Dodaj do ulubionych

samopoczucie po Bromergonie

08.10.03, 16:08
Biore od ponad tygodnia Bromergon, 1 tabletka na noc. Okropnie sie czuje - od
rana boli mnie glowa, jestem ospala, czuje sie przygnebiona, a wieczorami z
kolei czuje niepokoj i nie moge zasnac. Czy mialyscie podobne objawy po
Bromergonie? Czy to tylko moje nerwy? Kiedys juz go bralam, ale nie pamietam,
bym sie az tak zle czula.
Obserwuj wątek
    • Gość: F Re: samopoczucie po Bromergonie IP: *.uz.zgora.pl 08.10.03, 16:18
      • Gość: Franczeska Re: samopoczucie po Bromergonie IP: *.uz.zgora.pl 08.10.03, 16:24
        Sorki, za wczesnie wcisnęłam enter smile Ja też biore bromergon od ponad
        tygodnia.Zaczęlam od 1/4 a za dwa dni bralam juz 1/2 tabletki.Powiem szczerze,
        ze czulam sie bardziej ospala pierwszego dnia.Poza tym zadnych innych
        dolegliwości nie mialam.Od czasu do czasu chce mi się szybciej isc do łozeczka
        i przytulić do podusi, ale zadne bole brzucha, zle samopoczucie mi nie
        towarzszą.Zależy to od organizmu, może moj jest jakis dziwny..smileNa ulotce jest
        napisane, ze mogą wystąpić takie i owakie dolegliwosci wiec sie nie łam, nie
        przejmuj.
        Pozdrawiam Cie serdecznie.
    • Gość: kasia Re: samopoczucie po Bromergonie IP: 195.205.246.* 08.10.03, 16:37
      czesc ja biore juz prawie miesiac zaczelam od 1/4 -za5 dni 1/2 i za5 juz cala
      do tej pory czuje sie dokladnie tak jak mowisz ale najbardziej to mi
      przeszkadza zatkany nos gdzies godzine i wziecia w nocy sie dusze moze znacie
      jakis sposob na to
    • Gość: Monia Re: samopoczucie po Bromergonie IP: 217.153.19.* 08.10.03, 17:06
      Nie iwem czy dobrze zrozumialam, ale piszesz ze bierzesz od tygodnia i jedna
      tabletke.
      Bromergon jest dosc silnym lekiem i trzeba go stopniowo wprowadzac do organizmu
      ja zaczynalam od polowki przez pierwszy tydzien, dziwie sie ze lekarz tego nie
      podkreslil.
      • Gość: landrynka75 Re: samopoczucie po Bromergonie IP: *.bct.bellsouth.net 08.10.03, 20:37
        Ja tez biore Bromergon (0,5 tabletki na noc), zaczelam 3 tydzien i przyznam
        tez, ze w pierwsze dni czulam sie bardzo dziwnie (bole glowy, poranne mdlosci,
        brak apetytu) a najlepszym wyjsciem na to byl sen. Dzis moge powiedziec, ze
        czuje sie ok. Wszystko ustapilo i ogranizm sie przyzwyczail, a ze potrzebuje
        troszke wiecej godzin snu, to mysle, ze to nie takie straszne. Zycze
        powodzenia i glowy do gory.
    • Gość: Sassy Re: samopoczucie po Bromergonie IP: 80.51.74.* 08.10.03, 20:43
      u mnie bez wiekszych emocji, tylko mi zimno w dlonie strasznie. W ogole taka
      wyziebiona jestem. Moze dlatego, ze B. obniza cisnienie. Aha i niedawno mialam
      powazne zawroty glowy w samym srodku centrum handlowego. Trwalo to chwilke, i
      w zasadzie nie wiem czy bylo spowodowane, wiec zwalam na Bromergonwink
      • Gość: JULIA Re: samopoczucie po Bromergonie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 11:05
        Ja brałam bromergon tylko 2 miesiące i wystarczyło,żebym zaszzła w
        ciążę,..Obecnie jestem w 4 mięsiącu i w czasie brania bromergonu czułam się
        fatalnie,,, Totalna depresja, wieczne zmęczenie itp.. ale warto było..

Pozdrawiam
        Julia
        • Gość: kasia Re: samopoczucie po Bromergonie IP: 195.205.246.* 09.10.03, 13:48
          ja do Julki
          jak dlugo sie staralas bo ja wlasnie biore miesiac ten bromerghon i sie nie
          udalo
          mam juz dosc chwilami
          opowiedz jak ci sie udalo?
          kasia
    • kaktus22 Re: samopoczucie po Brom.pyt do juli 09.10.03, 11:25
      a czy w ciązy też bralaś bromergon, ja biorę 1/2 tabletki i podejrzewam,że mogę
      być w ciązy, mam go odstawić tak nagle kiedy dziś mam 31dc. Spotkalam się z
      różnymi opiniami.
      • Gość: Monia Re: samopoczucie po Brom.pyt do juli IP: 217.153.19.* 09.10.03, 14:11
        Jezeli jestes w ciazy to jak najbardziej nalezy odstawic bromergon!!!!
        Zreszta na ulotce jest to wyraznie zaznaczone.
        • Gość: enter14 Re: samopoczucie po Brom.pyt do juli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 14:54
          Witam. Jestem w 12 tygodniu ciąży, brałam bromergon przed zajściem w ciążę 3
          razy dziennie po jednej tabletce. Leczyłam się u endokrynologa.Po miesiącu
          zaszłam w ciążę W ciąży nie można odstawiać bromergonu, mimo, że tak jest na
          ulotce. Odstawienia leków może spowodować gwałtowny skok prolaktyny i
          doprowadzić do poronienia. U mnie w poprzedniej ciąży właśnie tak było.Mam
          odstawiać bromergon powoli, obecnie biorę po jedne tabletce na noc, do końca 12
          tygodnia, później mam już odstawić. Na forum zdrowie dr. Monika Antopowicz (
          chyba przekreciłam nazwisko) też zaleca swoim pacjentom przyjmowanie bromergonu
          w ciąży, jeżeli zachodzi taka potrzeba.Gorąco pozdrawiamsmile
    • Gość: lomre Re: samopoczucie po Bromergonie IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 19:39
      Ja biore juz od póB roku bromergon. Zaczelam od 1/2 tabletki, endok.
      uprzedzala o roznych reakcjach organizmu. Obecnie biore 1 tab. na noc i 1 na
      dzien i chyba zapomnialam o objawach, ale slyszalam ze bywa baaardzo roznie. W
      ciazy niestety nie jestem, ale to wina jeszcze innych rzeczy.
    • femalespirit Re: samopoczucie po Bromergonie 11.10.03, 12:34
      Dziekuje za odpowiedzi, ja wdrazalam Bromergon najpierw przez 2 dni po pol
      tabletki, moze za szybko lekarz kazal mi brac po calej tabletce. Teraz czuje
      sie juz wyraznie lepiej, moze organizm sie przyzwyczail. Czekam jednak na
      Dostinex - jak tylko bedzie, zrezygnuje z Bromergonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka