wika333 17.10.03, 12:20 dziewczyny wiecie moze od kiedy organizm kobiety zaczyna wytwarzać HCG ? Od momentu zapłodnienia , czy od chwili zagnieżdzenia się w macicy ??Nigdzie nie moge tego znaleźć . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bas7 Re: Od kiedy HCG 17.10.03, 12:49 Słyszałam, że w 9 dobie po zapłodnieniu można już robić badania z krwi. Wcześniej nie ma sensu. Tak powiedział kiedyś lekarz mojej koleżance. Powodzenia, Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik73 Re: Od kiedy HCG IP: *.icpnet.pl 17.10.03, 15:51 Witajcie, a ja przeczytalam na bocianie, ze mozna robic juz 4 dni po transferze. Oczywiscie nie jako wynik ale ewentualnie, jako sprawdzenie czy sie zarodek implantuje.Bo jesli np w 4 dniu po transferze wynik wynosi 3.4... a w 9 dniu po transferze juz tylko 0,52 to znaczy, ze sie nie zadomowil a jesli caly czas bylo 0 albo o.34 to pewnie oznacza, ze kompletnie nic sie nie dzialo. Dzisiaj porusze ten temat na wizycie lekarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sassima Re: Od kiedy HCG IP: 80.51.74.* 17.10.03, 16:17 male ostrzezenie: jesli mialas podany Pregnyl na pekniecie dominujacego pecherzyka i tym samym wywolanie owulacji, to test mozesz zrobic dopiero ok. 14 dni od zastrzyku. A to z tego wzgledu, ze Pregnyl to wlasnie HCG, ktore moze utrzymywac sie we krwi i przeklamywac testy. Odpowiedz Link Zgłoś