziałek. Mam nadzieję, że ta zwłoka 2 lub 3 dni nie będzie miała jakiś
        niebezpiecznych konsekwencji.
      • lgosia1 Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust 30.08.03, 15:05
        co do reakcji lekarza na dodatnie testy.... Pani ginekolog robiąca USG
        stwierdziła, że to normalne, że testy robione w czasie, gdy powinna się zacząć
        miesiączka są dodatnie, że to bardzo częste, ale jej zdaniem moje jajniki wcale
        nie jajeczkowały więc ciąży nie ma tym bardziej że macica nie jest przygotowana
        przyjęcie zapłodnionego jajeczka.
        Moja pani ginekolog zareagowała chyba prawidłowo i skierowała mnie na USG do
        innego lekarza, tyle że cóż.... nie znam miejsca w którym można sobie zrobić
        badania w sobotę lub w niedzielę, mimo, że ja chcę płacić!!
        • Gość: Asia Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust IP: 80.51.236.* 30.08.03, 17:42
          A ja myślę, że te pozytywne testy przed miesiączką to ciąże, które są ronione
          bardzo szybko z różnych względów.
          • Gość: eta5 Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 18:48
            a ja przez 6 tyg codziennie robilam test ktory wychodzil pozytywnie, macica
            pusta(tylko doczesna) u lakarza bywalam co 2 dzien (oczywiscie private)
            Skonczylo sie dramatycznie rozerwany jajowod, krwawienie do jamy brzusznej itp
            itd
            o kompetencji lekarzy sie nie wypowiadam bo i po co byli są i będą zwykłymi
            partaczami a o betaHCG nawet nie wspomniał
            teraz jestem mądra dzieki temu forum i boćkowi
            moja rada idź do innego lekarza, zrób betaHCG (koszt to 25 zł)
            i UWAZAJ na siebie

ps. nie chce straszyc ale wczesna pozamaciczna ( dziwnie mi wygląda
            powiększony jajnik) jest wyleczalna lekami i mozna zachowac przydatki
            i pierwsze słysze ze testy koło miesiączki wychodzą pozytywnie
          • piegoosek Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust 30.08.03, 18:49
            jest to bardzo prawdopodobne, ale ja bym zrobila test z krwi! pewnie, ze
            widac, czy jest ciaza, czy jej nie ma, patrzac na macice, a glownie na szyjke
            macicy! ale... ja bylam dwa razy w takiej wczesnej ciazy, ktore sie ronily
            (niestety) jednak test z krwi jej nie wykazywal, ani za pierwszym ani za
            drugim razem!
            niestety przy coazy pozamacicznej trzeba dmuchac na zimne! lepiej byc
            ostroznym!
            pozdrawiam
            piegoosek
            • piegoosek Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust 30.08.03, 18:50
              chcialam napisac, ze test domowy tych moich ciaz nie wykazywal, zas test z
              krwi owszem!
              • Gość: eta5 piegusek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 20:04
                a który to był tydzień??
                • piegoosek Re: piegusek 31.08.03, 01:03
                  sam poczatek, mialam inseminacje, stad to sprawdzanie testami z krwi! 14 dni
                  po owulacji! czyli praktycznie prawie w dzien spodziewanej miesiaczki!
                  pozdrawiam
                  piegoosek
                  • Gość: eta5 Re: piegusek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 11:33
                    Piegusek czyli 14 dni po zapłodnieniu betaHCG juz pokazała ciąże, a podczas
                    miesiączki samoistne poronienie ?
                    dobrze zrozumialam?

pytam bo ja w tydzien po sexiku mialam betaHCG coś koło 2 ale sikane nie
                    wskazywaly a okres sie pojawiał
                    zastanawiam sie czy to nie była ciąża.
                    • piegoosek Re: piegusek 31.08.03, 13:07
                      z tego co wyczytalam chwile temu na "zdrowiu kobiety" pani Monika mowi, ze
                      wszystko zalezy od laboratorium! moj doktorek powiedzial,
                      dokladnie: "zaplodnienie bylo, implantacja byla, ale zarodek samoistnie sie
                      poronil", hcg wyszlo malutkie:
                      za pierszym razem - 14 dni po insemi - 2,6 jednostek (u nas w mlU/ml);
                      za drugim - 8 dzien po - 2 mlU/ml (dostalam wtedy progesteron i estradiol
                      syntetyczny, ale i tak nie pomoglo! za drugim razem test zrobilam dlatego tak
                      wczesnie, bo wyjezdzalam na urlop i musialam wiedziec, czy cos moge zrobic w
                      razie czego... ale i tak nic nie pomoglo sad(
                      calkiem prawdopodobne i moj doktorek sam tak twierdzi, ze komorka jajowa byla
                      niepelnowartosciowa, co zdarza sie bardzo czesto! wtedy wlasnie nastepuje
                      samoistne poronienie!
                      aaa... jeszcze jedno: test domowy wykrywa ciaze, kiedy HCG wzrosnie pow. 25
                      jednostek, dlatego nie pokaze tak wczesnej ciazy o niskim hcg! mozliwe tez ze
                      implantacja nastapi szybko (standard to do 10 dni od zaplodnienia), hcg wtedy
                      szybko wzrosnie i w dniu spodziewanej miesiaczki test domowy wykryje ciaze!
                      zycze Ci powodzenia!!
                      pozdrawiam
                      piegoosek
                      • Gość: eta5 Re: piegusek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 19:30
                        czyli jak 14 dni po sexiku mialam betaHCG 2,6 tzn ze mogłam byc w ciąży????

jeju za pierwszym razem zaszlam od razu w 1 cyklu ale nieszczesliwie w
                        pozamaciczna, potem juz mi sie nie udało a moze jednak.....
        • Gość: Bupu Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 20:56
          lgosia1 napisała:

> co do reakcji lekarza na dodatnie testy.... Pani
          ginekolog robiąca USG
          > stwierdziła, że to normalne, że testy robione w czasie,
          gdy powinna się zacząć
          > miesiączka są dodatnie, że to bardzo częste, ale jej
          zdaniem moje jajniki wcale
          >
          > nie jajeczkowały więc ciąży nie ma tym bardziej że
          macica nie jest przygotowana

A hcg skad sie w takim razie wzięło, no nie z powietrza
          przeca. Jestem w podobnej sytuaji jak Ty, tyle ze ja
          miesiaczkuje. Ale mnie równiez pani doktor tłumaczy
          pozytywny wynik testu cystą. A ja nie wierzę i idę do
          innego gina. I tobie radzę to samo.
          Pozdrawiam
          Wiedźma
    • lgosia1 Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust 01.09.03, 16:27
      mam wyniki HCG z krwi - 690,37 i nic mi to nie mówi. Natomiast trzeci lekarz u
      którego dziś byłam, kazał tylko przyjść za tydzień na USG i nie skomentował
      wyniku, mimo mojej prośby. Powiedział jeszcze, że jestem szalona i dostałam
      chyba hopla na tle strachu, a jak próbowałam się tłumaczyć że tyle przypadków
      ciąży pozamacicznej, wolę na zimne dmuchać, tym bardziej że miałam dwie skrajne
      opinie lekarskie co do ciąży, że dużo się dowiedziałam z internetu -
      odpowiedział tylko, że złe strony czytam na internecie. A ja dzięki wam dopiero
      zaczęłam się uspokajać. Wydaje się tym Bogom, że wszystko mogą. Oczywiście nie
      generalizuje, jak wszędzie są kompetentni, z powołaniem ale i ci mało
      przygotowani psychologicznie. Mi się życie przewraca, a lekarz potrafi nazwać
      to tylko "pani ma hopla". Oczywiście zdaję sobie sprawę, że mogę niepotrzebnie
      panikować. Ale szkoda że nikt z lekarzy nie uspokoi mnie jakimikolwiek
      rzetelnymi argumentami.

Jedyna konkretna wiedza jaką w tej chwili mam, to od was - DZIĘKUJĘ

• bupu Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust 01.09.03, 18:36
        lgosia1 napisała:

> mam wyniki HCG z krwi - 690,37 i nic mi to nie mówi.

Taki wynik oznacza ciążę, norma to jest 5.

>Natomiast trzeci lekarz u
        > którego dziś byłam, kazał tylko przyjść za tydzień na
        USG i nie skomentował
        > wyniku, mimo mojej prośby. Powiedział jeszcze, że
        jestem szalona i dostałam
        > chyba hopla na tle strachu

Idiota, a w dodatku cham. Znajdź jakiegoś normalnego
        lekarza bo ten to... Szkoda słów.
        Trzymam kciuki za zdrową ciążę smile

Bupu
    • lidek0 Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust 01.09.03, 16:36
      Ja miałam podobnie. Testy sikane pozytywne, ale lekarz mi wmawiał, że kupuje
      przeterminowane. O becie nawet nie pisnął. Efekt: ciąża pozamaciczna i wycięcie
      jajowodu. Chyba czeka Cię zmiana lekarza.
    • ami6 Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust 01.09.03, 22:21
      to podobna historia:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=7104403&a=7104403
      • Gość: lgosia1 Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 11:54
        ami 6 - ogromne dzięki za ten link!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: wiktoria7809 Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust IP: *.net.diw.com.pl / 192.168.5.* 02.09.03, 12:28
          Powiedzcie kolezanki bo WY z tego co widzę znacie się na tym lepiej niz
          niektórzy lekarze, czy ten wynik bliski 700 to dobrze rozwijająca się ciąża?
          Piszcie jesli coś wiecie!

W kt.órym tyg. powinnas być teraz?
          Czy ten poziom bHCG, który wyszedł wczoraj jest w normie jak na wiek płodu?
          • Gość: lgosia1 Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 13:27
            no właśnie.... czy jest prawidłowy ten HCG? Do tej pory nie wiedziałam, ale po
            lekturze tego linka (kilka zdań wyżej masz czerwony odnośnik do innej strony)
            mam wrażenie że może być w normie. Tam ktoś podał normy dla HCG.
            Moja ciąża wg moich obliczeń jest na dzisiejszy dzień 20 dniowa. Mam 33 dzień
            cyklu.
            • Gość: kasialu Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust IP: *.mofnet.gov.pl 02.09.03, 14:38
              Jeżeli poziom HSG z badania krwi odpowiada normom to może być ciąża prawidłowa.
              Wyluzuj sie i wycisz - wszystko będzie OK. Poczekaj jeszcze tydzień i idź na
              USG. Może nie warto się stresować.
    • Gość: jula Re: dwa testy ciąż. dodatnie a na USG macica pust IP: 62.29.248.* 02.09.03, 15:00
      to bardzo dobry wynik jak na ten dzien cyklu... a na zobaczenie zarodka w
      macicy jest jeszcze za wczesnie... podobno trzeba miec dużo szczęścia zeby
      zobaczyć a 4 tygodniu ciązy zobaczyć zarodek w macicy, na dobrym sprzęcie
      podobno widać w piątym tygodniu ciązy...pozdrawiam i uspokój się, na pewno
      wszystko jest ok.smile ciesz się ciążą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka