iwa-15 30.07.08, 23:28 Hej!Czy ktos byl na badaniach hormonalnych na oddziale endo w szpitalu w Grudziadzu?Dostałam tam skierowanie i nie bardzo wiem na czym polegaja te badania i co ze sobą zabrac.Lekarze podejrzewaja u mnie pco. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 31.07.08, 14:36 Hej!Ja byłam na odziale w Grudziadzu w szpitalu ale miałam troche inne badania drożność jajowodów.Ja mieszkam koło Grudziadza.Weż ze soba dokumenty piżamke i kapcie pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 31.07.08, 20:27 Dzieki Edytka8080,nie wiedziałam jak z pizamka,bo podobno sami zdrowi na tym oddziale(jesli mozna to tak nazwac) i nie wiem w czym tam będę paradowac.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 31.07.08, 20:37 Wiesz lepiej wziąść ze sobą.Nie powinnam pytać ale czy masz problemy ze staraniem o maluszka bo ja mam pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 31.07.08, 20:59 Pytania nie szkodzą.Tak staram się o dzidzie,3 lata temu poroniłam i od tej pory probuje zajśc ale cos słabo idzie.Mam nieregularne @,miałam laparoskopie,ale tez nie pomogła.A czas leci,młoda nie jestem więc sie spieszyc musze ha ha!A jak u Ciebie jesli mozna spytac? Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 31.07.08, 21:11 My staramy sie już 7lat 2inseminacje i 1 inwitro nie udane wszystko,obecnie lecze się u endokrynolog wysoka prolaktyna zrobiłam prawie wszystkie badania i zobaczymy co dalej też mam nieregularne @ przychodzi taki czas ze czasami to już nie mam siły dalej walczyć.Ja też nie jestem już młoda.Życze dużo zdrówka i szybkiego powrotu ze szpitala pozdr Bużka. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 31.07.08, 21:33 Ja tez czasami trace nadzieje,ze sie uda.Ale jestem optymistką i moj narzeczony podtrzymuje mnie na duchu.Moja endo podejrzewa u mnie PCO,zobaczymy.Ty przebyłas juz dluzszą droge,ale dotrzesz do celu!!! Nie mozemy sie załamywac,jestesmy silnymi kobietami!!!Mam nadzieje!!!Zycze Ci udanych staranek I duzo siły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 31.07.08, 22:31 Czasami to już zachode w głowe ale,walcze nie poddaje się i myśle sobie ze kiedyś spełni się moje marzenie.Teraz robie badania cała imunologie zobaczymy czy tam jest problem podejrzewam ze tam jest problem .Życze tobie też dużo sił i wytrwałośći w starankach pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 01.08.08, 08:24 Nie mozemy sie poddawac!!!Ja mysle,ze mam problemy z hormonami,nie wiem,objawy pasuja do pco,nie mam tylko powiekszonych jajnikow.Leczysz sie w jakiejs klinice nieplodnosci?Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 01.08.08, 09:18 Cześć!Tak lecze się w klinice w Białymstoku w kriobanku spory kawałek drogi mam do nich .pozdr cię cieplutko również życze ci miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 02.08.08, 20:10 Hej! Białystok,rzeczywiscie daleko.Ja chodze po lekarzach narazie,teraz u endo,moj gin twierdzil,ze nie mam pco,to ciekawe skąd brak okresu i inne objawy.Zdaje sobie sprawe,ze powinnam isc do kliniki nieplodnosci.Zobaczymy co sie okarze teraz,moze to tylko jakies małe problemy z hormonkami i dadzą tabletki i po krzyku.Ja tak ciągle siebie oszukuje,ze to nic powaznego i da sie łatwo wyleczyc.Ale sie rozpisałam.Jestes na jakims forum?Czy badania immunologiczne maja cos wspólnego z przeciwciałami?Pozdrawiam.U mnie deszcz leje,smutna pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 03.08.08, 23:36 Hej U jakiego lekarza się leczysz w Grudziądzu? ja się leczę u dr Rolewicza. Zbadaj się i wtedy się dowiesz co ci jest. Ja po nie udanych zabiegach też zaczęłam robić badania bo wiem że gdzieś mam problem podejrzewam że immunologia. Dowiedziałam się że mam za wysoka prolaktynę. W klinice nie zrobili tych badań, tylko hormony i zaczęłam na własna rękę robić badania. Pytasz o immunologie, tak, immunologia ma wiele wspólnego z przeciwciałami. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 04.08.08, 21:44 Hej!Lecze sie w Toruniu,do Grudz.dostałam skierowanie bo u nas oddziału endo nie ma.Lecze sie prywatnie,dobrze,ze ten szpital chociaz z funduszu.Poczytalam o immunologii,to tez tarczyca,ja miałam robioną.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 04.08.08, 22:17 Witam!!! Jeśli mogę się podłączyć do dyskusji ) ja byłam już 2 razy na badaniach hormonalnych na oddziale endo w G-dzu... lecze się już 2 lata, ostatnia moja wizyta na endokrynologii była w lutym tego roku... a w kwietniu dowiedziałam się że jestem w ciąży (poronienie w 6tc), ale niestety jak się później dowiedziałam na konsultacji miałam zapisane za duze dawki leków i to mogło doprowadzić do poronienia. W tej chwili zrezygnowałam z wizyt u jakiegokolwiek grudziądzkiego lekarza - do endokrynologa chodzę prywatnie w Toruniu - dr Komorowski ze szpitala wojskowego w Bydgoszczy (we wrześniu idę do niego na oddział do Bydgoszczy na kolejne badania!!), a do gina chodzę też w Toruniu do Łojko - zapisałam się do niego do Poradni Rozrodczości - pierwszą wizytę mam 21 sierpnia... a jeśli chodzi o to co zabrać ze sobą do szpitala to proponuję standardowo - kosmetyki, pizamka itp. proponuje rownież zabrać trochę kasiorki bo jedzenie szpitalne jest okropne a na przeciwko w budynku chirurgii jest bar z pysznym jedzonkiem... moje badania na oddziale trwały około 3-4 dni... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 06.08.08, 20:41 Cześć dziewczyny co tu tak jakoś cicho się zrobiło,widze że jest nas trzy to fajnie w grupie rażniej.Dziś mam jakiś ponury dzień a co tam u was słychać pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 07.08.08, 17:02 Witam dziewczyny!Własnie wrociłam z tego Grudziadza,okazało sie ze PCO nie mam,troszke hormony rozchwiane.No i mam schudnac to moze będzie lepiej,dostałam Siofar.Na oddziale endo nawet fajnie,ale gin mi sie nie spodobał.Ja w Toruniu lecze sie u Kocha,on tez jest z poradni rozrodczosci,a endo to Krzemkowska.Liwia,a jakie leki dostałas na oddziale i na co sie leczysz?Edytko,bedzie dobrze!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 07.08.08, 17:16 ja niestety mam PCO i wysoki poziom prolaktyny, miałam też troche podwyższony testosteron. Od endo dostałam metformax i bromergon, ale w tej chwili biore tylko metformax i mój nowy endo zapisał mi Zelixe (na zmniejszenie łaknienia), bo też miałam troszkę zgubić.... na zgubienie kilogramów polecam: metodamontignac.republika.pl/index.html ja zgubiłam już 10kg Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 07.08.08, 19:20 Cześć dziewczyny!Ja prolaktyne zbijałam rok czasu. Też miałam bardzo wysoką prolaktyne bromergonem zbiłam i, zrobiłam rezonans i podejrzewają umnie gruczolaka i w grudniu znów musze podejś do rezonansu.Ja pare lat temu też miałam problemy z wagą prawie 70 kg ale się wziełam za siebie diete i schudłam 20kilo. Ta dieta tylko działa piszą na 2 lata umnie działała na 3lata i teraz z 7kilo musze schudnać.Ta dieta to kopenhadzka można ją znaleść w internecie pozdr was. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 07.08.08, 19:48 Kurcze,ja mam troche tych kilogramow do zgubienia,od endo 3 tyg temu dostałam Meridie na zmniejszenie łaknienia,ale teraz nie wiem czy razem ze sioforem moge to brac?Podziwiam Was,ze mogłyscie tyle schudnąc,musze sie ostro wziąsc za siebie!Prolaktyne i testosteron tez mam w normie,wypis mi przyslą poczta to dokladnie zobacze co mam nie tak.Edytko wiele juz przeszlas przez te lata.Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 07.08.08, 21:12 Tak ja juz swoje przeszłam życie to nie bajka, ja miałam od dziecka ciężko bo jestem wcześniakiem i jakoś te choroby mnie nie opuszczają myślalam ze nie będe miała problemów z niepłodnośćia ale ciesze się że zdiagnozowałam swoje problemy z niepłodnośćia i walcze aż się uda chodż są chwile ze jest mi naprawde ciężko pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 07.08.08, 21:45 Kazda z nas walczy o dzidzie,szkoda ze problem nieplodnosci dotyka tak wiele rodzin.O ile piekniejszy byl by swiat gdybyśmy pisały sobie na forum np. o kupkach naszych dzieci!!!!Ja mam cały czas nadzieje,ze nam sie i tak UDA!!!!!Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 20.08.08, 21:29 Edytka8080!Co tam u Ciebie?Jakos ucichlo na tym malym wąteczku!Ja dostalam @,pierwszy raz od dawna w rozsądnym terminie,31 dni trwał cykl.DOSTALAM TEZ WYNIKI ZE SZPITALA,nie mam PCO,wszystko w normie no i nie wiadomo od czego mi sie te jajniki ociągają.Mam schudnąc-sprobuje! Napiszcie co u Was!!Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 20.08.08, 22:23 witam!! ja jutro wybieram sie do poradni do Łojko - zobaczymy co mi powie. ciekawa jestem czy zleci mi jakieś konkretne badania, a może od razu zacznie od wywolania @??? jutro się wszystkiego dowiem... odezwe sie do was w piątek. pozdrawiam!! Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 20.08.08, 22:34 livia czy bierzesz caly czas metformax i zelixe razem?Nie boisz sie,ze to za duzo takich lekow?Ja dostalam meridie ale odstawilam ja jak zapisali mi siofor.Ja lecze sie u Kocha,on tez jest z poradni.A Lojko niestety bardzo zle mi sie kojarzy,ale nie ze wzgledu na swoj profesjonalizm,tylko dlatego,ze to on na usg stwierdzil mi martwa ciaze,dlatego juz zawsze bede go pamietac.Zycze Ci jutro powodzenia na badaniach,jesli mozna to tak nazwac.Czekam na wiesci.buzka Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 22.08.08, 13:24 Hej!Umnie narazie po staremu nadal czekam na wyniki imunologi,wczoraj dopadła mnie @ i dziś czuje się kiepsko.Pozdr was serdecznie życze wam i wszystkim starającym dużo zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 22.08.08, 20:06 Witaj Edytka!A dlugo jeszcze musisz czekac na wyniki?Wspolczuje,ze zle znosisz @!!Ja jesli juz ją mam,to raczej zadnych dolegliwosci nie mam,tylko lekki ból brzucha.Teraz czekam na owulke,ciekawe czy bede ja miala.Livia jak tam wizyta u lekarza???Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 22.08.08, 20:18 Wizyte mam u lekarza 10 września w Gdańsku i zobaczymy jakie będą wyniki, ja @to mam bolesne ból brzucha i krzyż boli ale trza jakoś wytrzymać.No to życze dużej owulkiPozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 23.08.08, 11:05 no to jestem po mojej pierwszej wizycie w poradni. dostałam dla siebie i dla męża sumamed (tak profilaktycznie), a oprócz tego mąż dostał skierowanie na badanie nasienia a ja na HSG (niestety!!!) i szczerze mówiąc jestem przerażona tym faktem!!! moje badanie troche się przesunie bo na razie jest awaria i aparatura będzie czynna dopiero w październiku. A ja od 1 wrześnie idę do szpitala wojskowego w bydgoszczy na endokrynologie, bo jestem umówiona na rezonans i pozostałe badania... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 23.08.08, 17:00 Witam!Troche mi sie humor dzis poprawil,poniewaz niespodziewanie mam wolna sobote,wiec nadrobilam wszystkie zaleglosci domowe!Edytka jak tam samopoczucie,juz lepiej? Livia,czyli masz jesien pod znakiem szpitali,to chyba dobrze,ze idziesz na badania i HSG,widze ze Lojko potraktowal Cie powaznie i zlecil badania.Dlaczego jestes przerazona?Boisz sie szpitali czy badania?Pozdro Czy u Was tez taka brzydka pogoda? Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 23.08.08, 17:16 no niestety u mnie pogoda fatalna... szpitali się nie boję, raczej przeraża mnie samo badanie hsg. Ja niestety jestem straszną panikarą i jak się naczytałam o tym badaniu, a w szczególności o bólu jaki mu towarzyszy to aż mnie głowa boli!!! no i faktycznie jesień pewnie spędzę w Toruniu na rożnych badaniach i obserwacji cyklu... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 25.08.08, 21:57 Czy badania hsg nie robią w znieczuleniu,gdzies czytalam cos takiego?Mi sprawdzili droznosc przy laparoskopi,tak mam przynajmniej napisane.W srode ide do lekarza,zobaczymy co powie i czy wogole jakis pęcherzyk mi rosnie,dzis 10 dzien cyklu,czyli juz powinny rosnąc. Livia ja tez zawsze bardzo boje sie zabiegu,szpitala,lekarza,mysle ciągle o tym co mnie czeka i sama sie nakręcam,przed zabiegiem jestem wtedy zestresowana,skacze mi cisnienie itd.Potem okazuje sie,ze to nie bylo potrzebne.Bedzie ok!!buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 28.08.08, 17:18 Witajcie!Tak humor mi się poprawił przepraszam że się nie odzywałam ,nie miałam internetu.Livia nie zamartwiaj się bedzie dobrze Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 28.08.08, 17:32 obyście dziewczyny miały rację!!! ja w poniedziałek idę na oddział endo do szpitala wojskowego do Bydgoszczy, głównie to z nastawieniem na rezonans, ale podobno inne badania też będą mi robić... ale tym się aż tak nie przejmuję... powiedzcie mi dziewczyny czy tylko ja mam taki problem z mężem??? dostałam dla niego skierowanie na badanie nasienia, a on mi mówi że nie widzi potrzeby żeby robić takie badanie - bo w końcu to ja się lecze!!! a poza tym skoro już raz zaszłam w ciąże to znaczy że z nim jest wszystko ok... jego męskie ego zostało urażone i on musi się teraz zastanowić czy pójdzie na takie badanie... ...brak mi już słów i sił.... wierzcie mi że gdybym znowu stanęła przed decyzją czy brać ślub to bym odmówiła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 28.08.08, 19:54 Witam dziewczynki.Edytko dobrze,ze z Twoim nastrojem juz lepiej!! Livia,czy bedziesz miala jeszcze badania hormonalne?Bierzesz dalej metformax,czy masz przestac po tej wizycie u Lojko?Nie wiem co poradzic na męza,bo moj akurat poszedl chetnie na badania i bardzo mnie wspiera w leczeniu,chodzi ze mną po lekarzach i duzo rozmawia,ale ma inne WADY!!!!!! Nie wiadomo,co gorsze u facetow,ale z nimi zawsze problemy. Bylam wczoraj u lekarza,wyniki ze szpitala podobno nie sa zle,a Usg wczoraj-jajniki o zatartej strukturze z drobnymi pecherzykami,ale chociaz od razu je znalazł,bo zawsze dlugo szukal,endometrium 7mm,to byl 12 dc.Wiec owu nie bedzie?????Etam. Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 28.08.08, 21:50 metformaxu na razie nie biore bo mi się skończył i na razie mam zaczekać na badania, na pewno bede miała hormonalne w bydgoszczy, chociaż na koniec czerwca Łojko dał mi skierowanie na prolaktyne i wynik był nawet przyzwoity (tzn mieścił się w normie!!) ale powiem wam, że od wczoraj bardzo się cieszę bo nareszcie mam normalny okres.... bo w ostatnich miesiącach (tzn od maja) miałam tylko jakieś dziwne plamienia zamiast krwawienia... mam tylko nadzieję że najpóźniej w piątek wróce ze szpitala, bo między 12 a 14 dc mam iść na usg na bielany, wiec teraz co poniedziałek będę się zgłaszała do innego szpitala ) a wracając do mojego męża to jak znam życie - pomarudzi, zdenerwuje mnie kilka razy - ale w końcu pójdzie na to badanie... Dziewczyny dziękuję za wsparcie - jesteście wspaniałe!!! Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 29.08.08, 22:49 hej!!!Zauwazylyscie jesien za oknem???JA NIE CHCE!!!!Nastroje beda smutne. Livia ja tez niedawno cieszylam sie normalnym okresem,a powinnysmy cieszyc sie jego brakiem,ale tylko w jednym wypadku!!!Troszke Cie pomecza w szpitalach,ale odpoczniesz od domu i pracy-jesli pracujesz-tylko karmią lichutko!!!!Wez ksiązke,gazetki to nie bedziesz sie zamartwiac. Z mezami to trzeba podchody robic!!Moj wlasnie marudzi,ze siedze przy kompie zamiast isc do niego!!Ale jak on wczesniej siedzial godzinami to bylo dobrze!Buziaczki dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 29.08.08, 23:02 ojj Iwa skąd ja to znam z tym marudzeniem ) ja też nie chce jesieni... szaro, smutno, deszczowo...bryy... nawet nie chce o tym myśleć... tak, faktycznie odpocznę od domu i pracy (pracuje w Toruniu), więc i od codziennych dojazdów Grudziądz - Toruń też odpocznę... a książeczkę już sobie zapakowałam ) taką najgrubszą... a powiem ci szczerze że słyszałam pozytywne opinie na temat tego szpitala wojskowego w bydzi, tzn. podobno mają dobre jedzenie i miły personel, ale o tym to już się sama przekonam. Na pewno wam opowiem jak było... Trzymajcie się ciepło dziewczynki w te chłodne dni. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 29.08.08, 23:12 Czyli nie bedzie moze zle w bydgoszczy,bo co do torunia to nie miej nadziei,bedzie gorzej.Jedzonko jak dla mnie ma bardzo brzydki zapaszek,taki szpitalny,ze hej!! oj,A DOJAZDOW ci wspolczuje,jechalam do g-dza pociagiem dlllugo,a spowrotem pks-em,jeszcze dluuuuuuzej!Ale autostrade zbudują niedlugo.Bedziemy czekac na wiesci,ze szpitalka. Skarpetek musialam poszukac bo zimno i sweterka!!!Brrrr Edytka,a Ty jak znosisz poczatek jesieni? Pozdro) Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 30.08.08, 18:56 witajcie!tak lato się kończy jesnienią juz czuć w powietrzu,noce są zimne już i w dzień też chłodno, cóż trza bedzie jakoś sie męczyć przez te długie jesienne wieczory.Dziewczynki musze wam się pochwalić że jestem na diecie i walcze dieta trwa13dni ja już jestem 6dzien cieplutko pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 28.08.08, 20:11 Wydaje mi się ze powinien się udac na badanie lepiej się zbadać i wiedzieć na czym się stoi,powiedz mu tak że chyba obydwoje pragniecie dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 31.08.08, 11:14 Witam.A co to za dieta Edytko udalo Ci sie schudnac?Ja przez ostatni tydzien dalam rade 1kg.Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 31.08.08, 15:56 Hej!To jest dieta kopenhadzka .Udało mi się schudnąć 2kg ,jeżeli by Cię interesowała ta dieta to ją znajdziesz w internecie.Buziaki pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 31.08.08, 15:58 Dziewczyny jak spędzacie niedziele popołudnie ja odpoczywam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 31.08.08, 20:32 Ja dopiero wrocilam,odwozilam z kolezanka jej corke do internatu.Teraz troche posiedze i spac bo jutro do pracy.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 04.09.08, 17:14 Cześć!Dziewczyny co tak cicho ,co uwas słychać pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 04.09.08, 18:42 Czesc Edytko!!Nic sie nie dzieje,nie ma co pisac,praca,dom,wkółko to samo!Mierze temp.pierwszy cykl,dzis 20 dc i zadnego skoku nie bylo-36,5-36,6-jak myslisz co to oznacza?owulki nie bylo.I mam wzdęcia caly tydzien,podejrzewam,ze to od Sioforu. A co u Ciebie?Jak nastroj?Buzka Livia wrocilas? Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 04.09.08, 21:08 Cześć dziewczyny!!! Dziś wróciłam do domku ) Nareszcie... Muszę szczerze wam powiedzieć, że szpital i personel super - miałam mnóstwo badań... Generalnie jest tak - prawy jajnik super idealnie, za to lewy typowo dla PCO - pełno pęcherzyków (ale lekarz mnie pocieszył że trzeba monitorować na usg bo być może z tego prawego będzie owu!!!), krew i mocz pod względem hormonów - wszystko w normie (aż się zdziwiłam!!!), - no ale żeby nie było tak różowo - rezonans wykazał mikrogruczolaka przysadki 4mm... Zastosowane leczenie: metformax 2 x 250mg, norprolac - przez 4 dni 1/4 tabletki, później 1/2, duphaston od 16dc do 25 dc - 2 x 1tabl. i to by było chyba wszystko... jutro ide do pracy a w weekend na spokojnie sobie jeszcze raz to wszystko przeanalizuje ) piszcie kochane co o tym myślicie!!! Pozdrawiam was serdecznie. Buziaki.. Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 05.09.08, 17:47 a zapomniałam dodać że konsultacje ginekologiczną miałam w 7dc i co mnie zmartwiło to endometrium - tylko 3,1mm to niestety troszkę mało jak na ten dzień ( Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 05.09.08, 17:55 Hej!!!Wiec nie wyglada to zle,wedlog mnie,nie wiem co to gruczolak przysadki i co powoduje,ale zaraz przeczytam.Hormonki maz dobre,jeden jajnik,czyli probowac!!!!A endo ja mialam w 11dc 7mm,to chyba tez male. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 05.09.08, 23:19 Cześć Dziewczyny! Endometrium macie jak na moje oko za małe.LIVIA ja też mam gruczolaka przysadki i w grudniu drugi raz będe podchodzić do rezonansu magnetycznego w Grudziądzu.Pozd Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 09.09.08, 19:17 Cześć Dziewczyny!!! Co tu taka cisza nastała?? Czy to ta pogoda tak na nas działa ) Ja jestem ciągle senna... W poniedziałek miałam usg - prawy jajnik 2 pęcherzyki - dominujący 18mm, ale endo tylko 4,7mm - a to był mój 13 dc... od czwartku zaczynam brać Duphaston. Edytko a zapisali Ci coś żeby jakoś zlikwidować tego gruczolaka??? Pozdrawiam gorąco.. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 09.09.08, 19:54 Cześć Dziewczynki! Livia ja biore od ponad roku Bromergon brałam 1 tabletke ale ,zmniejszyłam sobie do puł tabl bo fatalnie sie czułam nudnosci i silne zawroty głowy i ból głowy pozdr.Iwa co tam u ciebie . Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 09.09.08, 20:05 ooo wiem o czym mówisz, ja też brałam bromek i myślałam ze rano nie dojadę do pracy takie mdłości miałam!!! A brałam od początku tylko pół tabletki... Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 09.09.08, 20:50 teraz to diabelstwo za przeproszeniem żeby tylko ten gruczolak się nie powiekszał .. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 10.09.08, 19:37 Witam kobietki!! Poczytalam o gruczolaku,to od prolaktyny,tak?Mozna to usuwac operacyjnie? Moje wyniki prolaktyny to 26,49ng/mL i po MTC: 106,94ng/mL,znacie sie to wiecie czy to nie podwyzszone? Dzis mam 26dc,czekam juz na @,owulki nie bylo,tempka caly czas ta sama.Oby byla regularnie!!!!BO sie wkurze!!! Dobrze,ze pogoda ladna bo doły mozna złapac. Zmienilam miejsce pracy,i teraz widze ludzi chodzacych po ulicy i CO DRUGA JEST W CIAZY!!!!CO za plodna miejscowosc,moze sie zaraze!!Czego i Wam zycze! Edytka kiedy po wyniki,czy to nie mialo byc niedlugo? Livia gratuluje pecherzyka,dawno takiego nie mialam. buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 10.09.08, 20:53 Witaj Iwa!!! JUż myślałam że o nas zapomniałaś ) na moje oko to masz podwyższony wynik prl - norma to max do 25ng/ml - ale sporo lekarzy uważa że najlepiej jak nie przekracza 20ng-ml za to po teście z Metoklopramidem wynik nie powinien być 5 x wyższy od pierwszego, więc według mnie jest ok!! czasami się zastanawiam czy nie minęłam się z powołaniem - mogłam wybrać medycynę, albo chociaż farmację!!! ) w końcu od tych problemów zdrowotnych, pobytów w szpitalach i ciągłego leczenia można się już trochę nauczyć ) Trzymajcie się dziewczyny!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 10.09.08, 21:16 Gdziezbym smiała zapomniec!!!!Czasu mniej jakos mam,remont i takie tam! Rzeczywiscie w chorobach jestesmy" obcykane",do lekarza niedlugo tylko po recepte bedziemy chodzic bo diagnoze to same lepiej sobie wystawimy!!!!!!!!!!!To okropne i zalamujące,ze chorujemy.Wyniki prolaktyny omowilas mi lepiej niz lekarz.Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 11.09.08, 20:16 Cześć Dziewczyny! Wczoraj byłam w Gdańsku na badaniach imunologia ,ale musze wam powiedzieć że dużo tych badań w listopadzie juz będzie rok jak jeżdze z mężem .Czasami mam dość już tak mi się przeciągaja te badania ,ale może to i lepiej bo więcej będe wiedzieć pozdr was. Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 11.09.08, 20:38 a powiedzcie mi dziewczyny czy nie zastanawiałyście się nad wizytą u bioenergoterapeuty??? bo ja ostatnio właśnie o tym myślę ) podobno w Lubiczu jest jakiś bardzo polecany, właśnie chcę zdobyć namiary na niego... podobno specjalizuje się w pomaganiu takim kobietkom jak my!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 11.09.08, 20:56 Livia mieszkam niedaleko,ale nie slyszalam o nim,zreszta nie bardzo wierze w to. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 11.09.08, 21:36 Ja też w nich nie wierze byłam z jednym umuwiona aż w Warszawie to okazał się kompletny świr i wariat stracilam tylko czas . Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 11.09.08, 21:56 No wlasnie,co z tego,ze pomachaja przed Toba rekami i poglaszcza! Cos dzis mam zły humor,moze to @ idzie bo w brzuchu kłuje mnie cos. Ryczec mi sie chce,etam,takie zycie bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 11.09.08, 22:44 no ja też nie mam przekonania co do tego, ale moja koleżanka która mieszka w Krobi, była właśnie u takiego faceta (ale z kręgosłupem) i to właśnie ona mnie namawia... podobno facet jest dobry w tej dziedzinie, ale wiem to tylko ze słyszenia!!! Generalnie i tak chodzę po lekarzach i wydaję kasę więc może się też do tego gościa wybiorę ) W każdym bądź razie jak coś zdecyduje to wam napisze na pewno!!! Ja chyba ostatnio mam już jakieś schizy!!! wszędzie tylko duże brzuchy, dzieci i wózki Zresztą moja siostra też na początku grudnia zostanie mamą!!! A ja chyba zainwestuje w podróże ( Ta pora roku mnie dobija..... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.09.08, 19:09 Hej!!!Czy Wy tez musialyscie grube ciuszki przeprosic!!!Przeciez to juz prawie jak listopad,albo nasze ciala nie przywykly do takiej temperatury jeszcze!Livia,jaki maly jest ten swiat,Krobie znam.No i o tym "szarlatanie"slyszalam,ale nie pamietam co,czy dobrze czy zle,dawno to bylo.I tak nie wierze. Podrozowac jest super,ale powrot do rzeczywistosci jest nie fajny,ale tez lubie bardzo,po Polsce tylko narazie. HUmor mam troche lepszy,ale i tak wszyscy mnie wkurzaja!! Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.09.08, 20:29 zrobiłam dziś mały wywiad w pracy - ten facet nazywa się Zdzisław Talarczyk i przyjmuje na Rubinkowie... A jeśli chodzi o te podróże to niestety powrót jest okropny!!! Ale te wspomnienia to coś pięknego!!! Ja też bardzo lubię podróżować po Polsce (szczególnie mój ukochany Kraków i Zakopane!!!), ale ostatnio zaczynamy się trochę bardziej oddalać od Polski ) w tym roku jak byliśmy na wakacjach to w gratisie jako atrakcje mieliśmy trzęsienie ziemi ) ja muszę się szczerze przyznać ze choć pracuje 3 lata w Toruniu to jeszcze słabo znam to miasto - choć coraz częściej myślę o przeprowadzce ) Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.09.08, 20:53 Cześć dziewczyny!tak juz się zimno robi, i daje po kościach i przychodzi ta ponura ciemna jesien.Livia czy ty moż pochodzisz z Krakowa ja troche kraków znam .Ja też bardzo lubie podróżować.I musze się wam przyznac że już cała polske zwiedziłam a ulubione moje miejsca to bieszczady.POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.09.08, 21:05 nie Edytko ja nie pochodzę z Krakowa ) urodziłam się i mieszkam w Grudziądzu, a Kraków to miasto które darzę wielką sympatią!!! Brałam ślub w kopalni soli w Wieliczce ) ehh, to były czasy ) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.09.08, 21:15 widze,ze Wy bardziej lubicie góry,a ja morze,co roku staram sie jechac do innej miejscowosci aby jak najwiecej zobaczyc,i wcale nie wyleguje sie tylko na plazy) Slub w Wieliczce!!!Trzesienia ziemi!!!Livio,ale masz przezycia!!! Slub musial byc romantyczny!Takie miejsce sobie wybraliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.09.08, 21:24 ja osobiście lubię i morze i góry ) Ślub w Wieliczce faktycznie była bardzo romantyczny... ale to już tylko wspomnienia... w tym roku wyjątkowo miałam w "pakiecie" góry i morze, a nawet dwa morza ) rewelacyjna sprawa, kąpać się w dwóch różnych morzach w jednej miejscowości!!! ależ się rozmarzyłam ) JA CHCĘ LATO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.09.08, 21:27 Livia to piękne miejsce wybrałaś sobie na ślub nad morzem też byłam w paru miejscach a góry to piękne i czyste powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.09.08, 21:57 Edytko masz racje,gory to piekne widoki,czyste powietrze,ale nad morzem tez mozna sie nawdychac...niekoniecznie jodu,bo smród i smieci sie zdarzaja,ale i tak kocham Bałtyk!!Moze kiedys zmienie sobie miejsce na urlop i pojade w Bieszczady,zawsze mi sie wydawalo,ze tam jest najladniej)) Livia,to gdzie bylas,dwa morza,trzesienie ziemi,no no no!!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.09.08, 23:13 byłam na Rodos - piękna wyspa!!! a w miejscowości Prasonisi łączą się dwa morza Egejskie i Śródziemne ) pięknie, pięknie.... i tak słonecznie, gorąco.... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 16.09.08, 19:02 Gdzie jestescie???Smutno,zimno i Was nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 16.09.08, 21:01 Hej! Iwa tak to zimno na nas działa,pewnie Livia się zgodzisz ze mnaą.Ja zaczne chyba cieplejsze kurteczki wyciagać z drugiej szafy,a letnie chować ciuszki bo już zimno.POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 16.09.08, 21:55 ja już odświeżyłam jesienne i zimowe ciuszki - niestety!!! Kurteczkę też cieplejszą już zakładam... i najchętniej bym nie wychodziła z łóżka ) do tego ciepła herbatka i ciekawa książeczka i nic mi więcej nie potrzeba!!! A tu niestety codziennie rano do pracy trzeba wstawać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 17.09.08, 07:59 Dzien dobry!Jestescie jednak. No wlasnie,trzeba wstac i wyjsc,ja ide do pracy za chwilke.Milego dnia dziewczynki!! Odpowiedz Link Zgłoś
smarkas Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 17.09.08, 23:07 Hej. Mogę się dołączyć do Waszego tematu? Mam 20lat, 3 września tego roku miałam badanie USG ginekolgiczne. Opis "Jajnik prawy 32,4 x 16,1 z hiperecholog zrębem i licznymi drobnymi pęcherzykami....... Obraz odpowiada zespołowi PCO". Pomijając fakt, że lekarz nie chciał mi powiedzieć co to znaczy.. Dowiedziałam się tego z interneru i na kolejnej wizycie. Byłam tak zdenerwowana, że nie wiele pamiętam z tego.. W przyszłym tygodniu mam iść na oddział endo w Grudziądzu (pochodze stąd). Boje się! Nie wiem co będą mi tam robić, nie wiem co to CLO, i co robi duphaston.. w chwili obecnej jestem jednym wielkim strzępkiem nerwów. Wytłumaczycie mi to wszystko? Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 18.09.08, 16:57 nie masz się czego bać!!! Zrobią Ci standardowe badania, tzn.: hormonalne krwi, dobowa zbiórka moczu, pewnie standardowo ekg i rentgen, no i być może jakaś konsultacja ginekologiczna (ale niekoniecznie bo to przecież Grudziądz i tu się nie wysilają specjalnie!!!) Oddział sam w sobie jest spoko, personel też w miarę.... nie taki diabeł straszny.... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 18.09.08, 17:53 i zapomniałam dodać o leczeniu ) jeśli potwierdzi się diagnoza że to PCO to wyjdziesz z oddziału endo z receptami na Metformax, Bromegron i ewentualnie Diane35 - bo to taki standardowy zestaw ) Odpowiedz Link Zgłoś
smarkas Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 18.09.08, 19:13 Co to sa za leki? i co pwoduja? wiem, że pierwszy to na cukrzyce... czy któraś z Was ma już dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 18.09.08, 20:37 HeJ! ja się lecze i staram o dziecko prawie 8lat . Odpowiedz Link Zgłoś
smarkas Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 18.09.08, 20:47 a skąd się dowiedziałyście o swojej chrobie? i jakiego lekarza z Grudziadza polecacie (gin, endo)?, a jakiego mam sie ustrzegac Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 18.09.08, 20:55 Ja się lecze aż w Białymstoku ,w Grudziądzu to jeszcze dużo muszą się uczyć te lekarze bo nie maja pojecia o chorobaach niepłodnośći. Odpowiedz Link Zgłoś
smarkas Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 01.10.08, 18:11 Cześć dziewczynki. Wyszłam już ze szpitala ale w sumie nic nie wiem... miałam robione tylko badania krwi. Nie zrobili mi dobowej zbiórki moczu ponieważ, dostałam @ w szpitalu (po 73 dniach).. mam niski testosteron, i estradiol ( chyba tak to się nazywa), ale stosunek LH do FSH wunosi 2.. mam tez pęcrzeyki na jajnikach i nieregularną @, ale Pani doktor powiedziała, że to nie 100% PCO. Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 01.10.08, 18:41 witaj.Chyba musisz isc teraz do swojego lekarza aby powiedzial co dalej.A jakie masz zalecenia na wypisie,bo cos musieli Ci tam napisac,nie dostalas zadnych lekow? Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 01.10.08, 19:58 a jak wyniki prolaktyny??? nie zapisali ci przypadkiem metformaxu i diane35??? Odpowiedz Link Zgłoś
smarkas Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 01.10.08, 22:09 Wypis dostanę dopiero w sobotę, a to co napisałam to powiedziała mi Pani doktor. prolaktynę mam w normie. Pani doktor kazala mi iść do ginekologa, i zrobić test, polegający na dawaniu różnych hormonów w różnych dniach cyklu. Powiedziała, ze mogę zajść w ciąze.. ale nie wiadomo czy mam owulację. Odpowiedz Link Zgłoś
smarkas Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 03.10.08, 15:39 Odebrałam dziś wypis ze szpitala. Cytuje "20-letnia pacjentka została przyjęcta na oddział celem diagnostyki zaburzeń miesiączkowania (cykle wydłużone, nieregularne). W USG narządu rdnego obraz sugerujący PCOS. W badaniach hormonalnych pziomy gonadotropin i hormonów jajnikowych odpowiednie do fazy cyklu (LH/FSH~2), prawidłowy poziom prolaktyny z paradoksalnym spadkiem po MTC, testosteron, TSH, anty-TPO, SHBG, prawidłowe poziomy kortyzolu z zaburzonym profilem dodowym. USG tarczycy i jamy brzusznej - bez patologii." i dostałam Glucophage 500, która mam brac 3 razy dziennie.. i szczerze powiedziawszy dalej nic nie wiem, Wy coś z tego rozumiecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_20_pl Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 08.10.08, 12:32 Cześć nie jestem z Grudziąca ani okolic(mam nadzieję,że wam to nie przeszkadza) i dopiero tydzień temu dowiedziałam się,że mam PCO. Ale od dawna śledzę edytke8080, livie_22, iwę-15 i teraz ciebie smarkas. Lekarz wcześniej tylko podejrzewał PCO,ale po badaniach TSH, FSH, LH i Prolaktyna był pewny. Dostałam skierowanie do edno. I nie wiem co mam mieć ze soba i co będą mi robili. pozdrawiam i dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 09.10.08, 07:49 hej monika_20_pl.Mysle,ze powinnas miec ze sobą wszystkie wyniki badan związanych z chorobą.Jesli masz aktualne badania to mozliwe,ze lekarz zapisze Ci tylko odpowiednie leki.Do endo są długie kolejki,przynajmniej w moim mieście.) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_20_pl Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 09.10.08, 17:19 Jejku przestraszyłaś mnie z tym czasem. We Wrocławiu to pewnie jeszcze dłużej będę czekać. Lekarz kazał mi powiedzieć,że staram się o dziecko, bo według niego to przyspieszy sprawę z przyjęciem i będziemy wiedzieć co robić dalej... Chyba,że tak jak mówisz przepisze mi jakieś leki. A co u Ciebie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 09.10.08, 21:06 Ja byłam prywatnie u endo,ale w porządku babka,za pierwszą wizyte placilam,teraz juz tylko przez telefon sie kontaktujemy jak cos nie tak,zeby kasy nie wydawac.Długo starasz sie o dziecko? Mam troszke dołki i nerwki,na wszystkich "sycze",dzis 20dc a owulki jak nie było tak nie ma.Jak okres regularny to płodnych nie ma!!!Dziś spotkałam kolezanke,jest w ciązy z blizniakami,WPADŁA!!!,nie chciala teraz dziecka,to bedzie miala dwójke!!Czy gdzies jest sprawiedliwosc!!!Nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_20_pl Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 10.10.08, 18:55 Wiem,wiem to jest niesprawiedliwe, dlaczego niektóre kobiety-dziewczyny nie chcą dziecka,a tak łatwo im to przychodzi. Wokół nas pełno ciężarnych, albo już z wózeczkami, a to dołuje A my musimy tak walczyć o nasze szczęście... A jeśli chodzi o moją wizytę u endo to mam dopiero na grudzień termin(strasznie długo). Ale pozostaje czekać. Nie przejmuj się tą koleżanką, tylko myśl pozytywnie o sobie a na pewno się uda. Życie jest niesprawiedliwe,ale chyba nie aż tak strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 18.09.08, 21:00 W Grudziądzu to poleciam lekarke endokrynolog Beate Grabowską miła lekarka . Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 18.09.08, 23:06 szczerze mówiąc to ja chyba żadnego endokrynologa z Grudziądza bym nie poleciła!!! Ja chodziłam prywatnie do samego ordynatora i jak się później dowiedziałam poroniłam po części przez leki które mi zapisał (a właściwie przez źle dobrane dawki!!!) metformax przypisują bo podobno pomaga w wywoływaniu owulacji, bromergon na zbicie prolaktyny (o ile ktoś ma za wysoki poziom), a Diane35 na sztuczne wywoływanie okresu!!! niestety. Ja osobiście polecam wizytę w Bydgoszczy lub w Toruniu u Endokrynologa Pana Komorowskiego Krzysztofa - Prawdziwy fachowiec - godny polecenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smarkas Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 18.09.08, 23:34 dziekuje za odpowiedz. A jak to jest ze zbadaniem faceta? mój narzeczony chciałby zbadać swoje "Adasie" (sam, dobrowolnie), to czy ja mam od endokrynologa poprosić o jakieś skierowanie dla niego? czy jak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 19.09.08, 19:32 Hej!Witaj Smarkas!Nie trzeba skierowania na badanie plemnikow.Musi jechac do przychodni,tam gdzie robia takie badania,odda do pojemniczka i wyniki nawet poczta wysylaja.Nie wiem gdzie w Grudziadzu to robia,my bylismy w Bydgoszczy. A jesli chodzi o badania Twoje w Grudziadzu to ja bylam tam m-c temu.Tak jak Livia napisala,nie ma czego sie bac.2-3 razy dziennie krew pobieraja,niestety budza rano o 5-tej,robia usg brzucha i ginekologiczne.Mnie podpadl jeden pan doktor,gburowaty ginekolog,nie pamietam jak sie nazywa,przystojny,wysoki,nie jestem z G-dza to go nie znam. Livia,Edytka!!Co tam u Was? Ja mam 35dc i okresu nie ma!!!!!!!!Bede musiala isc po jakies wspomaganie do gina,A tak sie cieszylam,ze raz był regularnie!!!Brzuch mnie tylko boli juz pare dni.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 19.09.08, 19:57 Witajcie! mnie dzis dopadła ta małpa @ teraz trza się przemeczyć te dni.Pozdr cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 19.09.08, 20:30 no a ja jestem ciekawa jak to będzie u mnie?!? "powinnam" dostać @ w przyszłym tygodniu ale kto wie jak to z nią będzie ) zawsze przychodzi kiedy jej się chce ) no i w końcu weekend!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 19.09.08, 20:47 Tak,wreszcie wolne 2 dni!!Co myslicie o tym,aby godziny pracy skrocic do 6-ciu!!??Trzeba taka napisac ustawe i podrzucic do przeglosowania!! Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 19.09.08, 20:55 i jeszcze wolny piątek!!! Człowiek musi w końcu kiedyś odpocząć ) a nie od 5 do 17 poza domem ( chyba naprawdę przeniose się do tego Torunia żeby zaoszczędzić troche czasu ) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 19.09.08, 21:01 Oj,faktycznie,Tobie dochodza dlllugie dojazdy!Przeprowadzaj sie kobieto.Torun to fajne miasto,ale G-dz tez ładne,tylko daleko.Ja nie mieszkam w Toruniu,ale bliziutko. Albo chociaz w poniedzialki pozniej powinnismy zaczynac prace,zeby to tak nie bolało!!:-{ Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 11.01.09, 20:21 Cześć Dziewczynki co tam uwas, umnie po statemu nawet w tym nowym roku serdecznie was pozdrawiam i życze wszystkiego dobrego w Nowym Roku i dwóćh kreseczek. Odpowiedz Link Zgłoś
czekajacanacud Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 11.01.09, 20:02 Cześć dziewczyny wiem, ze dyskusja umilkła, ale czy mogę się przyłączyć i podnieść temat... Mieszkam w okolicach Chełmna do Torunia mam 40 km, lecze się w Matopacie u dr. Szymańskiego i również u dr. Komorowskiego, W chwili obecnej biore drugi cykl z CLO staramy się prawie 3 lata, ale 2,5 roku zmarnowałam na wizyty u mojego gminnego ginekologa z Grudziądza...możecie mi wierzyć lub nie ale nawet przez ten czas nie miałam robionego USG, pomimo iz wspominałam ze moje cykle są 60 dniowe, on kazał mi kochać się z radością i mówił ze skoro są regularnie co 60 dni to owulacja pewnie występuje... mi tak bardzo wtedy nie zależało, konczyłam studia, brałam ślub i myślałam sobie, że jak bedzie to super, jak narazie nie bedzie płakać nie będę.. i tak 3 miesiące po ślubie wybrałam się do Matopatu, dostałam się mam nadzieje w dobre ręce i próbuje... a Wam jak idą starania? znacie jakichś lekarzy, którzy wysyłają na badania na kasę chorych? ja wszystkie hormony muszę robić prywatnie...wydaje na to masę pieniędzy + leki + paliwo przy dojazdach na monitoring i wizyty...same wiecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 19.09.08, 21:41 no,no 6 godzinek pracy to by było ok Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 19.09.08, 22:09 pomarzyć dobra rzecz!!! Cóż nam innego pozostaje ) jutro idę na rodzinna imprezkę - 18-nastkę!!! Już zapomniałam kiedy to było - człowiek był młody i zdrowy!!! Nie miał tylu problemów co teraz.... ehhh no to tylko pomarzyć sobie mogę..... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 20.09.08, 22:38 Dostalam dzis @,to 35dc,czyli nie jest zle w porownaniu z niedawnymi cyklami.Czy w czasie @ tez mam mierzyc temperature,pomozcie,bo nie wiem?Milej niedzieli dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 21.09.08, 17:18 Witaj!Ja wczoraj dostałam @ ale miałam bóle że szok. To dobrze że dostałaś.Ja w czasie @ nie mierze tempki.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 21.09.08, 22:08 edytko,czyli przyszla do nas tego samego dnia.Mnie plecy dopiero dzis bolec przestaly od @!!buzka Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 28.09.08, 00:13 A co tu taka cisza nastała??? Kobietki gdzie się podziałyście??? Powiem wam że dziś tzn wczoraj (w sobotę)) kupiłam sobie teścior, bo mi się @ spóźnia (teoretycznie powinna być w wtorek lub środę a tu cisza... więc pomyślałam że warto zrobić test, ale nie zdążyłam bo dziś złośliwa @ pojawiła się ( no i teścik leży w szafce i sobie czeka na lepsze dni... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 28.09.08, 11:03 Cisza bo zadna sie nie wychyla!!!Ja tez kupilam test,ale go zrobilam i dopiero pozniej przyszla @.Jak czytalam Twoj post to juz myslalam,ze Ci sie udało!!!!Ale jednak czekamy dalej.Milej niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 28.09.08, 20:49 Cześć Dziewczynki! O myślałam ze się doczytam ciąży ale może następnym razem będzie lepiej.Dziewczynki ja się załamałam i jest mi smutno bo mojego męża brata córka urodziła zdrowego silnego chłopca.To strasznie boli.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 29.09.08, 21:03 Boli Edytko!!! i to bardzo.Moje kolezanki rodzą jedna po drugiej,niektore są w ciązy nawet z blizniakami!!!!!!!!!!!!!!!!A u mnie jak zwykle nic,juz nawet nikt nie pyta czy planujemy!!!Ale z kazdej ciązy na forum ciesze sie bardzo bo wtedy mam nadzieje,ze i mnie sie uda.Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 03.10.08, 21:30 EDYTKA,LIVIA gdzie jestescie??Co u Was???Ja licze,ze bede miala owulke,ale dzis 14 dc,temp.caly czas 36,3 36,4,co myslicie!?I odezwijcie sie co u Was!!!! Smarkas,mi tez zapisali podobny lek,bez zadnej konkretnej diagnozy,badania nic nie wykazaly.Najlepiej zrobisz jak pojdziesz do endokrynologa z tym wypisem. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 05.10.08, 17:50 Cześć Dziewczynki! Jestem jestem umnie po staremu, w środe mam wizyte w Gdańsku.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 06.10.08, 21:50 u mnie niestety też wszystko po staremu!!! Po cichu też licze że moze pod koniec tygodnia będzie owu (oby!!!) Staram się zająć moje myśli innymi tematami,ale średnio mi to wychodzi Z resztą przy mojej siostrze to nierealne - ciągle dzwoni i pisze, żebym jej pomogła wybrać wózek, pościel, ciuszki, pieluszki itp!!! Moja nieszczęsna wyobraźnia myśli że wybieram już dla swojego dzidziusia ( Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.10.08, 19:44 Witam moje koleżanki!!! Dziewczyny potrzebuję waszej pomocy, a przynajmniej jakieś podpowiedzi!!! Mam dziś 16dc i prawie przez cały dzień odczuwam dość silny, dokuczliwy ból w podbrzuszu, który promieniuje aż do pleców w okolice krzyża. Gdyby nie fakt że jest za szybko pomyślałabym że zbliża się @ I tak się zastanawiam, czy to możliwe, że tak silnie odczuwam owulację??? Bo jak na 16dc to byłby idealny termin owu!!! I co ja mam o tym myśleć??? Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.10.08, 20:02 Witaj! Już ci uzielam pomcy to może być owulka, ja taki ból miałam przy owulce też .Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.10.08, 20:06 mnie najcześciej boli brzuch na dole i mam wzdęcie Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.10.08, 20:15 tak też podejrzewałam, ale wolałam się upewnić, bo pierwszy raz tak silnie to odczuwam... Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.10.08, 20:26 ja to takie mam bóle ze musze zaraz się położyć do łózka i sobie poleżeć Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.10.08, 20:57 o kurcze, to współczucia. Mi się teraz chyba pierwszy raz przytrafił taki ból i już zwątpiłam, najpierw pomyślałam że może to od tabletek bo od dziś dołączyłam Duphaston (według wskazań lekarz od 16 do 25dc) Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 18.10.08, 21:30 Witajcie! Dziewczynki halo ,halo gdzie się podziewacie pozdrawiam was serdecznie i cielutko. Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 19.10.08, 20:33 Witajcie Dziewczyny!!! Ja niestety chyba złapałam ostatnio jakąś deprechę!!! Być może to ta jesień, a może to przez to co się dzieję na około mnie ( we wrześniu jedna z moich koleżanek z pracy poszła na chorobowe (ciąża), w piątek moja najlepsza koleżanka z pracy pokazała mi swój test ciążowy, a tam 2 krechy!!!! i się załamałam.... ja chyba już nie zobaczę tej cholernej 2 krechy na moim teście!!!!!!!!!!!! ciągle mi się ryczeć chce..... i dlatego siedzę cicho i się nie udzielam na forum :'-(( Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 19.10.08, 22:50 Hej!!No to tak jak ja.Dzis przeryczalam połowe dnia,wszystko jest do bani.Za stara juz chyba na to wszystko jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 20.10.08, 09:19 Aha,a moja kolezanka,która jest w 7-mym m-cu powiedziała,ze mamy sie czesciej kochac,bo ona chciała zajsc w walentynki i zaszła,to dlaczego nam sie nie udaje!!!!!!Juz nawet jej nie tłumaczyłam mojej sytuacji,ona jest z tych,którym wszystko łatwo w zyciu wychodzi.Co z tego,ze wreszcie mam swoje mieszkanie,dobrą prace jak i tak to mnie wogóle nie cieszy!!Na męża ciągle krzycze,nie ma dnia bez awantury,ja chyba juz wariuje.(((( Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 20.10.08, 17:42 Ojj Iwunia ja mam to samo... nic mnie już nie cieszy!!! Mi wszyscy mówią że nie mam się przejmować bo mam jeszcze czas!!! Ale ile czasu to potrwa, ten czas to ja mogę mieć nawet do 50-tki!!!! najgorsze jest to że moje koleżanki nawet się specjalnie nie starały o dzieci, tak jakoś przypadkiem im to wychodzi!!!! ostatnio mam tylko ochotę zrobić sobie jakiś półroczny urlop, wyjechać gdzieś, przestać się starać, odpocząć od pracy i nie myśleć o niczym!!! Szkoda tylko że tak się nie da Pozdrawiam was gorąco Dziewczyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 28.10.08, 21:31 hej!A gdzie Was tak wywiało!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 03.11.08, 20:26 Livia,jak chcesz pogadac to napisz.Troche Cie rozumiem.Juz teraz wiem czemu tu tak pusto. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 03.11.08, 20:31 Cześć Dziewczynki! Umnie jakoś smutno,chyba ta pogoda tak działa umnie po staremu.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 04.11.08, 22:38 próbuje się jakoś poskładać, ciężko jest cholernie... powoli jakoś daje rade... czasami po prostu nie mogę wyjść z podziwu jaka jestem głupia i beznadziejnie naiwna!!!! Życie jest jednak do dupy!!!! Co najdziwniejsze w całej mojej poplątanej sytuacji, chyba najlepiej zrozumiał mnie i to wszystko mój mąż!!??!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 05.11.08, 09:03 A moze warto jednak próbowac naprawic małzenstwo,skoro mąz zrozumiał!!Moze zaczniecie rozmawiac,Moze tylko sie pogubiliscie,duzo tego moze,ale z tego co pisalas to tamten facet mi podpada,rok malzenstwa i trzy zdrady?To chyba cos z nim nie halo. Nie wymądrzam sie czasami?A jak w pracy,przezyłas? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 05.11.08, 20:11 A co tam!Popisze sama ze soba.Edytka ja tez nie mam dobrego humoru.Praca mnie wkurza,mój M zaczął chodzic do pracy na cały dzien i sama w domu siedze,amutno jakos!Do tego @ dostałam po 44 dniach,a juz tak fajnie regularnie była.Edytka jak z Twoimi badaniami i wynikami-dawno nic nie pisałas?buzaczki,oby do wiosny!!!Ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 05.11.08, 20:50 Cześć Iwa! Umnie badania imunologia nie wyszła za dobrze ,tak jak myślałam prawdopodobnie musze brać heparyne. Do Gdańska musze się zgłosić na wiosne.Ja jak biore bromergon to mam cykle 30-32 a jak nie brałam tabl to miałam 34-36 ale ja mam bardzo bolesne te @.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 07.11.08, 17:29 Witam koleżanki!!! W pracy jako tako, ostatnio się bardzo skoncentrowałam na niej i często zostaje w Toruniu (nadgodziny!!!), w domu też lepiej niż było, w zasadzie to nic się nie wydarzyło, a pozwoliło mi to otworzyć oczy i chyba docenić to co mam!!! Mój maż nadal nie poszedł na badanie, ale juz wiem dlaczego - on się po prostu boi wyniku!!! Ostatnio zapytał mnie co będzie z nami jak się okaże że któreś z nas jest faktycznie bezpłodne?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 09.11.08, 13:04 Witam!Faceci to niby mają "Dume" i nie chcą chodzic na badania bo co bedzie jak sie okarze,ze to z ich winy!!!Mój m poszedł bez oporów,przynajmniej z tym nie miałam kłopotów.Livia ciesze sie,ze u Ciebie lepiej. Siedze dzis sama w domu,a taka śliczna pogoda,nic tylko na spacer,az humorek lepszy.Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 09.11.08, 18:23 Oj lepiej, lepiej. Właśnie wróciliśmy ze słonecznego Gdańska (taki krótki weekend!!) Ciesze się ze mam jeszcze dwa dni na odpoczynek a później znowu praca pełną parą i kolejne nadgodziny... chyba się w końcu wybiorę do mojego doktorka, bo dawno mnie nie widział... Życzę wam kobietki miłego i spokojnego weekendu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 01.12.08, 22:09 Witam!!!Pieknie,olałysmy ten nasz malutki wąteczek.Dziewczyny z moich obserwacji wynika,ze owulacji to ja napewno nie mam.9 grudnia idę do gina.Czym jeszcze moze mnie stymulowac oprócz clo i duphastonu?Wiecie przypadkiem?Co u Was słychac?Buziaki AHA,SWIETA IDĄ,WOLNE KILKA DNI BEDZIE, Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 01.12.08, 23:00 Witam!!! Faktycznie coś ostatnio nie zaglądamy na ten nasz wątek. U mnie ostatnimi czasy jest jakiś zastój - nic się nie dzieje - żadnych badań, żadnych zmian... Największe osiągnięcie ostatnich miesięcy to @ która pojawia się równo co 29 dni - ale to pewnie zasługa Duphastonu który biorę w każdym cyklu!!! Wydaje mi się że chyba sobie odpuściłam, a może po prostu zrozumiałam że nie każdy może otrzymać taki dar!!! Lada dzień urodzi się moja siostrzenica, a pomyśleć, że jeszcze niedawno sama się dowiedziałam że jestem w ciąży (przewidywany termin 18 grudzień!!) Chwile radości...chwile smutku...i powrót do rzeczywistości... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 03.12.08, 17:04 Czesc.Dzis bylam z ojcem w szpitalu i na korytarzach przechdzalo sie PEŁNO zaciązonych!!!Mozliwe,ze byly ich normalne ilosci tylko w moich oczach sie potroiły!!!Mnie zawsze łapie dołek okolo 6 listopada,wtedy stracilam ciąze,nie boli tak jak na poczatku,ale ciągle mysle,ze juz niedlugo miałoby 3 latka.Chyba sie rozklejam.papa Odpowiedz Link Zgłoś
czekajacanacud Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 11.01.09, 20:35 Cześć dziewczyny wiem, ze dyskusja umilkła, ale czy mogę się przyłączyć i podnieść temat... Mieszkam w okolicach Chełmna do Torunia mam 40 km, lecze się w Matopacie u dr. Szymańskiego i również u dr. Komorowskiego, W chwili obecnej biore drugi cykl z CLO staramy się prawie 3 lata, ale 2,5 roku zmarnowałam na wizyty u mojego gminnego ginekologa z Grudziądza...możecie mi wierzyć lub nie ale nawet przez ten czas nie miałam robionego USG, pomimo iz wspominałam ze moje cykle są 60 dniowe, on kazał mi kochać się z radością i mówił ze skoro są regularnie co 60 dni to owulacja pewnie występuje... mi tak bardzo wtedy nie zależało, konczyłam studia, brałam ślub i myślałam sobie, że jak bedzie to super, jak narazie nie bedzie płakać nie będę.. i tak 3 miesiące po ślubie wybrałam się do Matopatu, dostałam się mam nadzieje w dobre ręce i próbuje... a Wam jak idą starania? znacie jakichś lekarzy, którzy wysyłają na badania na kasę chorych? ja wszystkie hormony muszę robić prywatnie...wydaje na to masę pieniędzy + leki + paliwo przy dojazdach na monitoring i wizyty...same wiecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.01.09, 19:44 Witaj!! O Matopacie słyszałam dobre opinie,niestety za wszystko się płaci.Mnie udało sie dostac skierowanie do szpitala i porobili mi badania.Teraz lecze sie prywatnie,mój lekarz przyjmuje tez w poradni rozrodczosci przy szpitalu na Bielanach,czasami na hormony kieruje mnie tam i nie płace,ale to tylko podstawowe badania. Czy teraz wyregulowali Ci cykle?Bierzesz coś oprócz clo? Ja teraz biore femoston na wyregulowanie,mam @ co 27-28 dni jak nigdy w zyciu,jeszcze jeden cykl z tym lekiem i do lekarza spowrotem.Pozdrawiam Edytka,Livia buziaki w Nowym Roku!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czekajacanacud Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 12.01.09, 23:50 czesc ja biore CLO, bromegon na prolaktyne( od komorowskiego - mam przy górnej granicy), glucophage xr (tez i komorowskiego - na insulinopornosc - ale nie weim czy ją mam) i duphaston po owulacji... cykle mam teraz 33-35 dni..wiec duzo lepiej, ale mysle ze to przez duphaston...a u jakiego lekarza sie leczysz? duze są do niego kolejki? i ile kosztuje wizyta i monitoring? ja w matopacie za monitoring place 90 zł, ale ostatnio byłam 10 raz w cyklu.od 10 d.c prawie co drugi dzien do owulacji...wiec bardzo mało mnie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 15.01.09, 09:15 Hej! Brałam siofor(to na insulinoopornosc,ale jej nie mam,mial mi wyregulowac prace jajnikow,ale nie bardzo zadzialal)od sierpnia do grudnia2008,teraz mam Femoston na przywrocenie cyklu.Po m-cu brania @ dostalam po 27 dniach,moze wreszcie cos ruszyło. Za wizyte płace 100zl,za usg 50zl,więc to wiecej niz Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 15.01.09, 18:24 witam!! może powinnaś odwiedzić poradnie rozrodczości przy szpitalu na bielanach??!! warto spróbować i chociażby porównać gdzie Ci będzie lepiej... Iwunia, Edytka Najlepszego w nowym roku!!!! Pozdrawiam was kochane!! Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 06.04.09, 20:25 Witam Dziewczyny!! Widzę, że dawno nikt nie odkurzał naszego wątku.... Ja przetrwałam mniejsze i większe burze w życiu, ale co tam... Piszę bo jestem pełna obaw...dziś byłam u lekarza i potwierdził że jestem w ciąży!!! Co prawda to dopiero początek (5 tygodni i 5 dni) ale martwie się żeby nie powtórzyła się historia z ubiegłego roku... Pełna obaw ale i nadziei czekam co będzie dalej... Dziewczyny najmocniej jak tylko mogę trzymam za was kciuki - mam nadzieje, że wkrótce też otrzymacie podobne informacje!!! Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 06.04.09, 20:50 witaj livia!serdeczne gratulacje,życze dużo zdrówka w te wiosenne dni i dbaj o siebe dzidziusia pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 06.04.09, 21:20 Hej!To super livia!!Nie moglas napisac lepszej wiadomosci.Bedzie ok,musisz wierzyc!!Caly czas leczylas sie w poradni w Toruniu i czy dostalas jakies leki? Zagladam na forum bardzo czesto,ale nie odzywalyscie sie to ja tez. Edytka co u Ciebie? Ja znow probowalam z clo,ale to ostatni cykl i jade do kliniki,myslalam o W-wie,invikta. Livia dbaj o siebie!!!Takie wiadomosci napawaja nadzieja.Odzywaj sie czesto teraz,zreszta bede"wołac" o wiadomosci.Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 07.04.09, 11:28 tak na prawdę to ostatnio przestałam chodzić do jakichkolwiek lekarzy!! Ostatnia wizyta w poradni rozrodczości była we wrześniu (dostałam skierowanie na drożność i na badanie dla mojego M - ale żadne z nas nie zrobiło tych badań) we wrześniu też byłam w bydgoskim szpitalu wojskowym na endokrynologii. A później już nie chodziłam do żadnego specjalisty, brałam tylko metformax 2x250, norprolac 1x pół tabletki i duphaston od 16 do 25dc. Na początku marca pojechaliśmy do Ustki (hotel spa) na 5 rocznice ślubu i chyba te masaże miały zbawienny wpływ na nas, bo właśnie po tym wyjeździe 9albo i na nim) zaszłam w ciążę... Teraz nie chce dać się zwariować, ale najlepiej nie wychodziłabym z łóżka, żeby tylko nie kusić losu... Ale wierzę, że w końcu będzie dobrze... Czego wam kochane z całego serca życzę - bo wiem jaka to ciężka droga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 07.04.09, 20:56 Czyli wyluzowanie,spokoj itd.czasami dziala.Mam nadzieje,ze na zwolnieniu lekarskim juz jestes!?A nie wychodz z lozka,jak tak chcesz,he he,seriale ogladaj i odpoczywaj niech dzidzia zdrowo rosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 13.05.09, 19:59 Hej!Livia co u CIEBIE????Nic nie piszesz,Jak sie czujesz? Edytka jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 13.05.09, 21:00 hej! ja jestem cały czas na forum ostatnio mnie nie było ale już wróciłam co tam u was słychać pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
livia_22 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 25.05.09, 19:43 Witam dziewczyny!! Byłam dziś na usg genetycznym, jak na razie żadnych wad nie wykryto i oby tak pozostało maluch ma już 6,5cm a ja powoli przestaje mieścić się w moich ubraniach Tak bym chciała żeby i wam się wreszcie udało!! Mocno ściskam kciuki!!! Pozdrawiam was gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-15 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 28.05.09, 13:29 Witam.Livia ciesze sie ogromnie,ze wszystko jest ok.To nic,ze nie miescisz sie w ciuszki,kupuj z gumka,he he.Trzymajcie sie zdrowo!!! U mnie nic nowego,na pocieszenie zrobilismy remont calego mieszkania,teraz je dekoruje.buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 28.05.09, 21:09 Cześć!Livia nic się nie przejmuj że ciuszki są zamałe teraz musisz większe kupowac.Życze ci dużo zdrówka dbaj o siebie i o dzidzie dużo odpoczywaj.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Diagnoza pco w Grudziądzu 28.05.09, 21:16 Witaj!Iwa to teraz masz pięknie odremontowane mieszkanie ale pewnie dużo pracy było.Umnie po staremu.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś