Dodaj do ulubionych

Ciałko żółte

IP: *.acn.waw.pl 01.09.03, 22:40
Czy ciałko żółte wykazane na usg w 27 dc ( cylke 30 dniowe ) jednoznacznie
pokazuje ze wystapila owulacja?
Ps. Troche sie juz w tym wszystim gubie...
Z gory dzieki za odp. (fajnie by bylo wiedziec ze bylo jajeczko...)
Aga
Obserwuj wątek
    • praktycznyprzewodnik Re: Ciałko żółte 02.09.03, 11:32
      Gość portalu: aga_n! napisał(a):

> Czy ciałko żółte wykazane na usg w 27 dc ( cylke 30 dniowe ) jednoznacznie
      > pokazuje ze wystapila owulacja?
      > Ps. Troche sie juz w tym wszystim gubie...
      > Z gory dzieki za odp. (fajnie by bylo wiedziec ze bylo jajeczko...)
      > Aga

Tak, skoro jest ciało zółte to zapewne pekł pęcherzyk i komorka dzielnie z
      niego sie wydostała. Ale nie wiadomo jeszcze jakie przygody miała dalej, czy
      załapała sie biedaczka na strzepki jajowodu, czy w jajowodzie nie spotkały jej
      niemiłe przygody. Dalej nie wiemy, czy doszło do spotkania z plemniczkiem i
      czy szczesliwie dotarła do macicy. UFF ! To jeszcze nie koniec - bo nidacja w
      sluzuwce macicy(endometrium) to cała mroząca krew w zyłach skomplikowana akcja -
      a patronuje jej własnie BIG BROTHER czyli ciałko zółte.
      • Gość: aga_n1 Re: Ciałko żółte IP: *.acn.waw.pl 02.09.03, 18:35
        Dzieki dziewczyny. Teraz chociaz wiem ze mam owulacje!!! Bez prochow! Ale
        niestety byl okres wiec klops. Pewnie cos potem bylo nie halo... Ale to i tak
        dobra wiadomosc. Dzieki jeszcze raz Aga
        • Gość: praktycznyprzewodn Re: Ciałko żółte IP: 80.51.242.* 03.09.03, 09:51
          Tak, to NAPRAWDE dobra wiadomość. Trzymaj się !
    • mutantowa Re: Ciałko żółte 02.09.03, 14:35
      Ja byłam na usg 26dc i było ciałko żółte i była owulacja a teraz już mamy 17
      tydzień z dzidzką i rośniemy dalejsmile Myślę że skoro masz to ciałko to miałaś
      owulacę. Moje cykle były 28-29 dniowe. Na kolejne usg poszłam po tygodniu i juz
      było widac pęcherzyk ciążowy.
      Zycze szczećcia pozdrawiam Magda

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka